Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
Odpowiedz

Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶

Oceń ten wątek:
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    No jest bardzo ciężko. Długo szukałam w tym co robiłam (AML), ale odzewu zero, więc teraz już szukam w czymkolwiek byle tylko mieć pracę - z tym że na pierwszym miejscu stawiam oferty ze stałymi, porannymi godzinami pracy, bo tak pracuje mój mąż. Ostatnio już byłam przekonana że dostanę robotę w banku, ale babki na rekrutacji tak się zafiksowały że mam "daleko" (35-40 minut autem, tyle samo km, prosta trasa) i co jak "nie zdążę rano oddziału otworzyć", że chyba przez to nie dostałam tej roboty (a generalnie byli na obu etapach mną zachwyceni). Nawet dzwoniłam do rekrutera kilka dni po rekrutacji i odrzucił moje połączenie 🙄 więc noo najwyżej tymczasowo wyląduję w jakiejś żabce czy coś. Ale też nie chcą brać takich co wcześniej biurowo pracowali.

Dziękuję ❤️ tata ma się lepiej, jest po poważnej operacji i teraz już tylko rehabilitacja, żeby w końcu na nogi stanął. Przez ciągłe leżenie dużo schudł, musi odbudować mięśnie.

A takie praco-wakacje to super opcja, zawsze trochę głowa odpocznie ❤️

Wybacz że się tak rozpisałam haha ale to szukanie pracy jest straaasznie frustrujące
    Może spróbuj w urzędzie, zazwyczaj godziny pracy 7-15 i stała robota. Na niektóre stanowiska bardzo długo szukają. Ja myślałam, że nie mam co startować a dostałam się bez doświadczenia po studiach bezpośrednio. Nie mam problemów z ciążowymi sprawami, trzeba nieźle nawywijać albo być karanym żeby się nie dostać albo żeby zwolnili. Mój mąż też w państwówce po pracy w różnych miejscach stwierdził, że zrobił najlepszą rzecz w życiu. Wiadomo różnie bywa jak to w pracy czasami nie wiadomo w co ręce włożyć bo wszystko ważne.

Kompotlinka lubi tę wiadomość

09.2023 - rozpoczęcie starań
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 t 💔 poronienie
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 t 💔 poronienie
    06.2024 - ⏸️
    02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
    04.2026 - powrót do starań 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
    05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
    15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
    13.07.2026 - wizyta gin NFZ
    27.07.2026 - badania prenatalne 🧬

👶🏻💙
    👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
    🧔‍♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Może spróbuj w urzędzie, zazwyczaj godziny pracy 7-15 i stała robota. Na niektóre stanowiska bardzo długo szukają. Ja myślałam, że nie mam co startować a dostałam się bez doświadczenia po studiach bezpośrednio. Nie mam problemów z ciążowymi sprawami, trzeba nieźle nawywijać albo być karanym żeby się nie dostać albo żeby zwolnili. Mój mąż też w państwówce po pracy w różnych miejscach stwierdził, że zrobił najlepszą rzecz w życiu. Wiadomo różnie bywa jak to w pracy czasami nie wiadomo w co ręce włożyć bo wszystko ważne.
    Niestety nie obroniłam swojego licencjatu (problem z jednym egzaminem), a urzędy zazwyczaj poszukują z wyższym. Ale ZUS jest opcją, przeglądam sobie oferty raz do czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca, 12:18

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Niestety nie obroniłam swojego licencjatu (problem z jednym egzaminem), a urzędy zazwyczaj poszukują z wyższym. Ale ZUS jest opcją, przeglądam sobie oferty raz do czasu
    No niestety z wyższym, ale nie zawsze bo pierwsze stanowisko męża wymagało tylko średnie. Czasami w trakcie studiów też przyjmują, więc warto rozważyć powrót. Ja teraz magistra obroniłam w październiku po 4-letniej przerwie, było ciężko z dzieckiem i pobytami w szpitalu, ale dałam radę. Kciuki za znalezienie odpowiedniej pracy ✊️🍀

Tofuszka lubi tę wiadomość

09.2023 - rozpoczęcie starań
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 t 💔 poronienie
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 t 💔 poronienie
    06.2024 - ⏸️
    02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
    04.2026 - powrót do starań 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
    05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
    15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
    13.07.2026 - wizyta gin NFZ
    27.07.2026 - badania prenatalne 🧬

👶🏻💙
    👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
    🧔‍♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    10 dpo 😬
    To nie ma co sie jeszcze załamywać :) trzymam mocno kciuki :)

Nikaaa_ lubi tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 11cs
  • Nikaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    To nie ma co sie jeszcze załamywać :) trzymam mocno kciuki :)
    Bardzo Ci dziękuję ❤️ już ochłonęłam i mi trochę lżej 🙂

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • emmac Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś 10dpo i 12 dni po zastrzyku ovitrelle, miałam testować, odpuscilam, ale czuję się tak jak 2 miesiace temu w biochem, piersi bolą jak szalone, brzuch ciągnie i albo to brajan, albo robię sobie nadzieję niepotrzebne. Nie wiem sama czy jutro testować czy czekać do piątku, powinnam na betę żeby odstawić proga.

🥺2026
  • Mamadotrzech Znajoma

Wysłany: 24 czerwca, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim,
    Melduję rozkręcenie się @. To nie było plamienie implantacyjne 😬
    W tym miesiącu planuje monitoring cyklu u mojej ginki 🤗

Nigri, Elgenda lubią tę wiadomość

• Nigri Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emmac wrote:
    U mnie dziś 10dpo i 12 dni po zastrzyku ovitrelle, miałam testować, odpuscilam, ale czuję się tak jak 2 miesiace temu w biochem, piersi bolą jak szalone, brzuch ciągnie i albo to brajan, albo robię sobie nadzieję niepotrzebne. Nie wiem sama czy jutro testować czy czekać do piątku, powinnam na betę żeby odstawić proga.

Ja bym poczekała do piątku 🙂

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    Bardzo Ci dziękuję ❤️ już ochłonęłam i mi trochę lżej 🙂
    Ale w pełni rozumiem, bo mam identycznie hahaha tylko jak jestem przed owulacją to głowe mam chłodniejszą i rozsądniej do tego podchodze .. :)

Nikaaa_, Kompotlinka lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 11cs
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj rano pik, więc nadchodzą najcięższe dni cyklu 🫣

KamilaAnt2026, Elgenda, Nigri, Anabbit, Anna_30, aaandzia, Monia• lubią tę wiadomość

age.png
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Maalwii🤞🤞🤞🤞

🌸 dzydzy kciuki za owulkę z prawej strony! 🤞🤞 Super, że jesteś tak wypoczęta. Niech to przyniesie zamierzony efekt. 😉

🌸 Paula witamy, ale chyba szybko musimy się pożegnać, bo kreseczka bardzo ładna. 🤗

🌸 Tofuszka też przesyłam życzenia zdrowia dla Taty, przytulam Cię, na pewno to trudne. 🫂 No i powodzenia w znalezieniu pracy. 🤞 Niestety trochę wiem coś o tych trudach poszukiwania. Mój mąż przechodził przez to rok temu.

🌸 Madzialenka, Nikaaa witajcie w klubie. Wczoraj czatowałam na zapisy i sie udało. 😎 Idealnie w punkt ta kampania się pojawiła.

🌸 emmac zrób tak, jak będzie Ci najlepiej.

🌸 Mamadotrzech Tulę za 🐒. 🫂

🌸 Smerfetka będziemy razem przez to przechodzić. 😉 Owocnych działań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca, 15:10

Maalwii, dzydzy, Tofuszka, Paula2124 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba możecie mnie już przerzucić do grona wolnych strzelców. 😅 Owulacja przesunęła mi się na 21–22 dc, więc testowanie też dopiero na początku lipca.

Tofuszka, Kompotlinka lubią tę wiadomość

• Elgenda Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    No niestety z wyższym, ale nie zawsze bo pierwsze stanowisko męża wymagało tylko średnie. Czasami w trakcie studiów też przyjmują, więc warto rozważyć powrót. Ja teraz magistra obroniłam w październiku po 4-letniej przerwie, było ciężko z dzieckiem i pobytami w szpitalu, ale dałam radę. Kciuki za znalezienie odpowiedniej pracy ✊️🍀

Pamiętam jak poszłam na magisterkę zaoczną - której nie obroniłam finalnie mimo zdanych wszystkich egzaminów 😂 ale nie żałuję xD Obecnie po kilku latach przerwy od nauki robię drugi licencjat, który skończę w ciągu miesiąca.

Ale wracając, była tam dziewczyna pracująca w urzędzie, która poszła na magisterkę, żeby dostać awans, a dodatkowo miała tę magisterkę opłaconą przez pracodawcę. Może był wtedy jakiś program rozwojowy.

Generalnie uważam, że jak trzeba i można to warto pójść na studia, lub zapytać się o możliwość powrotu przy nadrobieniu różnic programowych. 3 lata tak szybko zleciały i jak zapragnę kiedyś zrobić magistra to wiem, że 2 lata to w ogóle w jednej chwili miną. Plus studia w bardziej świadomym wieku, to w pewnym sensie atrakcja towarzyska. Fajnie widać różnicę pokoleń i każda strona coś sobie daje, inną perspektywę.

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • dzydzy Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka - oby szybko się udało znaleść pracę marzeń, a przynajmniej w tych porannych godzinach, bo sama wiem jakie to frustrujące jak się mijacie z partnerem - długo pracowałam w branży hotelarskiej potem gastronomia. Im człowiek starszy tym chce więcej stabilizacji.

Może popytaj po znajomych? Zawsze trochę łatwiej jak się jest z polecenia.

Podziwiam wszystkie z was które wróciły na studia po przerwie. Ja już bym chyba nie dała rady 😅 Przebranżawiałam się dwa i pół roku temu. Trzeba było wszystkiego nauczyć się od podstaw, do tego doszlifować angielski. Bardzo ciężki okres i nie wspominam dobrze pierwszego pół roku 😅

Nigri lubi tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Tofuszka - oby szybko się udało znaleść pracę marzeń, a przynajmniej w tych porannych godzinach, bo sama wiem jakie to frustrujące jak się mijacie z partnerem - długo pracowałam w branży hotelarskiej potem gastronomia. Im człowiek starszy tym chce więcej stabilizacji.

Może popytaj po znajomych? Zawsze trochę łatwiej jak się jest z polecenia.

Podziwiam wszystkie z was które wróciły na studia po przerwie. Ja już bym chyba nie dała rady 😅 Przebranżawiałam się dwa i pół roku temu. Trzeba było wszystkiego nauczyć się od podstaw, do tego doszlifować angielski. Bardzo ciężki okres i nie wspominam dobrze pierwszego pół roku 😅
    Po znajomych nie ma opcji... Długo mieszkałam w Poznaniu i tam miałam całkiem fajną pracę, i tam też mam wszystkich znajomych 😅 teraz na Pomorzu siedzę. Chociaż w sumie jeszcze znajomi męża są tu, więc zastanowię się czy ktoś coś mógłby mi ogarnąć.

Co do studiów tu również studia były w Poznaniu i to chyba jedyny taki kierunek w Polsce haha. Mogłabym ewentualnie na podobny wrócić i część ocen przepisać, ale szczerze nie chce mi się... Pamiętam jak mnie stres na studiach zżerał, nic fajnego. Przez te trzy lata strasznie osiwiałam 😂

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wynik 4,94..
    wiedziałam że jest coś nie tak ..

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • Anna_30 Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Dziewczyny wynik 4,94..
    Boże Maalwi, tak mi przykro :( nie mam słów, to takie niesprawiedliwe :( mocno Cię przytulam, dużo siły dla Ciebie

👱🏻‍♀️’95 🧔🏻‍♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻

01.26 ⏸️ (1 cs)
    02.26 💔 8 tc (6 tc)
    05.26 powrót do starań
  • Madzialenka95 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii bardzo mi przykro, nie wyobrażam sobie co musisz czuć...

Ona: 31
    - hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
    - TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
    Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
    On: 34
    - morfologia 2%❗
    - podwyższona agregacja❗
    - koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
    - ruch całkowity - 55% ✅
    - ruch postępowy - 43%✅
    - plemniki żywe - 80% ✅
    Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
    Starania od 01.2026
    26.06.2026 beta 25,68
    29.06.2026 beta 119
    01.07.2026 beta 485
    15.07.2026 pierwsze USG
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Dziewczyny wynik 4,94..

Bardzo mi przykro 🙁

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto, cechy adenomiozy

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    Fragmentacja 26%

07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran) ⏳
  • Mamacita Autorytet

Wysłany: 24 czerwca, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii 🥺 podczytuje Was tutaj czasem, i czekałam na Twój wynik, wiem, że to boli, ale pamiętaj, że po biochemie często się zachodzi w zdrową ciążę! Ja miałam w październiku a w grudniu zaczęła się moja aktualna ciąża, więc nie trać nadziei. Tule Cię, bardzo mi przykro, że się nie udało 🥺

Kompotlinka, Tofuszka, Nigri, Maalwii, Lisia00 lubią tę wiadomość

💃🏼33🕺🏻30
    Starania o 1 👶🏻od 08/25 - 6 cs
    💔​ 10/25 biochem

IO, PCOS

🌟 15.01 - 7mm z serduszkiem 💓​
    🌟 30.01 - 22 mm, FHR 184
    🌟 20.02 - 55 mm 🍓ryzyka niskie
    🌟 24.03 - 157 g 🩷👧​
    🌟 06.05 - 547 g 🩷

preg.png
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ