Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry kochane :)

Ewcia widze ze nie tylko moj maz zaglada na wykresy :D
    ale sie usmialam zz waszej konwersacji :D

Krokodylku ..trzymam kciuki za namietne godzenie sie :)

Ewa99 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siemka :) ja w pracy już ale mam troszkę pracy, więc mogę nie zaglądać zbyt często ;*

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pókim co nie odczuwam żadnych objawów, zreszta chyba za wcześnie.
    Zapomnialam napisac, ze wczoraj rozmawiałam z tesciową, ona jest pielegniarka i mieszka w USA. I powiedziala nam, ze badania tam wskazały, że pomidory bardzo dobrze wpływaja na plemniki i ich żywotność. Mój M dostał przykaz jedzenia ich hihi Takze kochane, pomidorówka, sałatka pomidorowa, ketchup do kazdego posiłku ;)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • julita Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! mój R wczoraj zrobił badania nasienia i dostał 7 kartek wyników/interpretacji (dane liczbowe, tabele, zdjęcia etc. :) w czwartek idę do gina z wynikami. Pomożecie z interpretacją - ach ta niecierpliwość.

abstynencja: 3 dni
    objętość: 5,5 ml
    pH: 7,8
    lepkość: średnia
    upłynnienie: dobre

ruch progresywny szybki A: 10%
    ruch progresywny wolny B: 30%
    ruch nieprawidłowy C: 30%
    nieruchome: 30%

original CONC: 19 M/ml
    total CONC: 19 M/ml
    motile CONC: 16 M/ml
    active CONC: 5 M/ml
    active SCORE: 2
    W.H.O SCORE: 5

LIN: 59,4%
    BCF: 5,5 Hz
    VCL: 104,0
    VSL: 61,1
    MAD: 90,1
    MOMENTUM: 1143 m/s

STR: 90%
    ALH: 6,7
    VAP: 71,7
    % MOTILE: 81%
    % ACTIVE: 39%
    % HYPER: 23%

Ania_84 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ;)
    U mnie dzisiaj samopoczucie zdecydowanie lepsze i wszystko jakoś lepiej wygląda, ehhhh jednak kobiety są zmienne, dobrze, że możemy to zrzucić na hormony ;) Mój TŻ także jest mało zorientowany w sprawach cyklu, w zasadzie to kochamy się kiedy mamy na to ochotę, a na szczęście w dni płodne jesteśmy jak dwa króliczki :p Co do mojej obecności na ovu nie wtajemniczam go jakoś szczególnie, po prostu mamy swoje miejsca gdzie sobie nie wchodzimy, np. ja mężowi nie szperam w garażu a on mnie w moim wirtualnym świecie staraczek ;)
    Betty Boop - co do pomidorów święta racja, również o tym czytałam w literaturze fachowej ;)
    A tak w ogóle dzisiaj rano pozwoliłam sobie przygotować dla nas miejsce po fioletowej stronie na Belly, dla mam z miesiąca lutego 2015 ;) Mamy się gdzie przenieść tuż po teście ;) Powiało niepoprawnym optymizmem? ;)

mizzelka lubi tę wiadomość

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuu jak mi sie nic nie chce :-( najchetniej bym zwinela dooope w troki pobiegla do domu wziela rower a w koszyk zapakowala jakas szamke i koc i nad wode albo gdzies w szczere pole bym pojechala odciac sie od wszystkiego :-D tylko czy mialabym tam zasieg zeby do Was dziewczynki zagladac ;-)

Roxanka lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Hej Dziewczyny! mój R wczoraj zrobił badania nasienia i dostał 7 kartek wyników/interpretacji (dane liczbowe, tabele, zdjęcia etc. :) w czwartek idę do gina z wynikami. Pomożecie z interpretacją - ach ta niecierpliwość.

abstynencja: 3 dni
    objętość: 5,5 ml
    pH: 7,8
    lepkość: średnia
    upłynnienie: dobre

ruch progresywny szybki A: 10%
    ruch progresywny wolny B: 30%
    ruch nieprawidłowy C: 30%
    nieruchome: 30%

original CONC: 19 M/ml
    total CONC: 19 M/ml
    motile CONC: 16 M/ml
    active CONC: 5 M/ml
    active SCORE: 2
    W.H.O SCORE: 5

LIN: 59,4%
    BCF: 5,5 Hz
    VCL: 104,0
    VSL: 61,1
    MAD: 90,1
    MOMENTUM: 1143 m/s

STR: 90%
    ALH: 6,7
    VAP: 71,7
    % MOTILE: 81%
    % ACTIVE: 39%
    % HYPER: 23%
    Kochana myślę, że najlepiej jak zadasz to pytanie w wątku https://ovufriend.pl/forum/meskie-sprawy/badanie-nasienia,21.html
    z tego co widzę dziewczyny są tam na bieżąco i na pewno są świetnie zorientowane ;) Nie wiem czy nam tutaj uda Ci się pomóc tak jakbyś tego oczekiwała... Trzymam kciuki za Twoje starania! ;)

julita lubi tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxanka wrote:
    Kochana myślę, że najlepiej jak zadasz to pytanie w wątku https://ovufriend.pl/forum/meskie-sprawy/badanie-nasienia,21.html
    z tego co widzę dziewczyny są tam na bieżąco i na pewno są świetnie zorientowane ;) Nie wiem czy nam tutaj uda Ci się pomóc tak jakbyś tego oczekiwała... Trzymam kciuki za Twoje starania! ;)

dzięki, już przeklejam :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez z interpretacją wyników męża polecam sie przeniesc do watku Męskie sprawy. Ja sama nie za bardzo orientuje sie w wynikach. U mojego były podane normy wiec co nie co porównałam i tyle. Reszte gin oceniła.
    Mój M widzi że tu siedzę, kiedys z ciekawoscia przyjrzał sie wykresowi, zapytał i tyle. Mnie za bardzo nie zalezy aby tu śledzil wszystko bo i tak mam obawy, że wywieram na nim presje dziecka a tego nie chce. M równiez pragnie dzidzi ale jego wyniki sa średnie. Co prawda juz kiedys zaciazyłam i to wtedy sie nie staralismy, od 1 serduszkowania wiec chyba możemy ale teraz jakos cicho sza jak nam zaczeło zalezec po stracie fasola.

julita lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, mam pytanie- w tamtym cyklu skok temp mialam ok 23 dnia- tak tez wyznaczylo mi ovu owulacje

a dzis mam 0,3 stopnia wiecej i sie zastanawiam czy to juz? 17 dzien! ( mam dlugie cykle)

a jutro wizyta u gin i usg- to pewnie juz nie bedzie pecherzyka.

ale zadnej ifekcji nie mam i temp zwykle byla 36,3

( ale dobrze ze serduszkowalam, wczoraj w nocy i przedwoczraj) a ovu w tym zwyklym pakiecie to pewnie jutro zazanczy to jako owulacje?

wczoraj serduszkowalam na luzie bo mysleleismy ze to jeszcze pare dni- ale by bylo:D moze bede testowac wczesniej:)

kto pije kawke:)???
    :D

Roxanka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    dziewczyny, mam pytanie- w tamtym cyklu skok temp mialam ok 23 dnia- tak tez wyznaczylo mi ovu owulacje

a dzis mam 0,3 stopnia wiecej i sie zastanawiam czy to juz? 17 dzien! ( mam dlugie cykle)

a jutro wizyta u gin i usg- to pewnie juz nie bedzie pecherzyka.

ale zadnej ifekcji nie mam i temp zwykle byla 36,3

( ale dobrze ze serduszkowalam, wczoraj w nocy i przedwoczraj) a ovu w tym zwyklym pakiecie to pewnie jutro zazanczy to jako owulacje?

wczoraj serduszkowalam na luzie bo mysleleismy ze to jeszcze pare dni- ale by bylo:D moze bede testowac wczesniej:)

kto pije kawke:)???
    :D
    ja właśnie sobie zrobiłam :)

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli moze bedzie fajnie bez spiny :-)
    Piekny bedzie czerwiec :-)

Ja juz po kawusi bo przed praca pije na szybko, teraz chlodze sie herbatka granulowana :-D taaki maly smak dziecinstwa :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdycham dzisiaj... Jadę na tabsach przeciwbólowych od rana. A małż mnie tak wkurza jak cholera. No ale podczas kłótni obiecał, że w tym tygodniu pójdzie na badania nasienia.

A ja z wiesiołka rezygnuję. Zobaczcie co mi zrobił w tym cyklu. Brak śluzu owulacyjnego, opóźniona @, a jak już nadeszła to taka boląca i intensywna jak nigdy przedtem.

• julita Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już dzisiaj drugą herbatkę piję, aby dostarczyć dużo płynu przy przyjmowanym oleju z wiesiołka :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ciekawe, narazie mi nie wyznaczylo- moze dlatego ze sluzu nie zaznaczylam ale rano jakos go nie widzialam,

podczas serduszkowania sie pojawia duzo i w ciagu dnia- zaznacze jak zobacze:)
    mam nadzieje ze dzis tez damy rade:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna, jeśli to owulka to tylko się cieszyć, że było serduszkowanie <3

Ania_84 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dajcie mi troszkę słońca! :)

• julita Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie właśnie lunęło z nieba

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    u mnie właśnie lunęło z nieba
    u mnie kropi, więc pewnie się rozpada :/

• Izuniaa89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem. Myslałam, że to gorzej zniosę... Nie wiem tylko co z TŻ.. Bo On się tak przejmował.. wczoraj już mu to sugerowałam... że może tak być.. zrobił smutną minę, bo tzn ze czas na badania.. ale powiedziałam mu "ale za to znów szał serduszkowania" :D i mu lepiej :)
    a swoją droga to @ przyszła o 2 dni za wcześnie, czyli o tyle ile spóźniła się ostatnio.. dlatego jestem pewna że przyszły cykl będzie trwał 28 dni. to u mnie normalne :P

motyl1993 lubi tę wiadomość

f2w39n736jv6l5uy.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ