Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Daisy, ja cię doskonale rozumiem ostatnio czytałam jak jakaś małolata latała na betę bo się chłopak jej spuścił nie na piersi, ale na rękę. Panikowała, że jest w ciąży, bo beta 0,1, a okres się spóźnia.
Dwudziestolatka, byłabyś poważniej potraktowana gdybyś napisała swoją wypowiedź innym językiem (bez tego yyy chociażby) i nie pytając się w 15 miejscach o to samo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 17:48
Daisy, kapturnica, Tygrysek lubią tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
Dwudziestolatka ja na Ciebie nie naskoczylam. Sama spojrz najpierw 4go doszukiwalas sie na sile na forum objawow ciazy..3 dni po stosunku..to juz swiadczy o ogromnej NIEWIEDZY. Moze najpierw nalezaloby sie podksztalcic jak powstaje nowe zycie? A co do moich odczuc to one sa jednym「 a udzielanie porad to druga sprawa. Mysle ze wyjasnilam Ci wszystko najlepiej jak umialam i do tego trafnie. Zapewne od dziewczyn na innych tematach 'uslyszalas'to samo
Ia wez nic nie mow czytalam wczorajsze bodajze Wasze wpisy i prawie spadlam z krzeslakapturnica, samira, mizzelka lubią tę wiadomość
-
Dwudziestolatka, tak jeszcze jednoQuote:Hej dziewczyny mam nadzieję, że nie będziecie się śmiały z mojego pytania, ale mam pytanie. Hmm 1 czerwca uprawiałam seks z moim chłopakiem yy tak do końca z wytryskiem, ponieważ chcielibyśmy mieć dziecko jednak na test ciążowy jest za wcześnie. Mogę spodziewać się wcześniej jakiś objawów ?
Daisy, to są braki edukacji seksualnej w szkołach i domu. Udowodniono, że dzieci lepiej dokształcone w tym temacie później rozpoczynają współżycie i są bardziej odpowiedzialne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 17:54
kapturnica, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość
-
10.06 długi protokół
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualnyLudu, co tu się dzieje wpadłam z ciekawości a tu takie akcje gratuluję nowej mamusi
Dwudziestolatka - Twoje wpisy pokazują nam, jak bardzo niedojrzała jesteś. A Forum tak jest do pytań, ale trzeba było to wpisać do dr google, wtedy by się obyło bez kpin. Bo to trochę zabrzmiałao jak pytanie z "Bravo".Daisy lubi tę wiadomość
-
Ia wlasnie o tym mowilam.
Eh szkoda sobie psuc krwi. Ale upal u mnie ja w domu zakitrana, rolety spuszczone..jak u Madzi, cierpia moje ramiona i to tylko byla jazda na rowerze wczoraj! A moja cora za to jakby tydzien w Egipcie spedzila jak ja bylam taka mala to tez szybko sie opalalam.
Kochane jesli ktoras ze staraczek ma cos przeciw ze pisze o corce to dajcie znac prosze. Nie chce wywolywac jakichs nieprzyjemnosci z tytulu tego, ze mam juz jedno dziecko! ♡♡♡♡
BULGOTANIA cd. -
motyl1993 wrote:Ludu, co tu się dzieje wpadłam z ciekawości a tu takie akcje gratuluję nowej mamusi
Dwudziestolatka - Twoje wpisy pokazują nam, jak bardzo niedojrzała jesteś. A Forum tak jest do pytań, ale trzeba było to wpisać do dr google, wtedy by się obyło bez kpin. Bo to trochę zabrzmiałao jak pytanie z "Bravo".
Wasze odpowiedzi również tak zabrzmiały -
kapturnica tutaj akurat chodziło mi o wypowiedzi z wczoraj, czy przedwczoraj z historiami ciąży od siedzenia na kolanach. Parę dziewczyn z jakiś kafeterii powklejało wypowiedzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 17:58
Daisy lubi tę wiadomość
-
10.06 długi protokół
Koniec naszych starań. -
la wrote:kapturnica tutaj akurat chodziło mi o wypowiedzi z wczoraj, czy przedwczoraj z historiami ciąży od siedzenia na kolanach. Parę dziewczyn z jakiś kafeterii powklejało wypowiedzi.
Daisy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Za mały obiad2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
Koniec naszych starań. -
nick nieaktualny
-
Idę ogarnąć mieszkanie2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
Koniec naszych starań. -
Dwudziestolatka przez 4 dni zdazylas uroic sobie najwazniejsze objawy ciazy, ktore nawet nie wystepuja tak szybko. U Ciebie nawet by do zagniezdzenia nie doszlo, tak jak pisalam wczesniej. To jest naprawde elementarna wiedza. Ja Ci wytlumacze!
Najpierw musza sie pojawic oznaki zblizajacej sie owulacji- plodny sluz, odpowiednia pozycja szyjki, otwartosc, miekkosc, zazwyczaj obnizona ptc (spiesze z wyjasnieniami - Podstawowa Temperatura Ciala). Wtedy najlepiej jest kontrolowac owulacje rowniez monitoringiem - gdyz tylko on jest w stanie potwierdzic zblizajaca sie i przebyta owulacje. Jak juz masz te wszystkie objawy, nalezy uprawiac seks klasyczny z partnerem, gdyz tylko ten rodzaj umozliwia zajscie w ciaze. Tak, tak, seks analny nie zapladnia, a plemniki przeniesione z potarcia ust do brzucha nie powoduja przejscia plemnikow do szyjki macicy. Po polaczeniu sie komorki jajowej z plemnikiem (jajeczko jest zdolne do zaplodnienia max 24h, a mowi sie ze byc moze tylko 6h), musi nastapic zagniezdzenie, ktore ma miejsce zazwyczaj 7-12 dpo (dni po owulacji). Wtedy, ok 48h po zagniezdzeniu, zaczyna sie wytwarzac hormon hcg, ktory uwidacznia sie wlasnie bedac w ciazy. Testy ciazowe dostepne w aptekach wykrywaja ciaze ok. 6 dniowa, czyli 6 dni po zagniezdzeniu zarodka, kiedy poziom hcg w moczu jest na tyle wysoki, ze wykryje go wlasnie test. Najpewniejszym i najczulszym 'testem' bedzie badanie krwi -beta hcg- wykryje ciaze dosc szybko po zagniezdzeniu.
Mam nadzieje ze ta notatka jest wystarczajaca odpowiedzia na nurtujace Cie pytania.samira, la, kapturnica, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnytak ja wklejałam
i takie pytania są dla mnie skrajnym objawem niedouczenia pani dwudziestoletnia
jeśli w niku to twoje lata to współczuje niewiedzy w tym temacie ,nawet w stopniu dostatecznym nie wiesz co i jak , ja w twoim wieku urodziłam dziecko i wiesz mi ze takich pytań nie zadawałam,czytałam dużo wcześniej wiele książek na tematy związane z cyklem i płodnością za czym postanowiłam ze będziemy starali się o dziecko i chociaż nie siedziałam w tym tak jak teraz ,podstawy byłyDaisy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDwudziestolatka, moim zdaniem juz jesteś w ciąży! Serio. Możesz już robić test. Jestem pewna, że wyjdzie pozytywny. Także do dzieła. Leć do apteki i sikaj na test czym prędzej, bo ja tu widzę ciążę na 100%.
Daisy, samira, Zajsonek, Tygrysek, kapturnica, mizzelka, przedszkolanka:), julita lubią tę wiadomość