Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
słoneczna 85 wrote:Sue to jak Ty widzialas juz serduszko to jak ja ide za tydz w pt to tez juz powinno byc. jeszcze sie przypomne zebyscie trzymaly kciuki:)
bo na stwierdzeniu rekoma ciazy nie bede polegac:)
Serduszko pewnie bedzie następnym razem
-
no mi sie wydaje ze nie da sie wuczyc ciazy palapacyjnie.
moze zobacyzc powiekszajaca macice ale nei ciaze.
a jakby byla pozmaciczna to taka pacjentka jest w niewiedzy do usg 13 tyg? bez sensu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 15:40
-
słoneczna 85 wrote:no mi sie wydaje ze nie da sie wuczyc ciazy palapacyjnie.
moze zobacyzc powiekszajaca macice ale nei ciaze.
a jakby byla pozmaciczna to taka pacjentka jest w niewiedzy do usg 13 tyg? bez sensu.. -
W następnej ciazy pojde pozniej, w ok 8tygodniu:) to magiczne zobaczyc kropeczke, ktora pozniej bedzie moim dzieckiem, ale jeszcze lepiej byłoby zobaczyc serduszko:)
A Ty Słoneczna na pewno serduszko juz zobaczysz:) bo Twoja ciaza jest prawie w wieku mojej:)Magda_lena88 lubi tę wiadomość
-
Sue wrote:W następnej ciazy pojde pozniej, w ok 8tygodniu:) to magiczne zobaczyc kropeczke, ktora pozniej bedzie moim dzieckiem, ale jeszcze lepiej byłoby zobaczyc serduszko:)
A Ty Słoneczna na pewno serduszko juz zobaczysz:) bo Twoja ciaza jest prawie w wieku mojej:)
3mam kciuki by wszystko już było tylko lepiej -
Sue wrote:A moj powiedział "5 tygodni? To juz cos zobaczymy!"
-
Ja idę za 2-3 tyg. nie wcześniej. Po doświadczeniach z grudnia tamtego roku, wiem że nie mam sensu chodzić szybciej. Tylko człowiek się denerwuje, że nie ma serduszka, że nie ma zarodka itp.
Tak jak pisałam biorę tą ciążę na light i nie myślę o tym.
W przyszłym tyg. dzwonię do gina i się zarejestruję. Jutro zobaczę czy beta rośnie i na razie tyle. ( wykluczę pozamaciczną) -
Ja wiedziałam, ze nie bedzie jeszcze widac serduszka, zastanawialam sie czy cokolwiek zobacze. Potem jak juz bedzie serduszko, to kolejne zmartwienie do końca I trymestru, tylko po co. Jesli dziecko jest silne, to przetrwa ten okres i bedzie ze mna.
Ja wierze w nature, co ma byc to bedzie.
Wazne, ze zalążek Juniora jest:)
-
Dziewczyny a jak z Waszymi urlopami? Wicie co... mi jeszcze nie wyszedł test, w sumie jeszcze go nie zrobiłam ale mam zaplanowane wakacje za granicą... straciłam już jak wiecie dwie ciąże ale przyczyną była tarczyca raczej - teraz jestem jakoś unormowana...
Poleciałybyście we wczesnej ciąży na urlop? -
Ewelcja wlasnie ja mysle o tym samym czasem, bo w sierpniu planujemy jechać autem az na Dalmację
A w pierwszej ciazy bylam w 3 msc w Rumunii i bylo spoko, ogolnie duzo wtedy podrozowalam, w 8 msc bylam np na Slowacji, tez wszedzie samochodem w miedzyczasie tez kilka wycieczek takich dlugodystansowych zaliczylam i wszystko bylo ok oprocz ciaglego sikania na poczatku i na samym koncu ciazyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 16:14
-
Ewelcia wrote:Dziewczyny a jak z Waszymi urlopami? Wicie co... mi jeszcze nie wyszedł test, w sumie jeszcze go nie zrobiłam ale mam zaplanowane wakacje za granicą... straciłam już jak wiecie dwie ciąże ale przyczyną była tarczyca raczej - teraz jestem jakoś unormowana...
Poleciałybyście we wczesnej ciąży na urlop?
ale jeśli chodzi o latanie samolotem to różnie mówią bo tutaj to chyba chodzi o zmianę ciśnienia..ale nie jestem specjalistką.. -
Daisy no tak ale to jakby nie było auto więc troszkę inaczej... wiecie ja się naczytałam że absolutnie itp i mam teraz mieszane uczucia... tego urlopu na prawdę potrzebuję bo w moim życiu ostatnio strasznie dużo się działo... potrzebuję odpocząć, niczym się nie martwić, po prostu leżeć i jeść...
Zapytałam o to wcześniej na poronieniach i tam dziewczyny mówiły że nie, że by nie poleciały... tyle tylko że wiem jak strata na nas wypływa - nie chcę być przewrażliwioną ciężarną bo to mnie wykończy
Zresztą dlatego też już się tam nie udzielam bo mimo że atmosfera jest super i dziewczyny się wspierają to jednak cały czas jest myślenie o stracie, o tym co było...ja pamiętam, ale nie chcę o tym mówić i do tego wracać tylko chcę iść do przodu Tu się czuję zdecydowanie lepiej -
Wiesz Ewelcia mysle ze autem tez nie jest to jakos specjalnie polecane zwlaszcza na dlugich dystansach, bo niewygodnie, tu boli, tam boli, tu dziura, tam dziura.. W samolocie to chociaz pojdziesz do wc sobie i co 3 minuty, a wez autem heh trzeba sie co chwile zatrzymywac, szukacj stacji itp