Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhej dziewczynki ja tez mam za wysokie tsh 3.7 ale juz biore euthyrox dawka 25 wprawdzie od tygodnia ale powinno powoli sie zmienjszac dokładnie tsh jest bardzo wazny podczas ciaży w zajsciu on może nie przeszkadza jeśli jest za wysoki ale w trakcie juz ma ogromne znaczenie ja tez mam lekarza gino-endkokrynolog i od razu dał mi lek jak zobaczył moje tsh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 00:05
-
nick nieaktualny
-
Booooziu dziewczynki, to chyba jakiś znak z tymi lekarzami : cieszę się, że same dobre wieści ja też dziś byłam i jestem przeszczęśliwa wklejam wpis z pamiętnika:
W końcu, w końcu, W KOŃCUUUUU nareszcie trafiłam na dobrego(tak myślę lekarza), który nie powie mi, że po co badanie nasienia skoro Pani była w ciąży, po co Pani tak szybko badania, przecież to dopiero niecały rok!....
Czuję się spokojniejsza, szczęśliwsza, że się w końcu trafił ktoś z wiedzą medyczną.
A więc od początku...
Wizyta umówiona na 20.00 do gabinetu weszłam jakieś 15 minut później, krótkie zapoznanie, przedstawienie całej dokumentacji( a było tego trochę) Pan doktor uważnie słuchał i wszystko notował, zadawał konkretne pytania. Po rozmowie,zabrał na badanie i usg. Wszystko pięknie, czyściutko i potwierdził, że już po owulce, kazał wypić pół butelki i wina i atakować męża:D oczywiście żartobliwie.
Po badaniach powiedział, że on się nie ma do czego uczepić jeśli chodzi o mnie i powiedział, że powinien mój Mąż wybrać się na badanie nasienia. Nie było dla niego problemem to, że już raz zaszłam w ciążę.
Powiedział, że jak wyniki będą złe to go trochę "postymulujemy" natomiast jak się nie uda do października to mamy przyjść i zostanę wysłana na HSG. To pierwszy lekarz, który powiedział, że po łyżeczkowaniu mogły się zapchać jajowody. Oczywiście dodał, że jest to mało prawdopodobne.
Boję się HSG, ale jednocześnie cieszę się, że coś się w końcu rusza z miejsca. Wiem, że to świetny specjalista i chyba już go nie zmienię. A tak poza tym wszystkim wg cennika powinien mnie skasować 250zł (porada ginekologiczna z USG - 150zł, porada endokrynologiczna - 100zł.) a wziął ode mnie tylko 150zł. W gabinecie byłam ok 45 minut i ani przez chwilkę nie odczułam, żeby mnie już chciał przegonić.
Po powrocie był szybki atak na męża z naszym wspólnym zakończeniem (co rzadko się zdarza;p) a potem niespodziewana wizyta Przyjaciółek i tym sposobem obaliłyśmy te pół butelki wina
Chciałabym, żeby tak było zawsze czuję się dziś cudownieDaisy, Tygrysek, julita, Ewa99, samira, Brawurka84, przedszkolanka:), mizzelka lubią tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
Też już się kładę nynu dobranoc Kochane :*
Daisy lubi tę wiadomość
Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa
MAJUSIA
28.02.2015r.
MICHAŚ
05.10.2017r.
On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..
Zaczynamy 9cs -
U mnie tempka rośnie czyli idzie ku dobremu! Malo było ale podobno i z malej chmury może być duży deszcz of przesunął owulke i jest wtedy co ja myślę...
Dobrze ze u Was tez do przodu!
Powietrze juz trochę lepsze. Wody dziś nie mam nienawidzę wychodzić z domu bez prysznica.Daisy lubi tę wiadomość
Natalka 03.2015
-
Kochane zatestowałam dzisiaj i jest juz blada druga kreska
CZERWCÓWECZKI
1 - inezka (@), Katiś, merida17, Mała Mi86 , klaudiaslask
2 - Kaśka (@), JaKo , mandragora , bella84 , Nenaaa , Violik , Kropek29 , emili . Agi , Leyla , marcela29
3 - aja , mirusia77 Martuniss, słońce ,Edytka ,
4 - XxMoniaXx , paaulla84 (@), Januszkowa , angelis8 , Izzy
5 - Emily83, basiulkaa_89 (@), dzastina2005 , justi87, potforzasta(@), Ania_84(@), misia79 , Promoszka
6 - Iwka (@), Eruanna , Dora8201 , bulinek88 , Borgnesse
7 - Gosiacu(@), sonia18a
8 - kasia1988 , marcela29 , efcia90
9 - slodka100 (@), gusiaa , Anuśka , słoneczna 85 , hakuna.matata , lula88 , kasiatoja Angelstw , Chajko
10 - Roxanka, Mega (@), Paragonik_93 (@), Rudasek , Sue
11 - Welonisia, Tygrysek86 (@)
12 - Rubi, Tigana, lulu_ovufriend
13 - Krokodylica, Brawurka84, zara, olencja, maja35 magdaleka_ka (@), munirka, marissith, Aprilka, AnusiaM
14 - aTyna,
15 - kierzynka,
16 - Ewa99, kasika8303, czrnula22, motyl1993
17 - przedszkolanka,
18 - kwiatuszek789,Kasia*
19 - madzianka, Aniiusiaaa5, Edka
20 - pleasure, Ewelcia
21 - mala1407
22 - samira, JusWik, Zonia, takasobieja
23 - chmurreczkaa, Izuniaa89, Zajsonek, kizia90, Madzik82, Daisy
24 -
25 - Magda_lena88, julita, Nasturcja
26 - Rybeńka, Tasiemka
27 - Iwonaa11, Betty Boop
28 - Pysiaaa21, Bombelek87, liwi
29 - mizzelka, Neli
30 - La, Lena87, aisza, Mirinda, staraczka
w tym miesiącu jest: 39
...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 06:36
jonka91, Ewa99, Daisy, motyl1993, samira, mizzelka, M4DZI4 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Gratulacje maja35!!
Powodzenia dla kolejnych testerek!!!!
Dziewczyny mam prośbę, możecie zerknąć na mój wykres? Mam wrażenie, ze tempka szaleje w tym cyklu. Termometr inny niż w poprzednim cyklu, ale chyba dobrze działa. Takie skoki to coś niepokojącego?
można wpisać @, czarnula miała testować 16 https://ovufriend.pl/wykres,d442756d42bb931b2278945ab6174334.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 07:41
-
la wrote:Ofelaine, właśnie często takie cykle bez myślenia, są tymi z zielonym zakończeniem.
Dokładnie, mój jedyny cykl udany, był na totalnym luzie. Przytulanko kiedy chcieliśmy i szok, 2 kreseczki. Następny cykl chyba taki sobie zastosuję
Ale mi się nie chce iść dziś do roboty -
Kto tam dzis testuje? Trzymam mocno kciuki !
Ja dzis mialam isc do gina ale zgłosila nieobecnosc. Przepisalam sie na piatek, albo juz bedzie po owulce i zobaczymy pekniety pecherzyk alo jeszcze bedzie. tak czy inaczej czas na działanie
Miłego dnia kobietkiMARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDaisy wrote:Ewus to moze swiadczyc o jakichs problemach z prg, ale skoro nie plamisz to bym sie zbytnio nie przejmowala poki co, moze w przyszlym cyklu sprawdz sobie prg 7 dpo. Ale pewnie nie bedziesz musiala bo bedzie zielono
Też mam nadzieję, ze wszystko ok, ale jak będę znowu u gina to mu o tym chyba wspomnę. W poprzednim cyklu szło w miarę gładko. Z cyklu na cykl by się chyba tak nie porerało... Tak było ostatnio:
Czy zielono to się okaże, ale nie mam nadzieji
-
nick nieaktualny
CZERWCÓWECZKI
2 - Kaśka (@), JaKo , mandragora , bella84 , Nenaaa , Violik , Kropek29 , emili . Agi , Leyla , marcela29
5 - Emily83, basiulkaa_89 (@), dzastina2005 , justi87, potforzasta(@), Ania_84(@), misia79 , Promoszka
7 - Gosiacu(@), sonia18a
9 - slodka100 (@), gusiaa , Anuśka , słoneczna 85 , hakuna.matata , lula88 , kasiatoja Angelstw , Chajko
10 - Roxanka, Mega (@), Paragonik_93 (@), Rudasek , Sue
13 - Krokodylica, Brawurka84, zara, olencja, maja35 magdaleka_ka (@), munirka, marissith, Aprilka, AnusiaM
14 - aTyna,
15 - kierzynka,
16 - Ewa99, kasika8303, czrnula22 (@), motyl1993
17 - przedszkolanka, madzianka
19 - Aniiusiaaa5, Edka
20 - pleasure, Ewelcia
21 - mala1407
24 -
26 - Rybeńka, Tasiemka
29 - mizzelka, Neli
w tym miesiącu jest: 39
...
-
nick nieaktualny
-
Dzień Dobry
Kochane ja chyba pierwszy raz w życiu czułam owulację wczoraj było mi tak niedobrze, a jak się kładłam spać to myślałam, że będę wymiotować...maskara jakaś i do tego taki intensywny ból po lewej str. a tam akurat pęcherzyk był/jest bo tak mi się zdaje, że chyba późno w nocy była owulacja bo temp. dziś skoczyła, jeśli utrzyma się jeszcze ze 2 dni tzn. że owulacja mogła być i byłoby pięknie gdyby nie fakt, że wczoraj nie było mąż coś próbował nawet wrócił wcześniej no ale niestety wymiękliśmy w sumie oboje bo ja też już czułam się tak źle, że szkoda słów, no ale tak jest jak mąż pracuje 7 dni w tyg. po prawie 10h ale wiem, że robi to dla Nas i nie chcę na Nim wywierać jakieś presji czy coś, a poza tym dla mnie wczoraj to też było by takie mechaniczne a wolę z przyjemnością więc jeśli Bozia da Nam ten dar to może jakiś "mocny zawodnik" z pn dotrwał i zaatakował komóreczkę a dziś na spokojnie "dobijemy" A w pn dzwonię do lekarza i się umówię na wizytę w przyszłym tyg. więc się wszystko wyjaśni czy wgl. owulacja została przebyta a nie biorę innej opcji do siebie jak ta, że TAK
PS: nie wiem czy na liście do wczorajszego dnia jest dopisana pudel22 ale wczoraj o 16stej wyszedł jej pozytywny test https://ovufriend.pl/wykres,660c5edab50aa001ff93a63e10d1b92a.html
Życzę Wam miłego dnia coraz bliżej weekendu a ja dziś wybieram się na ZUMBĘ wcześniej jakieś zakupy i porządki więc chyba nudzić się nie będęmotyl1993, Ewa99, Daisy, mizzelka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
CZERWCÓWECZKI
7 - Gosiacu(@), sonia18a
10 - Roxanka, Mega (@), Paragonik_93 (@), Rudasek , Sue , pudel22
14 - aTyna,
15 - kierzynka,
16 - Ewa99, kasika8303, czrnula22 (@), motyl1993
17 - przedszkolanka, madzianka
19 - Aniiusiaaa5, Edka
20 - pleasure, Ewelcia
21 - mala1407
24 -
26 - Rybeńka, Tasiemka
29 - mizzelka, Neli
w tym miesiącu jest: 40
...
Ewa99, Malenq lubią tę wiadomość
-
Wiecie co, rzadko oglądam telewizję, i dopiero dziś rano w pracy się dowiedziałam, że tu niedaleko mnie (5 km od mojej pracy, w moim mieście), na parkingu jednego z większych pracodawców w Rybniku stała się ta ogromna tragedia. Do teraz nie mogę ogarnąć myśli.
Każda z nas pewnie po swojemu przeżywa różne tragedie związane z dziećmi. Ja jak słyszę że ktoś zabił noworodka lub coś podobnego to serce moje rozpada się na kawałki. Tu ogromną tragedię przeżyli rodzice. Sprawa nie wygląda na umyślne spowodowanie śmierci. Rutyna wkrada się w nasze życie i to nas gubi w życiu.Natalka 03.2015