Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania_84 wrote:noo sporo bede pichcic na 14 czerwca wiec do tego dnia ma sie skonczyc malpa
ja to mam ciężko ostatnio z tymi ciastami... kiedys mi lepsze wychodzily, ale mam jeden ulubiony blog kulinarny i w miarę ogarniamAnia_84 lubi tę wiadomość
-
mizzelka wrote:ale ile kupy narobi??? hahah
a ty bedziesz miala tyle ile kup o dziecimizzelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymizzelka wrote:Tyle dobroci w tych truskawkach, choć u mnie cholernie kwaśne są ja ostatnio moją rodzinkę dokarmiam sałatą (masłową i karbowaną/kruchą) i szpinakiem do oporu a niech im idzie na zdrowie
-
Ja bede probowala robic tort orzechowy bez maki z masa z nutelli wyieszanej z maslem
mizzelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydziewczyny ciekawostka od lekarza ,odpowiedz na pytanie z innego forum
chodzi mi szczególni eo pkt. 2
Witam!
Hormon beta-hCG stymuluje właśnie ciałko żółte do produkcji progesteronu. Ma zatem kluczowy wpływ na rozwój wczesnej ciąży. Odpowiadając na Pani pytania:
1. Beta-hCG wzrastając podnosi poziom progesteronu, co podtrzymuje ciążę.
2. Spadek progesteronu nie powoduje spadku poziomu beta-hCG, raczej to spadek beta-hCG skutkuje spadkiem poziomu progesteronu.
Jeśli lekarz sugeruje Pani stosowanie luteiny, proszę to rozważyć.
czyli dziewczyny wychodzi na to ze 2-3 dniowe odstawienie progesteronu (lutki,duka ) nie spowoduje utraty domniemanej ciąży !!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2014, 19:35
-
nick nieaktualny
-
samira wrote:szczawiany to takie kryształki odkładają się w nerkach i tworzą wtedy kamienie szczawianowe
czyli uważać na szczaw i na szpinak,nic w nadmiarze -
samira wrote:dziewczyny ciekawostka od lekarza ,odpowiedz na pytanie z innego forum
chodzi mi szczególni eo pkt. 2
Witam!
Hormon beta-hCG stymuluje właśnie ciałko żółte do produkcji progesteronu. Ma zatem kluczowy wpływ na rozwój wczesnej ciąży. Odpowiadając na Pani pytania:
1. Beta-hCG wzrastając podnosi poziom progesteronu, co podtrzymuje ciążę.
2. Spadek progesteronu nie powoduje spadku poziomu beta-hCG, raczej to spadek beta-hCG skutkuje spadkiem poziomu progesteronu.
Jeśli lekarz sugeruje Pani stosowanie luteiny, proszę to rozważyć.
czyli dziewczyny wychodzi na to ze 2-3 dniowe odstawienie progesteronu (lutki,duka ) nie spowoduje utraty domniemanej ciąży !!!!!samira lubi tę wiadomość
-
jeżeli mogę się wtrącić to powiem co moj ginekolog mi powiedział odnośnie luteiny...
ze jezeli po 10 dniach nie bede miała możliwości zrobienia bety a jedynie test w domu i wyjdzie negatywnie i luteine odstawie do max 2 dni to nic z ewentualną ciązą nie stanie się ale juz 3 dnia gdy dowiem się o ciązy powinnam natychmiast przyjąć luteinę bo po 3 dniu może nastąpić gwałtowny spadek i to może być niebezpieczne (wiec dwa dni max)samira, mizzelka lubią tę wiadomość
-
samira wrote:a do kiedy masz brać luteinę,bo przeważnie bierze się przez 10 dni i na 11 dzień beta2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
Mi zawsze lkar mowil odstawic lutke i jak po 5 dniach nie przyjdzie @ zrobic test jak wyjdzie pozytyw ...to zrobic poziom bety i prog i wtedy bedziemy sie zastanwiac czy brac dalej czy nie
a od drugiego dowiedzilamsie ..to samo co powiedzial tamten i dodatkow.. luteina w takich dawkach jakie sa podawane dopochwow.. nie podnos az o tyle progesteronu.. ma za zadanie polepszyc blone macicy endometrium aby ulatwic zagniezdzenie ..
zeby myslec o podtrzymaniu ciazy trzeba by bylo brac o wiele wieksza dawke lutki + dupka.. a nawet zastrzyki z progesteronu -a i to nie da nam gwarancji ze ciaza przetrwasamira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymizzelka wrote:możliwe... ale ja bym sie bala zaryzykować mimo wszystko.
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:Mi zawsze lkar mowil odstawic lutke i jak po 5 dniach nie przyjdzie @ zrobic test jak wyjdzie pozytyw ...to zrobic poziom bety i prog i wtedy bedziemy sie zastanwiac czy brac dalej czy nie
a od drugiego dowiedzilamsie ..to samo co powiedzial tamten i dodatkow.. luteina w takich dawkach jakie sa podawane dopochwow.. nie podnos az o tyle progesteronu.. ma za zadanie polepszyc blone macicy endometrium aby ulatwic zagniezdzenie ..
zeby myslec o podtrzymaniu ciazy trzeba by bylo brac o wiele wieksza dawke lutki + dupka.. a nawet zastrzyki z progesteronu -a i to nie da nam gwarancji ze ciaza przetrwa
i są opinie lekarzy ze jak ciąża ma się utrzymać to tak będzie jak nie to widocznie była wada ze się nie zagnieździło i nie utrzymało dzidziAnia_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny