Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Tofuszka wrote:@ (lub małpa, małpka, małpiszon) to okres 😁
Nie ma co za szybko testować bo to tylko stresu przynosi. Dziewczyny najszybciej bladziocha wyłapywały 7-8 dpo, ale standard to raczej 10-12dpo (dpo = dni po owulacji)
Dziękuję za wyjaśnienie, na początku myślałam, że dpo to - dni po stosunku 😂
Nikaaa_, ja wczoraj tłumaczyłam mężowi co to są dni płodne, owulacja, pik LH. Kiedy najlepiej robić testy ciążowe - mimo że i tak nie dotrzymam terminu xd Mówiłam o termometrach tylko że muszę się dowiedzieć, czy się wsadza do pochwy czy pod pachę, to się uśmiał, ale już doczytałam co i jak. I o ewentualnych badaniach nasienia też się dowiedział i muszę przyznać, że przyjął to ok.
Tofuszka, Nigri, Nikaaa_, Anna_30 lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
U mnie 2 ostatnie dni już miałam tylko minimalne brązowe plamienia po tym krwawieniu w okolicy owulacji, a teraz przy podcieraniu pojawiło się trochę jasnoczerwonej krwi. No i myśli krążą od najlepszych do najgorszych. 🫣😆😆 Niby miałam w sobie duży spokój, ale chyba przez to teraz do głowy dostanę do tej niedzieli! 🤣🤣🤣
Nigri lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Smeegi wbrew temu co mówią lekarze to ja twierdzę że już pół roku to za długo dla kobiety która nie ma żadnych problemów. Chyba bym wręcz tego lekarza już naciskała na badania. Co do płaczu czasami człowiek ma tak dość i nerwy że nawet już mu się płakać nie chce. Aczkolwiek dobre nastawienie jest potrzebne i już teraz trzymam kciuki by ten cykl, ktory wlasnie się zacząłbył tym szczęśliwym. Przytulasek wsparcia 🫂
Elgenda będę Ci kibicować żeby się udało za pierwszym razem i ten termometr nie był ci potrzebny.😉
Zestresowałam się teraz trochę, po spacerze wyleciał zemnie dziwny śluz, swoja drogą takiego jeszcze nie miałam. Bardzo gest, biały i mega rozciągliwy jak płodny, a nawet bym powiedziała że bardziej. Mam nadzieję że to nie jakaś nowa forma śluzu przed @. 🤔
Elgenda lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
Kompotlinka wrote:Tak, prowadziłam kwiecień i liczę że ta klątwa gdzieś wisi w powietrzu. 🤣
Ja nie wiem czy kiedykolwiek zrozumiem chłopską logikę. 🤭Myślę, że jak to wszystko dłużej potrwa czy wyjdzie że u mnie wsio ok, to będzie mu łatwiej się przełamać.
Oni tak chyba mają czekają do ostateczności, bo wtedy na 90% problem leży po ich stronie i już nie ma jak się wykręcić 😅
Czasami mam wrażenie że oni wszystko tak odkładają do ostatniej chwili. 😅
Kompotlinka lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
Miałam podobną sytuację ze śluzem 2 cykle temu, w zasadzie całą fazę lutealną miałam dużo śluzu jakby płodnego, więcej niż w okolicach owulacji. Do tego cykl się wydłużył, więc możliwe że mialam drugie podejście do owulki. Niestety nie miałam testów LH żeby to zwyryfikować. No ale czywiście Brajan nieźle mnie nakręcił, że ten śluz to pewnie dobry znak. A wyszło jak zwykle.... Ale oby u Ciebie to było to! 🤞🤞 Bardzo Ci kibicuję. 😉Nigri wrote:Zestresowałam się teraz trochę, po spacerze wyleciał zemnie dziwny śluz, swoja drogą takiego jeszcze nie miałam. Bardzo gest, biały i mega rozciągliwy jak płodny, a nawet bym powiedziała że bardziej. Mam nadzieję że to nie jakaś nowa forma śluzu przed @. 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 15:30
Nigri lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Jeju wy napisałyście o tym jakby płodnym śluzie w lutealnej, a ja przed chwilą właśnie też taki zauważyłam 😂 mało bo mało, ale też się zdziwiłam
Do tego męczą mnie takie bóle brzucha, że dzisiaj spać nie mogłam. Ba, nawet zapominam, że mnie piersi bolą (a to nowość, bo zawsze to one bolą najbardziej). To może być przez duphaston, ale brajan swoje wie hahahWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 15:50
Nigri lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
Starania od 02.2025r -
Ja już się naczytałam że to może być albo przed @ apbo na ciążę. Generalnie mój brajan odrazu kieruje na to pierwsze i już mam dzień zepsuty. Już się doszukuje symptomów PMS, w głowie już kolejny cykl i same ciemne scenariusze. 😩
Mój brajanusz działa jakoś odwrotnie 😕PCOS, ENDO, IO
Nigri wrote:Ja już się naczytałam że to może być albo przed @ apbo na ciążę. Generalnie mój brajan odrazu kieruje na to pierwsze i już mam dzień zepsuty. Już się doszukuje symptomów PMS, w głowie już kolejny cykl i same ciemne scenariusze. 😩
Mój brajanusz działa jakoś odwrotnie 😕
Faktycznie jakoś tak na odwrót masz. Ogólnie tak naprawdę chyba wszystkie objawy w fazie lutealnej mogą być zarówno ciążowe jak i PMSowe, bo wszystkie wynikają z działania progesteronu. To bardziej kwestia tego czy dany objaw jest specyficzny dla Ciebie. Przynajmniej ja to tak interpretuję
Nigri, Kompotlinka lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
Starania od 02.2025r -
Tofuszka wrote:Faktycznie jakoś tak na odwrót masz. Ogólnie tak naprawdę chyba wszystkie objawy w fazie lutealnej mogą być zarówno ciążowe jak i PMSowe, bo wszystkie wynikają z działania progesteronu. To bardziej kwestia tego czy dany objaw jest specyficzny dla Ciebie. Przynajmniej ja to tak interpretuję
Niby tak tyle że mamy tak złożony organizm że wystarczy jakieś zachwiane i to co niespecyficzne pojawia się i mydli oczęta.😅
Dobrze że testowanie 4, brajnusz może do tej pory totalnie nie odbije i będzie już czarno na białym.
Tofuszka, Kompotlinka lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
Ja dopiero przy staraniach o ciążę zauważyłam ile mam objawów, z których nie zdawałam sobie sprawy. Np. teraz widzę, że w drugiej fazie cyklu zdarza mi się mieć zgagę, a wcześniej kompletnie tego nie łączyłam z cyklem. Zrobiłam się bardzo uważna na swoje ciało w poszczególnych fazach cyklu i uważam to za spory plus okresu starań 😃 chociaż czasem też mi te objawy płatają figla i wyobrażam sobie, że to na pewno ciążowe 🤪
Nigri, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Taaak, ja to samo! Zawsze zauważałam tylko obolałe piersi + czasem migreny. Odkąd się staramy, dochodzi cały zestaw objawów zmęczenie, zaparcia, czasem nawet nudności mimo braku ciąży. Kilka cykli temu zauważyłam dużo naczynek na piersiach bo wydawały się wręcz fioletowe, a potem okazało się że zdarza mi się tak regularnie, tylko nie przyglądałam się haha. Ale no zestaw objawów i ich intensywność zmienia się w każdym cyklu niestety
Nigri, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r -
Mój mąż o dziwo sam zaproponował że pójdzie na badania zaraz w 2cs.
Ja w przyszłym cyklu jeśli teraz się nie uda, planuje pójść na monitoring pierwszy raz.
Wyszło mi też na początku roku że mam polipa 3,4 na 4,5mm ale na tamten moment moja ginekolog nie kazała z nim nic robić bo mówiła że jest malutki i że to dopiero początek staran. Byłam w między czasie na wizycie na nfz i wtedy lekarz nawet go nie zauważył.
Ogólnie planuje rozszerzyć jakoś diagnostykę chociaż jeszcze nie wiem jakie kolejne kroki powinniśmy podjąć.
Tofuszka, Nigri lubią tę wiadomość
Ona: 31
- hiperprolaktynemia - dostinex 0,5 tabletki na tydzień
- TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
On: 34
- morfologia 2%❗
- podwyższona agregacja❗
- koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
- ruch całkowity - 55% ✅
- ruch postępowy - 43%✅
- plemniki żywe - 80% ✅
Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez -
Kompotlinka wrote:Oj dziewczyny, u mnie 8cs i w każdym cyklu faza lutealna inaczej wygląda i pojawiają się inne objawy. 🤣 To jest dramat. 🤭🤭🤭
Zgadza się a człowiek by już chciał odrazu wiedzieć czy się udało czy też nie, aby się nastawić odpowiednio psychicznie 😅
Kompotlinka lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
Madzialenka95 wrote:Mój mąż o dziwo sam zaproponował że pójdzie na badania zaraz w 2cs.
Ja w przyszłym cyklu jeśli teraz się nie uda, planuje pójść na monitoring pierwszy raz.
Wyszło mi też na początku roku że mam polipa 3,4 na 4,5mm ale na tamten moment moja ginekolog nie kazała z nim nic robić bo mówiła że jest malutki i że to dopiero początek staran. Byłam w między czasie na wizycie na nfz i wtedy lekarz nawet go nie zauważył.
Ogólnie planuje rozszerzyć jakoś diagnostykę chociaż jeszcze nie wiem jakie kolejne kroki powinniśmy podjąć.
U mnie polip był widoczny na usg coś wielkości główki szpilki, ale podczas histeroskopi okazało się że jednak się tak wkopał w tkankę że był troszkę większy niż zakładano 😄
Tylko ze mój krwawił i dlatego było skierowanie na zabieg. I dobrze się w sumie stało bo tak by rósł jeszcze większy.PCOS, ENDO, IO
Do niestandardowych objawów moge dodać jeszcze ochotę na ciasto z jabłkiem, w tym przypadku była tarta. A uwierzcie mi ciasta z jabłkiem mnie tak brzydzą, jabłka na ciepło ohyda. Ale co zrobisz jak organizm świruje, pozostaje zjeść.😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca, 17:57
PCOS, ENDO, IO
Ja poproszę o wpisanie na 10.06 😀
Tofuszka lubi tę wiadomość
👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷