SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane co za cudne wieści po wizytach u gin. :) Monco trzyma kciuki za was

Daisy w tym miesiącu musi być u ciebie zielono <3

A ja się zastanawiam czy robić testa w ogóle ale po mojej tempce to jakoś nie mam nadzieji... I tak sobie tez myślę, ze może jest niska przez to, ze ja się budzę często w nocy i nad ranem... Albo mam jednak problem z progesteronem. Niby wyszedł w normie dla fazy lutealnej a jakiś niski mi się i tak wydaję ;/
    Ciąża by się raczej nie utrzymała.... Może to też przez tabletki anty, które barłam prawie rok czasu... jakiś ślad pewnie zostawiły w organizmie..
    No ale jakby się nie udalo teraz to nowy cykl zaczynam z monitoringiem, może wtedy się uda.

julita, Daisy, samira lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedy odstawilas anty?

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • la Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do temperatury, to ostatnio widziałam wykres dziewczyny w ciąży, z temperaturami na poziomie 36,2 i z ciążą wszystko ok.

mizzelka, samira, Ewelcia lubią tę wiadomość

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine dzięki :*

Kochana poczekaj, jak jutro odbije to testuj jesli masz chęc..dzis ciutke odbila wiec kto wie..zaciskam kciuki! <3

Co do tabsów..ja bralam 6 lat i jakos sie poukladalo w miare szybko..mam nadzieje, ze u Ciebie jest ok. Patrzac na wykres to chyba nie ma dramatu.. :)

• mizzelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie, nie musi być bite 37 stopni.. tak jak inne książkowo mają.. albo niska tempka przed owulką.. ile widzialam bez tego spadku a zielony kropek na koncu :P

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Ofelaine Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odstawilam 8 kwietnia, La też widzialam ten wykres i dlatego się jeszcze łudze, że może jednak sie udało :))

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Ofelaine dzięki :*

Kochana poczekaj, jak jutro odbije to testuj jesli masz chęc..dzis ciutke odbila wiec kto wie..zaciskam kciuki! <3

Co do tabsów..ja bralam 6 lat i jakos sie poukladalo w miare szybko..mam nadzieje, ze u Ciebie jest ok. Patrzac na wykres to chyba nie ma dramatu.. :)

Uwielbiam Cię za całokształt :* zawsze podnosisz mnie na duchu i nie tylko mnie i z calego serca życzę ci fasolki w tym cyklu ;)

Daisy, samira lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z moją endo. No więc tak, tylko na podstawie tyc wyników nic nie zrobimy. W ten czwartek lub piątek kładę się na oddział i robią mi wszelkie badania od stóp do głów :) I jak zobaczy wszystkie wyniki, to dobierze mi odpowiednie leki. Dodatkowo da mi skierowanie na te badania między 2 a 5 dc. Tak więc, jestem optymistycznie nastawiona! Mam nadzieję, że te wyniki + kuracja okażą się skuteczne :) hihi! :)

Daisy, Ewelcia, przedszkolanka:), samira, Brawurka84, julita, Kasia * lubią tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Uwielbiam Cię za całokształt :* zawsze podnosisz mnie na duchu i nie tylko mnie i z calego serca życzę ci fasolki w tym cyklu ;)

Eh kochana jak tu się nie wzruszyć :p :p :p

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tacy ludzie jak Ty są potrzebni :) bo ja niestety malo mam optymizmu ale może dlatego że zycie mi dało troszkę poplalić i jakoś nie potrafię patrzeć na świat w różowych barwach. Strasznie mi to utrudnia....

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro kupuję testa i w czwartek siusiam z rańca ;) Co ma być to będzie ;)

Daisy, samira, mizzelka, JusWik lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Jutro kupuję testa i w czwartek siusiam z rańca ;) Co ma być to będzie ;)
    ja nasikam też w czwartek rano przed szpitalem... albo w piątek. Ale chyba nic nie pokaże bo to będzie 10/11 dpo.

• la Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine, właśnie często takie cykle bez myślenia, są tymi z zielonym zakończeniem.

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochanie różnie się w życiu układa, ja też mam pewne sprawy za sobą i na pewno to też było dla mnie niezłą szkołą życia. Tu jesteśmy po to zeby się wspierać i wiem, ze kazda z Was też by mnie wspierała i też to robicie w różnych momentach moich wykresowych wzgórków i dolinków. Dlatego nie widzę powodu dlaczego miałabym pozostawać też którejś z Was dłużna :) W kupie siła, musimy wszystkie o tym pamiętać! Zobaczcie jak dobrze nam idzie!! Do końca czerwca jeszcze ponad pół miesiąca, a my wymiatamy of! :)

la, merida17, samira, mizzelka lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    La No ja w tym cyklu nie myślałam w ogóle w okrsie owulacyjnym o starankach bo akurat mialam problemy rodzinne, teraz się już uspokoilo więc zaczynam się nakręcac troszkę :)

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motyl1993 wrote:
    ja nasikam też w czwartek rano przed szpitalem... albo w piątek. Ale chyba nic nie pokaże bo to będzie 10/11 dpo.

Ja w czwartek będe mieć 15 dzien po owulacji, więc może coś już wyjdzie :)

atdc8iikup31msj2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Ja w czwartek będe mieć 15 dzien po owulacji, więc może coś już wyjdzie :)
    no jak 15 to na 100 % :) trzymam kciukasy ;)

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Kochanie różnie się w życiu układa, ja też mam pewne sprawy za sobą i na pewno to też było dla mnie niezłą szkołą życia. Tu jesteśmy po to zeby się wspierać i wiem, ze kazda z Was też by mnie wspierała i też to robicie w różnych momentach moich wykresowych wzgórków i dolinków. Dlatego nie widzę powodu dlaczego miałabym pozostawać też którejś z Was dłużna :) W kupie siła, musimy wszystkie o tym pamiętać! Zobaczcie jak dobrze nam idzie!! Do końca czerwca jeszcze ponad pół miesiąca, a my wymiatamy of! :)

Mając taką grupę wsparcia będzie latwiej znosić nam wszystkie trudy i z czasem na pewno wszystkie zaciążymy ;)

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motyl1993 wrote:
    no jak 15 to na 100 % :) trzymam kciukasy ;)

Tak bym chciala żeby się udało, zrobiłabym prezent mojej mamusi, która jest w szpitalu teraz i nie moze się doczekać wnuków....

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śle Wam wiruski dziewczyny!! :-) <3

Daisy, Kasia *, mizzelka lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ