X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • la Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, ja cię doskonale rozumiem :) ostatnio czytałam jak jakaś małolata latała na betę bo się chłopak jej spuścił nie na piersi, ale na rękę. Panikowała, że jest w ciąży, bo beta 0,1, a okres się spóźnia.

Dwudziestolatka, byłabyś poważniej potraktowana gdybyś napisała swoją wypowiedź innym językiem (bez tego yyy chociażby) i nie pytając się w 15 miejscach o to samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 17:48

Daisy, kapturnica, Tygrysek lubią tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Dwudziestolatka Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wybacz ale ja aż tak pusta nie jestem. Złym pomysłem było napisanie tutaj bo pojawiają się kpiny . Trzymajcie się i powodzenia życzę :)

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dodam że po to jest chyba forum, żeby zapytać i wogóle . A w regulaminie nie pisze , że brane pod uwagę są błędy językowe.

• Daisy Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwudziestolatka ja na Ciebie nie naskoczylam. :) Sama spojrz najpierw 4go doszukiwalas sie na sile na forum objawow ciazy..3 dni po stosunku..to juz swiadczy o ogromnej NIEWIEDZY. Moze najpierw nalezaloby sie podksztalcic jak powstaje nowe zycie? A co do moich odczuc to one sa jednym「 a udzielanie porad to druga sprawa. Mysle ze wyjasnilam Ci wszystko najlepiej jak umialam i do tego trafnie. Zapewne od dziewczyn na innych tematach 'uslyszalas'to samo :)

Ia wez nic nie mow czytalam wczorajsze bodajze Wasze wpisy i prawie spadlam z krzesla :D

kapturnica, samira, mizzelka lubią tę wiadomość

• la Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwudziestolatka, tak jeszcze jedno
    Quote:
    Hej dziewczyny ;) mam nadzieję, że nie będziecie się śmiały z mojego pytania, ale mam pytanie. Hmm 1 czerwca uprawiałam seks z moim chłopakiem yy tak do końca z wytryskiem, ponieważ chcielibyśmy mieć dziecko ;) jednak na test ciążowy jest za wcześnie. Mogę spodziewać się wcześniej jakiś objawów ? ;)
    To twoje pytanie z 4 czerwca, na które otrzymałaś odpowiedź.

Daisy, to są braki edukacji seksualnej w szkołach i domu. Udowodniono, że dzieci lepiej dokształcone w tym temacie później rozpoczynają współżycie i są bardziej odpowiedzialne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 17:54

kapturnica, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

-
    10.06 długi protokół

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Daisy, to są braki edukacji seksualnej w szkołach i domu. Udowodniono, że dzieci lepiej dokształcone w tym temacie później rozpoczynają współżycie i są bardziej odpowiedzialne.
    a to to byl juz pocisk ;D

Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludu, co tu się dzieje :D wpadłam z ciekawości a tu takie akcje :D gratuluję nowej mamusi ;)
    Dwudziestolatka - Twoje wpisy pokazują nam, jak bardzo niedojrzała jesteś. A Forum tak jest do pytań, ale trzeba było to wpisać do dr google, wtedy by się obyło bez kpin. Bo to trochę zabrzmiałao jak pytanie z "Bravo".

Daisy lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ok. otrzymałam, ale pytałam o objawy ciąży ;) dzisiaj pytanie dotyczyło ciąży i o testy ciążowy. Ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem ? ;)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ia wlasnie o tym mowilam. :)

Eh szkoda sobie psuc krwi. Ale upal u mnie ja w domu zakitrana, rolety spuszczone..jak u Madzi, cierpia moje ramiona i to tylko byla jazda na rowerze wczoraj! A moja cora za to jakby tydzien w Egipcie spedzila :D jak ja bylam taka mala to tez szybko sie opalalam.

Kochane jesli ktoras ze staraczek ma cos przeciw ze pisze o corce to dajcie znac prosze. Nie chce wywolywac jakichs nieprzyjemnosci z tytulu tego, ze mam juz jedno dziecko! ♡♡♡♡

BULGOTANIA cd. :D

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motyl1993 wrote:
    Ludu, co tu się dzieje :D wpadłam z ciekawości a tu takie akcje :D gratuluję nowej mamusi ;)
    Dwudziestolatka - Twoje wpisy pokazują nam, jak bardzo niedojrzała jesteś. A Forum tak jest do pytań, ale trzeba było to wpisać do dr google, wtedy by się obyło bez kpin. Bo to trochę zabrzmiałao jak pytanie z "Bravo".

Wasze odpowiedzi również tak zabrzmiały ;)

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a za gratulucje dziękuję oczywiście ;)

• la Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica tutaj akurat chodziło mi o wypowiedzi z wczoraj, czy przedwczoraj z historiami ciąży od siedzenia na kolanach. Parę dziewczyn z jakiś kafeterii powklejało wypowiedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 17:58

Daisy lubi tę wiadomość

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    kapturnica tutaj akurat chodziło mi o wypowiedzi z wczoraj, czy przedwczoraj z historiami ciąży od siedzenia na kolanach. Parę dziewczyn z jakiś kafeterii powklejało wypowiedzi.
    Przeczytalam wczorajsze wypowiedzi..Padlam na kolana =D

Daisy lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj, zjadłam obiad, a burczy mi w brzuchu o.0

samira lubi tę wiadomość

• la Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mały obiad :)

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Za mały obiad :)
    no co Tyy :D taki obiad wciągnęłam że hoho:D

• la Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę ogarnąć mieszkanie :)

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwudziestolatka przez 4 dni zdazylas uroic sobie najwazniejsze objawy ciazy, ktore nawet nie wystepuja tak szybko. U Ciebie nawet by do zagniezdzenia nie doszlo, tak jak pisalam wczesniej. To jest naprawde elementarna wiedza. Ja Ci wytlumacze! :)
    Najpierw musza sie pojawic oznaki zblizajacej sie owulacji- plodny sluz, odpowiednia pozycja szyjki, otwartosc, miekkosc, zazwyczaj obnizona ptc (spiesze z wyjasnieniami - Podstawowa Temperatura Ciala). Wtedy najlepiej jest kontrolowac owulacje rowniez monitoringiem - gdyz tylko on jest w stanie potwierdzic zblizajaca sie i przebyta owulacje. Jak juz masz te wszystkie objawy, nalezy uprawiac seks klasyczny z partnerem, gdyz tylko ten rodzaj umozliwia zajscie w ciaze. Tak, tak, seks analny nie zapladnia, a plemniki przeniesione z potarcia ust do brzucha nie powoduja przejscia plemnikow do szyjki macicy. Po polaczeniu sie komorki jajowej z plemnikiem (jajeczko jest zdolne do zaplodnienia max 24h, a mowi sie ze byc moze tylko 6h), musi nastapic zagniezdzenie, ktore ma miejsce zazwyczaj 7-12 dpo (dni po owulacji). Wtedy, ok 48h po zagniezdzeniu, zaczyna sie wytwarzac hormon hcg, ktory uwidacznia sie wlasnie bedac w ciazy. Testy ciazowe dostepne w aptekach wykrywaja ciaze ok. 6 dniowa, czyli 6 dni po zagniezdzeniu zarodka, kiedy poziom hcg w moczu jest na tyle wysoki, ze wykryje go wlasnie test. Najpewniejszym i najczulszym 'testem' bedzie badanie krwi -beta hcg- wykryje ciaze dosc szybko po zagniezdzeniu.

Mam nadzieje ze ta notatka jest wystarczajaca odpowiedzia na nurtujace Cie pytania.

samira, la, kapturnica, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ja wklejałam :)

i takie pytania są dla mnie skrajnym objawem niedouczenia pani dwudziestoletnia

jeśli w niku to twoje lata to współczuje niewiedzy w tym temacie ,nawet w stopniu dostatecznym nie wiesz co i jak , ja w twoim wieku urodziłam dziecko i wiesz mi ze takich pytań nie zadawałam,czytałam dużo wcześniej wiele książek na tematy związane z cyklem i płodnością za czym postanowiłam ze będziemy starali się o dziecko i chociaż nie siedziałam w tym tak jak teraz ,podstawy były

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwudziestolatka, moim zdaniem juz jesteś w ciąży! Serio. Możesz już robić test. Jestem pewna, że wyjdzie pozytywny. Także do dzieła. Leć do apteki i sikaj na test czym prędzej, bo ja tu widzę ciążę na 100%.

Daisy, samira, Zajsonek, Tygrysek, kapturnica, mizzelka, przedszkolanka:), julita lubią tę wiadomość

‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ