Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
Odpowiedz

Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶

Oceń ten wątek:
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    No jest bardzo ciężko. Długo szukałam w tym co robiłam (AML), ale odzewu zero, więc teraz już szukam w czymkolwiek byle tylko mieć pracę - z tym że na pierwszym miejscu stawiam oferty ze stałymi, porannymi godzinami pracy, bo tak pracuje mój mąż. Ostatnio już byłam przekonana że dostanę robotę w banku, ale babki na rekrutacji tak się zafiksowały że mam "daleko" (35-40 minut autem, tyle samo km, prosta trasa) i co jak "nie zdążę rano oddziału otworzyć", że chyba przez to nie dostałam tej roboty (a generalnie byli na obu etapach mną zachwyceni). Nawet dzwoniłam do rekrutera kilka dni po rekrutacji i odrzucił moje połączenie 🙄 więc noo najwyżej tymczasowo wyląduję w jakiejś żabce czy coś. Ale też nie chcą brać takich co wcześniej biurowo pracowali.

Dziękuję ❤️ tata ma się lepiej, jest po poważnej operacji i teraz już tylko rehabilitacja, żeby w końcu na nogi stanął. Przez ciągłe leżenie dużo schudł, musi odbudować mięśnie.

A takie praco-wakacje to super opcja, zawsze trochę głowa odpocznie ❤️

Wybacz że się tak rozpisałam haha ale to szukanie pracy jest straaasznie frustrujące
    Może spróbuj w urzędzie, zazwyczaj godziny pracy 7-15 i stała robota. Na niektóre stanowiska bardzo długo szukają. Ja myślałam, że nie mam co startować a dostałam się bez doświadczenia po studiach bezpośrednio. Nie mam problemów z ciążowymi sprawami, trzeba nieźle nawywijać albo być karanym żeby się nie dostać albo żeby zwolnili. Mój mąż też w państwówce po pracy w różnych miejscach stwierdził, że zrobił najlepszą rzecz w życiu. Wiadomo różnie bywa jak to w pracy czasami nie wiadomo w co ręce włożyć bo wszystko ważne.

Kompotlinka lubi tę wiadomość

09.2023 - rozpoczęcie starań
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 t 💔 poronienie
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 t 💔 poronienie
    06.2024 - ⏸️
    02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
    04.2026 - powrót do starań 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
    13.07.2026 - 2,2cm 🍒
    27.07.2026 - 5,5 cm 🍋
    03.08.2026 - wizyta gin NFZ

👶🏻💙
    👧 31l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
    🧔‍♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Może spróbuj w urzędzie, zazwyczaj godziny pracy 7-15 i stała robota. Na niektóre stanowiska bardzo długo szukają. Ja myślałam, że nie mam co startować a dostałam się bez doświadczenia po studiach bezpośrednio. Nie mam problemów z ciążowymi sprawami, trzeba nieźle nawywijać albo być karanym żeby się nie dostać albo żeby zwolnili. Mój mąż też w państwówce po pracy w różnych miejscach stwierdził, że zrobił najlepszą rzecz w życiu. Wiadomo różnie bywa jak to w pracy czasami nie wiadomo w co ręce włożyć bo wszystko ważne.
    Niestety nie obroniłam swojego licencjatu (problem z jednym egzaminem), a urzędy zazwyczaj poszukują z wyższym. Ale ZUS jest opcją, przeglądam sobie oferty raz do czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca, 12:18

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Niestety nie obroniłam swojego licencjatu (problem z jednym egzaminem), a urzędy zazwyczaj poszukują z wyższym. Ale ZUS jest opcją, przeglądam sobie oferty raz do czasu
    No niestety z wyższym, ale nie zawsze bo pierwsze stanowisko męża wymagało tylko średnie. Czasami w trakcie studiów też przyjmują, więc warto rozważyć powrót. Ja teraz magistra obroniłam w październiku po 4-letniej przerwie, było ciężko z dzieckiem i pobytami w szpitalu, ale dałam radę. Kciuki za znalezienie odpowiedniej pracy ✊️🍀

Tofuszka lubi tę wiadomość

09.2023 - rozpoczęcie starań
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 t 💔 poronienie
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 t 💔 poronienie
    06.2024 - ⏸️
    02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
    04.2026 - powrót do starań 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
    13.07.2026 - 2,2cm 🍒
    27.07.2026 - 5,5 cm 🍋
    03.08.2026 - wizyta gin NFZ

👶🏻💙
    👧 31l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
    🧔‍♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    10 dpo 😬
    To nie ma co sie jeszcze załamywać :) trzymam mocno kciuki :)

Nikaaa_ lubi tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 12cs
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    To nie ma co sie jeszcze załamywać :) trzymam mocno kciuki :)
    Bardzo Ci dziękuję ❤️ już ochłonęłam i mi trochę lżej 🙂

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • emmac Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 10dpo i 12 dni po zastrzyku ovitrelle, miałam testować, odpuscilam, ale czuję się tak jak 2 miesiace temu w biochem, piersi bolą jak szalone, brzuch ciągnie i albo to brajan, albo robię sobie nadzieję niepotrzebne. Nie wiem sama czy jutro testować czy czekać do piątku, powinnam na betę żeby odstawić proga.

🥺2026
  • Mamadotrzech Znajoma

Wysłany: 24 czerwca, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim,
    Melduję rozkręcenie się @. To nie było plamienie implantacyjne 😬
    W tym miesiącu planuje monitoring cyklu u mojej ginki 🤗

Nigri, Elgenda lubią tę wiadomość

• Nigri Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emmac wrote:
    U mnie dziś 10dpo i 12 dni po zastrzyku ovitrelle, miałam testować, odpuscilam, ale czuję się tak jak 2 miesiace temu w biochem, piersi bolą jak szalone, brzuch ciągnie i albo to brajan, albo robię sobie nadzieję niepotrzebne. Nie wiem sama czy jutro testować czy czekać do piątku, powinnam na betę żeby odstawić proga.

Ja bym poczekała do piątku 🙂

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    Bardzo Ci dziękuję ❤️ już ochłonęłam i mi trochę lżej 🙂
    Ale w pełni rozumiem, bo mam identycznie hahaha tylko jak jestem przed owulacją to głowe mam chłodniejszą i rozsądniej do tego podchodze .. :)

Nikaaa_, Kompotlinka lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 12cs
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj rano pik, więc nadchodzą najcięższe dni cyklu 🫣

KamilaAnt2026, Elgenda, Nigri, Anabbit, Anna_30, aaandzia, Monia• lubią tę wiadomość

age.png
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Maalwii🤞🤞🤞🤞

🌸 dzydzy kciuki za owulkę z prawej strony! 🤞🤞 Super, że jesteś tak wypoczęta. Niech to przyniesie zamierzony efekt. 😉

🌸 Paula witamy, ale chyba szybko musimy się pożegnać, bo kreseczka bardzo ładna. 🤗

🌸 Tofuszka też przesyłam życzenia zdrowia dla Taty, przytulam Cię, na pewno to trudne. 🫂 No i powodzenia w znalezieniu pracy. 🤞 Niestety trochę wiem coś o tych trudach poszukiwania. Mój mąż przechodził przez to rok temu.

🌸 Madzialenka, Nikaaa witajcie w klubie. Wczoraj czatowałam na zapisy i sie udało. 😎 Idealnie w punkt ta kampania się pojawiła.

🌸 emmac zrób tak, jak będzie Ci najlepiej.

🌸 Mamadotrzech Tulę za 🐒. 🫂

🌸 Smerfetka będziemy razem przez to przechodzić. 😉 Owocnych działań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca, 15:10

Maalwii, dzydzy, Tofuszka, Paula2124 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

08.25 histeroskopia (polipy)
    10.25 start starań
    08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba możecie mnie już przerzucić do grona wolnych strzelców. 😅 Owulacja przesunęła mi się na 21–22 dc, więc testowanie też dopiero na początku lipca.

Tofuszka, Kompotlinka lubią tę wiadomość

• Elgenda Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    No niestety z wyższym, ale nie zawsze bo pierwsze stanowisko męża wymagało tylko średnie. Czasami w trakcie studiów też przyjmują, więc warto rozważyć powrót. Ja teraz magistra obroniłam w październiku po 4-letniej przerwie, było ciężko z dzieckiem i pobytami w szpitalu, ale dałam radę. Kciuki za znalezienie odpowiedniej pracy ✊️🍀

Pamiętam jak poszłam na magisterkę zaoczną - której nie obroniłam finalnie mimo zdanych wszystkich egzaminów 😂 ale nie żałuję xD Obecnie po kilku latach przerwy od nauki robię drugi licencjat, który skończę w ciągu miesiąca.

Ale wracając, była tam dziewczyna pracująca w urzędzie, która poszła na magisterkę, żeby dostać awans, a dodatkowo miała tę magisterkę opłaconą przez pracodawcę. Może był wtedy jakiś program rozwojowy.

Generalnie uważam, że jak trzeba i można to warto pójść na studia, lub zapytać się o możliwość powrotu przy nadrobieniu różnic programowych. 3 lata tak szybko zleciały i jak zapragnę kiedyś zrobić magistra to wiem, że 2 lata to w ogóle w jednej chwili miną. Plus studia w bardziej świadomym wieku, to w pewnym sensie atrakcja towarzyska. Fajnie widać różnicę pokoleń i każda strona coś sobie daje, inną perspektywę.

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka - oby szybko się udało znaleść pracę marzeń, a przynajmniej w tych porannych godzinach, bo sama wiem jakie to frustrujące jak się mijacie z partnerem - długo pracowałam w branży hotelarskiej potem gastronomia. Im człowiek starszy tym chce więcej stabilizacji.

Może popytaj po znajomych? Zawsze trochę łatwiej jak się jest z polecenia.

Podziwiam wszystkie z was które wróciły na studia po przerwie. Ja już bym chyba nie dała rady 😅 Przebranżawiałam się dwa i pół roku temu. Trzeba było wszystkiego nauczyć się od podstaw, do tego doszlifować angielski. Bardzo ciężki okres i nie wspominam dobrze pierwszego pół roku 😅

Nigri lubi tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Tofuszka - oby szybko się udało znaleść pracę marzeń, a przynajmniej w tych porannych godzinach, bo sama wiem jakie to frustrujące jak się mijacie z partnerem - długo pracowałam w branży hotelarskiej potem gastronomia. Im człowiek starszy tym chce więcej stabilizacji.

Może popytaj po znajomych? Zawsze trochę łatwiej jak się jest z polecenia.

Podziwiam wszystkie z was które wróciły na studia po przerwie. Ja już bym chyba nie dała rady 😅 Przebranżawiałam się dwa i pół roku temu. Trzeba było wszystkiego nauczyć się od podstaw, do tego doszlifować angielski. Bardzo ciężki okres i nie wspominam dobrze pierwszego pół roku 😅
    Po znajomych nie ma opcji... Długo mieszkałam w Poznaniu i tam miałam całkiem fajną pracę, i tam też mam wszystkich znajomych 😅 teraz na Pomorzu siedzę. Chociaż w sumie jeszcze znajomi męża są tu, więc zastanowię się czy ktoś coś mógłby mi ogarnąć.

Co do studiów tu również studia były w Poznaniu i to chyba jedyny taki kierunek w Polsce haha. Mogłabym ewentualnie na podobny wrócić i część ocen przepisać, ale szczerze nie chce mi się... Pamiętam jak mnie stres na studiach zżerał, nic fajnego. Przez te trzy lata strasznie osiwiałam 😂

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wynik 4,94..
    wiedziałam że jest coś nie tak ..

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • Anna_30 Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Dziewczyny wynik 4,94..
    Boże Maalwi, tak mi przykro :( nie mam słów, to takie niesprawiedliwe :( mocno Cię przytulam, dużo siły dla Ciebie

👱🏻‍♀️’95 🧔🏻‍♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻

01.26 ⏸️ (1 cs)
    02.26 💔 8 tc (6 tc)
    05.26 powrót do starań
  • Madzialenka95 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii bardzo mi przykro, nie wyobrażam sobie co musisz czuć...

Ona: 31
    - hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
    - TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
    Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
    On: 34
    - morfologia 2%❗
    - podwyższona agregacja❗
    - koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
    - ruch całkowity - 55% ✅
    - ruch postępowy - 43%✅
    - plemniki żywe - 80% ✅
    Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
    Starania od 01.2026
    26.06.2026 beta 25,68
    29.06.2026 beta 119
    01.07.2026 beta 485
    07.07.2026 beta 4646
    09.07.2026 beta 11064
    15.07.2026 pierwsze USG
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Dziewczyny wynik 4,94..

Bardzo mi przykro 🙁

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto, cechy adenomiozy

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    Fragmentacja 26%

07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran, Mensinorm) ⏳ ICSI+MACS+Embrioskop
    3 MII
    23.07.26 ET 4BB ⏳
    + 2x bl2 ❄️
  • Mamacita Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii 🥺 podczytuje Was tutaj czasem, i czekałam na Twój wynik, wiem, że to boli, ale pamiętaj, że po biochemie często się zachodzi w zdrową ciążę! Ja miałam w październiku a w grudniu zaczęła się moja aktualna ciąża, więc nie trać nadziei. Tule Cię, bardzo mi przykro, że się nie udało 🥺

Kompotlinka, Tofuszka, Nigri, Maalwii, Lisia00 lubią tę wiadomość

💃🏼33🕺🏻30
    Starania o 1 👶🏻od 08/25 - 6 cs
    💔​ 10/25 biochem

IO, PCOS

🌟 15.01 - 7mm z serduszkiem 💓​
    🌟 30.01 - 22 mm, FHR 184
    🌟 20.02 - 55 mm 🍓ryzyka niskie
    🌟 24.03 - 157 g 🩷👧​
    🌟 06.05 - 547 g 🩷
    🌟 17.07 - 2418g 🙊​

preg.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ