X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • sonia18a Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was... ja dzis zatestowalam (2 dni przed @) i... d*pa blada... oczywiscie nic, czego ja sie spodziewalam :( ehh jesli @ nie przyjdzie 7/06 to wtedy zatestuje, ale skoro teraz nic nie pokazalo, to watpie, zeby sie cokolwiek zmienilo... mialam test z wysoka czuloscia, pisze, ze niby do 4 dni przed domniemana @ mozna testowac... nie nawidze tego okresu czasu... wczoraj wylam do poduszki i mojemu J jak bobr w nocy, po to by dzis wstac z bolem glowy, powiekami opadajacymi na poliki i zloscia na sama siebie :(

Brian kwiecien '09
    Meeah sierpien '10
    Lilka pazdziernik '13 [*]-17tc, 58g i 13cm
    2 malenstwa listopad '07 [**]- 13tc
    1d5768e59e373b8fcd09e70c5384aa35.png
  • sonia18a Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    otworzę jakiś może wątek czy chcecie wszystkie poczytać?

Mizzelko, moze otworz watek (zeby bylo latwo znalezc), ale zalinkuj Nam go tutaj :D

Tygrysek, mizzelka lubią tę wiadomość

Brian kwiecien '09
    Meeah sierpien '10
    Lilka pazdziernik '13 [*]-17tc, 58g i 13cm
    2 malenstwa listopad '07 [**]- 13tc
    1d5768e59e373b8fcd09e70c5384aa35.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa99 wrote:
    Daisy a cóż to za zegarek? Bo sama sie na takie cudo czaję i nie wiem co wybrać :)

Ewa ja kupilam Sigma pc 15.11 :) a na rower sigma bike computer 1200.

Ewa99, samira lubią tę wiadomość

• Goguś Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem po sobie że nie ma co wcześniej testować. Ja zrobiłam sikańca w dniu spodziweanej @ i wyszedł negatywny. Na drugi dzień poszłam na betę i dopiero ona wskazała 2-3 tydzień :)

Dziewczyny ja jakoś nie potrafię się jeszcze cieszyć, jakoś w to nie wierzę. Mam chyba uraz po tej pierwszej biochemicznej. Jutro idę do szpitala, zrobia betę,a ja już się boję że niewiele wzrośnie.

sierpień 2013- ciąża biochemiczna :(
    czerwiec 2014- ciąża biochemiczna :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla nowych bocianich mamusiek :)

Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki. Co robicie jak wyprowadza Was w pracy z równowagi? Macie jakieś sprawdzone metody, bo liczenie do 10 przestało dawno działać, a nie chciałabym się denerwować z byle głupoty :) jakieś sprawdzone techniki :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/ksiazeczka-od-npr,3299,1.html?sd=1

Ile bd mogła to bd dodawać, ale nie wiem czy dzis sie wyrobie:)

okolo 17 reszta.. bo teraz musze leciec do roboty ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 14:40

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Gratulacje dla nowych bocianich mamusiek :)

Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki. Co robicie jak wyprowadza Was w pracy z równowagi? Macie jakieś sprawdzone metody, bo liczenie do 10 przestało dawno działać, a nie chciałabym się denerwować z byle głupoty :) jakieś sprawdzone techniki :)

Ja kupiłam ziołowe tabletki w sklepie zielarskim. Nie umiem sobie inaczej z tym poradzić.

Natalka 03.2015 <3
  • Beata86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, zagladam do was czasem i w koncu zdecydowałam sie napisać.
    Mam do Was pytanie, dzis mój 8 dc i cos mnie podkusiło żeby zrobic test ovu,śluz płodny pojawił sie zaraz po @ czyli 6 dc ,a dzis typowe białko jaja kurzego, zbadałam nawet szyjke i jest rozpulchniona(tak mi sie wydaje) no i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu ten test owulacyjny wyszedł pozytywnie, nawet kreska testowa jest ciemniejsza. czy to mozliwe zeby ovu była tak wczesnie? Nie wiem czy ten wynik jest wiarygodny. co o tym myslicie?

Podaje linka do testu
    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/700c8475cf405e69.html

Szkoda ze nie jest to test ciązowy...

samira lubi tę wiadomość

CZEKAMY NA CIEBIE KRUSZYNKO<3<3

bfarxzdv3th8qr08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    Ja kupiłam ziołowe tabletki w sklepie zielarskim. Nie umiem sobie inaczej z tym poradzić.

A pomagają ? Nigdy nie brałam, to nawet nie wiem, jak działają :)
    Tylko obawiam się, ze mi to nie pomoże :) ale dzięki Tygrysku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 14:42

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane pomożecie mi , proszę właśnie odebrałam wyniku progesteronu i prolaktyny. Robiłam je wczoraj czyli w 20 dniu cyklu, gdzie ovu wyznaczył mi owulację na 13 dzień cyklu.

Progesteron - 9,80
    normy:
    f. pęcherzykowa 0,2-1,5
    f. owulacyjna 0,8-3,0
    f. lutealna 1,7-27

Prolaktyna 19,8 norma: 4,8-23,3

Czy mój poziom progesteronu świadczy o przebytej owulacji?? Ja zrobiłam za szybko te badania o jeden dzień bo gin kazał mi dzisiaj albo jutro a mi się coś pomyliło i zrobiłam wczoraj ;/

atdc8iikup31msj2.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    A pomagają, czy masz złudzenie, ze pomagają ? Nigdy nie brałam, to nawet nie wiem, jak działają :)
    Tylko obawiam się, ze mi to nie pomoże :) ale dzięki Tygrysku :)

Jak mnie ktoś zdenerwuje (a jest tu taka jedna osoba, która wyprowadza mnie z równowagi) to od środka jestem tak rozdygotana, że nie mogę nad tym zapanować. Mimo, że chcę pokazać, że mnie nie rusza to, co ona mówi to czuję takie spięcie, że masakra, nie chcąc o tym myśleć to cały czas mi to siedzi w głowie. Łykam jedną lub dwie (jestem w pracy, nie mam ich teraz przy sobie wiec nie wiem jak się nazywają). I przechodzi.

Natalka 03.2015 <3
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatko zdecydowanie test owu jest pozytywny! Trzeba dzialac :)

Ofelaine Twoj prg jest ok wskazuje ze owu byla tak jak widac na podanych normach jestes juz w fazie lutealnej :)

Beata86 lubi tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Beatko zdecydowanie test owu jest pozytywny! Trzeba dzialac :)

Ofelaine Twoj prg jest ok wskazuje ze owu byla tak jak widac na podanych normach jestes juz w fazie lutealnej :)

Kochana moja czekałam na Ciebie i Twoją opinię :) dziękuje za wsparcie i bardzo się cieszę, ze miałam owulkę. Jestem zaskoczona, że w 2 cyklu po tabletkach i z torbielami mój organizm jakoś funkcjonuje :)

Ściskam MOCNO <3

Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata86 wrote:
    Mam do Was pytanie, dzis mój 8 dc i cos mnie podkusiło żeby zrobic test ovu,śluz płodny pojawił sie zaraz po @ czyli 6 dc ,a dzis typowe białko jaja kurzego, zbadałam nawet szyjke i jest rozpulchniona(tak mi sie wydaje) no i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu ten test owulacyjny wyszedł pozytywnie, nawet kreska testowa jest ciemniejsza. czy to mozliwe zeby ovu była tak wczesnie? Nie wiem czy ten wynik jest wiarygodny. co o tym myslicie?

Podaje linka do testu

test mega pozytywny ,owulacja może nastąpić za 9-36 godzin od pozytywnego testu owu

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak w ogóle dzień dybry :)

Daisy, Sue, mizzelka lubią tę wiadomość

• Beata86 Przyjaciółka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczynki :* Oby owu wystapiła, bo juz traciłam nadzieję że ją mam, podejrzewam u siebie zespół LUF... Zobaczymy. Ale nigdy wczesniej test nie był pozytywny tak wczesnie. Najwczesniej to w 10 dc był pozytyw a dzis wielkie zaskoczenie. W takim razie Dzis wieczorem trzeba się poprzytulać :)

samira, Daisy lubią tę wiadomość

CZEKAMY NA CIEBIE KRUSZYNKO<3<3

bfarxzdv3th8qr08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata86 wrote:
    Dziekuje dziewczynki :* Oby owu wystapiła, bo juz traciłam nadzieję że ją mam, podejrzewam u siebie zespół LUF... Zobaczymy. Ale nigdy wczesniej test nie był pozytywny tak wczesnie. Najwczesniej to w 10 dc był pozytyw a dzis wielkie zaskoczenie. W takim razie Dzis wieczorem trzeba się poprzytulać :)

dziś ,jutro,pojutrze tak ok. 4dni teraz najlepiej wieczorkiem i raz dziennie :)

• Izuniaa89 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelcia sliczne paznokcie :D

mizzelka lubi tę wiadomość

f2w39n736jv6l5uy.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata86 wrote:

Podaje linka do testu

Owulka lada dzień. Zdarzają się cykle, że owulacja jest dość wcześniej.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko co tak pozno dzis sie witasz :)

Ja wciaz czekam na pozytyw..jutro to owulki na pewno nie bedzie bo robilam przed chwila znowu test owu i wciaz nic..jeszcze zrobie sobie poznym wieczorem najwyzej zeby miec reke na pulsie..chociaz jak we wtorek na monitoringu bylo 17mm to dzis moze byc 19-21mm dopiero wiec za wczesnie na owu..
    Wlasnie szamam koktail truskawkowy mniam mniam :)

samira lubi tę wiadomość

‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ