X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Motylku ja bym poczekala..wiesz jak to jest z of, jeszcze Ci moze przesunac o dzien, dwa. Ale jak jutro tempka bedzie na rownym poziomie mniej wiecej lub wyzszym to bym sie nie krepowala.. ;)

No a u mnie kochane tak jak myslalam sie szykuje dlugi cykl :(

E - 113..
    LH - 4.7...nic dziwnego ze testy owu pokazuja wielkie g..
    Prg - szokujace 0.41

:/

Wczoraj dowiedziałam się, że u mnie owulka naturalnie może wystąpić max. 1 no może przy wielkim szczęściu 2 razy w roku.
    Ale gin zapewnił, że w tym m-cu będzie na 100%, oczywiście CLO+ zastrzyg Pregnyl ( naturalnie w tym m-cu nie ma szans)
    Także zazdroszczę dziewczynom które mają co miesiąc albo co i dwa owulację, ale ją mają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 12:12

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    i po moim Kochanym widzę, że "nie poddawanie się" się opłaca :) <3
    trzeba brać przykład z niego :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle Mizzelciu ze bol to moze byc od tego ze pecherzyki sobie rosna :) mnie tez pare dni temu pobolaly oba jajniki nawet jednoczesnie, wiec mysle ze moze cos tam chociaz podroslo. Ja z kolei jestem ciekawa jak predki jest wzrost hormonow..musze doczytac :) W sumie roznica 2dc od badan z zeszlego cyklu a przeskok ogromny.. Nie lubie cyklu 46dc :/

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    trzeba brać przykład z niego :D
    a no trzeba i to chyba w każdej dziedzinie :) bo On nigdy się nie poddaje <3 i chyba muszę brać przykład z męża :P już nie tylko w "dziedzinie" starań ale chyba czas najwyższy ogarnąć moje prawo jazdy ale kat."B" :P bo w ubiegłym roku kurs zrobiłam, teorię zdałam, ale po 5 oblanym praktycznym jakoś się zdemotywowałam, później praca po 11h nie było czasu, później ciąża ona była dla mnie ważniejsza :) no a później strata i jakoś się ogarnąć nie mogłam, ale teraz chyba czas najwyższy :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie lubie długaśnych cyklów dlatego z tego się cieszę jak cholera.. 33 dc marzenie... no wlasnie dzis mam lekkie skurcze ale delikatne.. pewnie znow się budzą cholery, a głowę to sobie wytnę! och matko...

a jezeli byl by u mnie problem to pewnie z pęknieciem pęcherzyka znający zycie.. ale nie przewiduje, nie gdybyam, jak nie widzę na USG to nie mam jasnej sytuacji na wlasne życzenie, ale ten cykl obserwuje naturalnie :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julitko no wlasnie przykro mi strasznie. Ja poki co wiem ze mialam owulke 2x i to z prawego jajnika pod rzad. Ciekawe co bedzie teraz..

Co do kwiatow to ja dostalam od tesciowej krzaki roz do posadzenia i szukalam dzis ziemi do kwiatow i nie bylo musze do jakiegos leroy podjechac..bo stoja mi w kotlowni nie chce zeby sie zapadly bo juz rozkwitaja :/
    A mysmy wczoraj szukali plyt na taras i w koncu nie wiem jakie wybierzemy ani kiedy zaczniemy robote. :/ Wszystko przesunelo sie przez prysznic bo prowadnice od kabiny sie okazalo ze sa wygłe i czekamy na nowe..wyobrazcie sobie kapiel w samym brodziku ze sluchawka prysznicowa..:D

A u mnie to mysle czy ten pecherzyk 27.7mm byl w ogole zdolny do zaplodnienia. Czy da sie to jakos sprawdzic? Chyba tylko podac wczesniej pregnyl???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 12:20

julita lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    a no trzeba i to chyba w każdej dziedzinie :) bo On nigdy się nie poddaje <3 i chyba muszę brać przykład z męża :P już nie tylko w "dziedzinie" starań ale chyba czas najwyższy ogarnąć moje prawo jazdy ale kat."B" :P bo w ubiegłym roku kurs zrobiłam, teorię zdałam, ale po 5 oblanym praktycznym jakoś się zdemotywowałam, później praca po 11h nie było czasu, później ciąża ona była dla mnie ważniejsza :) no a później strata i jakoś się ogarnąć nie mogłam, ale teraz chyba czas najwyższy :)
    ja zdalam za 3 i trafiłam na tego samego dupka co mnie oblał za 1 razem po prawie godzinie jazdy... Przydaje sie prawko baaaaardzo... tak to bym musiala liczyc na łaskę męża czy pojedzie ze mna czy nie, a tak to wsiadam w auto i mnie nic nie obchodzi <3

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Julitko no wlasnie przykro mi strasznie. Ja poki co wiem ze mialam owulke 2x i to z prawego jajnika pod rzad. Ciekawe co bedzie teraz..

Co do kwiatow to ja dostalam od tesciowej krzaki roz do posadzenia i szukalam dzis ziemi do kwiatow i nie bylo musze do jakiegos leroy podjechac..bo stoja mi w kotlowni nie chce zeby sie zapadly bo juz rozkwitaja :/
    A mysmy wczoraj szukali plyt na taras i w koncu nie wiem jakie wybierzemy ani kiedy zaczniemy robote. :/ Wszystko przesunelo sie przez prysznic bo prowadnice od kabiny sie okazalo ze sa wygłe i czekamy na nowe..wyobrazcie sobie kapiel w samym brodziku ze sluchawka prysznicowa..:D

A u mnie to mysle czy ten pecherzyk 27.7mm byl w ogole zdolny do zaplodnienia. Czy da sie to jakos sprawdzic? Chyba tylko podac wczesniej pregnyl???
    o losie nie wyobrazam ;D
    ja mam wannę i zrobiłam parawan szklany, kiedy chce prysznic zasuwam :D a jak bd malenstwo to w wannie bd sie pluskac :)
    tez czekam az facet przylezie i nam balkon wylozy... coś mozolnie mu to idzie...
    co do bólów owulacyjnych poprzednio dominowal mi prawy, a teraz i lewy się odzywa tak jak wtedy co mialam potwierdzoną owulkę przez USG... więc może może coś się wyskrobie, choć teraz znow czuje lekkie skurcze w prawym jajcorze.. może znak ostrzegawczy :D

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy mnie nie ciśnie bez problemu widać obydwa jajniki ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie czesto boli bardzo lewy bok, a owulka z prawego :D tak ten bol sie niesie :D

No mysmy mieli brodzik wysoki, ze mozna bylo usiasc, ale kabina okazala sie na tyle leciwa ze po roku uzywania popekal caly brodzik, bo stelaz byl drewniany pod spodem i caly zamokl i popekal. Latalismy go zywica itp i troche dzialal, potem znowu to samo, az w koncu mowie dosyc tego. Reklamacji oczywiscie nie przyjeli, a brodzika nie oplacalo sie kupowac nowego. Szkoda tylko mi kabiny bo byla z radiem i roznymi bajerami, a teraz taka zwykla i koniec. Wanna to miala byc u gory, ale poki co jest tylko wc i umywalka i nie ma nawet podlogi :D a na scianach wciaz kroluje kartongips :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie gin pytal sie ktory jajnik mnie boli i mowilam ze prawy, choć lewy tez sie odzwyal. a on mowil ze owulacja byla z lewego ;)

no mi sie tez takie podobaly ale zrezygnowalismy z tego.. majster odradzal :D

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g61070.gif
    CZERWCÓWECZKI :)
    g61070.gif
    1 - inezka (@), Katiśmini-graphics-baby-088099.gif, merida17mini-graphics-baby-088099.gif, Mała Mi86 mini-graphics-baby-088099.gif, klaudiaslask mini-graphics-baby-088099.gif
    2 - Kaśka mini-graphics-baby-556309.gif, JaKo mini-graphics-baby-088099.gif, mandragora mini-graphics-baby-088099.gif, bella84 mini-graphics-baby-088099.gif, Nenaaa mini-graphics-baby-088099.gif, Violik mini-graphics-baby-088099.gif, Kropek29 mini-graphics-baby-088099.gif
    3 - aja mini-graphics-baby-556309.gif,
    4 - XxMoniaXx, paaulla84
    5 - Emily83, basiulkaa_89
    6 -
    7 - Gosiacu
    8 - kasia1988,
    9 - slodka100
    10 - Iwka, Roxanka, Mega, Paragonik_93, lulu_ovufriend
    11 - Welonisia, Anuśka, czrnula22, Tygrysek86
    12 - Rubi
    13 - potforzasta, Krokodylica, Brawurka84, zara, olencja, maja35, kasiatoja, magdaleka_ka, munirka, słoneczna 85, marissith
    14 - Ania_84, aTyna,
    15 - przedszkolanka, kierzynka, Kasia*, motyl1993
    16 - Ewa99, kasika8303
    17 -
    18 - kwiatuszek789
    19 - madzianka
    20 -
    21 -
    22 - samira
    23 - chmurreczkaa, Nasturcja, Izuniaa89, Zajsonek, kizia90, Madzik82
    24 -
    25 - Daisy, Magda_lena88, julita
    26 - Rybeńka
    27 - Iwonaa11, Betty Boop
    28 - Pysiaaa21, Bombelek87, liwi
    29 - mizzelka, Neli
    30 - La, Lena87, Sue, aisza
    g61070.gif
    mini-graphics-baby-285779.gif w tym miesiącu jest: 10 t8313.gif
    g61070.gif

...mini-graphics-baby-088099.gif

mizzelka lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybieńka gdzie wyczaiłaś? ja tak przeglądam sobie mimo woli i nie znalazłam choć Violika dopiero dziś :D super szpieg jesteś:D

Rybeńka lubi tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    wlasnie gin pytal sie ktory jajnik mnie boli i mowilam ze prawy, choć lewy tez sie odzwyal. a on mowil ze owulacja byla z lewego ;)

ja mam to samo zazwyczaj boli mnie prawy jajnik a teraz na monitoringu owulkqa z lewego hmmm nie wiem czemu tak sie dzieje chyba taka nasza natura ;)

Rybeńka super, że znalazłaś jakieś mamuśki nowe choc to nie z dzisiejszego dnia ale zawsze tak weselej ;)

GRATULACJE nowy mamuskom ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wykresach kropka znalazłam :) heheh czasem się trafi akurat :D

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokladnie bo czasami sie kobietki nie udzielają po prostu :)

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie i same musimy je wyczajać ;D

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • la Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam porannie, wczoraj w nocy pierwsze objawy po Clo miałam, takiego bólu obu jajników nigdy nie miałam. O 14 kolejna tabletka, po raz pierwszy czułam prawy jajnik.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    No dokładnie i same musimy je wyczajać ;D
    wlasnie teraz patrze na wykresy same.. i masz racje teraz co jakis czas bd zaglądać a jak ktoś ma groszka to częściej komentują i można coś wyczaić :)))

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Witam porannie, wczoraj w nocy pierwsze objawy po Clo miałam, takiego bólu obu jajników nigdy nie miałam. O 14 kolejna tabletka, po raz pierwszy czułam prawy jajnik.
    niech pracują! tyle leniuchowały :D żeby za jednym strzałem dwa gole były :D

Daisy lubi tę wiadomość

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ