WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • la Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira, wyznacza na zwykłym, tylko nie liczy dni.

Zajsonek, samira lubią tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy, Samirko i Julito <3 gratuluję owocnych wizyt Invision-Board-France-163.gif i takich super info :)
    U mnie w sumie chyba też dobre info :P
    Zatem: jest pęcherzyk ok 22mm feta2.gif i o dziwo na lewym jajniku :O czyli jednak lewy nie śpi :P Invision-Board-France-14.gif i dlatego prawdopodobnie tak długo sobie pęcherzyk tam rósł/rośnie bo u mnie po obrazie z USG zawsze widać, że większość roboty wykonuje prawy. Tak więc owulacja może być na dniach tj. dziś/jutro/pojutrze no niestety tego dokładnie nie da się określić :P sliniak_1.gif no i zapomniałam spytać ile wynosi endo :| ale jak dobrze rozczytuję fotkę z USG to ma prawie 9mm to chyba nie jest źle mysli_1.gif. No i po weekendzie tj. pn mam dzwonić do lekarza umówić się z nim na jeszcze jedno USG w celu sprawdzenia czy pękło czy nie. Oby pękło <3 od takie moje małe marzenie girl_cool.gif wgl to on się chyba za mną bardzo z tęsknił :D no i po wizycie kolejnej jak zostanie stwierdzone, że pękło a mam nadzieję, że taka będzie diagnoza to będę robiła badanie progesteronu :P
    Myślę, że to całkiem dobre wieści :) byle by teraz wymodlić pęknięcie/owulację i by była ona owocna :) Więc póki co znowu uratuje Nas tylko spokój :) zen.gif
    Ale co ważne :) jeśli się uda w tym cyklu to nie ma z punktu medycznego przeciwwskazań we wczesnej ciąży do podróżowania w góry :) boing.gif
    o to tyle na temat mojej wizyty <3 :)

samira, słoneczna 85, mizzelka, julita, Daisy, przedszkolanka:), Brawurka84 lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Daisy, Samirko i Julito <3 gratuluję owocnych wizyt Invision-Board-France-163.gif i takich super info :)
    U mnie w sumie chyba też dobre info :P
    Zatem: jest pęcherzyk ok 22mm feta2.gif i o dziwo na lewym jajniku :O czyli jednak lewy nie śpi :P Invision-Board-France-14.gif i dlatego prawdopodobnie tak długo sobie pęcherzyk tam rósł/rośnie bo u mnie po obrazie z USG zawsze widać, że większość roboty wykonuje prawy. Tak więc owulacja może być na dniach tj. dziś/jutro/pojutrze no niestety tego dokładnie nie da się określić :P sliniak_1.gif no i zapomniałam spytać ile wynosi endo :| ale jak dobrze rozczytuję fotkę z USG to ma prawie 9mm to chyba nie jest źle mysli_1.gif. No i po weekendzie tj. pn mam dzwonić do lekarza umówić się z nim na jeszcze jedno USG w celu sprawdzenia czy pękło czy nie. Oby pękło <3 od takie moje małe marzenie girl_cool.gif wgl to on się chyba za mną bardzo z tęsknił :D no i po wizycie kolejnej jak zostanie stwierdzone, że pękło a mam nadzieję, że taka będzie diagnoza to będę robiła badanie progesteronu :P
    Myślę, że to całkiem dobre wieści :) byle by teraz wymodlić pęknięcie/owulację i by była ona owocna :) Więc póki co znowu uratuje Nas tylko spokój :) zen.gif
    Ale co ważne :) jeśli się uda w tym cyklu to nie ma z punktu medycznego przeciwwskazań we wczesnej ciąży do podróżowania w góry :) boing.gif
    o to tyle na temat mojej wizyty <3 :)
    to ładny pęcherzyk ,trzymam kciuki za rychłe pękniecie a ja endo mam teraz takie samo jak ty 9 mm

także trzymam &&& <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówią o tej dziewczynce co zmarła w aucie ,poszedł do pracy i zostawił ja na 8h w aucie a miał wcześniej odwieźć do przedszkola :O

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wgl. co za ojciec zapomina, że ma dziecko ze sobą :| Boże widzisz i nie grzmisz...
    a co do mojej wizyty jeszcze to lekarz pochwalił to, że prowadzę obserwację i pomiar temp. 8)
    a tak swoją drogą coś czuję, że jak pęknie pęcherzyk to może to zrobić dziś w nocy albo jutro z rana bo pierwszy raz tak mam, że rano najpierw bolało mnie po prawej str. myślałam, że znowu z prawej idzie jajo a tutaj psikus z lewej jest no ale do sedna później jeszcze przed wizytą zaczęło mnie bardzo boleć z lewej i cały czas czuję a dziś niestety bez serduszka będzie...może jak dziś będzie owulacja to wystarczy serducho z wczoraj albo syt. uratuje jutrzejsze :) no nic pożyjemy zobaczymy :)

samira, Daisy lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziewczyny to działać mi tu :D
    będzie piękne testowanko widzę, szkoda ze ja nie wiem co sie dzieje..
    choć ta szyjka moja jest dzika no ale.. czekam na rozwój wydarzen.. czuje jak mi plumka w środku... więc mam nadzieję na owulkę jeszcze jednak.. Bo tak jak ktoś pięknie opisał że szyjkę najlepiej porównać sobie do ust.... jak jest owulka, a jak po to jak nos w dotyku.. a moja jest tak rozpulchniona że szok.. jakby spuchła :D może dlatego mi sie wydaje ze jest niżej? juz drugi cykl a nadal się czuje jak głąb, niby instrukcje są ale to nadal czarna magia.

byłam u sąsiadki bo zapraszala na kawe mnie i teściową.. taką bekę miałyśmy że to szok :D ale dobra odskocznia :D

samira, Tygrysek lubią tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    no dziewczyny to działać mi tu :D
    będzie piękne testowanko widzę, szkoda ze ja nie wiem co sie dzieje..
    choć ta szyjka moja jest dzika no ale.. czekam na rozwój wydarzen.. czuje jak mi plumka w środku... więc mam nadzieję na owulkę jeszcze jednak.. Bo tak jak ktoś pięknie opisał że szyjkę najlepiej porównać sobie do ust.... jak jest owulka, a jak po to jak nos w dotyku.. a moja jest tak rozpulchniona że szok.. jakby spuchła :D może dlatego mi sie wydaje ze jest niżej? juz drugi cykl a nadal się czuje jak głąb, niby instrukcje są ale to nadal czarna magia.

byłam u sąsiadki bo zapraszala na kawe mnie i teściową.. taką bekę miałyśmy że to szok :D ale dobra odskocznia :D
    kochana a co my innego robimy DZIAŁAMY :D

mizzelka lubi tę wiadomość

• la Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj idealnie rozciągliwy śluz, ale mało, jutro myślę, że będzie nawał. Piję koktajl z banana, mango, ananasa z sokiem pomarańczowym, jogurtem, płatkami owsianymi i siemieniem lnianym :) trochę za gęsty, ale i tak pyszny.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

-
    10.06 długi protokół

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ma truskawkowy koktajl ,właśnie zrobiłam glutki to se tam wrzutę zrobię :P

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• la Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czymś glutki lepsze są i bardziej jadalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 19:42

samira lubi tę wiadomość

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    W czymś glutki lepsze są u bardziej jadalne.
    mi tam nie przeszkadza w pierwotnej formie ale z czyms na pewno lepsze :D

a wiecie ze gdzieś czytałam ze można użyć troszkę białka z jajka jako śluzu płodnego bo ma podobny skład,konsystencje i do tego dużo protein jak nasienie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 19:45

• la Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ble, żadne jedzenie w tamtych okolicach nie jest u mnie mile widziane.

samira lubi tę wiadomość

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Ble, żadne jedzenie w tamtych okolicach nie jest u mnie mile widziane.
    nic co ludzki nie jest nam obce :P tfu kurze hehe :P

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o tego to nie wiedzialam :D u mnie też rozciągliwy, myslalam ze to po <3 ale czy trzymałoby się do 19? troche mam utrudnienie bo jest tez i to... ehh co za los.

aż mnie zemdliło jak powiedzialas o tych jajkach.. wlasnie robilam lody swojej roboty.. od rana mi jakoś nie dobrze ;/ bleh.

• la Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jest mi mega niedobrze od paru dni, nie wymiotuję, ale jest mi niedobrze. Normalnie gdyby nie to, że nie jestem w ciąży to myślałabym, że jest inaczej. Chyba to wszystko jest przez Clo.
    Dodatkowo mąż pojechał dziś na noc do roboty to siedzę sama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 19:59

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to zawsze mialam moczopędne dolegliwosci i bol. a teraz te mdłości mi doszły, no ładnie się zaczyna widze :D

• la Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, teraz ciąża urojona nie tylko przed @, a przez cały cykl :P
    U mnie rozciągliwy nie po serduszkowaniu choć było.
    Jaki fajny wiaterek wszedł do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 20:01

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Tak, teraz ciąża urojona nie tylko przed @, a przez cały cykl :P
    U mnie rozciągliwy nie po serduszkowaniu choć było.
    Jaki fajny wiaterek wszedł do domu.
    właśnie ja się zastanawiam co ja mam tak rozciągliwy czy sam z siebie czy pozostałość. czy też śluz z podniecenia ( ale on ponoć występuję do 4 godzin max)
    i weź tu bądź mądrym.. no ale skoro robilam to wcześniej <3 i nie bylo takiego to czemu teraz by mialo sie cos zmienic? obserwacja i jeszcze raz obserwacja, ponoć na papierze jak sie podetrze to w owulacje jest uczucie śliskości... zapach alkaiczny, zasadowy, nie kwaśny.. a jak to jest pozostalosc po <3 to szybko wysycha na papierze. Faceci co prawda powodują też śluz na poślizg ale to bylby on tez wcześniej chyba:D

• la Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki z podniecenia jest bardziej nie rozciągliwy,a mokry, ja patrzę przy szyjce, a nie u wyjście.
    Idę zaraz robić pasztet z pieczarek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 20:10

-
    10.06 długi protokół

Koniec naszych starań.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, same pozytywne info po tych wizytach u ginkow :) tylu lekarzy mylić się nie moze :) czuje, ze dziś w nocy to będzie się tyle działo, ze ziemia się zatrzesie :) i tak ma być, brać się do roboty :) normalnie super :)

mizzelka, samira, julita, Daisy lubią tę wiadomość

‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ