Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze moja rodzinna wie takie rzeczy tz. czy można konkretny lek w ciąży podawać czy nie a już żeby obojętnie jaki lekarz nie wdział kiedy test się robi to skandal

ta moja ma specjalizacje internista,metaboliczne choroby i reumatologa

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik a moja 14dpo 664,10 ; 16dpo 1407 a 19dpo 5144 :D to chyba mało na bliźniaki co ?:P

mizzelka, Madzik82, Daisy lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • la Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpiętości bety są ogromne, więc jeżeli chodzi o bliźniaki to na niej najbardziej wygląda beta Rudaska, wasze to się w normie mieszczą :)

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    kurcze moja rodzinna wie takie rzeczy tz. czy można konkretny lek w ciąży podawać czy nie a już żeby obojętnie jaki lekarz nie wdział kiedy test się robi to skandal

ta moja ma specjalizacje internista,metaboliczne choroby i reumatologa

Ja też uważam, ze lekarz powinien takie podstawowe rzeczy wiedzieć. No bez przesady...

mizzelka, samira lubią tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow... Tez masz niezla bete! Nawet wyzsza ode mnie. Ale pieknie Ci przyrasta! Ksiazkowo :) super

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Patrze na ostatnie bety dziewczyn... 167, 80, 27.... A ja mam 400!! Tylko nie blizniaki bo nie dam rady z 3ka dzieci ;)

Ja bym za top bardzo chciała bliźniaki, moja koleżanka ma dwóch synków i są super:)

atdc8iikup31msj2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeden strzał a dwa gole, ja nic nie miałabym naprzeciw :)

Tygrysek lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo chcialam bliznieta w pierwszej ciazy. Mialabym teraz dwojke rocznych rozrabiakow i zalatwione. No ale sie nie trafilo wiec cala historia ciaza, porod, polog, kolki, nieprzespane noce, zabkowanie przede mna kolejny raz... ;)

mizzelka lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la wrote:
    Rozpiętości bety są ogromne, więc jeżeli chodzi o bliźniaki to na niej najbardziej wygląda beta Rudaska, wasze to się w normie mieszczą :)

tylko Rudasek miał w 6d po terminie @ z tego co pamiętam 4700 a ja 5d po już 5144 :) to nie są duże różnice :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy clo blizniaki chyba najbardziej możliwe? :D fajnieeee :)

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mizzelko przepiękna ta sukienka! :)
    Kamelia GRATULUJĘ! życzę zdrowej i spokojnej ciąży i tak jak piszą dziewczyny nie czytaj nic na necie, bo to niepotrzebny stres i nakręcanie się. Trzeba cieszyć każdym Błogosławionym dniem :*

przedszkolanka:), Kamelia lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj jak byłam po receptę to rozmawiałam z panią, która była w ciąży z bliźniakami - chłopcy a teraz z 3 chłopakiem :) ale mówi że bliźniaki do 1rż. to masakra, najlepiej okres przedszkola wspomina, teraz po 11 lat mają, ale teraz już całkiem inaczej podchodzi, więcej sobie pozwala odpoczywać,nie pracuje, no i ma 3 mężczyzn w domu co wszystko robią :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Przy clo blizniaki chyba najbardziej możliwe? :D fajnieeee :)

Raczej taaak ;)

atdc8iikup31msj2.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blizniaki super sprawa. Na poczatku sajgon ale potem same plusy.

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    Mizzelko przepiękna ta sukienka! :)
    Kamelia GRATULUJĘ! życzę zdrowej i spokojnej ciąży i tak jak piszą dziewczyny nie czytaj nic na necie, bo to niepotrzebny stres i nakręcanie się. Trzeba cieszyć każdym Błogosławionym dniem :*
    ale za granicą tylko dostępna :( jeszcze poszukam w Toruniu, jak nic tam nie będzie to tamtą zamówię. ale zauroczyła mnie :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee ja obrotna to bym sobie raczej poradziła :D wiem że maluśkie to nie ma co porównywać ale często opiekowałam się 4 dzieci sąsiadki z czego była jedna półroczna niunia :) i dałam radę :D
    a prawie na całe dnie bo jak już pojechała coś załatwić to raz a porządnie :)

ale zeby chociaz jedno trafiło do mnie to będzie dobrze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 21:22

samira lubi tę wiadomość

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    wczoraj jak byłam po receptę to rozmawiałam z panią, która była w ciąży z bliźniakami - chłopcy a teraz z 3 chłopakiem :) ale mówi że bliźniaki do 1rż. to masakra, najlepiej okres przedszkola wspomina, teraz po 11 lat mają, ale teraz już całkiem inaczej podchodzi, więcej sobie pozwala odpoczywać,nie pracuje, no i ma 3 mężczyzn w domu co wszystko robią :)

Ta moja koleżanka też jest mega przemęczona, dzieciaki nie nalezą do grzecznych i dają jej popalić, mają półtora roku i nie cierpią się nawzajem hehe ale tak z boku patrząc " na chwilę" wyglądają supcio. :D

atdc8iikup31msj2.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    eee ja obrotna to bym sobie raczej poradziła :D wiem że maluśkie to nie ma co porównywać ale często opiekowałam się 4 dzieci sąsiadki z czego była jedna półroczna niunia :) i dałam radę :D

Ja też myśle, ze dałabym rade bo potrafię zorganizować sobie pracę i robić kilka rzeczy naraz ale może mi się tylko wydaje:D:D W sumie do czynienia z dziećmi nie miałam jeszcze...

No ale właśnie żeby chociaż jedno było...

atdc8iikup31msj2.png

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe, na chwilę tak :P
    ale zawsze razem, to łatwiej im się przystosować do przedszkola później szkoły :) ale podobno są tak różni z charakteru :)

mizzelka, kapturnica lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:

ale dzień i noc być z dziećmi to nie ma porównania jak się tylko od czasu do czasu zająć ,nie jest tak różowo ,wiem bo kumpela z pierwszego mojego forum ma bliźnięta właśnie 1,5 roczne i ciężko jej jest a jest to obrotna dziewczyna czasami wysiada nerwowo i fizycznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 21:31

mizzelka, kapturnica lubią tę wiadomość

‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ