Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶
Odpowiedz

Czerwcowe noce gorące 🔥 przyniosą małe brzdące 👶

Oceń ten wątek:
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSophie, mój chętnie przyjmuje suplementy i nawet pyta się co bierze. A na płodność daję mu Fertistim dla mężczyzn do picia i jest ciekawy co z tego wyjdzie. Nawet poruszałam temat badania nasienia i zapytał się czy nie może od razu zrobić, ale powiedziałam mu, że przy tak wczesnych staraniach to nie ma sensu. Ale ma taki charakter, że wszystko chce na już xD

Andzia, ja tak samo, sikałabym za wcześnie i kilka razy dziennie najchętniej 😆 od jutra zaczynam.

xSophie, aaandzia lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • xSophie Znajoma

Wysłany: 28 czerwca, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Elgenda no to trafił Ci się idealny egzemplarz 😆 bo mój to ani do lekarza, ani leków nic nie chce. Jedynie co toleruje to Apap Extra i wszystko chciałby wyleczyć tylko tym XD

Elgenda lubi tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wrażenie że większość mężczyzn unika lekarzy i leków, to dla nich chyba jakaś sprawa honoru czy coś 😂
    I fakt czasem jak klepną coś to jakby im się mózg na tą chwilę wyłączył całkowicie.

Za biele oraz wredne małpiszony tulę i dziewczyny nie poddawajcie się, czasami na szczęście trzeba poczekać ciut dużej. Więc jak już się uda to szczęście będzie kumulowane 😁

Madzialenka no ciemnieją myślę że już gratulacje mogę złożyć 😉

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 28 czerwca, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to u mnie jak spuchły mi cycki gdy organizm zaczął świrować tak robią to dalej. Już mi że staników wychodzą, a bolą jak skurczybyk. Temperatura skacze jak pomylona, a mierzę ją zawsze po przebudzeniu. Generalnie już wiem że bez lekarza się nie obejcie i to na 100%, nie ma co liczyć że się uspokoi i sprawa wyjaśni sama z siebie 😂

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 dni po i negatyw 🥲

https://zapodaj.net/plik-vCrtVPi1h1

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Za to u mnie jak spuchły mi cycki gdy organizm zaczął świrować tak robią to dalej. Już mi że staników wychodzą, a bolą jak skurczybyk. Temperatura skacze jak pomylona, a mierzę ją zawsze po przebudzeniu. Generalnie już wiem że bez lekarza się nie obejcie i to na 100%, nie ma co liczyć że się uspokoi i sprawa wyjaśni sama z siebie 😂
    Łączę się w bólu, ja codziennie myślę że te cycki to już bardziej boleć nie mogą, ale następnego dnia zawsze zaskakują. W życiu mnie aż tak nie bolały do tego tak długo 😭
    Co do temperatury to może skakać przez temperaturę otoczenia, szczególnie że teraz takie upały

Nigri lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    10 dni po i negatyw 🥲

https://zapodaj.net/plik-vCrtVPi1h1
    Jeszcze kciuki trzymamy kochana, może za 2 dni pojawi się cień

Kompotlinka, Nigri lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Jeszcze kciuki trzymamy kochana, może za 2 dni pojawi się cień
    No nie wiem, już się nastawiłam że nic z tego 🥺 a po tym cyklu robimy sobie przerwę aż do listopada więc przykro jeśli się nie uda

• shaylen Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez biało. Jednak to testowanie przed terminem okresu nie jest dla mnie 😅 niby podłamana ale jeszcze z nadzieją. Nie lubie tego uczucia.

Nigri lubi tę wiadomość

👱‍♀️29👱‍♂️30+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲
    *prawy jajowód niedrożny
    17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
    31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm

05.26 wracamy do gry 🤞
    Czy ponownie stanie się CUD? 🥹

07.26 stał sie cud✨️
    2cs 2.07 wyraźne ⏸️🥹❤️

Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji :)
    age.png
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:
    U mnie tez biało. Jednak to testowanie przed terminem okresu nie jest dla mnie 😅 niby podłamana ale jeszcze z nadzieją. Nie lubie tego uczucia.
    A ile dni po jesteś?

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Gorzka rozumiem. Może do tego listopada uda się organizm tak przygotować, że wtedy uda się w pierwszych cyklach starań. Ale wciąż mam kciuki zaciśnięte za ten cykl kochana, szansa jeszcze jest

🌸 Shaylen też już dziś siknęłam (9dpo) i też biało. Człowiek się naogląda pozytywnych testów z 7dpo i potem ma nadzieję 😅

Kompotlinka lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • shaylen Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    A ile dni po jesteś?
    10 :)

👱‍♀️29👱‍♂️30+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲
    *prawy jajowód niedrożny
    17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
    31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm

05.26 wracamy do gry 🤞
    Czy ponownie stanie się CUD? 🥹

07.26 stał sie cud✨️
    2cs 2.07 wyraźne ⏸️🥹❤️

Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji :)
    age.png
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Madzialenka wygląda to naprawdę obiecująco! 😁🤞🤞

🌸 Gorzka 🌸 Shaylen Tulę za biele 🫂🫂, ale jeszcze jest bardzo wcześnie. 🤞🤞

🌸 Tofuszko jesteś szalona, ale rozumiem. 🤭 Też się naogladałam tych wczesnych cieni cienia i jest to kuszące. 🤣 Kciuki na pokładzie. 🤞🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca, 08:04

Tofuszka lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzialenka95 wrote:
    AnaHope bardzo mi przykro i mam nadzieję że doczekacie swojego cudu. To na pewno bardzo trudna droga ale nigdy nie można tracić nadziei. Trzymam za Was mocno kciuki

Dziewczyny mój brajan jednak się uruchomił i zrobiłam przed chwilą kolejny test 🫣 chyba już nie mam wątpliwości bo testy na pewno nie jaśnieją ale jakoś to do mnie nie dociera

IMG-20260628-201809.jpg

Pięknie widać 🍀 czekamy na betę

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się napatrzyłam na te wczesne testy xD
    I ogólnie lubię się dopatrywać cieni.

Ja dzisiaj nasikałam dla sportu (vizir)- apka pokazuje, że ovu była 6 dni temu, ale ja myślę że dzień wcześniej, więc dzisiaj czysta ciekawość mnie zżarła 😆

Oprócz kremowego śluzu nic się nie dzieje. Wczoraj przespałam 4 godziny w ciągu dnia, zaczynając od 15:30, ale to przez zmianę ciśnienia atmosferycznego. Zawsze jak mam taką śpiączkę to patrzę na wykres i porównuję z poprzednim dniem i właśnie wykres pokazał bardzo duży spadek.

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję 9 dpo. 🫶 Test jeszcze leży w szufladzie, bo zwyczajnie boję się rozczarowania. Chyba potrzebuję jeszcze kilku dni, żeby się odważyć.

Kompotlinka, Nigri, MiśkaK lubią tę wiadomość

• Maltusia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem już po wizycie ❤️

Jest pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i zarodek. 🥹 Lekarz ocenił CRL na około 3–5 mm, ale na razie nie udało się jeszcze zobaczyć serduszka. Powiedział, że na tym etapie to jeszcze może być za wcześnie i przy takim CRL nie jest to nic niepokojącego. Teraz pozostaje cierpliwie poczekać na kolejną kontrolę. 🤞🍀

Kolejną wizytę mam 13 lipca. Mam ogromną nadzieję, że wtedy zobaczymy już pięknie bijące serduszko. Trzymajcie za nas kciuki. ❤️🥹

Przesyłam ciążowe wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca, 09:29

Skowronek, Madzialenka95, Kompotlinka, Tofuszka, Maalwii, monii00, xSmerfetkax, Nigri, Anna_30, aaandzia, xSophie, lusix, Waleria, Anabbit, MiśkaK, Dawdler34, Carlina lubią tę wiadomość

👩30 👨33
    👦 Synuś 2019 ❤️
    ⏸️ 01.2023 👼🌈 02.2023
    ⏸️ 03.2025 👼🌈 05.2025
    ⏸️ 06.2026 ❤️🍀 Zostań z nami Maluszku 🤞
    β 16.06 – 80 mIU/ml
    β 18.06 – 162 mIU/ml
    β 22.06 – 994 mIU/ml
    🩺 29.06 – USG: pęcherzyk ciążowy, pęcherzyk żółtkowy i zarodek (CRL ok. 3–5 mm)
    13.07. – kolejna wizyta

preg.png
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Melduję 9 dpo. 🫶 Test jeszcze leży w szufladzie, bo zwyczajnie boję się rozczarowania. Chyba potrzebuję jeszcze kilku dni, żeby się odważyć.
    W pełni Cię rozumiem. Sama ostatnio doszłam do wniosku, że wolę dłużej trwać w stanie niepewności i małej nadziei, niż fundować sobie wcześniej stres i rozczarowanie. Bardzo nie lubię tych dni od negatywego testu do 🐒, bo dopóki nie przyjdzie 🐒, to brajan ciągle podpowiada głupoty... 🫣

Nigri, Aenu lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Maltusia piękne wieści! Rośnij Kropeczku! 🤞🤞🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca, 10:05

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maltusia, dziękujemy za wiruski 😊 Rośnijcie zdrowo :D

Aenu, odczekaj jeszcze kilka dni 🙏 Mam nadzieję, że zamiast rozczarowania będzie radość 🥹

Ja to jestem taka głupia 😂 zrobiłam dzisiaj 2 testy ciążowe z porannego moczu - jeden facelle, drugi domowe laboratorium - negatywy. Największa czułość.

Następnie stwierdziłam, że przecież dziewczyny w wątkach pisały, że czasami testy LH mogą wychodzić pozytywne przy ciąży, a że mam testy LH dwóch różnych firm, to co użyłam tego moczu jeszcze do testów LH, oba wyraźnie pozytywne.

Ja nie wiem, zbankrutuję w Rossmannie. Przecież ja jeszcze dzisiaj co najmniej z 3 razy nasikam - mimo że to nie poranny mocz 😵‍💫 Na betę na razie nie będę szła, jeśli ciążowe negatywne. Co do testów LH to przy PCOS mogą wychodzić takie kwiatki.

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

69 kg, 168 cm wzrostu
‹‹ 77 78 79 80 81
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ