Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
motyl1993 wrote:dziewczyny, jak mam zacząć obserwować szyjkę?
Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymizzelka wrote:Wyznacz sobie jedną porę badania. np wieczorem w łazience. po umyciu na przykład:) stawiasz jedną nogę na sedes lub wannę i wkładasz środkoweo palca. . wyczujesz guzik zależy jakie masz zgięcie macicy. i jest albo twardy albo miękki.
-
nick nieaktualny
-
No każda z nas ma inaczej i niestety nie jest tak łatwo. ale szybko można poznać czy jest bliżej czy nie. czasami jak jest wyżej może się odwrócić w stronę kręgosłupa ale rzadko się zdarza. a jak jest twarda to ten guzik to tak jakby hmm piłeczka z mała dziurka. a jak są. okolice owulacji to jest mięciutka i ciężko wyczuć tą. dziurkę. u mnie jest tak ze jak jest palec a jest po @ to szyjka jest na wysokości koniuszka palca nawet lekko niżej. a jak dni płodne. to ciężej sięgnąć i jest na poziomie. końca palca i trzeba się lekko nagimnastyjować żeby ją dobrze wyczuć. na google. są obrazki ładnie przedstawiające właśnie jak to wygląda. szkoda ze nikt nie opisuje dokładnie te badania i ze można do tego kucać bo nie każda z nas ma. taka sama długość szyjki
-
nick nieaktualnyno mzelka dokładnie ja czasami tez musze kucnąć żeby dtoknąc szyjke ale to w dni płodne ucieka tak wysoko że musze sie nagimnastkować w dni nie płodne jest dobrze wyczuwalan ja juz troche czasu poświęciłam żeby sie nauczyć odróżniać jej położenie ale teraz przynajmniej potrafie wyczuć zmiany . a co do długości cyklu ja zazwyczaj mam 28 .29 d ale teraz mialam 26 owulka w12 dniu cyklu owu żle mi policzyło przynajmniej juz za tydzien mam kolejna owulacje wiem jak to jest jak sie ma dlugie cykle sama kiedys mialam po 32 dni i czekałam w nieskończoność na kolejną owulkę , u mnie sposób przyspieszenia @ zawsze sie sprawdza )))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 13:00
-
No ja ciągle śledzę artykuły od npr albo z tej mojej mini książeczki korzystam bo ciężko znaleźć coś mądrego na internecie no i dlatego ja badam na siedząco bo teraz jak badałam to nie można sięgnąć a na pewno to nie jest dzień płodny
Kasia * lubi tę wiadomość
-
Ja mam strasznie długie 44dni. ale myślę ze gdybym ostatnio nie brała lutki to bym miała 39dniowy albo i krócej. bo w poprzednim usg co zaraz byłam po owulce to 11dpo i już była małpa... to może będę mieć coraz krótsze zobaczę teraz nic nie będę brać tylko obserwować
-
nick nieaktualny
-
No teraz brałam dziesięć dni. więc może może coś pomoże oby ale właśnie będę badać szyjkę itd żeby wiedzieć co tam się dzieje bo może owulka bd szybciej. chociaż gin jak mówił żebym brała przez sześć dni po 2x2 to maja ni się wyregulować i po trzech miesiącach się zgłosić więc może ten lutek ma jednak moc
-
nick nieaktualny