Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • la Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, super, że już lepiej :) dalej trzymam kciuki :)

2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
    -
    maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
    10.06 długi protokół
    19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
    24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
    24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
    30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔

01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna

Koniec naszych starań.
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie kochane dopadł taki katar, że chyba się uduszę :-( cieknie mi z nosa jak z kranu. No i nie wiem co teraz z tym zrobić bo podejrzewam, że jutro będzie jeszcze gorzej :-(

samira lubi tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńko może jakieś domowe sposoby?? Sama nie wiem, trzymaj się Skarbie!

Rybeńka lubi tę wiadomość

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciazy na przeziebienie lekarka polecila mi: herbate z lipy, hebrate z czarnego bzu, Sambucol (wyciag z czarnego bzu -swietny),masc majerankowa pod bos, syrop z cebuli.

Rybeńka, mizzelka lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida dokładnie tak samo mam z mdłościami, tylko ja nie wymiotuję a biegunki mam;/ a buraki na samą myśl mi źle ;/ i taka to robota :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Madzik82 :-* jak tylko wrócimy do domu to wypróbuję te sposoby. Przedszkolanka ja teraz nie mam mdłości ale biegunki mam i tez mnie to trochę martwi.

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńko jutro mam ginka to zapytam co robić na nie :)

Rybeńka lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie był spokoj ale chyba znow wróciły ale jeszcze kibla nie przytuliłam ufff :D

meridko to moze synuś że w tatusia :D
    rybieńko może wodę morską dokup sobie.. mnie jak zatknie w nosie to psiukam do woli :)

samira lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybeńka wrote:
    A mnie kochane dopadł taki katar, że chyba się uduszę :-( cieknie mi z nosa jak z kranu. No i nie wiem co teraz z tym zrobić bo podejrzewam, że jutro będzie jeszcze gorzej :-(

Rybeńko, ja bardzo źle reaguję na wszelakie krople do nosa i leki, które są z tej półki, więc mimo że nie jestem w ciąży mogę polecić:

- woda morska do nosa - świetnie wypłukuje, łatwa w aplikacji, dobrze oczyszcza
    - maść pod nos, jak ktoś pisał wczesniej, majlepiej majerankowa, bardzo tania
    - coś dla bardziej zaawansowanych - płukanie nosa (irygacja nosa) - średnio przyjemne, ja korzystam ze zwykłej buletki 0,5l z dzióbkiem. Koniecznie wieczorem i nie wychodzić z domu.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może inhalacja? ja miałam sprzęt taki za stówkę ale ulga jak nie wiem co.. z solą możesz sobie roztwór zrobić i inhalować się z maseczką :) ale fajnie.. nie to co starodawne inhalacje w misce :) :)

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • Rybeńka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam właśnie inicjator w domku, to jutro sobie zrobię taka inhalacje i kupię sobie ta wodę do nosa i maść. Nie dam się jakiemuś katarowi! Dziękuję moje Słoneczka za wszystkie rady! Jesteście niezastąpione :-*

merida17, mizzelka lubią tę wiadomość

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    u mnie był spokoj ale chyba znow wróciły ale jeszcze kibla nie przytuliłam ufff :D

meridko to moze synuś że w tatusia :D
    rybieńko może wodę morską dokup sobie.. mnie jak zatknie w nosie to psiukam do woli :)

Mizzelko ja obstawiam córeczkę tatusia :) jak będzie synek tez super, byle zdrowe i tak to nasz cud :) no ale marzy mi sie córka i jakos gadamy do niej :) zobaczymy :)

I Kochana nie życzę kibelka, tulaj męża- milion procent wiecej przyjemności :) korzystaj z rady o 3 tyg bardziej doswiadczonej :) ha!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2014, 23:45

mizzelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Merida dokładnie tak samo mam z mdłościami, tylko ja nie wymiotuję a biegunki mam;/ a buraki na samą myśl mi źle ;/ i taka to robota :P

Przejdą :) ten etap mam za sobą :) ale u mnie były z rana i w pracy nie było problemów :) ufff :) pózniej było w druga stronę, ze nic nie szło, a skończyło sie wymiotami :) dziś pierwszy dzień bez :) Umówiliśmy sie z Mała, ze od niedzieli musi pozwolić mi jeść, bo będzie nam zle i gorzej! Zdarzył sie cud- usłyszała :) z miejsca czuje sie lepiej :) jedzenie to jedzenie :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Czerwcoweczki :) jutro ostatni dzień testowania :) mam nadzieje, ze peknie te magiczne 80 bocianow :) tego nam życzę i dziekuje za ten miesiąc, bo dla mnie był wyjątkowy dzięki Wam :) trzymam kciuki za lipcowki oraz za brzuchatki :)

• aisza Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was, ja to chyba nie zdąże zatestować, niby powinnam dziś to zrobić, ale nie miałam testu, a do tego dziś tempka spadła, w krzyżu boli okrutnie, podbrzusze też boli, więc wredna nadchodzi, tak myślę że dzis lub jutro się pojawi :( więc nie ma sensu przy takich objawach wogole testu kupowac, albo na bete isc :( gratuluje wszystkim zafasolkowanym, niech maluszki zdrowo rosną :* <3 w nowym cyklu idę do gina niech zaczyna się ta stymulacja...może to coś da.. pozdrawiam i miłego dnia życze :)

27.03.2014 [*]
    udało się :) czekamy na Ciebie Skarbie :* <3

10 sierpień 2016 r. godz: 8:30 - córcia Oliwia
  • Sue Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim dzisiejszym testerkom życze powodzenia!!

JusWik lubi tę wiadomość

• Daisy Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Kochane! Trzymam kciuki za ostatni dzien testowania! :*

Ja troche luzuje, zagladam ale potrzebuje jednak zebrac sil troche. Dzis wyjezdzam na tydzien nad jezioro, wroce dopiero na sobote na urodziny corki. Buziaki! :*

JusWik, diamonds, mizzelka, samira lubią tę wiadomość

• aisza Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też luzuje i będę mniej zaglądać na ovu.... bo tak to mimochodem człowiek się nakręca niepotrzebnie..

JusWik lubi tę wiadomość

27.03.2014 [*]
    udało się :) czekamy na Ciebie Skarbie :* <3

10 sierpień 2016 r. godz: 8:30 - córcia Oliwia
  • JusWik Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki. Również trzymam mocno kciuki za ostatnie testerki. Daisy masz rację, w końcu wakacje się zaczęły.
    Udanego odpoczynku!!!
    Ja przeskakuję już na lipcówki ale tu nadal zaglądam. <3

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• Ofelaine Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia testującym

atdc8iikup31msj2.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ