Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyja osobiscie julitko uzywam tylko czułości 10 .20 nie bo mi głupoty pokazaywał i to albo pepino uzywam albo allegro raz zuylam ppink testu albo qiuck baby i musilam sie wpatrywac w ta kreske ana 10 czulosc byla mocna ogolnie im mniejsza wartosc tym test jest czulszy julitko tam na opakowaniu gratisowym z allegro musisz miec czulosc poogladaj go dobrze mysle ze 10 ale to roznie daja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 17:56
julita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytak chodzi ostezenie hcg w twoim moczu i ten 10 wykryje ci ciaze jak masz stezenie np 8 hcg wmoczu ten 20 wykryje ci ciaze dopiero jak wartosc hcg wmoczu dojdzie do 20 albo ja przekroczy mam nadzieje ze zrozumialas bo roznie mi wychodzi tlumaczenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 18:00
-
nick nieaktualnyjulita wrote:To chyba muszę zaopatrzeć się w jakieś inne testy :p
te 10 są wysokiej czułości ale dlatego mogą sfałszować wynik [pokażą pozytyw często jest to tylko podwyższony naturalnie hormon tz. pokażą ciąże a jej nie ma ,chociaż nie zawsze tak jest ,raczej w przypadku gdy testowa jest mało wyraźna a z kolei taki z niższą czułością 20-25 jest bardziej wiarygodny (wiem zdarza się że i te wychodzą pozytywne a ciąży nie ma )zdarza się tez tak ze robią dziewczyny test ciążowy 20-25 i piszą ze ten strumieniowy czy kasetkowy nie wyszedł pozytyw a po kilku dniach inny z tego samej czułości i typu pozytywny i już uważają ze tamten felerny i to jest błąd bo po prostu hormon nie był na tyle wysoki żeby wykryć a po tych paru dniach wzrósł i dlatego jest wykrywalny dla takiej czułości czyli prawidłowojulita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
samira wrote:parę postów temu o tym pisałam
te 10 są wysokiej czułości ale dlatego mogą sfałszować wynik [pokażą pozytyw często jest to tylko podwyższony naturalnie hormon tz. pokażą ciąże a jej nie ma ,chociaż nie zawsze tak jest ,raczej w przypadku gdy testowa jest mało wyraźna a z kolei taki z niższą czułością 20-25 jest bardziej wiarygodny (wiem zdarza się że i te wychodzą pozytywne a ciąży nie ma )zdarza się tez tak ze robią dziewczyny test ciążowy 20-25 i piszą ze ten strumieniowy czy kasetkowy nie wyszedł pozytyw a po kilku dniach inny z tego samej czułości i typu pozytywny i już uważają ze tamten felerny i to jest błąd bo po prostu hormon nie był na tyle wysoki żeby wykryć a po tych paru dniach wzrósł i dlatego jest wykrywalny dla takiej czułości czyli prawidłowo
i bądź tu mądrym, tak źle i tak nie dobrze
-
nick nieaktualnyja uzywam 10 i to mi wystarcza robie test poprostu nie wdniu mieisaczki tylko 2 lub 3 dni po i wtedy kazdy powinien juz ci wykryc ciaze czy to 10 czy 20 po tylu dniach od spodziewanej mieisaczki wynik jest juz miarodajny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 18:06
julita, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywróciłam jakieś 3h temu od gastro jak mówił lekarz wyniki morfologi i próby nerkowe, wątrobowe i wskaźnik zapalny czyli CRP w normie ufff ale że mdli mnie i często boli,kłuje i piecze w prawym podżebrzu to zlecił USG (poradnia i szpital na Ligocie w Katowicach ) nie mają terminów na USG do końca roku
polska służba zdrowia ale na priv to na pewno maja ,muszę coś wykombinować ,może w przychodni swojej namówię internistkę moja i zrobię w przychodni bo jak są kamienie to proponuje laparo usunięcie pęcherzyka żółciowego przed ciążą czyli odłożenie sterań na 2-3 miesiące jeśli już jestem to dopiero po porodzie no chyba ze by w ciąży był ostry atak to nawet wtedy operują
ale mówił ze warto przed ciążą bo właśnie wtedy się lubi to nasilaćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 18:21
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKasia * wrote:ja uzywam 10 i to mi wystarcza robie test poprostu nie wdniu mieisaczki tylko 2 lub 3 dni po i wtedy kazdy powinien juz ci wykryc ciaze czy to 10 czy 20 po tylu dniach od spodziewanej mieisaczki wynik jest juz miarodajny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 18:45
-
Samiro grunt ze zostalas dokladnie przebadana, teraz musisz zaltwic to usg i miejmy nadzieje ze do konca roku to sie uda..oby jak najszybciej! No niestety terminy sa nieziemskie..ja pamietam jak w lutym szlam sie zapisac na nfz na wyciecie migdalkow to dostalam na 15 grudnia 2014r.
No wlasnie gdzie to foto juz zdazylam caly obiad wstawic i sie konczy robic i nadal foty nie ma a ja f5 i f5Ewelcia, kapturnica, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaisy wrote:Samiro grunt ze zostalas dokladnie przebadana, teraz musisz zaltwic to usg i miejmy nadzieje ze do konca roku to sie uda..oby jak najszybciej! No niestety terminy sa nieziemskie..ja pamietam jak w lutym szlam sie zapisac na nfz na wyciecie migdalkow to dostalam na 15 grudnia 2014r.
No wlasnie gdzie to foto juz zdazylam caly obiad wstawic i sie konczy robic i nadal foty nie ma a ja f5 i f5
przebadana byłam w październiku zeszłego roku mam wrzodziejące zapalenie jelit,wcześniej jeszcze stwierdzony refluks i przepuklinę przełykowa (ale to już od dawna mam)
i te badania krwi to kontrolnie jak tam się to wszystko ma przy lekach czyli wątroba i nerki ,no i przy okazji dostałam USG na te bóle pod żebrem
najbardziej się ciesze ze CRP w normie bo to badanie to jak OB ale dużo dokładniejsze i lepsze -
Samiro moj men ma nadzerke przelyku i cos tam jeszcze i bierze na stale leki, masakra jak jeden raz rano zapomni wziac na czczo albo na noc to potem chodzi i kaszle jakby mial zaraz zwymiotowac, nie moge tego zniesc...juz mial raz gastroskopie robiona, teraz znowu dostal tydzien temu skierowanie na gastro i kolonoskopie. On z kolei robil usg klaty i obojczyka ale nic nie wykazalo, jedyne co to ma przewlekle rozwolnienie i tez na to dostaje leki na recepte..stad kolonoskopia. Masakra, masakra.
A crp to wiem co to jestWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 18:47
samira lubi tę wiadomość
-
To ja sobie naloze obiad i bede sie dalej wgapiać
Ja zrobilam sikańca sobie przed chwila i jest cien cienia ale ciut slabszy
Troche boli mnie brzuch, oby jutro znowu byl cien moze mocniejszy to zasikam wszystko dookola lazienki z wrazeniajulita lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny