Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej Niedzieli :) :)

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motyl1993 wrote:
    dziewczyny, jak mam zacząć obserwować szyjkę?
    Wyznacz sobie jedną porę badania. np wieczorem w łazience. po umyciu na przykład:) stawiasz jedną nogę na sedes lub wannę i wkładasz środkoweo palca. . wyczujesz guzik zależy jakie masz zgięcie macicy. i jest albo twardy albo miękki.

Nona lubi tę wiadomość

kxslp2.png2PEOp1.png1l5xp2.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    motyl1993 wrote:
    tak, dokładnie 28 dni cykle. Rzadko zdarza się, że jest krótszy. Bardzo rzadko. :)
    Zazdroszczę... też bym tak chciała :)

motyl1993 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mizzelka wrote:
    Wyznacz sobie jedną porę badania. np wieczorem w łazience. po umyciu na przykład:) stawiasz jedną nogę na sedes lub wannę i wkładasz środkoweo palca. . wyczujesz guzik zależy jakie masz zgięcie macicy. i jest albo twardy albo miękki.
    no właśnie próbowałam, tylko mój środkowy palec nie sięga tam :(

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sprawdź jak siedzisz na sedesie. na pewno sięgniesz :) no każda z nas jest inna i często w npr podkreślaja ze jak się nie sięga to trzeba kucnać ale wydaje ni się ze na siedząca pozycja na pewno wystarczy :) :) ja tak spr w poprzednim cyklu :)

• julita Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym przyśpieszeniem @ to pójdę za waszymi poradami z sexsikiem :D
    Jutro robimy badania nasienia a wieczorem będziemy się gimnastykować :p

mizzelka, samira lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2015, 12:51

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No każda z nas ma inaczej i niestety nie jest tak łatwo. ale szybko można poznać czy jest bliżej czy nie. czasami jak jest wyżej może się odwrócić w stronę kręgosłupa ale rzadko się zdarza. a jak jest twarda to ten guzik to tak jakby hmm piłeczka z mała dziurka. a jak są. okolice owulacji to jest mięciutka i ciężko wyczuć tą. dziurkę. u mnie jest tak ze jak jest palec a jest po @ to szyjka jest na wysokości koniuszka palca nawet lekko niżej. a jak dni płodne. to ciężej sięgnąć i jest na poziomie. końca palca i trzeba się lekko nagimnastyjować żeby ją dobrze wyczuć. na google. są obrazki ładnie przedstawiające właśnie jak to wygląda. szkoda ze nikt nie opisuje dokładnie te badania i ze można do tego kucać bo nie każda z nas ma. taka sama długość szyjki :/

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Z tym przyśpieszeniem @ to pójdę za waszymi poradami z sexsikiem :D
    Jutro robimy badania nasienia a wieczorem będziemy się gimnastykować :p
    Większy wisilek powinien ją obudzić :) powodzenia :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mzelka dokładnie ja czasami tez musze kucnąć żeby dtoknąc szyjke ale to w dni płodne ucieka tak wysoko że musze sie nagimnastkować w dni nie płodne jest dobrze wyczuwalan ja juz troche czasu poświęciłam żeby sie nauczyć odróżniać jej położenie ale teraz przynajmniej potrafie wyczuć zmiany . a co do długości cyklu ja zazwyczaj mam 28 .29 d ale teraz mialam 26 owulka w12 dniu cyklu owu żle mi policzyło przynajmniej juz za tydzien mam kolejna owulacje wiem jak to jest jak sie ma dlugie cykle sama kiedys mialam po 32 dni i czekałam w nieskończoność na kolejną owulkę , u mnie sposób przyspieszenia @ zawsze sie sprawdza :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 13:00

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja ciągle śledzę artykuły od npr albo z tej mojej mini książeczki korzystam bo ciężko znaleźć coś mądrego na internecie :) no i dlatego ja badam na siedząco bo teraz jak badałam to nie można sięgnąć a na pewno to nie jest dzień płodny :)

Kasia * lubi tę wiadomość

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam strasznie długie 44dni. ale myślę ze gdybym ostatnio nie brała lutki to bym miała 39dniowy albo i krócej. bo w poprzednim usg co zaraz byłam po owulce to 11dpo i już była małpa... to może będę mieć coraz krótsze :) zobaczę teraz nic nie będę brać :) tylko obserwować:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sprobuj mizelka moze ci sie skroca jak nie bedziesz brała luteiny ja brałam luteine przez 2 mieisace i mialam cykle po 32 dni potem odstawiłam isa 28 dniowe luteine mam na wszelki wypadek ale nie biorę póki nie zajdę wciąże

• mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz brałam dziesięć dni. więc może może coś pomoże :) oby ale właśnie będę badać szyjkę itd żeby wiedzieć co tam się dzieje :) bo może owulka bd szybciej. chociaż gin jak mówił żebym brała przez sześć dni po 2x2 to maja ni się wyregulować i po trzech miesiącach się zgłosić :) więc może ten lutek ma jednak moc :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny polecam wam siemie lniane! pilam mniej wiecej od @ i chyba 2 razy ominelam a dzis zaczal sie sluz plodny to powiem wam ze takiego w zyciu nie mialam, ciagnie sie jak trzeba:) ze sie tak wyraze;D

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo ja mam siemie lniane to tez sobie bede piła ale duszkiem bo to obrzydliwe jest .ale skoro poprawaia sluz to czemu nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2014, 17:48

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bralam wczesniej oeparol- w sumie nadal go łykam ale nie bylo takiego efektu- w sumie nie widzialam roznicy

a tu widze- ja pije z 2-3 łyzeczek

moj M tez sie nadziwic nie moze;D

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z wiesiołkiem tak mam ;p

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale bralas oeparol czy cos innego?wyciskasz ten olejek na lyzeczke? czy łykasz całe? i ile bierzesz?

atdcqtkf2affvuei.png
  • mizzelka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oeparol z wiesiolkiem raz dziennie dwie tab. :)

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ