X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czemu masz smutny dzien? musialam nie doczytac bo widzialam ze troche dzis zapisalyscie:)

ja pije herbatke:) w niedziele ma byc juz cieplo- to tak na pocieszenie;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    wracam właśnie z monitoringu, także 7, 8 i 9 dc. CLO a w 14 dc. zastrzyk PREGNTL500
    bardzo wierzę, że to pomoże i że przy moim imieniu będzie bociek :)
    kochana.. 4 boćki minimum dziennie muszą być :D jak zauważyłaś tak wystartowalysmy to i tak trzeba trzymać formę :) w 90% dziecko tworzy się w naszych głowach... A czemu już nie myśleć że już jesteśmy w ciąży? toż jajko leci? :D

julita lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    j
    Chyba nawet tutaj na wątku wyczytałam, że kobieta jest ponoć bardzo płodna w miesiącu swojego urodzenia :D no to czerwiec powinien być płodny :P a wgl. to czas pokaże <3

oooo to ja mam urodziny w lipcu, także zbliża się mój najpłodniejszy miesiąc hehe :D

mizzelka lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    mizzelka babcia moja na geriatrii na tak zwanych wakacjach :) dobierają leki, ogółem doprowadzają do porządku, szczerze polecam takie odziały. Zazwyczaj leży się tam tydzień, a ją już prawie dwa tygodnie trzymają. Oczywiście moja mama nie powiedziała mi dlaczego, to ja już świrowałam, że szukają u niej czegoś poważnego, a tu wyszło, że do badania klinicznego zakwalifikowali ją i teraz robią jej dodatkowe badania.
    moja babcia tez miala problemy ostatnio i jezdzilismy z nią pol roku.. okazalo się że ma migotanie komór serca.. niestety rok temu ponad mimo jeżdzenia po lekarzach itp dziadka nie odratowaliśmy ;/
    dlatego tak baaardzo ważne są badania... ale kolejki? eh szkoda gadac.

• la Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbadałam sobie szyjkę, jest tak wysoko, że dosięgam ją koniuszkiem palca tylko. Miękka, ale zamknięta.

Polecam zapisać się w kolejkę na oddział geriatryczny! Na prawdę stawiają na nogi. Czeka się około miesiąca, ale warto. zazwyczaj dają też tabletki antydepresyjne, bo w starszym wieku dużo gorzej wytwarzają się endorfiny. A w szpitalu odstawiają to co niepotrzebne, dają co przydatne. Normalnie cudowny oddział.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 19:34

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Zbadałam sobie szyjkę, jest tak wysoko, że dosięgam ją koniuszkiem palca tylko. Miękka, ale zamknięta.
    w jakiej pozycji/? siedzącej? czy noga jedna na łóżku/wannie i jedna normalnie?

• julita Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    kochana.. 4 boćki minimum dziennie muszą być :D jak zauważyłaś tak wystartowalysmy to i tak trzeba trzymać formę :) w 90% dziecko tworzy się w naszych głowach... A czemu już nie myśleć że już jesteśmy w ciąży? toż jajko leci? :D

Poniekąd masz racje :D może jajeczko jeszcze nie leci ale cały czas rośnie :)
    Mizzelka jesteś teraz dobrym duszkiem tego forum

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, przeniesiecie mnie na liście do testowania na razie na 15.06 (bo jeśli dziś jest owulacja, to muszę orzesunąć i dupka i testowanie)? :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    czemu masz smutny dzien? musialam nie doczytac bo widzialam ze troche dzis zapisalyscie:)

ja pije herbatke:) w niedziele ma byc juz cieplo- to tak na pocieszenie;)
    nie no nie pisalam po co, bo może się bd brechtać ale pracuje na gospodarce, (jestem wieśniakiem jak to z miasta niektórzy określają, a w mieście gorsze wieśniaki) i dziś "milka" miała cesarkę... a mały( nie taki mały bo wielgachny i dlatego problemy z porodem były) byczek nie przeżył.. tak jest mi go szkoda i jej ... ach ;/
    wolę jak nic nie widzę i nic mnie nie obchodzi, ale taka moja dusza że nie mogę przejść obojętnie. jeszcze wypadek jakis rano byl.. karetka straz itp, ale na szczęście bez ofiar śmiertelnych się obyło.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g61070.gif
    CZERWCÓWECZKI :)
    g61070.gif
    1 - inezka (@), Katiśmini-graphics-baby-088099.gif, merida17mini-graphics-baby-088099.gif, Mała Mi86 mini-graphics-baby-088099.gif, klaudiaslask mini-graphics-baby-088099.gif
    2 - Kaśka mini-graphics-baby-556309.gif, JaKo mini-graphics-baby-088099.gif, mandragora mini-graphics-baby-088099.gif, bella84 mini-graphics-baby-088099.gif, Nenaaa mini-graphics-baby-088099.gif
    3 - aja, Betty Boop
    4 - XxMoniaXx, paaulla84
    5 - Emily83, basiulkaa_89
    6 -
    7 - Gosiacu
    8 - kasia1988,
    9 - slodka100
    10 - Iwka, Roxanka, Mega, Paragonik_93, lulu_ovufriend
    11 - Welonisia, Anuśka, czrnula22, Tygrysek86
    12 - Rubi
    13 - potforzasta, Krokodylica, Brawurka84, zara, olencja, maja35, kasiatoja, magdaleka_ka, munirka, słoneczna 85, marissith
    14 - Ania_84, aTyna,
    15 - przedszkolanka, kierzynka, Kasia*, motyl1993
    16 - Ewa99
    17 -
    18 - kwiatuszek789
    19 - madzianka
    20 -
    21 -
    22 - samira
    23 - chmurreczkaa, Nasturcja, Izuniaa89, Zajsonek, kizia90, Madzik82
    24 -
    25 - Daisy, Magda_lena88, julita
    26 - Rybeńka
    27 - Iwonaa11,
    28 - Pysiaaa21, Bombelek87, liwi
    29 - mizzelka, Neli
    30 - La, Lena87, Sue, aisza
    g61070.gif
    mini-graphics-baby-285779.gif w tym miesiącu jest: 8 t8313.gif
    g61070.gif

...mini-graphics-baby-088099.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 19:32

motyl1993, Malenq lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki mizzelka ;*

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Poniekąd masz racje :D może jajeczko jeszcze nie leci ale cały czas rośnie :)
    Mizzelka jesteś teraz dobrym duszkiem tego forum
    musi ktoś tu was motywować, choć może mi się nie udać ale warto próbować :)

julita lubi tę wiadomość

• la Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka w pozycji sikającego psa :P znaczy noga na wannie, a druga na ziemi.

Co do kolejek z pół roku temu babcia miała jakiś mini wylew, miałą trudności w poruszaniu się, komunikowaniu, jasno było widać, że coś z głową. Jak już dostała skierowanie do szpitala, to po odsiedzeniu 8 godzin na stołeczku w poczekalni, bez badań stwierdzili, że to otępienie starcze i co najwyżej to mogą do psychiatryka ją wysłać. Rodzice zabrali babcię do domu, wezwali kolejnego lekarza, ten dał wreszcie skierowanie na neurologię, bo były wszystkie podstawowe objawy udaru, odsiedziała w kolejce od 13 do 23 i przyjęli ją do szpitala. Oczywiście wyszło, że to udar, lekki to lekki, ale udar.

Strasznie szkoda byczka, mnie też smucą takie rzeczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2014, 19:35

Lena87 lubi tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie uwazamy ludzi z gospodarka za wiesniakow MIzzelka!!
    wiem ze mieszkasz na wsi , juz przez miesiac zdazylam zapamietac:)

i wiem ze Twoj M nie lubi witamin łykac hehe:)

szkoda byczka...

julita, mizzelka, merida17, zonaboba lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelka dobro powraca. Jeszcze 2 tygodnie temu to wszyscy tobie kibicowali, trzymali kciuki i pocieszali, także teraz ty przejełaś pałeczkę na forum :) trzymam mega mocno kciuki za ciebie! :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:

Polecam zapisać się w kolejkę na oddział geriatryczny! Na prawdę stawiają na nogi. Czeka się około miesiąca, ale warto. zazwyczaj dają też tabletki antydepresyjne, bo w starszym wieku dużo gorzej wytwarzają się endorfiny. A w szpitalu odstawiają to co niepotrzebne, dają co przydatne. Normalnie cudowny oddział.

Co do kolejek z pół roku temu babcia miała jakiś mini wylew, miałą trudności w poruszaniu się, komunikowaniu, jasno było widać, że coś z głową. Jak już dostała skierowanie do szpitala, to po odsiedzeniu 8 godzin na stołeczku w poczekalni, bez badań stwierdzili, że to otępienie starcze i co najwyżej to mogą do psychiatryka ją wysłać. Rodzice zabrali babcię do domu, wezwali kolejnego lekarza, ten dał wreszcie skierowanie na neurologię, bo były wszystkie podstawowe objawy udaru, odsiedziała w kolejce od 13 do 23 i przyjęli ją do szpitala. Oczywiście wyszło, że to udar, lekki to lekki, ale udar.
    bo z lekarzami tak jest! leżałam 3 lata temu w szpitalu na bardzo silną alergię pokrzywkę, nie mogłam chodzić i na sali mialam mloda dziewczynę 3 lata młodszą... nie mogła siusiać.. to jej kazali do psychiatryka iść ... pojechała do innego szpitala okazało się że ma torbiele na jajnikach.. dwa... zabieg zaraz itp.. ach szkoda gadać.
    nie można ignorowac takich objawow..
    albo dziadek.. bolało go bolało, myślał że przepuklina, pojechalismy mial zabieg.. dalej boli to my jezdzimy jak debile do 5 lekarzy i żaden nie stwierdził że to rozległy rak? mysleli debile ze to za nerką to był kamien w nerce.. po miesiacu mial już guza 8x7 cm za nerką raczysko, na miednicy, na tętnicy lewej udowej, na jelitach już były przeżuty. A co jeśli by miał wykonane dobrze badania przed zabiegiem? moze by się go odratowało a nie pół roku latało po lekarzach? nie leżałby w męczarniach i ciągłej nadziei. smutno bylo patrzeć jak powoli umiera.. ach szkoda gadac..
    niby dzisiejsza medycyna ale na mniejsze okolice to tak jak za czasów PRL-u

• julita Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczna i jesCze zapomniałaś dodać o wścipskiej teściowej i sąsiadach hehe :D

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    mizzelka w pozycji sikającego psa :P znaczy noga na wannie, a druga na ziemi.

Strasznie szkoda byczka, mnie też smucą takie rzeczy.
    hihi to książkowo sprawdzasz, ja na siedząco bo nie siegam jakoś odpowiednio :) szkoda szkoda.. ajej szkoda..

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    nie uwazamy ludzi z gospodarka za wiesniakow MIzzelka!!
    wiem ze mieszkasz na wsi , juz przez miesiac zdazylam zapamietac:)

i wiem ze Twoj M nie lubi witamin łykac hehe:)

szkoda byczka...
    ale za to je sałatki... a one też mają witaminki :D
    to miło :) nawet w rodzienie mam osoby co pochodzą ze wsi albo spędzały na niej 3/4 życia i nagle do miasta... i teksty " u nas WE WARSZAWIE...", albo jakby widłów nie widziały i do czego służy... albo " we wsi to tak parkują? a ja do ciotki mówię: a w miescie to co? lepiej?" ;/
    miło mi że zapamiętujecie i mnie kojarzysz :D hehe ale zresztą ja ciągle pisze i pisze jak opętana to ciezko by bylo mnie ominąć :D

kapturnica lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    sloneczna i jesCze zapomniałaś dodać o wścipskiej teściowej i sąsiadach hehe :D
    ale wiecie co? dostałam merci na dzien dziecka, szau :O od teściowej ;O

samira, julita, Daisy lubią tę wiadomość

‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ