X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie mialam na mysli nic zlego piszac, ze my tez mamy problemy, raczej chcialam zaakcentowac, ze nie jestes w tym sama i, ze nie masz za co przepraszac ze sie tu 'wylewasz'. Toc jestesmy nie tylko od tego, zeby gratulowac zielonego, ale tez po to, by wspierac w innych sprawach :)

Ewa99, Sue lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonku nie załamuj się, twój wykres wygląda obiecująco :)

Chociaż pamiętam, że po pierwszym nieudanym cyklu tutaj na ovu, przestałam tu wchodzić na jakiś czas, no bo foch, po co to jest w ogóle jak i tak się nie udało :P
    Teraz już tak nie przezywam, a dużo pomogło mi ograniczenie robienia testów(mój rekord wcześniej to 4 testy zrobione przed terminem @, chyba w 2cs ) :D
    Czekam sobie spokojnie na @, to tak nie boli ;)
    Chyba, że @ się spóźnia. Ale to bardziej wkurwia niż boli ;)

Daisy, Zajsonek lubią tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Kochana nie mialam na mysli nic zlego piszac, ze my tez mamy problemy, raczej chcialam zaakcentowac, ze nie jestes w tym sama i, ze nie masz za co przepraszac ze sie tu 'wylewasz'. Toc jestesmy nie tylko od tego, zeby gratulowac zielonego, ale tez po to, by wspierac w innych sprawach :)

Wiem kochana tak to odebrałam <3

atdc8iikup31msj2.png
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny:) byłam u lekarza, widziałam piękny pęcherzyk zarodkowy z tym żółtkowym czymś:)
    Jestem w ciazy! Za dwa tygodnie kontrola:)

To musi być niesamowite uczucie... mmm ale się rozmarzyłam ;)

Ewa99, kierzynka, Sue lubią tę wiadomość

Natalka 03.2015 <3
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano miałam jeszcze delikatne plamienie a teraz pojawił się wodnisty śluz trochę rozciągliwy.... W szoku jestem, ze tak szybko... To zasługa wiesiolka może być ??

atdc8iikup31msj2.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa99 wrote:
    Zajsonku nie załamuj się, twój wykres wygląda obiecująco :)

Chyba, że @ się spóźnia. Ale to bardziej wkurwia niż boli ;)
    ooo taaaak! ja powinnam mieć w zasadzie dwa dni temu, testy na minusie, tylko brzuch boli i strasznie jestem wściekła że mnie małpa w bambuko robi.

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • Tygrysek Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Moze to i hormony ale w moim przypadku bardziej głowa. Cale dzieciństwo było naznaczone przemocą fizyczną i psychiczną oraz nadużywaniem alkoholu przez ojca. Żyje w strachu do dziś, moje poczucie własnej wartości równe jest zeru. Pesymizm totalny, uważam że nie zaleguje na szczęście, że muszę Cierpic i pewnie moje małżeństwo skończy się tak samo ( mimo, ze maż nie daje mi ządnych powodów) Walczę ze sobą codziennie. Do tego moja kochana mamusia jest teraz w szpitalu, bo wpadła w taką nerwice i deprechę że nie mogla sama z tego wyjść. I gdzie tu miejsce na dziecko, którego tak pragnę ??:(
    Mam dość. sory, ze to napisałam to nie miejsce na takie słowa ale musiałam się komuś wyżalić.
    A nie myślałaś o jakiejś pomocy z zewnątrz? Wiem, że trudno o kogoś fajnego, zaufanego z kim można pogadać. Oni od tego są. Chodzi mi oczywiście o psychologa/psycholożkę.

Natalka 03.2015 <3
  • Zajsonek Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję kochane, że jesteście ! <3
    lecę bo mój men z pracy wrócił :)
    3majcie się cieplutko <3
    całuję :*

kierzynka, Daisy, Ewa99, samira lubią tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie goście byli i sobie poszli :P
    kurcze wypiłam szklankę piwa warka - cytrynowe i jakoś mi niedobrze :| może za dużo piwa ostatnio :P bo wczoraj też wypiłam ale puszkę całą :P lecha ice schendi oczywiście cytrusowy :P tak jakoś od kilku dni za mną piwo chodziło :P no nic..chyba głupieję na starość :D bo ogólnie to alkoholu nie pijam czasem jak jest jakaś uroczystość to lampka wina i starczy a teraz :D :P
    kurde siedzę i mam wrażenie, że ze mnie leci .. :| (sorry za określenia).. :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 14:54

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek wrote:
    A nie myślałaś o jakiejś pomocy z zewnątrz? Wiem, że trudno o kogoś fajnego, zaufanego z kim można pogadać. Oni od tego są. Chodzi mi oczywiście o psychologa/psycholożkę.

Zapisałam się z pol roku temu na terapię, do dziś nikt nie zadzwonił bo kolejki są mega wielkie. Ogólnie niby sobie radze. Cichłabym chodzić na terapię DDA ale najbliższa jest o 60 km ode mnie wiec to trudne do zrealizowania. Staram się na codzień walczyć z tym sama. Tak raz w miesiącu mi się zdarza użalać nad sobą ;)

atdc8iikup31msj2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu Ty pijesz oranzade a nie piwo :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 14:51

Ewa99, Magda_lena88, Aneczka98 lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofelaine wrote:
    Zapisałam się z pol roku temu na terapię, do dziś nikt nie zadzwonił bo kolejki są mega wielkie. Ogólnie niby sobie radze. Cichłabym chodzić na terapię DDA ale najbliższa jest o 60 km ode mnie wiec to trudne do zrealizowania. Staram się na codzień walczyć z tym sama. Tak raz w miesiącu mi się zdarza użalać nad sobą ;)
    Kochana szkoda, że DDA masz tak daleko bo mój mąż akurat ma ojca alkoholika, teraz niedawno nawet teściowie się rozwiedli i mój mąż właśnie chodził owego czasu na takie spotkania tylko u Nas akurat były można powiedzieć na drugim końcu miasta i przy kościele i bardzo dobrze to wspomina i bardzo mu to pomogło :) mam nadzieję, że uda Ci się :) jesteśmy z Tobą <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Madziu Ty pijesz oranzade a nie piwo :D
    a no tak wyszło bo ja wgl. jak już mam pić piwo to albo cytrusowe albo jabłkowe :D kiedyś pijałam malinowe ale ono to już wgl. jak lemoniada :P no ale jak dla mnie takie piwo jest wystarczające a inni niech mówią co chcą :P mam tylko nadzieję, że w razie "fasoleczki" gdyby jednak stał się cud mój "alkoholizm starczy" jej nie zaszkodzi, no ale też nie można popadać w paranoje i od terminu prawdopodobnej owulacji do terminu @ wegetować, trzeba żyć żyjąc :) dlatego nie mogę już doczekać się jutra bo jutro ZUMBA <3 to wciąga :)

Daisy lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy wrote:
    Sue super wiesci! Wspaniale wrecz! :) Teraz dbaj o siebie jak zawsze i ciesz sie ciazą! <3
    Czyli jest dobrze?:)

Ewa99 lubi tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Kochana szkoda, że DDA masz tak daleko bo mój mąż akurat ma ojca alkoholika, teraz niedawno nawet teściowie się rozwiedli i mój mąż właśnie chodził owego czasu na takie spotkania tylko u Nas akurat były można powiedzieć na drugim końcu miasta i przy kościele i bardzo dobrze to wspomina i bardzo mu to pomogło :) mam nadzieję, że uda Ci się :) jesteśmy z Tobą <3

Dziękuje kochana :) czasami sobie myślę, że jednak jestem bardzo silną kobietą.Że pomimo tego wszystkiego daje radę bez leków i psychologa ale wiadomo, że łatwiej by mi było żyć po przebytej terpi bo samej nie da się niektórych rzeczy wykorzenić z głowy.
    No ale to są uroki życia w malej miejscowości.;)
    Dziękuje bardzo za wsparcie, od razu lepiej się czuje :)

Magda_lena88, Sue lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue no pewnie ciesze sie razem z Tobą, jestes w trakcie 6 tyg liczac od OM, takze lada dzien bedzie bilo serduszko :) Ale zes wpasowala z tym seksem! Kurde ja tez bym chciala :D Nie wiem jak tu wytrzymac do jutra do porannego sikania :D

Sue lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Daisy!! Ja wciaz nie umiem sie cieszyć! Boje sie cieszyć chyba!

Trzymam kciuki za Twoje testowanie:) musisz do mnie dołączyć :)
    Patrzę na te małe kropki i nie wierze...:)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    a u mnie goście byli i sobie poszli :P
    kurcze wypiłam szklankę piwa warka - cytrynowe i jakoś mi niedobrze :| może za dużo piwa ostatnio :P bo wczoraj też wypiłam ale puszkę całą :P lecha ice schendi oczywiście cytrusowy :P tak jakoś od kilku dni za mną piwo chodziło :P no nic..chyba głupieję na starość :D bo ogólnie to alkoholu nie pijam czasem jak jest jakaś uroczystość to lampka wina i starczy a teraz :D :P
    kurde siedzę i mam wrażenie, że ze mnie leci .. :| (sorry za określenia).. :P

a to chyba Katis tak miala , po piwie bylo jej niedobrze smakowym ( a lubila je) i za pare dni test pozytywny:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue to jak Ty widzialas juz serduszko to jak ja ide za tydz w pt to tez juz powinno byc. jeszcze sie przypomne zebyscie trzymaly kciuki:)

bo na stwierdzeniu rekoma ciazy nie bede polegac:)

Daisy lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Sue to jak Ty widzialas juz serduszko to jak ja ide za tydz w pt to tez juz powinno byc. jeszcze sie przypomne zebyscie trzymaly kciuki:)

bo na stwierdzeniu rekoma ciazy nie bede polegac:)
    ja Ci powiem Kochana tak, że moja siostra jak poszła po pozytywnym teście do lekarza ( w sumie ona szła koło 8tc dopiero - bo właśnie chciała coś zobaczyć już na USG) a wyszło tak, że ta pani ginekolog też ją tylko zbadała palpacyjnie :P i stwierdziła, że ciąża jest i ma się pojawić za ok 2/3tyg to wtedy zrobi USG bo pierwsze USG ponoć zaleca się najpóźniej w 10tc bo to później potrzebne też jest do becikowego...no i moja siostra była zdziwiona ale co zrobić nie wymusi na lekarzu USG, ale może też dlatego tego usg nie było bo pani w gabinecie miała chyba tylko brzuszne nie miała dopochwowego a czasem jest tak, że lekarze nie chca robić dopochwowego by "nie zakłócać" ciąży..bo np. ja jak w pn zobaczyłam II kreski we wt robiłam hCg w śr byłam już u lekarza bo on to mnie zawsze bez rejestracji przyjmował :D co prawda czasem czekałam od 14 a wychodziłam koło 22 gdzie on w poradni teoretycznie przyjmował od 14 do 18 :P ale taka jego dobra wola :) no ale do sedna mi lekarz też wyczuł ciążę palcami :P ale też miałam USG jednak to wczesna ciąża była i nie było jeszcze nic widać..a później się skończyło..
    Mam nadzieję, że u Ciebie będzie dobrze :)
    a z tego co wyczytałam to Sue chyba widziała pęcherzyk dopiero a nie jeszcze serduszko..chyba, że jakiś posta z tą informacją przeoczyłam :P

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ