X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • sonia18a Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was... ja dzis zatestowalam (2 dni przed @) i... d*pa blada... oczywiscie nic, czego ja sie spodziewalam :( ehh jesli @ nie przyjdzie 7/06 to wtedy zatestuje, ale skoro teraz nic nie pokazalo, to watpie, zeby sie cokolwiek zmienilo... mialam test z wysoka czuloscia, pisze, ze niby do 4 dni przed domniemana @ mozna testowac... nie nawidze tego okresu czasu... wczoraj wylam do poduszki i mojemu J jak bobr w nocy, po to by dzis wstac z bolem glowy, powiekami opadajacymi na poliki i zloscia na sama siebie :(

Brian kwiecien '09
    Meeah sierpien '10
    Lilka pazdziernik '13 [*]-17tc, 58g i 13cm
    2 malenstwa listopad '07 [**]- 13tc
    1d5768e59e373b8fcd09e70c5384aa35.png
  • sonia18a Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    otworzę jakiś może wątek czy chcecie wszystkie poczytać?

Mizzelko, moze otworz watek (zeby bylo latwo znalezc), ale zalinkuj Nam go tutaj :D

Tygrysek, mizzelka lubią tę wiadomość

Brian kwiecien '09
    Meeah sierpien '10
    Lilka pazdziernik '13 [*]-17tc, 58g i 13cm
    2 malenstwa listopad '07 [**]- 13tc
    1d5768e59e373b8fcd09e70c5384aa35.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa99 wrote:
    Daisy a cóż to za zegarek? Bo sama sie na takie cudo czaję i nie wiem co wybrać :)

Ewa ja kupilam Sigma pc 15.11 :) a na rower sigma bike computer 1200.

Ewa99, samira lubią tę wiadomość

• Goguś Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem po sobie że nie ma co wcześniej testować. Ja zrobiłam sikańca w dniu spodziweanej @ i wyszedł negatywny. Na drugi dzień poszłam na betę i dopiero ona wskazała 2-3 tydzień :)

Dziewczyny ja jakoś nie potrafię się jeszcze cieszyć, jakoś w to nie wierzę. Mam chyba uraz po tej pierwszej biochemicznej. Jutro idę do szpitala, zrobia betę,a ja już się boję że niewiele wzrośnie.

sierpień 2013- ciąża biochemiczna :(
    czerwiec 2014- ciąża biochemiczna :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych bocianich mamusiek :)

Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki. Co robicie jak wyprowadza Was w pracy z równowagi? Macie jakieś sprawdzone metody, bo liczenie do 10 przestało dawno działać, a nie chciałabym się denerwować z byle głupoty :) jakieś sprawdzone techniki :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/ksiazeczka-od-npr,3299,1.html?sd=1

Ile bd mogła to bd dodawać, ale nie wiem czy dzis sie wyrobie:)

okolo 17 reszta.. bo teraz musze leciec do roboty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 14:40

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Gratulacje dla nowych bocianich mamusiek :)

Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki. Co robicie jak wyprowadza Was w pracy z równowagi? Macie jakieś sprawdzone metody, bo liczenie do 10 przestało dawno działać, a nie chciałabym się denerwować z byle głupoty :) jakieś sprawdzone techniki :)

Ja kupiłam ziołowe tabletki w sklepie zielarskim. Nie umiem sobie inaczej z tym poradzić.

Natalka 03.2015 <3
  • Beata86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, zagladam do was czasem i w koncu zdecydowałam sie napisać.
    Mam do Was pytanie, dzis mój 8 dc i cos mnie podkusiło żeby zrobic test ovu,śluz płodny pojawił sie zaraz po @ czyli 6 dc ,a dzis typowe białko jaja kurzego, zbadałam nawet szyjke i jest rozpulchniona(tak mi sie wydaje) no i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu ten test owulacyjny wyszedł pozytywnie, nawet kreska testowa jest ciemniejsza. czy to mozliwe zeby ovu była tak wczesnie? Nie wiem czy ten wynik jest wiarygodny. co o tym myslicie?

Podaje linka do testu
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/700c8475cf405e69.html

Szkoda ze nie jest to test ciązowy...

samira lubi tę wiadomość

CZEKAMY NA CIEBIE KRUSZYNKO<3<3

bfarxzdv3th8qr08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Ja kupiłam ziołowe tabletki w sklepie zielarskim. Nie umiem sobie inaczej z tym poradzić.

A pomagają ? Nigdy nie brałam, to nawet nie wiem, jak działają :)
    Tylko obawiam się, ze mi to nie pomoże :) ale dzięki Tygrysku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 14:42

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane pomożecie mi , proszę właśnie odebrałam wyniku progesteronu i prolaktyny. Robiłam je wczoraj czyli w 20 dniu cyklu, gdzie ovu wyznaczył mi owulację na 13 dzień cyklu.

Progesteron - 9,80
    normy:
    f. pęcherzykowa 0,2-1,5
    f. owulacyjna 0,8-3,0
    f. lutealna 1,7-27

Prolaktyna 19,8 norma: 4,8-23,3

Czy mój poziom progesteronu świadczy o przebytej owulacji?? Ja zrobiłam za szybko te badania o jeden dzień bo gin kazał mi dzisiaj albo jutro a mi się coś pomyliło i zrobiłam wczoraj ;/

atdc8iikup31msj2.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    A pomagają, czy masz złudzenie, ze pomagają ? Nigdy nie brałam, to nawet nie wiem, jak działają :)
    Tylko obawiam się, ze mi to nie pomoże :) ale dzięki Tygrysku :)

Jak mnie ktoś zdenerwuje (a jest tu taka jedna osoba, która wyprowadza mnie z równowagi) to od środka jestem tak rozdygotana, że nie mogę nad tym zapanować. Mimo, że chcę pokazać, że mnie nie rusza to, co ona mówi to czuję takie spięcie, że masakra, nie chcąc o tym myśleć to cały czas mi to siedzi w głowie. Łykam jedną lub dwie (jestem w pracy, nie mam ich teraz przy sobie wiec nie wiem jak się nazywają). I przechodzi.

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko zdecydowanie test owu jest pozytywny! Trzeba dzialac :)

Ofelaine Twoj prg jest ok wskazuje ze owu byla tak jak widac na podanych normach jestes juz w fazie lutealnej :)

Beata86 lubi tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Beatko zdecydowanie test owu jest pozytywny! Trzeba dzialac :)

Ofelaine Twoj prg jest ok wskazuje ze owu byla tak jak widac na podanych normach jestes juz w fazie lutealnej :)

Kochana moja czekałam na Ciebie i Twoją opinię :) dziękuje za wsparcie i bardzo się cieszę, ze miałam owulkę. Jestem zaskoczona, że w 2 cyklu po tabletkach i z torbielami mój organizm jakoś funkcjonuje :)

Ściskam MOCNO <3

Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata86 wrote:
    Mam do Was pytanie, dzis mój 8 dc i cos mnie podkusiło żeby zrobic test ovu,śluz płodny pojawił sie zaraz po @ czyli 6 dc ,a dzis typowe białko jaja kurzego, zbadałam nawet szyjke i jest rozpulchniona(tak mi sie wydaje) no i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu ten test owulacyjny wyszedł pozytywnie, nawet kreska testowa jest ciemniejsza. czy to mozliwe zeby ovu była tak wczesnie? Nie wiem czy ten wynik jest wiarygodny. co o tym myslicie?

Podaje linka do testu

test mega pozytywny ,owulacja może nastąpić za 9-36 godzin od pozytywnego testu owu

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak w ogóle dzień dybry :)

Daisy, Sue, mizzelka lubią tę wiadomość

• Beata86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczynki :* Oby owu wystapiła, bo juz traciłam nadzieję że ją mam, podejrzewam u siebie zespół LUF... Zobaczymy. Ale nigdy wczesniej test nie był pozytywny tak wczesnie. Najwczesniej to w 10 dc był pozytyw a dzis wielkie zaskoczenie. W takim razie Dzis wieczorem trzeba się poprzytulać :)

samira, Daisy lubią tę wiadomość

CZEKAMY NA CIEBIE KRUSZYNKO<3<3

bfarxzdv3th8qr08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata86 wrote:
    Dziekuje dziewczynki :* Oby owu wystapiła, bo juz traciłam nadzieję że ją mam, podejrzewam u siebie zespół LUF... Zobaczymy. Ale nigdy wczesniej test nie był pozytywny tak wczesnie. Najwczesniej to w 10 dc był pozytyw a dzis wielkie zaskoczenie. W takim razie Dzis wieczorem trzeba się poprzytulać :)

dziś ,jutro,pojutrze tak ok. 4dni teraz najlepiej wieczorkiem i raz dziennie :)

• Izuniaa89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelcia sliczne paznokcie :D

mizzelka lubi tę wiadomość

f2w39n736jv6l5uy.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata86 wrote:

Podaje linka do testu

Owulka lada dzień. Zdarzają się cykle, że owulacja jest dość wcześniej.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko co tak pozno dzis sie witasz :)

Ja wciaz czekam na pozytyw..jutro to owulki na pewno nie bedzie bo robilam przed chwila znowu test owu i wciaz nic..jeszcze zrobie sobie poznym wieczorem najwyzej zeby miec reke na pulsie..chociaz jak we wtorek na monitoringu bylo 17mm to dzis moze byc 19-21mm dopiero wiec za wczesnie na owu..
    Wlasnie szamam koktail truskawkowy mniam mniam :)

samira lubi tę wiadomość

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ