X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • julita Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Motylku ja bym poczekala..wiesz jak to jest z of, jeszcze Ci moze przesunac o dzien, dwa. Ale jak jutro tempka bedzie na rownym poziomie mniej wiecej lub wyzszym to bym sie nie krepowala.. ;)

No a u mnie kochane tak jak myslalam sie szykuje dlugi cykl :(

E - 113..
    LH - 4.7...nic dziwnego ze testy owu pokazuja wielkie g..
    Prg - szokujace 0.41

:/

Wczoraj dowiedziałam się, że u mnie owulka naturalnie może wystąpić max. 1 no może przy wielkim szczęściu 2 razy w roku.
    Ale gin zapewnił, że w tym m-cu będzie na 100%, oczywiście CLO+ zastrzyg Pregnyl ( naturalnie w tym m-cu nie ma szans)
    Także zazdroszczę dziewczynom które mają co miesiąc albo co i dwa owulację, ale ją mają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 12:12

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    i po moim Kochanym widzę, że "nie poddawanie się" się opłaca :) <3
    trzeba brać przykład z niego :D

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle Mizzelciu ze bol to moze byc od tego ze pecherzyki sobie rosna :) mnie tez pare dni temu pobolaly oba jajniki nawet jednoczesnie, wiec mysle ze moze cos tam chociaz podroslo. Ja z kolei jestem ciekawa jak predki jest wzrost hormonow..musze doczytac :) W sumie roznica 2dc od badan z zeszlego cyklu a przeskok ogromny.. Nie lubie cyklu 46dc :/

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    trzeba brać przykład z niego :D
    a no trzeba i to chyba w każdej dziedzinie :) bo On nigdy się nie poddaje <3 i chyba muszę brać przykład z męża :P już nie tylko w "dziedzinie" starań ale chyba czas najwyższy ogarnąć moje prawo jazdy ale kat."B" :P bo w ubiegłym roku kurs zrobiłam, teorię zdałam, ale po 5 oblanym praktycznym jakoś się zdemotywowałam, później praca po 11h nie było czasu, później ciąża ona była dla mnie ważniejsza :) no a później strata i jakoś się ogarnąć nie mogłam, ale teraz chyba czas najwyższy :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez nie lubie długaśnych cyklów dlatego z tego się cieszę jak cholera.. 33 dc marzenie... no wlasnie dzis mam lekkie skurcze ale delikatne.. pewnie znow się budzą cholery, a głowę to sobie wytnę! och matko...

a jezeli byl by u mnie problem to pewnie z pęknieciem pęcherzyka znający zycie.. ale nie przewiduje, nie gdybyam, jak nie widzę na USG to nie mam jasnej sytuacji na wlasne życzenie, ale ten cykl obserwuje naturalnie :)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julitko no wlasnie przykro mi strasznie. Ja poki co wiem ze mialam owulke 2x i to z prawego jajnika pod rzad. Ciekawe co bedzie teraz..

Co do kwiatow to ja dostalam od tesciowej krzaki roz do posadzenia i szukalam dzis ziemi do kwiatow i nie bylo musze do jakiegos leroy podjechac..bo stoja mi w kotlowni nie chce zeby sie zapadly bo juz rozkwitaja :/
    A mysmy wczoraj szukali plyt na taras i w koncu nie wiem jakie wybierzemy ani kiedy zaczniemy robote. :/ Wszystko przesunelo sie przez prysznic bo prowadnice od kabiny sie okazalo ze sa wygłe i czekamy na nowe..wyobrazcie sobie kapiel w samym brodziku ze sluchawka prysznicowa..:D

A u mnie to mysle czy ten pecherzyk 27.7mm byl w ogole zdolny do zaplodnienia. Czy da sie to jakos sprawdzic? Chyba tylko podac wczesniej pregnyl???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2014, 12:20

julita lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    a no trzeba i to chyba w każdej dziedzinie :) bo On nigdy się nie poddaje <3 i chyba muszę brać przykład z męża :P już nie tylko w "dziedzinie" starań ale chyba czas najwyższy ogarnąć moje prawo jazdy ale kat."B" :P bo w ubiegłym roku kurs zrobiłam, teorię zdałam, ale po 5 oblanym praktycznym jakoś się zdemotywowałam, później praca po 11h nie było czasu, później ciąża ona była dla mnie ważniejsza :) no a później strata i jakoś się ogarnąć nie mogłam, ale teraz chyba czas najwyższy :)
    ja zdalam za 3 i trafiłam na tego samego dupka co mnie oblał za 1 razem po prawie godzinie jazdy... Przydaje sie prawko baaaaardzo... tak to bym musiala liczyc na łaskę męża czy pojedzie ze mna czy nie, a tak to wsiadam w auto i mnie nic nie obchodzi <3

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Julitko no wlasnie przykro mi strasznie. Ja poki co wiem ze mialam owulke 2x i to z prawego jajnika pod rzad. Ciekawe co bedzie teraz..

Co do kwiatow to ja dostalam od tesciowej krzaki roz do posadzenia i szukalam dzis ziemi do kwiatow i nie bylo musze do jakiegos leroy podjechac..bo stoja mi w kotlowni nie chce zeby sie zapadly bo juz rozkwitaja :/
    A mysmy wczoraj szukali plyt na taras i w koncu nie wiem jakie wybierzemy ani kiedy zaczniemy robote. :/ Wszystko przesunelo sie przez prysznic bo prowadnice od kabiny sie okazalo ze sa wygłe i czekamy na nowe..wyobrazcie sobie kapiel w samym brodziku ze sluchawka prysznicowa..:D

A u mnie to mysle czy ten pecherzyk 27.7mm byl w ogole zdolny do zaplodnienia. Czy da sie to jakos sprawdzic? Chyba tylko podac wczesniej pregnyl???
    o losie nie wyobrazam ;D
    ja mam wannę i zrobiłam parawan szklany, kiedy chce prysznic zasuwam :D a jak bd malenstwo to w wannie bd sie pluskac :)
    tez czekam az facet przylezie i nam balkon wylozy... coś mozolnie mu to idzie...
    co do bólów owulacyjnych poprzednio dominowal mi prawy, a teraz i lewy się odzywa tak jak wtedy co mialam potwierdzoną owulkę przez USG... więc może może coś się wyskrobie, choć teraz znow czuje lekkie skurcze w prawym jajcorze.. może znak ostrzegawczy :D

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy mnie nie ciśnie bez problemu widać obydwa jajniki ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie czesto boli bardzo lewy bok, a owulka z prawego :D tak ten bol sie niesie :D

No mysmy mieli brodzik wysoki, ze mozna bylo usiasc, ale kabina okazala sie na tyle leciwa ze po roku uzywania popekal caly brodzik, bo stelaz byl drewniany pod spodem i caly zamokl i popekal. Latalismy go zywica itp i troche dzialal, potem znowu to samo, az w koncu mowie dosyc tego. Reklamacji oczywiscie nie przyjeli, a brodzika nie oplacalo sie kupowac nowego. Szkoda tylko mi kabiny bo byla z radiem i roznymi bajerami, a teraz taka zwykla i koniec. Wanna to miala byc u gory, ale poki co jest tylko wc i umywalka i nie ma nawet podlogi :D a na scianach wciaz kroluje kartongips :D

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie gin pytal sie ktory jajnik mnie boli i mowilam ze prawy, choć lewy tez sie odzwyal. a on mowil ze owulacja byla z lewego ;)

no mi sie tez takie podobaly ale zrezygnowalismy z tego.. majster odradzal :D

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    g61070.gif
    CZERWCÓWECZKI :)
    g61070.gif
    1 - inezka (@), Katiśmini-graphics-baby-088099.gif, merida17mini-graphics-baby-088099.gif, Mała Mi86 mini-graphics-baby-088099.gif, klaudiaslask mini-graphics-baby-088099.gif
    2 - Kaśka mini-graphics-baby-556309.gif, JaKo mini-graphics-baby-088099.gif, mandragora mini-graphics-baby-088099.gif, bella84 mini-graphics-baby-088099.gif, Nenaaa mini-graphics-baby-088099.gif, Violik mini-graphics-baby-088099.gif, Kropek29 mini-graphics-baby-088099.gif
    3 - aja mini-graphics-baby-556309.gif,
    4 - XxMoniaXx, paaulla84
    5 - Emily83, basiulkaa_89
    6 -
    7 - Gosiacu
    8 - kasia1988,
    9 - slodka100
    10 - Iwka, Roxanka, Mega, Paragonik_93, lulu_ovufriend
    11 - Welonisia, Anuśka, czrnula22, Tygrysek86
    12 - Rubi
    13 - potforzasta, Krokodylica, Brawurka84, zara, olencja, maja35, kasiatoja, magdaleka_ka, munirka, słoneczna 85, marissith
    14 - Ania_84, aTyna,
    15 - przedszkolanka, kierzynka, Kasia*, motyl1993
    16 - Ewa99, kasika8303
    17 -
    18 - kwiatuszek789
    19 - madzianka
    20 -
    21 -
    22 - samira
    23 - chmurreczkaa, Nasturcja, Izuniaa89, Zajsonek, kizia90, Madzik82
    24 -
    25 - Daisy, Magda_lena88, julita
    26 - Rybeńka
    27 - Iwonaa11, Betty Boop
    28 - Pysiaaa21, Bombelek87, liwi
    29 - mizzelka, Neli
    30 - La, Lena87, Sue, aisza
    g61070.gif
    mini-graphics-baby-285779.gif w tym miesiącu jest: 10 t8313.gif
    g61070.gif

...mini-graphics-baby-088099.gif

mizzelka lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybieńka gdzie wyczaiłaś? ja tak przeglądam sobie mimo woli i nie znalazłam choć Violika dopiero dziś :D super szpieg jesteś:D

Rybeńka lubi tę wiadomość

• slodka100 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    wlasnie gin pytal sie ktory jajnik mnie boli i mowilam ze prawy, choć lewy tez sie odzwyal. a on mowil ze owulacja byla z lewego ;)

ja mam to samo zazwyczaj boli mnie prawy jajnik a teraz na monitoringu owulkqa z lewego hmmm nie wiem czemu tak sie dzieje chyba taka nasza natura ;)

Rybeńka super, że znalazłaś jakieś mamuśki nowe choc to nie z dzisiejszego dnia ale zawsze tak weselej ;)

GRATULACJE nowy mamuskom ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wykresach kropka znalazłam :) heheh czasem się trafi akurat :D

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dokladnie bo czasami sie kobietki nie udzielają po prostu :)

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie i same musimy je wyczajać ;D

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • la Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam porannie, wczoraj w nocy pierwsze objawy po Clo miałam, takiego bólu obu jajników nigdy nie miałam. O 14 kolejna tabletka, po raz pierwszy czułam prawy jajnik.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    No dokładnie i same musimy je wyczajać ;D
    wlasnie teraz patrze na wykresy same.. i masz racje teraz co jakis czas bd zaglądać a jak ktoś ma groszka to częściej komentują i można coś wyczaić :)))

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Witam porannie, wczoraj w nocy pierwsze objawy po Clo miałam, takiego bólu obu jajników nigdy nie miałam. O 14 kolejna tabletka, po raz pierwszy czułam prawy jajnik.
    niech pracują! tyle leniuchowały :D żeby za jednym strzałem dwa gole były :D

Daisy lubi tę wiadomość

‹‹ 208 209 210 211 212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ