Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
W pierwszym poście (na samym końcu) wrzuciłam link do głosowania na tytuł lipcowego wątku. Poproszę o wybranie 2-3 faworytów. Głosujemy do soboty 27.06 do końca dnia ☺️
dzydzy, Aenu, Dawdler34, Nigri, Kompotlinka, aaandzia, Lisia00 lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
Starania od 02.2025r.
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Właśnie śluz bardziej sugerował mi późniejsze dni płodne. Około 18–22 dc było bardzo mokro, pojawił się też śluz rozciągliwy. Do tego miałam spadek temperatury około 21 dc, a teraz temperatury utrzymują się wyżej. Dlatego sama coraz bardziej skłaniam się ku owulacji około 21–22 dc. 😊Tofuszka wrote:Obstawiam 21-22 dc no i testowałabym pewnie na przełomie czerwca/lipca. Ja miałam owu właśnie 20.06 i generalnie ustawię sobie testowanie na 2.07 (ale pewnie i tak zatestuję wcześniej z ciekawości).
A jak inne objawy u Ciebie? Śluz nie podpowiedział Ci dni płodnych w okolicy 18-19 dc?
Tofuszka lubi tę wiadomość
-
Tofuszka - zagłosowanie ☺️
Kompotlinka - super, że udało się podziałać. Przesyłam dużo ciepła na według mnie najgorszy czas w cyklu. Mam nadzieję, że na Ciebie czekanie nie działa aż tak destabilizując
cześć Sophie! Rozgość się ale nie na długo
Madzialenka - ja nie miałam konieczności kontaktować się z moim ginem jeszcze, ale kiedyś wspominał że mogę pisać w razie w. Myślę że nie ma co się zrażać po jednej odpowiedzi, jeśli wcześniej ci pasowała. Może coś jej się życiowo przydarzyło?
U mnie 4 dc. Trzymajcie kciuki za owulke z prawej strony, bo czuje ze moj organizm jest w świetnej formie, jestem na dłuższym pobycie nad morzem, stres zniwelowany do minimum, jednym zdaniem warunki mam idealne 👌 Nawet Garmin pokazuje mi niesamowita regeneracje. Nie wiem czy to zmiana diet, refleksologia czy wszystko po trochu co robie by byc zdrowa, ale działa 😄
Anna_30, MiśkaK, xSophie, Kompotlinka lubią tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
dzydzy wrote:U mnie 4 dc. Trzymajcie kciuki za owulke z prawej strony, bo czuje ze moj organizm jest w świetnej formie, jestem na dłuższym pobycie nad morzem, stres zniwelowany do minimum, jednym zdaniem warunki mam idealne 👌 Nawet Garmin pokazuje mi niesamowita regeneracje. Nie wiem czy to zmiana diet, refleksologia czy wszystko po trochu co robie by byc zdrowa, ale działa 😄
O kurde! Garmin jest dla Ciebie miły? 😂 Raczej nie słyną z bycia miłym motywatorem haha
Trzymam kciuki za owulkę i życzę miłego wyjazdu!
Troszkę zazdroszczę relaksu, ja niestety bez przerwy trochę zestresowana przez to że nadal poszukuję pracy (ostatnio bardzo intensywnie, byłam na kilku rozmowach), do tego mój tato już 2 miesiące w szpitalu leży. Co chwilę jeżdżę do niego 150km. Strasznie to męczy, ale co zrobić 😕 mi zegarek ostatnio pokazuje niemal tylko przeciążenie, czasem "progres" jak poleżę jeden dzień💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
Starania od 02.2025r.
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Ja bym powiedziała że była 20-21 dzień cykluAenu wrote:

Dziewczyny, możecie spojrzeć na mój wykres? 😅 Kompletnie nie wiem, jak go interpretować.
Początkowo byłam przekonana, że owulacja była około 15 dc, ale później temperatura spadła i teraz zastanawiam się, czy jednak nie była dopiero około 21 dc. Aplikacja też zaznaczyła ją później i już sama zgłupiałam.
Pytam też dlatego, że jeśli owulacja była w 15 dc, to ten cykl raczej mogę już spisać na straty. Natomiast jeśli faktycznie była około 21 dc, to pojawia się jeszcze nadzieja. ❤️
Jak Wy to widzicie? Bardziej obstawiałybyście 15 dc czy 21 dc? I kiedy w takiej sytuacji najwcześniej testowałybyście?
Aenu lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Śledzę Wasze miesięczne watki mniej więcej od marca, ale jakoś nigdy się nie odzywałam - chyba czytałam po to, żeby widzieć jak dużo z Was zachodzi w ciążę i przestawać martwić się tym, że jeszcze nam się nie udało.
Ale dzisiaj sama zrobiłam test i potrzebuję opinii - czy tam naprawdę coś jest? Czy mam zwidy? Czy to może być kwestia felernego testu?
Dodam, że jutro mam dzień planowanej miesiączki, ale już nie wytrzymałam :p
Staramy się od pół roku (wcześniej brałam przez 7lat tabletki Vines). Ten miesiąc już spisałam na straty - wg moich danych z apki flo owulację miałam mieć 19 dnia cyklu, ale zrobiłam w tym mcu po raz pierwszy badanie progesteronu - i w 21 dniu cyklu wyszło mi 11,4 więc zbyt dużo jak na dwa dni po owulacji…. Dr chat podpowiedział mi, że przy tym wyniku owulacja mogła nastąpić tydzień przed badaniem I wtedy uznałam, że mogliśmy się nie wstrzelić w datę. Jak chodzi o testy owulacyjne, to przez moją pracę nie mogłam ich robic tak jak Bóg przykazał - robiłam raz dziennie i to z porannego moczu, więc nie wyszedł mi żaden pik.
Dodatkowo wczoraj miałam lekkie plamienie - bardziej szaro różowe (pojawiało się już w poprzednich mcach, ale więcej niż tym razem), ale w tamtym mcu gino powiedziała, że mam cyste i bardzo mały polip (powiedziała, że to nie powinno mieć wpływu na starania, ale nie na 100%).
A, no i nie mam absolutnie żadnych objawów
trochę czułam jakieś ciągnięcie w jajnikach wczoraj, ale nie bolą mnie wgl piersi, nie jestem jakoś bardzo ospała ani rozdrażniona - standardowo przed okresem przynajmniej w piersiach czuje, że coś idzie :p
Kurczę, tak bardzo chciałabym, żeby to była prawda, ale z drugiej strony boję się, że jutro już nic z tego nie będzie, ech
Starania od stycznia 2026 -
u mnie taki cień skończył niedawno 5 lat. Także gratulacjePaula2124 wrote:link: ibb.co/S774P4QP
Paula2124 lubi tę wiadomość
👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
07.2026 - zielone światło od endokrynologa i ginekologa, badania porobione, czekam na wyniki cytologii i HPV
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Paula2124 wrote:link: ibb.co/S774P4QP
jest! ja też ją widzę i na pewno nie masz zwidów. Spróbuj zrobić betę i dowiemy się czy masz małego kropeczka w środku 🙏❤️ Chociaż ja pewnie od razu poleciałabym po kolejny test, żeby się upewnić haha
Nigri, Paula2124, Madzialenka95, Skowronek lubią tę wiadomość
starania od 06.2026
🙋♀️29 🙋🏻♂️28 + 🐈🐈⬛🐈 -
Madzialenka95 wrote:No ja właśnie nie piszę do przychodni tylko Pani doktor kazała pisać SMS lub na znanym lekarzu bezpośrednio do niej. Wiem że to też człowiek który musi odpocząć, jak najbardziej to rozumiem. Jak pierwszy raz poszłam do niej dwa lata temu z infekcja, przepisała mi leki i koniecznie kazała napisać po kilku dniach czy na pewno przeszło. Mówiła że pacjentki potrafią wysyłać jej nawet zdjęcia 😀 wydawało mi się że jest taka kontaktowa, zainteresowana, długo się zastanawiałam czy do niej właśnie pisać teraz bo było mi głupio i w końcu napisałam ale niestety dostałam taką odpowiedź.
Jeżeli wcześniej był z nią super kontakt to ja na twoim miejscu bym się nie zrażała. Jeszcze dałbym jej szanse zobaczysz następnym razem jak odpisze na Twoje pytanie. 😉
Kompotlinka lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
Tofuszka wrote:O kurde! Garmin jest dla Ciebie miły? 😂 Raczej nie słyną z bycia miłym motywatorem haha
Trzymam kciuki za owulkę i życzę miłego wyjazdu!
Troszkę zazdroszczę relaksu, ja niestety bez przerwy trochę zestresowana przez to że nadal poszukuję pracy (ostatnio bardzo intensywnie, byłam na kilku rozmowach), do tego mój tato już 2 miesiące w szpitalu leży. Co chwilę jeżdżę do niego 150km. Strasznie to męczy, ale co zrobić 😕 mi zegarek ostatnio pokazuje niemal tylko przeciążenie, czasem "progres" jak poleżę jeden dzień
Rzeczywiście masz sporo na głowie
Niestety słyszałam, że teraz trochę ciężko na rynku pracy. A w jakiej branży szukasz?
Dla taty przesyłam dużo zdrówka. 2 miesiące brzmią na coś poważnego. Mam nadzieję, że z tego wyjdzie i będziesz mogła trochę odpocząć 🫂🫂
Ja nad tym morzem to mam takie pół wakacje- pół dnia przed kompem w pracy (na szczęście zdalną), a pół dnia mogę spacerować po plaży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca, 10:44
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
Zdecydowanie jest kreseczka, gratuluję!Paula2124 wrote:link: ibb.co/S774P4QP
Paula2124 lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Oczywiście że jest kreseczka i to wcale nie taki cień jak dla mnie

Któraś z Was ostatnio pisała że jest możliwość zapisania się na bezpłatne badanie nasienia, mojemu mężowi się udało także dziękuję! 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca, 11:12
Tofuszka, Paula2124, Kompotlinka, mommytobe lubią tę wiadomość
Ona: 31
- hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
- TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
On: 34
- morfologia 2%❗
- podwyższona agregacja❗
- koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
- ruch całkowity - 55% ✅
- ruch postępowy - 43%✅
- plemniki żywe - 80% ✅
Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
Starania od 01.2026
26.06.2026 beta 25,68
29.06.2026 beta 119
01.07.2026 beta 485
15.07.2026 pierwsze USG -
Nigri kurcze, sama jestem ciekawa o co chodzi i jakie to znaki organizmu.
Nikaa pozostaje tylko czekać, ale rozumiem złość na siebie za zbyt szybkie testowanie. Jednak głowa zawsze ma nadzieję, że to może już.
Maalwii trzymam kciuki za ładny przyrost !!
xSophie witamy serdecznie 😊
Paula, pozytyw aż miło popatrzeć 💕
Dzydzy, masz prawdziwy work&life balance 😄
U mnie sens testowania wypada jakoś na 3 lipca, ale jestem prawie pewna, że będę testować wcześniej 😆
xSophie, Paula2124, Nikaaa_, Maalwii, Nigri, Kompotlinka, dzydzy lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
No jest bardzo ciężko. Długo szukałam w tym co robiłam (AML), ale odzewu zero, więc teraz już szukam w czymkolwiek byle tylko mieć pracę - z tym że na pierwszym miejscu stawiam oferty ze stałymi, porannymi godzinami pracy, bo tak pracuje mój mąż. Ostatnio już byłam przekonana że dostanę robotę w banku, ale babki na rekrutacji tak się zafiksowały że mam "daleko" (35-40 minut autem, tyle samo km, prosta trasa) i co jak "nie zdążę rano oddziału otworzyć", że chyba przez to nie dostałam tej roboty (a generalnie byli na obu etapach mną zachwyceni). Nawet dzwoniłam do rekrutera kilka dni po rekrutacji i odrzucił moje połączenie 🙄 więc noo najwyżej tymczasowo wyląduję w jakiejś żabce czy coś. Ale też nie chcą brać takich co wcześniej biurowo pracowali.dzydzy wrote:Rzeczywiście masz sporo na głowie
Niestety słyszałam, że teraz trochę ciężko na rynku pracy. A w jakiej branży szukasz?
Dla taty przesyłam dużo zdrówka. 2 miesiące brzmią na coś poważnego. Mam nadzieję, że z tego wyjdzie i będziesz mogła trochę odpocząć 🫂🫂
Ja nad tym morzem to mam takie pół wakacje- pół dnia przed kompem w pracy (na szczęście zdalną), a pół dnia mogę spacerować po plaży
Dziękuję ❤️ tata ma się lepiej, jest po poważnej operacji i teraz już tylko rehabilitacja, żeby w końcu na nogi stanął. Przez ciągłe leżenie dużo schudł, musi odbudować mięśnie.
A takie praco-wakacje to super opcja, zawsze trochę głowa odpocznie ❤️
Wybacz że się tak rozpisałam haha ale to szukanie pracy jest straaasznie frustrujące
dzydzy lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Mojemu też się udało! Super opcja 😃 w tym tygodniu ma zamiar umawiać się na badanie.Madzialenka95 wrote:Oczywiście że jest kreseczka i to wcale nie taki cień jak dla mnie

Któraś z Was ostatnio pisała że jest możliwość zapisania się na bezpłatne badanie nasienia, mojemu mężowi się udało także dziękuję! 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca, 11:49
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026