Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
jakby mi placili za kazdy Post 1 zl a za kazde polubienie 50gr to juz bym ustukala na ICSI
Lena87, kwiatuszek789, samira, chmurreczkaa lubią tę wiadomość
-
ICSI to in vitro tyle ze plemnik jest wprowadzany bezposrednio do komoreczki
z lekami i wszytskimi badaniami okoloo 20 tys jedno podejscie
plus w naszym przypadku biospja jader okolo1500 zl + mrozenie nasienia jesli cos znajda okolo500 zl za rokWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 16:57
-
Datego ciesze sie ze jest szansa na badania kliniczne a wtedy place tylko za leki niektore i dojazdy biopsje i mroeznie nasienia
i 3 proby mamy za freekwiatuszek789, samira lubią tę wiadomość
-
Dokłądnie dlatego refundacja in vitro i te badania kliniczne sa ratunkiem dla takich par ;/
szczegolnie ze in vitro nie zawsze udaje zsie za 1 razem.. ;/
A wiecie co jest jesczze gorsze...kobiety jeszcz maja czas badan refundowanych a facci .. podstawowe badania ok..resta tokolosalne sumy.. my za genetyke zaplacilibysmy 2tys .. tylko dkatego ze znalezlisy poradnie w łodzi ktore jest na NFZ i robi na 1 wizycie te badania mamy to za fre.. biopsja jader. tez nie refundowana -
Powiem szczerze ze niby nie blokuja dze dawki ale jak bierzesz prawie od poczatku cyklu .. no to moze faktycznie wplywa na blokade owulki ;/
samira lubi tę wiadomość
-
Kurcze może przesune sobie go o chociaż 5 dni albo 10...? Nie chce robić nic bez wiedzy gin jesli w gre wchodza hormony, na wizyte mi nie bardzo pasi teraz isc bo bedzie gadała, ze nie mam badań armii mojego C. zrobionych, jeśli udałoby mi sie na NFZ dostać to wole mieć wizyte od razu zaliczoną a nie tylko zapytać o stosowanie dupka. A na rzetelne usg to nie pora teraz
-
Nie nie. Od połowy grudnia tak biore. Jak przepisywała ostatnio to chciała przesunac na 10dc ale mówie (o ja durna) ze ostatnio były od 5dc - tak po prostu mi sie powiedziało, zastanowiła sie i mowi ze niech zostanie w takim razie od 5dc zeby juz nie mieszac.
-
Nie chce mieszać bo jak zmienie sama dawkowanie to też bede musiala sie jej przyznać. Ale moze zaryzykuję i poczekam, zobacze czy bedzie skok tempki. Jak bedzie to zaczne go brac a jak nie to wywołam sobie nim @ i tyle. Chyba, ze wpisza mnie nie wizytę na dniach to pojdę. Kobitka kompetentna wydaje mi sie i sama nie wiem co robic
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:co najmniej dziwne ..a nie masz jak skonsultować się z innym gin ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 18:26
Lena87 lubi tę wiadomość
-
co do pozytywnego testu.. i dalszego brania.. to tez sa rozne opinie.. mi zawsz elekarz mowil po 10 dniach odstawic jak w ciagu 4-5 dni nie przyjdize to test jak beda II to beta +progesteron jak bedzie ladny to nie ma co sie faszerowac..
innego sie pytalam lekarza powiedzil mi o samo ze zaden ani lutka ani dupek nie maja wskazania przeciwporonnego szczegolnie w takich dawkach jak 2x1 tabl 50mg luteiny.. aknaarwde to przeciporonne bierze sie zatsrzyki z progesteronu + luteina i dupek
samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:co do pozytywnego testu.. i dalszego brania.. to tez sa rozne opinie.. mi zawsz elekarz mowil po 10 dniach odstawic jak w ciagu 4-5 dni nie przyjdize to test jak beda II to beta +progesteron jak bedzie ladny to nie ma co sie faszerowac..
innego sie pytalam lekarza powiedzil mi o samo ze zaden ani lutka ani dupek nie maja wskazania przeciwporonnego szczegolnie w takich dawkach jak 2x1 tabl 50mg luteiny.. aknaarwde to przeciporonne bierze sie zatsrzyki z progesteronu + luteina i dupek
ale jak się go bierze tak jak twój lekarz mówi to nagły spadek progesteronu może spowodować utratę ciąży ...
aaa co lekarz to opinia
i jeszcze podobno progesteron wspomoże zagnieżdżenieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2014, 18:47