Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Katarzyna tu masz przykładowe grupy antybiotyków, które w ciąży można http://portal.abczdrowie.pl/antybiotyki-w-ciazy lekarz coś ździebko nierozgarnięty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 19:51
Daisy lubi tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
Ia dziękuję bardzo za listę :*
Mam antybiotyk z grupy cefalosporyn, czyli jest OK
No lekarka bardzo nieogarnięta. Skrócony wywiad ze mną:
Lekarka: czy jest Pani w ciąży?
Ja: Staramy się z mężem o dziecko, na tą chwilę nie wiem czy jestem w ciąży
L: Dokładniej?
Ja: Faza luteralna
L: Yyy co?
Ja: jestem tydzień po planowanej owulacji, za ok. tydzień powinnam dostać okres.
L: aaa no to proszę zrobić koniecznie test i wrócić
Moja mina bezcenna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 20:00
przedszkolanka:), Kamelia, samira, Daisy, Kasia *, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Katarzyna87 wrote:Ia dziękuję bardzo za listę :*
Ja: jestem tydzień po planowanej owulacji, za ok. tydzień powinnam dostać okres.
Moja mina bezcenna.
nie dziwie sie facet.. ale kobieta? och losie i później nas leczą metodą prób i błędów. -
Kochane melduje, że byłam dzisiaj u ginekolgoga i jest prcherzych ciązowy dobrze umiejscowiony i jest ciałko żółte( cos takiego)wg om 6t0d a usg 5t4d. wiec chyba ok... kolejna wizyta 4.07 powinno byc serduszko...
samira, mizzelka, Daisy lubią tę wiadomość
-
kasia_1988 wrote:Kochane melduje, że byłam dzisiaj u ginekolgoga i jest prcherzych ciązowy dobrze umiejscowiony i jest ciałko żółte( cos takiego)wg om 6t0d a usg 5t4d. wiec chyba ok... kolejna wizyta 4.07 powinno byc serduszko...
Bardzo dobre wieści kochana -
No jakoś mało zorientowana ta lekarka, aż strach się u takich leczyć...
Chociaż mój gin też mnie wkurza jak się sama nie wypytam to nic nie powie. Na początku wizyt się produkował tyle, ze szok a teraz coś mu odbiło w drugą stronę... Chyba trzeba poszuakć nowego tylko gdzie.. Mieszkam na zadupiu i jedynie Wrocław mi zostaje... -
nick nieaktualnyKatarzyna87 wrote:Ia dziękuję bardzo za listę :*
Moja mina bezcenna. -
Ja tam nic nie mam do tego, że nie wie co to jest faza lutealna, bo to nie jej specjalizacja i takich bardziej "fachowych" terminów nie musi znać, ale dziwi mnie, że nie wie które antybiotyki w ciąży można podawać, a które nie. Mój nefrolog nie ma bladego pojęcia jakie dawki można mi dać antybiotyku (raz mi wypisywał i sam kazał iść skonsultować się z rodzinnym, choć w swojej specjalizacji jest genialnym lekarzem).2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
Wiesz, jeżeli nie miała problemów z zajściem w ciąże (o ile ma dzieci), bierze np. tabletki antykoncepcyjne, a nie używa npr to wcale nie musi wiedzieć co to jest. Tak na prawdę ja o większości rzeczy bym nie wiedziała gdyby nie problemy z zajściem, w razie zajścia na początku starań nawet bety bym pewnie nie robiła, a w oparciu o test ciążowy zapisała się do ginekologa.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
Koniec naszych starań.