Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
Odpowiedz

Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶

Oceń ten wątek:
  • Carlina Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claramente wrote:
    Hej dziewczyny, u mnie slabe wiesci - dzisiaj dostalam miesiaczke. Niby sie spodziewalam ze sie nie uda w tym cyklu a i tak przeplakalam caly dzien wczoraj (staraczkowy mozg jest szalony).

W lipcowym cyklu moj maz wyjezdza akurat w czas kiedy mamy dni plodne wiec wrocimy do gry dopiero w sierpniu.

😓 To takie trudne przechodzi przez to kolejne miesiące, czasem mam wrażenie, że to się nie skończy, ten strach i rozczarowanie. Trudno sobie z tym poradzić. I faktycznie może coś miłego w kolejnym miesiącu, coś co się odkładało przez starania może pomóc oderwać myśli.

💃35 |🕺37 | 👶 5

Nieregularne starania od czerwca 2023 do listopada 2024(10 cs)
    Obecnie powrót do starań od 05.2026

Diagnoza in progress...
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    🌸 Aenu, 🌸Gorzka o której godzinie zwykle sprawdzacie bbt? Ja takich wysokich temperatur nie osiągam. Zawsze zastanawiałam się czy to po prostu "mój urok" czy coś nie tak (AI mówi że git) - jak mierzyłam koło 7 rano to miałam przed owu 36.2-4 a po owu 36.6-7 Teraz mierzę o 4-5 rano i przed owu miałam ~36.0 a teraz 36.35 ciekawe jak to działa

🌸emmac, przykro mi, tulę kochana
    Ja punkt 6 ☺️

• Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Chyba wytrzymam do początku lipca z testowaniem. A Ty kiedy planujesz test?
    Ja już sobie sprawdzam ale na razie negatyw 😂

• AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że jak do tej pory nie traciłam wiary, że kiedyś się uda tak po wczorajszej wizycie zaczęłam wątpić. Biorę największą mozliwą dawkę leków na stymulację a z miesiąca na miesiąc jest coraz gorszy problem z uzyskaniem pęcherzyków. Lekarz w zeszłym miesiącu przepisał mi max dawkę i bał się, że możemy przesadzić bo będzie kilka pęcherzyków a wczoraj byłam na USG i ledwie 1 pęcherzyk 14mm. Tymczasem kobiety przy stymulacji do in-vitro na takich dawkach mają po kilkadziesiąt pęcherzyków i grozi im hiperstymulacja.
    Nie wiadomo ile jeszcze cykli mi zostało żeby jakiekolwiek pęcherzyki wyhodować.
    Jeszcze do tego mnie facet wku*wia, niektórzy faceci to głowę tylko noszą ale jej nie używają, naprawdę. "Młoda jesteś więc kiedyś sie uda, moja ciotka była BEZPŁODNA i ma 2 dzieci bez pomocy lekarza" 🤦‍♀️🤦‍♀️ czaicie to? Facet przed 40 porównuje ciotkę która u gościa na NFZ dostała "diagnozę" braku owulacji po jednym USG 30 LAT TEMU do moich problemów gdzie bez garści tabletek i kolejnych kilkunastu zastrzyków nie mam nawet owulacji.
    Nawet k**wa nie wiem jak to skomentować bo tak mnie wkurzył, że myślałam, że wyjdę z siebie i stanę obok.

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope współczuję kochana, czasami to tylko ma się ochotę przez łeb strzelić facetów... Na pewno chciał dobrze i pewnie powiedział to z myślą że może Cię to pocieszy. Może warto powiedzieć wprost, że potrzebujesz wsparcia w postaci przytulenia/wysłuchania, a nie chcesz słuchać żadnych "rad". Oni serio często nie zdają sobie sprawy z kobiecych potrzeb. Tulę

Kompotlinka, Nigri lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • lusix Koleżanka

Wysłany: 28 czerwca, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anahope, te nasze chłopy to czasem potrafią rzucić tekstem 😅 trzymam mocno kciuki, żeby zaskoczyło. A co mówi lekarz?

👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g
  • AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 28 czerwca, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusix wrote:
    Anahope, te nasze chłopy to czasem potrafią rzucić tekstem 😅 trzymam mocno kciuki, żeby zaskoczyło. A co mówi lekarz?
    Lekarz nie daje zbyt wielu szans ale to w sumie nasza jedyna szansa na ciążę. In-vitro nie wchodzi w grę- z racji braku komórek bo aktualnie już jestem stymulowana dawkami jak do in-vitro a pobieranie jednej komórki co miesiąc jest poprostu bez sensu bo trwało by to wszystko jeszcze dłużej a tutaj czas ma ogromne znaczenie. In-vitro z komórką dawczyni póki co odpada a poza tym nawet jakbym miała zarodki to szansa na implantacje jest bardzo niska. Tak naprawdę musimy liczyć na cud, że się wszystko zgra i zarodek się dobrze zaimplanuje w macicy.
    Przed donoszoną ciążą miałam podobne szanse jak teraz i jakoś się udało więc pozostaje próbować i liczyć że kiedyś się uda i zdążę.

We wtorek mam monitoring i mam nadzieję, że pęcherzyk urośnie i owulacja w tym cyklu będzie. No i endometrium musi trochę nadgonić na estrogenach bo wczoraj było 4mm 🙄

7 lat starań i jedno donoszone dziecko, no nie jest to optymistyczny wynik.

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 AnaHope przytulam Cię. 🫂 Bardzo trudna ta Twoja droga po macierzyństwo. Jesteś naprawdę mega silną kobietą!
    Zaciskam kciuki za ładną owulację i endometrium. 🤞🤞

Nigri lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Madzialenka95 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope bardzo mi przykro i mam nadzieję że doczekacie swojego cudu. To na pewno bardzo trudna droga ale nigdy nie można tracić nadziei. Trzymam za Was mocno kciuki

Dziewczyny mój brajan jednak się uruchomił i zrobiłam przed chwilą kolejny test 🫣 chyba już nie mam wątpliwości bo testy na pewno nie jaśnieją ale jakoś to do mnie nie dociera

IMG-20260628-201809.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca, 20:34

shaylen, Tofuszka, xSmerfetkax, Anna_30, Lisia00, Maalwii, dzydzy, xSophie, aaandzia, Carlina, Domi ^^, MiśkaK, Nigri, Nikaaa_, Kompotlinka, Skowronek, lusix lubią tę wiadomość

Ona: 31
    - hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
    - TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
    Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
    On: 34
    - morfologia 2%❗
    - podwyższona agregacja❗
    - koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
    - ruch całkowity - 55% ✅
    - ruch postępowy - 43%✅
    - plemniki żywe - 80% ✅
    Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
    Starania od 01.2026
    26.06.2026 beta 25,68
    29.06.2026 beta 119
    01.07.2026 beta 485
    15.07.2026 pierwsze USG
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenko czekam jutro na betę!

Madzialenka95 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • shaylen Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka95 wrote:
    AnaHope bardzo mi przykro i mam nadzieję że doczekacie swojego cudu. To na pewno bardzo trudna droga ale nigdy nie można tracić nadziei. Trzymam za Was mocno kciuki

Dziewczyny mój brajan jednak się uruchomił i zrobiłam przed chwilą kolejny test 🫣 chyba już nie mam wątpliwości bo testy na pewno nie jaśnieją ale jakoś to do mnie nie dociera

IMG-20260628-201809.jpg

Nie znam sie na tym, bo nie mialam do czynienia z ovi ale chyba można uznać ze sie udało co🤔 robisz jutro bete?

👱‍♀️29👱‍♂️30+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲
    *prawy jajowód niedrożny
    17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
    31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm

05.26 wracamy do gry 🤞
    Czy ponownie stanie się CUD? 🥹

07.26 stał sie cud✨️
    2cs 2.07 wyraźne ⏸️🥹❤️

Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji :)
    age.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka95 wrote:

IMG-20260628-201809.jpg

Widać widać! Trzymam mocno kciuki!

age.png
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka95 jaki wzrusz 🥹 już nie ma wątpliwości, że się udało. Czy idziesz jutro na betę??

AnaHope, bardzo mi przykro:( facet nie zrozumie tego, że nawet pójście na siku to dla nas sprawdzanie śluzu i regularne myślenie o tym, czy jakiś objaw jest adekwatny dla owulacji itd

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • shaylen Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro 10dpo i sie zastanawiam czy jest sens juz jakis test robic, czy nie... nigdy tego nie praktykowalam, ale w sumie okres mam mieć dopiero w piątek. Co myślicie? Sikać dla sportu?😆

👱‍♀️29👱‍♂️30+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲
    *prawy jajowód niedrożny
    17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
    31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm

05.26 wracamy do gry 🤞
    Czy ponownie stanie się CUD? 🥹

07.26 stał sie cud✨️
    2cs 2.07 wyraźne ⏸️🥹❤️

Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji :)
    age.png
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shaylen ja bym sikała xd ale to ja haha

shaylen lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Madzialenka95 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak idę jutro na betę o 7:30 bo mam już umówioną :)
    Shaylen ja bym sikała 😄 jeśli ciąża u mnie jutro się potwierdzi to wychodzi na to że pierwszy cień cienia wyłapałam jakoś 7/8 dpo i to wieczornym testem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca, 21:20

Elgenda, shaylen, Anna_30, Domi ^^, MiśkaK, Kompotlinka lubią tę wiadomość

Ona: 31
    - hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
    - TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
    Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
    On: 34
    - morfologia 2%❗
    - podwyższona agregacja❗
    - koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
    - ruch całkowity - 55% ✅
    - ruch postępowy - 43%✅
    - plemniki żywe - 80% ✅
    Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
    Starania od 01.2026
    26.06.2026 beta 25,68
    29.06.2026 beta 119
    01.07.2026 beta 485
    15.07.2026 pierwsze USG
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:
    Ja mam jutro 10dpo i sie zastanawiam czy jest sens juz jakis test robic, czy nie... nigdy tego nie praktykowalam, ale w sumie okres mam mieć dopiero w piątek. Co myślicie? Sikać dla sportu?😆
    Pewnie że możesz! Byle powtórzyć za kilka dni, bo 10dpo to różnie bywa z wiarygodnością testu

shaylen lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope trzymaj się, czasami faceci nie myślą o tym jak pewne słowa potrafią nas zranić.. na pewno zrobił to nieumyślnie..
    Trzymaj się cieplutko wierzę w Ciebie ❤️

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • xSophie Znajoma

Wysłany: 28 czerwca, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Madzialenka95 piękne kreseczki ❤️

Ja właśnie dziś kończę okres. Przez te kilka dni starałam się wyciszyć, nawet namówiłam narzeczonego, żeby zaczął brać tabletki „Pregna” (on nienawidzi leków, suplementów itd więc cieszę się, że się zgodził na to 😆) Już nie mogę doczekać się czasu owulacji i jakoś jestem pozytywnie nastawiona do tego cyklu. To będzie mój drugi cykl i przyjmuje do siebie tylko dobrą energię, będę w lipcu wypatrywać tego bociana.

Tofuszka, Elgenda, MiśkaK, Nigri, Anna_30, Kompotlinka lubią tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:

Ja już miałabym za sobą dwa dni sikania 😅

Elgenda, Tofuszka lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ