Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
Odpowiedz

Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶

Oceń ten wątek:
  • Mamadotrzech Znajoma

Wysłany: 23 czerwca, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit gratulacje! 🥂🥰 niech kropeczka rośnie.

U mnie to plamienie / bardziej śluz zabarwiony na różowo, pojawił się znów dzisiaj w ciągu dnia kilka razy… powiedziałabym, że pojawia się i znika , są to bardzo małe ilości, nie czuję przy tym żadnego bólu miesiączkowego. Więc nie wiem czy to faktycznie plamienie implantacyjne czy bardzo powoli rozkręcającą się miesiączka. Wcześniej zawsze przy miesiączce zalewało mnie od razu żywa krwią w dużej ilości. Teraz dodatkowo jest jakieś 8-9 dni za wcześnie. Pozostaje chyba obserwować, bo na test myślę, że jeszcze za wcześnie ?

• monii00 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anabbit wrote:
    Beta 16,7 🙈 to by wyjaśniało czemu wczoraj test był biały 😂
    Gratulacje, rośnij Kropku ✊️🍀

09.2023 - rozpoczęcie starań
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 t 💔 poronienie
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 t 💔 poronienie
    06.2024 - ⏸️
    02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
    04.2026 - powrót do starań 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
    05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
    15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
    13.07.2026 - wizyta gin NFZ
    27.07.2026 - badania prenatalne 🧬

👶🏻💙
    👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
    🧔‍♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Nigri ciężko powiedzieć, może faktycznie coś się poprzestawiało. Pewnie wyjaśni się w ciągu kilku dni

🌸 Mamadotrzech na test raczej za wcześnie. Współczuję plamień

Nigri lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Wiecie co też zgłupiałam już organizm mi jakieś figle płata. Od trzech dni mam dziwne objawy typu bol miesiączkowy, puchnę, drażliwi i płaczliwy że mnie człowiek, puchną mi piersi objawy trochę jak przed miesiączką. Tylko to wszytko jest dziwne bo jeszcze owulacji nie miałam, cykle mam długie po wprowadzeniu symptomów aplikacja zmieniła mi na dzisiaj dzień owulacji (miało być za 5dni) ale w sumie nie czuje tak jak zwykle żeby miała być. Śluzu też nie ma płodnego 🤔
    Czyżbym przegapiłam owulacje? Może się coś na maksa przestawiło przyspieszlo?🤔
    Jak ja nie lubię takich sytuacji😕

Nigri, z tego co czytałam przy PCOS różnie może być z czasem owulacji. Może to nieoczekiwane zmiany hormonalne :/ Frustrujące 😐

Nigri lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Glorietka Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit- gratulacje 💕
    Ja też ciągle tutaj jestem, ale tylko czytam. Ciągle jestem w tym samym miejscu, ale mam nadzieję, że nie spotkam ani jednej z Was w wątku miesięcznym maj 2027 🩷 wszystkie będziecie już na fioletowej 💜

Kompotlinka, Nigri, J.ss, Tofuszka lubią tę wiadomość

💁🏽‍♀️26

Starania od 09.2025
    11.2025 ⏸️
    12.2025 cp 💔
    Wstrzymanie starań do 05.2027 ⏳
    Czekamy na Ciebie cudzie...
  • xSophie Znajoma

Wysłany: 23 czerwca, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Zaczęliśmy z narzeczonym starania o 1 dziecko i szperałam troszkę objawów na forum na stronie internetowej i znalazłam jakiś wątek sprzed 15 lat 🫢 Dopiero teraz odkryłam apke i wszystkie wątki tutaj. To pierwszy raz kiedy uważniej się przyglądam organizmowi i każdy najmniejszy skurczyk googlowalam. Miałam dziś zrobić test, ale niestety @ przyszła idealnie co do wyliczonego dnia. Dwa dni przed miesiączką miałam różowy śluz i już sobie zaczęłam wyobrażać, że to jakaś późna implantacja i narodziła się nadzieja. Niestety to były tylko przedbiegi do @. Przeczytałam cały czerwcowy wątek i jak widziałam wasze dwie kreski to cieszyłam się z wami i smuciłam przy białych testach czy przychodzących @. Trzymam bardzo mocno kciuki za starające się dziewczyny i gratuluję tym, którym się udało! ❤️ No i jakoś tak wyszło, że odważyłam się napisać. Ja dzisiejszy dzień traktuję jako pierwszy potencjalnej ciąży. 🙏

Anna_30, Lisia00, Nikaaa_, Kompotlinka, Tofuszka, Konzzdi, monii00, Skowronek, MiśkaK, aaandzia, mommytobe lubią tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈
  • Anna_30 Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSophie wrote:
    Hej dziewczyny! Zaczęliśmy z narzeczonym starania o 1 dziecko i szperałam troszkę objawów na forum na stronie internetowej i znalazłam jakiś wątek sprzed 15 lat 🫢 Dopiero teraz odkryłam apke i wszystkie wątki tutaj. To pierwszy raz kiedy uważniej się przyglądam organizmowi i każdy najmniejszy skurczyk googlowalam. Miałam dziś zrobić test, ale niestety @ przyszła idealnie co do wyliczonego dnia. Dwa dni przed miesiączką miałam różowy śluz i już sobie zaczęłam wyobrażać, że to jakaś późna implantacja i narodziła się nadzieja. Niestety to były tylko przedbiegi do @. Przeczytałam cały czerwcowy wątek i jak widziałam wasze dwie kreski to cieszyłam się z wami i smuciłam przy białych testach czy przychodzących @. Trzymam bardzo mocno kciuki za starające się dziewczyny i gratuluję tym, którym się udało! ❤️ No i jakoś tak wyszło, że odważyłam się napisać. Ja dzisiejszy dzień traktuję jako pierwszy potencjalnej ciąży. 🙏

Witaj Sophie - rozgość się, ale nie zostawaj za długo na tej stronie forum! :)

xSophie, Nigri, Kompotlinka lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️’95 🧔🏻‍♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻

01.26 ⏸️ (1 cs)
    02.26 💔 8 tc (6 tc)
    05.26 powrót do starań
  • xSophie Znajoma

Wysłany: 23 czerwca, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna_30 wrote:
    Witaj Sophie - rozgość się, ale nie zostawaj za długo na tej stronie forum! :)

Dziękuję 🙏 Mam nadzieję, że każda tutaj znajdzie w końcu swoją kropeczkę w sobie. Jesteśmy silne babki i wierzę w nas.

Nigri, Anna_30, Dawdler34, Kompotlinka, Nikaaa_, MiśkaK, aaandzia lubią tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈
  • Lisia00 Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabit gratulacje ❤️ Ładnie nam się ta końcówka czerwca clearuje

xSophie witamy, trzymamy kciuki żeby to był "ten" cykl!❤️

xSophie lubi tę wiadomość

👩24 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Nigri, z tego co czytałam przy PCOS różnie może być z czasem owulacji. Może to nieoczekiwane zmiany hormonalne :/ Frustrujące 😐

Tak wiem że choróbska daja znać ale jednak te objawy jak przy PMS są dziwne. Trochę za wcześnie na okres 😅

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Madzialenka95 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak Was cały czas podczytuje i wszystkim kibicuję ale mało się udzielam bo w weekend miałam wesele połączone z małym weekendowym wyjazdem a po powrocie tylko się przepakowałam i w delegację z pracy.
    Z aktualizacji u mnie to dalej biorę proga, nie mam żadnych skutków ubocznych więc bardzo się cieszę. Dzisiaj 7 dni po zastrzyku zrobiłam test o biało więc już za kilka dni będę mogła testować :) co prawda jestem wpisana na 29 ale zatestuje już 27-28 żeby ewentualnie odstawić progesteron.
    Aaa o w ogóle odpisała mi moją gin w sprawie tego czy brać progesteron czy nie i napisała mi tylko "jestem na urlopie do poniedziałku" i szczerze z jednej strony rozumiem, ale z drugiej skoro i tak napisała to zdanie to mogła napisać "proszę brać" lub " proszę nie brać" i by było wszystko jasne a tak to poczułam się jakoś głupio że do niej napisał... A wy dziewczyny macie takie kontakt ze swoimi lekarzami że możecie do nich napisać w każdej chwili czy raczej nie i trzeba z każdym pytaniem umawiać się na wizytę? Nie wiem może się oburzyła że poszłam do inne lekarza, ale co miałam zrobić jak u niej nie ma terminów i przyjmuje tylko 2 razy w tygodniu gdzie akurat nie pasowały mi te dni na monitoring

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca, 07:05

Ona: 31
    - hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
    - TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
    Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
    On: 34
    - morfologia 2%❗
    - podwyższona agregacja❗
    - koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
    - ruch całkowity - 55% ✅
    - ruch postępowy - 43%✅
    - plemniki żywe - 80% ✅
    Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
    Starania od 01.2026
    26.06.2026 beta 25,68
    29.06.2026 beta 119
    01.07.2026 beta 485
    07.07.2026 beta 4646
    09.07.2026 beta 11064
    15.07.2026 pierwsze USG
  • Nikaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam i zatestowałam dzisiaj - biało.
    Wiem, że jeszcze może być wcześnie, ale teraz jestem zła na siebie że się złamałam i mój mózg już przyjął, że kolejny cykl stracony 🤷‍♀️

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    Nie wytrzymałam i zatestowałam dzisiaj - biało.
    Wiem, że jeszcze może być wcześnie, ale teraz jestem zła na siebie że się złamałam i mój mózg już przyjął, że kolejny cykl stracony 🤷‍♀️
    A który DPO jestes?

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 11cs
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisia00 wrote:
    Annabit gratulacje ❤️ Ładnie nam się ta końcówka czerwca clearuje

xSophie witamy, trzymamy kciuki żeby to był "ten" cykl!❤️

Początek był słaby ale koncowka nadrabia. Może to dobra zpowiedź lipca.😁

Kompotlinka, Nikaaa_, MiśkaK lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka95 wrote:
    Hej dziewczyny jak Was cały czas podczytuje i wszystkim kibicuję ale mało się udzielam bo w weekend miałam wesele połączone z małym weekendowym wyjazdem a po powrocie tylko się przepakowałam i w delegację z pracy.
    Z aktualizacji u mnie to dalej biorę proga, nie mam żadnych skutków ubocznych więc bardzo się cieszę. Dzisiaj 7 dni po zastrzyku zrobiłam test o biało więc już za kilka dni będę mogła testować :) co prawda jestem wpisana na 29 ale zatestuje już 27-28 żeby ewentualnie odstawić progesteron.
    Aaa o w ogóle odpisała mi moją gin w sprawie tego czy brać progesteron czy nie i napisała mi tylko "jestem na urlopie do poniedziałku" i szczerze z jednej strony rozumiem, ale z drugiej skoro i tak napisała to zdanie to mogła napisać "proszę brać" lub " proszę nie brać" i by było wszystko jasne a tak to poczułam się jakoś głupio że do niej napisał... A wy dziewczyny macie takie kontakt ze swoimi lekarzami że możecie do nich napisać w każdej chwili czy raczej nie i trzeba z każdym pytaniem umawiać się na wizytę? Nie wiem może się oburzyła że poszłam do inne lekarza, ale co miałam zrobić jak u niej nie ma terminów i przyjmuje tylko 2 razy w tygodniu gdzie akurat nie pasowały mi te dni na monitoring

Myślę że oni mają tyłu pacjentów że żeby coś doradzić muszą otworzyć kartę i sobie przypomnieć z kim mają doczynienia. Generalnie może nawet nie przeczytała bo stwierdziła że sms od pacjentki to odpisze z automatu że jest na urlopie. Nie ma co się dziwić to też człowiek który się musi odciąć od pracy.
    U mojego lekarza w gabinecie działa to tak że położna przejmuje kontakt z pacjentakami na czas nieobecności Pana doktora, wiadomo kontaktuję się z nim w poważniejszych przypadkach.

Kompotlinka lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Nikaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    A który DPO jestes?
    10 dpo 😬

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Sophie cześć! Trzymam kciuki żeby to faktycznie był Twój pierwszy dzień ciąży. Wpiszę Cię jako wolnego strzelca w takim razie ☺️

🌸 Madzialenko u mnie to wygląda tak że mogę napisać maila do kliniki w której moja gin przyjmuje. Na odpowiedź niestety czekam zawsze kilka dni bo moja gin pracuje jeszcze gdzie indziej.. rozważałam czy nie zmienić na gina który przyjmuje na indywidualnej praktyce ale mam wrażenie że coraz mniej takich i ciężko mi znaleźć (oczywiście żeby miał też dobre opinie i najlepiej był też endokrynologiem + nie miał wygórowanych stawek)

xSophie lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Glorietka miło, że jesteś. 🤗

🌸 Sophie hej! Tulę za wredną 🐒. Oby to był początek tego szczęśliwego cyklu. 😉

🌸 Nigri organizm lubi płatać figle. Skomplikowany twór. 🤪🤭

🌸 Madzialenka super, że tolerujesz dobrze proga. Kciuki za Twoje testowanie ciągle na stanowisku. 🤞🤞😁

🌸 Nikaaa skoro jeszcze wcześnie, to czekamy na aktualizacje. 🤞😉

U mnie 1dpo, co się udało podziałać to się udało. Nieidealnie, ale bez tragedii. Chociaż miałam wczoraj trudny poranek i zwątpienie. Jednak pojawiła się ta cholerna presja... Teraz czekam na przyszły tydzień. Ja idę na badania krwi, mąż jak się uda to na badanie nasienia i potem testowanie. Mam nadzieję, że spokojnie miną mi te dni. 🤭

Tofuszka, Nikaaa_, dzydzy, Glorietka, Anna_30, MiśkaK, xSophie, Nigri, KamilaAnt2026 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz jadę na betę, błagam trzymajcie kciuki żeby było dobrze.. wyniki 16-18 🥹

Nikaaa_, Anabbit, dzydzy, Tofuszka, Anna_30, MiśkaK, Dawdler34, xSophie, Nigri, aaandzia, KamilaAnt2026, Kompotlinka lubią tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • Madzialenka95 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie nie piszę do przychodni tylko Pani doktor kazała pisać SMS lub na znanym lekarzu bezpośrednio do niej. Wiem że to też człowiek który musi odpocząć, jak najbardziej to rozumiem. Jak pierwszy raz poszłam do niej dwa lata temu z infekcja, przepisała mi leki i koniecznie kazała napisać po kilku dniach czy na pewno przeszło. Mówiła że pacjentki potrafią wysyłać jej nawet zdjęcia 😀 wydawało mi się że jest taka kontaktowa, zainteresowana, długo się zastanawiałam czy do niej właśnie pisać teraz bo było mi głupio i w końcu napisałam ale niestety dostałam taką odpowiedź.

Ona: 31
    - hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
    - TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
    Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
    On: 34
    - morfologia 2%❗
    - podwyższona agregacja❗
    - koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
    - ruch całkowity - 55% ✅
    - ruch postępowy - 43%✅
    - plemniki żywe - 80% ✅
    Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
    Starania od 01.2026
    26.06.2026 beta 25,68
    29.06.2026 beta 119
    01.07.2026 beta 485
    07.07.2026 beta 4646
    09.07.2026 beta 11064
    15.07.2026 pierwsze USG
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ