X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • la Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, ja cię doskonale rozumiem :) ostatnio czytałam jak jakaś małolata latała na betę bo się chłopak jej spuścił nie na piersi, ale na rękę. Panikowała, że jest w ciąży, bo beta 0,1, a okres się spóźnia.

Dwudziestolatka, byłabyś poważniej potraktowana gdybyś napisała swoją wypowiedź innym językiem (bez tego yyy chociażby) i nie pytając się w 15 miejscach o to samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 17:48

Daisy, kapturnica, Tygrysek lubią tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Dwudziestolatka Znajoma

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wybacz ale ja aż tak pusta nie jestem. Złym pomysłem było napisanie tutaj bo pojawiają się kpiny . Trzymajcie się i powodzenia życzę :)

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dodam że po to jest chyba forum, żeby zapytać i wogóle . A w regulaminie nie pisze , że brane pod uwagę są błędy językowe.

• Daisy Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwudziestolatka ja na Ciebie nie naskoczylam. :) Sama spojrz najpierw 4go doszukiwalas sie na sile na forum objawow ciazy..3 dni po stosunku..to juz swiadczy o ogromnej NIEWIEDZY. Moze najpierw nalezaloby sie podksztalcic jak powstaje nowe zycie? A co do moich odczuc to one sa jednym「 a udzielanie porad to druga sprawa. Mysle ze wyjasnilam Ci wszystko najlepiej jak umialam i do tego trafnie. Zapewne od dziewczyn na innych tematach 'uslyszalas'to samo :)

Ia wez nic nie mow czytalam wczorajsze bodajze Wasze wpisy i prawie spadlam z krzesla :D

kapturnica, samira, mizzelka lubią tę wiadomość

• la Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwudziestolatka, tak jeszcze jedno
    Quote:
    Hej dziewczyny ;) mam nadzieję, że nie będziecie się śmiały z mojego pytania, ale mam pytanie. Hmm 1 czerwca uprawiałam seks z moim chłopakiem yy tak do końca z wytryskiem, ponieważ chcielibyśmy mieć dziecko ;) jednak na test ciążowy jest za wcześnie. Mogę spodziewać się wcześniej jakiś objawów ? ;)
    To twoje pytanie z 4 czerwca, na które otrzymałaś odpowiedź.

Daisy, to są braki edukacji seksualnej w szkołach i domu. Udowodniono, że dzieci lepiej dokształcone w tym temacie później rozpoczynają współżycie i są bardziej odpowiedzialne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 17:54

kapturnica, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

-
    10.06 długi protokół

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Daisy, to są braki edukacji seksualnej w szkołach i domu. Udowodniono, że dzieci lepiej dokształcone w tym temacie później rozpoczynają współżycie i są bardziej odpowiedzialne.
    a to to byl juz pocisk ;D

Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludu, co tu się dzieje :D wpadłam z ciekawości a tu takie akcje :D gratuluję nowej mamusi ;)
    Dwudziestolatka - Twoje wpisy pokazują nam, jak bardzo niedojrzała jesteś. A Forum tak jest do pytań, ale trzeba było to wpisać do dr google, wtedy by się obyło bez kpin. Bo to trochę zabrzmiałao jak pytanie z "Bravo".

Daisy lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ok. otrzymałam, ale pytałam o objawy ciąży ;) dzisiaj pytanie dotyczyło ciąży i o testy ciążowy. Ktoś nie potrafi czytać ze zrozumieniem ? ;)

• Daisy Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ia wlasnie o tym mowilam. :)

Eh szkoda sobie psuc krwi. Ale upal u mnie ja w domu zakitrana, rolety spuszczone..jak u Madzi, cierpia moje ramiona i to tylko byla jazda na rowerze wczoraj! A moja cora za to jakby tydzien w Egipcie spedzila :D jak ja bylam taka mala to tez szybko sie opalalam.

Kochane jesli ktoras ze staraczek ma cos przeciw ze pisze o corce to dajcie znac prosze. Nie chce wywolywac jakichs nieprzyjemnosci z tytulu tego, ze mam juz jedno dziecko! ♡♡♡♡

BULGOTANIA cd. :D

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motyl1993 wrote:
    Ludu, co tu się dzieje :D wpadłam z ciekawości a tu takie akcje :D gratuluję nowej mamusi ;)
    Dwudziestolatka - Twoje wpisy pokazują nam, jak bardzo niedojrzała jesteś. A Forum tak jest do pytań, ale trzeba było to wpisać do dr google, wtedy by się obyło bez kpin. Bo to trochę zabrzmiałao jak pytanie z "Bravo".

Wasze odpowiedzi również tak zabrzmiały ;)

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a za gratulucje dziękuję oczywiście ;)

• la Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica tutaj akurat chodziło mi o wypowiedzi z wczoraj, czy przedwczoraj z historiami ciąży od siedzenia na kolanach. Parę dziewczyn z jakiś kafeterii powklejało wypowiedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 17:58

Daisy lubi tę wiadomość

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    kapturnica tutaj akurat chodziło mi o wypowiedzi z wczoraj, czy przedwczoraj z historiami ciąży od siedzenia na kolanach. Parę dziewczyn z jakiś kafeterii powklejało wypowiedzi.
    Przeczytalam wczorajsze wypowiedzi..Padlam na kolana =D

Daisy lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj, zjadłam obiad, a burczy mi w brzuchu o.0

samira lubi tę wiadomość

• la Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mały obiad :)

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Za mały obiad :)
    no co Tyy :D taki obiad wciągnęłam że hoho:D

• la Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę ogarnąć mieszkanie :)

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwudziestolatka przez 4 dni zdazylas uroic sobie najwazniejsze objawy ciazy, ktore nawet nie wystepuja tak szybko. U Ciebie nawet by do zagniezdzenia nie doszlo, tak jak pisalam wczesniej. To jest naprawde elementarna wiedza. Ja Ci wytlumacze! :)
    Najpierw musza sie pojawic oznaki zblizajacej sie owulacji- plodny sluz, odpowiednia pozycja szyjki, otwartosc, miekkosc, zazwyczaj obnizona ptc (spiesze z wyjasnieniami - Podstawowa Temperatura Ciala). Wtedy najlepiej jest kontrolowac owulacje rowniez monitoringiem - gdyz tylko on jest w stanie potwierdzic zblizajaca sie i przebyta owulacje. Jak juz masz te wszystkie objawy, nalezy uprawiac seks klasyczny z partnerem, gdyz tylko ten rodzaj umozliwia zajscie w ciaze. Tak, tak, seks analny nie zapladnia, a plemniki przeniesione z potarcia ust do brzucha nie powoduja przejscia plemnikow do szyjki macicy. Po polaczeniu sie komorki jajowej z plemnikiem (jajeczko jest zdolne do zaplodnienia max 24h, a mowi sie ze byc moze tylko 6h), musi nastapic zagniezdzenie, ktore ma miejsce zazwyczaj 7-12 dpo (dni po owulacji). Wtedy, ok 48h po zagniezdzeniu, zaczyna sie wytwarzac hormon hcg, ktory uwidacznia sie wlasnie bedac w ciazy. Testy ciazowe dostepne w aptekach wykrywaja ciaze ok. 6 dniowa, czyli 6 dni po zagniezdzeniu zarodka, kiedy poziom hcg w moczu jest na tyle wysoki, ze wykryje go wlasnie test. Najpewniejszym i najczulszym 'testem' bedzie badanie krwi -beta hcg- wykryje ciaze dosc szybko po zagniezdzeniu.

Mam nadzieje ze ta notatka jest wystarczajaca odpowiedzia na nurtujace Cie pytania.

samira, la, kapturnica, mizzelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ja wklejałam :)

i takie pytania są dla mnie skrajnym objawem niedouczenia pani dwudziestoletnia

jeśli w niku to twoje lata to współczuje niewiedzy w tym temacie ,nawet w stopniu dostatecznym nie wiesz co i jak , ja w twoim wieku urodziłam dziecko i wiesz mi ze takich pytań nie zadawałam,czytałam dużo wcześniej wiele książek na tematy związane z cyklem i płodnością za czym postanowiłam ze będziemy starali się o dziecko i chociaż nie siedziałam w tym tak jak teraz ,podstawy były

Daisy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwudziestolatka, moim zdaniem juz jesteś w ciąży! Serio. Możesz już robić test. Jestem pewna, że wyjdzie pozytywny. Także do dzieła. Leć do apteki i sikaj na test czym prędzej, bo ja tu widzę ciążę na 100%.

Daisy, samira, Zajsonek, Tygrysek, kapturnica, mizzelka, przedszkolanka:), julita lubią tę wiadomość

‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ