Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Może spróbuj w urzędzie, zazwyczaj godziny pracy 7-15 i stała robota. Na niektóre stanowiska bardzo długo szukają. Ja myślałam, że nie mam co startować a dostałam się bez doświadczenia po studiach bezpośrednio. Nie mam problemów z ciążowymi sprawami, trzeba nieźle nawywijać albo być karanym żeby się nie dostać albo żeby zwolnili. Mój mąż też w państwówce po pracy w różnych miejscach stwierdził, że zrobił najlepszą rzecz w życiu. Wiadomo różnie bywa jak to w pracy czasami nie wiadomo w co ręce włożyć bo wszystko ważne.Tofuszka wrote:No jest bardzo ciężko. Długo szukałam w tym co robiłam (AML), ale odzewu zero, więc teraz już szukam w czymkolwiek byle tylko mieć pracę - z tym że na pierwszym miejscu stawiam oferty ze stałymi, porannymi godzinami pracy, bo tak pracuje mój mąż. Ostatnio już byłam przekonana że dostanę robotę w banku, ale babki na rekrutacji tak się zafiksowały że mam "daleko" (35-40 minut autem, tyle samo km, prosta trasa) i co jak "nie zdążę rano oddziału otworzyć", że chyba przez to nie dostałam tej roboty (a generalnie byli na obu etapach mną zachwyceni). Nawet dzwoniłam do rekrutera kilka dni po rekrutacji i odrzucił moje połączenie 🙄 więc noo najwyżej tymczasowo wyląduję w jakiejś żabce czy coś. Ale też nie chcą brać takich co wcześniej biurowo pracowali.
Dziękuję ❤️ tata ma się lepiej, jest po poważnej operacji i teraz już tylko rehabilitacja, żeby w końcu na nogi stanął. Przez ciągłe leżenie dużo schudł, musi odbudować mięśnie.
A takie praco-wakacje to super opcja, zawsze trochę głowa odpocznie ❤️
Wybacz że się tak rozpisałam haha ale to szukanie pracy jest straaasznie frustrujące
Kompotlinka lubi tę wiadomość
09.2023 - rozpoczęcie starań
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 t 💔 poronienie
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 t 💔 poronienie
06.2024 - ⏸️
02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
04.2026 - powrót do starań 🍀
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
13.07.2026 - wizyta gin NFZ
27.07.2026 - badania prenatalne 🧬
👶🏻💙
👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

-
Niestety nie obroniłam swojego licencjatu (problem z jednym egzaminem), a urzędy zazwyczaj poszukują z wyższym. Ale ZUS jest opcją, przeglądam sobie oferty raz do czasumonii00 wrote:Może spróbuj w urzędzie, zazwyczaj godziny pracy 7-15 i stała robota. Na niektóre stanowiska bardzo długo szukają. Ja myślałam, że nie mam co startować a dostałam się bez doświadczenia po studiach bezpośrednio. Nie mam problemów z ciążowymi sprawami, trzeba nieźle nawywijać albo być karanym żeby się nie dostać albo żeby zwolnili. Mój mąż też w państwówce po pracy w różnych miejscach stwierdził, że zrobił najlepszą rzecz w życiu. Wiadomo różnie bywa jak to w pracy czasami nie wiadomo w co ręce włożyć bo wszystko ważne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca, 12:18
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
Starania od 02.2025r.
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Sono-HSG 15.07 🤞 -
No niestety z wyższym, ale nie zawsze bo pierwsze stanowisko męża wymagało tylko średnie. Czasami w trakcie studiów też przyjmują, więc warto rozważyć powrót. Ja teraz magistra obroniłam w październiku po 4-letniej przerwie, było ciężko z dzieckiem i pobytami w szpitalu, ale dałam radę. Kciuki za znalezienie odpowiedniej pracy ✊️🍀Tofuszka wrote:Niestety nie obroniłam swojego licencjatu (problem z jednym egzaminem), a urzędy zazwyczaj poszukują z wyższym. Ale ZUS jest opcją, przeglądam sobie oferty raz do czasu
Tofuszka lubi tę wiadomość
09.2023 - rozpoczęcie starań
10.2023 - ⏸️
10.2023 - 6 t 💔 poronienie
03.2024 - wznowienie starań
04.2024 - ⏸️
05.2024 - 5 t 💔 poronienie
06.2024 - ⏸️
02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
04.2026 - powrót do starań 🍀
01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
13.07.2026 - wizyta gin NFZ
27.07.2026 - badania prenatalne 🧬
👶🏻💙
👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
🧔♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

-
U mnie dziś 10dpo i 12 dni po zastrzyku ovitrelle, miałam testować, odpuscilam, ale czuję się tak jak 2 miesiace temu w biochem, piersi bolą jak szalone, brzuch ciągnie i albo to brajan, albo robię sobie nadzieję niepotrzebne. Nie wiem sama czy jutro testować czy czekać do piątku, powinnam na betę żeby odstawić proga._____________________________________
starania od 10.2014
🥺9tc. 04.2015
2017 🌸 leczenie i 2022 🩵
🥺2026 -
emmac wrote:U mnie dziś 10dpo i 12 dni po zastrzyku ovitrelle, miałam testować, odpuscilam, ale czuję się tak jak 2 miesiace temu w biochem, piersi bolą jak szalone, brzuch ciągnie i albo to brajan, albo robię sobie nadzieję niepotrzebne. Nie wiem sama czy jutro testować czy czekać do piątku, powinnam na betę żeby odstawić proga.
Ja bym poczekała do piątku 🙂PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
Ale w pełni rozumiem, bo mam identycznie hahaha tylko jak jestem przed owulacją to głowe mam chłodniejszą i rozsądniej do tego podchodze ..Nikaaa_ wrote:Bardzo Ci dziękuję ❤️ już ochłonęłam i mi trochę lżej 🙂
Nikaaa_, Kompotlinka lubią tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 11cs -
🌸 Maalwii🤞🤞🤞🤞
🌸 dzydzy kciuki za owulkę z prawej strony! 🤞🤞 Super, że jesteś tak wypoczęta. Niech to przyniesie zamierzony efekt. 😉
🌸 Paula witamy, ale chyba szybko musimy się pożegnać, bo kreseczka bardzo ładna. 🤗
🌸 Tofuszka też przesyłam życzenia zdrowia dla Taty, przytulam Cię, na pewno to trudne. 🫂 No i powodzenia w znalezieniu pracy. 🤞 Niestety trochę wiem coś o tych trudach poszukiwania. Mój mąż przechodził przez to rok temu.
🌸 Madzialenka, Nikaaa witajcie w klubie. Wczoraj czatowałam na zapisy i sie udało. 😎 Idealnie w punkt ta kampania się pojawiła.
🌸 emmac zrób tak, jak będzie Ci najlepiej.
🌸 Mamadotrzech Tulę za 🐒. 🫂
🌸 Smerfetka będziemy razem przez to przechodzić. 😉 Owocnych działań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca, 15:10
Maalwii, dzydzy, Tofuszka, Paula2124 lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
monii00 wrote:No niestety z wyższym, ale nie zawsze bo pierwsze stanowisko męża wymagało tylko średnie. Czasami w trakcie studiów też przyjmują, więc warto rozważyć powrót. Ja teraz magistra obroniłam w październiku po 4-letniej przerwie, było ciężko z dzieckiem i pobytami w szpitalu, ale dałam radę. Kciuki za znalezienie odpowiedniej pracy ✊️🍀
Pamiętam jak poszłam na magisterkę zaoczną - której nie obroniłam finalnie mimo zdanych wszystkich egzaminów 😂 ale nie żałuję xD Obecnie po kilku latach przerwy od nauki robię drugi licencjat, który skończę w ciągu miesiąca.
Ale wracając, była tam dziewczyna pracująca w urzędzie, która poszła na magisterkę, żeby dostać awans, a dodatkowo miała tę magisterkę opłaconą przez pracodawcę. Może był wtedy jakiś program rozwojowy.
Generalnie uważam, że jak trzeba i można to warto pójść na studia, lub zapytać się o możliwość powrotu przy nadrobieniu różnic programowych. 3 lata tak szybko zleciały i jak zapragnę kiedyś zrobić magistra to wiem, że 2 lata to w ogóle w jednej chwili miną. Plus studia w bardziej świadomym wieku, to w pewnym sensie atrakcja towarzyska. Fajnie widać różnicę pokoleń i każda strona coś sobie daje, inną perspektywę.
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Tofuszka - oby szybko się udało znaleść pracę marzeń, a przynajmniej w tych porannych godzinach, bo sama wiem jakie to frustrujące jak się mijacie z partnerem - długo pracowałam w branży hotelarskiej potem gastronomia. Im człowiek starszy tym chce więcej stabilizacji.
Może popytaj po znajomych? Zawsze trochę łatwiej jak się jest z polecenia.
Podziwiam wszystkie z was które wróciły na studia po przerwie. Ja już bym chyba nie dała rady 😅 Przebranżawiałam się dwa i pół roku temu. Trzeba było wszystkiego nauczyć się od podstaw, do tego doszlifować angielski. Bardzo ciężki okres i nie wspominam dobrze pierwszego pół roku 😅
Nigri lubi tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
Po znajomych nie ma opcji... Długo mieszkałam w Poznaniu i tam miałam całkiem fajną pracę, i tam też mam wszystkich znajomych 😅 teraz na Pomorzu siedzę. Chociaż w sumie jeszcze znajomi męża są tu, więc zastanowię się czy ktoś coś mógłby mi ogarnąć.dzydzy wrote:Tofuszka - oby szybko się udało znaleść pracę marzeń, a przynajmniej w tych porannych godzinach, bo sama wiem jakie to frustrujące jak się mijacie z partnerem - długo pracowałam w branży hotelarskiej potem gastronomia. Im człowiek starszy tym chce więcej stabilizacji.
Może popytaj po znajomych? Zawsze trochę łatwiej jak się jest z polecenia.
Podziwiam wszystkie z was które wróciły na studia po przerwie. Ja już bym chyba nie dała rady 😅 Przebranżawiałam się dwa i pół roku temu. Trzeba było wszystkiego nauczyć się od podstaw, do tego doszlifować angielski. Bardzo ciężki okres i nie wspominam dobrze pierwszego pół roku 😅
Co do studiów tu również studia były w Poznaniu i to chyba jedyny taki kierunek w Polsce haha. Mogłabym ewentualnie na podobny wrócić i część ocen przepisać, ale szczerze nie chce mi się... Pamiętam jak mnie stres na studiach zżerał, nic fajnego. Przez te trzy lata strasznie osiwiałam 😂💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
Starania od 02.2025r.
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Dziewczyny wynik 4,94..
wiedziałam że jest coś nie tak ..M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Boże Maalwi, tak mi przykroMaalwii wrote:Dziewczyny wynik 4,94..
wiedziałam że jest coś nie tak ..
nie mam słów, to takie niesprawiedliwe
mocno Cię przytulam, dużo siły dla Ciebie
👱🏻♀️’95 🧔🏻♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻
01.26 ⏸️ (1 cs)
02.26 💔 8 tc (6 tc)
05.26 powrót do starań -
Maalwii bardzo mi przykro, nie wyobrażam sobie co musisz czuć...Ona: 31
- hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
- TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
On: 34
- morfologia 2%❗
- podwyższona agregacja❗
- koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
- ruch całkowity - 55% ✅
- ruch postępowy - 43%✅
- plemniki żywe - 80% ✅
Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
Starania od 01.2026
26.06.2026 beta 25,68
29.06.2026 beta 119
01.07.2026 beta 485
15.07.2026 pierwsze USG -
Maalwii 🥺 podczytuje Was tutaj czasem, i czekałam na Twój wynik, wiem, że to boli, ale pamiętaj, że po biochemie często się zachodzi w zdrową ciążę! Ja miałam w październiku a w grudniu zaczęła się moja aktualna ciąża, więc nie trać nadziei. Tule Cię, bardzo mi przykro, że się nie udało 🥺
Kompotlinka, Tofuszka, Nigri, Maalwii, Lisia00 lubią tę wiadomość