X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe Testerki :)
Odpowiedz

Czerwcowe Testerki :)

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry kochane :)

Ewcia widze ze nie tylko moj maz zaglada na wykresy :D
    ale sie usmialam zz waszej konwersacji :D

Krokodylku ..trzymam kciuki za namietne godzenie sie :)

Ewa99 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siemka :) ja w pracy już ale mam troszkę pracy, więc mogę nie zaglądać zbyt często ;*

• Betty Boop Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pókim co nie odczuwam żadnych objawów, zreszta chyba za wcześnie.
    Zapomnialam napisac, ze wczoraj rozmawiałam z tesciową, ona jest pielegniarka i mieszka w USA. I powiedziala nam, ze badania tam wskazały, że pomidory bardzo dobrze wpływaja na plemniki i ich żywotność. Mój M dostał przykaz jedzenia ich hihi Takze kochane, pomidorówka, sałatka pomidorowa, ketchup do kazdego posiłku ;)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • julita Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! mój R wczoraj zrobił badania nasienia i dostał 7 kartek wyników/interpretacji (dane liczbowe, tabele, zdjęcia etc. :) w czwartek idę do gina z wynikami. Pomożecie z interpretacją - ach ta niecierpliwość.

abstynencja: 3 dni
    objętość: 5,5 ml
    pH: 7,8
    lepkość: średnia
    upłynnienie: dobre

ruch progresywny szybki A: 10%
    ruch progresywny wolny B: 30%
    ruch nieprawidłowy C: 30%
    nieruchome: 30%

original CONC: 19 M/ml
    total CONC: 19 M/ml
    motile CONC: 16 M/ml
    active CONC: 5 M/ml
    active SCORE: 2
    W.H.O SCORE: 5

LIN: 59,4%
    BCF: 5,5 Hz
    VCL: 104,0
    VSL: 61,1
    MAD: 90,1
    MOMENTUM: 1143 m/s

STR: 90%
    ALH: 6,7
    VAP: 71,7
    % MOTILE: 81%
    % ACTIVE: 39%
    % HYPER: 23%

Ania_84 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny ;)
    U mnie dzisiaj samopoczucie zdecydowanie lepsze i wszystko jakoś lepiej wygląda, ehhhh jednak kobiety są zmienne, dobrze, że możemy to zrzucić na hormony ;) Mój TŻ także jest mało zorientowany w sprawach cyklu, w zasadzie to kochamy się kiedy mamy na to ochotę, a na szczęście w dni płodne jesteśmy jak dwa króliczki :p Co do mojej obecności na ovu nie wtajemniczam go jakoś szczególnie, po prostu mamy swoje miejsca gdzie sobie nie wchodzimy, np. ja mężowi nie szperam w garażu a on mnie w moim wirtualnym świecie staraczek ;)
    Betty Boop - co do pomidorów święta racja, również o tym czytałam w literaturze fachowej ;)
    A tak w ogóle dzisiaj rano pozwoliłam sobie przygotować dla nas miejsce po fioletowej stronie na Belly, dla mam z miesiąca lutego 2015 ;) Mamy się gdzie przenieść tuż po teście ;) Powiało niepoprawnym optymizmem? ;)

mizzelka lubi tę wiadomość

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuu jak mi sie nic nie chce :-( najchetniej bym zwinela dooope w troki pobiegla do domu wziela rower a w koszyk zapakowala jakas szamke i koc i nad wode albo gdzies w szczere pole bym pojechala odciac sie od wszystkiego :-D tylko czy mialabym tam zasieg zeby do Was dziewczynki zagladac ;-)

Roxanka lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    Hej Dziewczyny! mój R wczoraj zrobił badania nasienia i dostał 7 kartek wyników/interpretacji (dane liczbowe, tabele, zdjęcia etc. :) w czwartek idę do gina z wynikami. Pomożecie z interpretacją - ach ta niecierpliwość.

abstynencja: 3 dni
    objętość: 5,5 ml
    pH: 7,8
    lepkość: średnia
    upłynnienie: dobre

ruch progresywny szybki A: 10%
    ruch progresywny wolny B: 30%
    ruch nieprawidłowy C: 30%
    nieruchome: 30%

original CONC: 19 M/ml
    total CONC: 19 M/ml
    motile CONC: 16 M/ml
    active CONC: 5 M/ml
    active SCORE: 2
    W.H.O SCORE: 5

LIN: 59,4%
    BCF: 5,5 Hz
    VCL: 104,0
    VSL: 61,1
    MAD: 90,1
    MOMENTUM: 1143 m/s

STR: 90%
    ALH: 6,7
    VAP: 71,7
    % MOTILE: 81%
    % ACTIVE: 39%
    % HYPER: 23%
    Kochana myślę, że najlepiej jak zadasz to pytanie w wątku https://ovufriend.pl/forum/meskie-sprawy/badanie-nasienia,21.html
    z tego co widzę dziewczyny są tam na bieżąco i na pewno są świetnie zorientowane ;) Nie wiem czy nam tutaj uda Ci się pomóc tak jakbyś tego oczekiwała... Trzymam kciuki za Twoje starania! ;)

julita lubi tę wiadomość

• julita Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxanka wrote:
    Kochana myślę, że najlepiej jak zadasz to pytanie w wątku https://ovufriend.pl/forum/meskie-sprawy/badanie-nasienia,21.html
    z tego co widzę dziewczyny są tam na bieżąco i na pewno są świetnie zorientowane ;) Nie wiem czy nam tutaj uda Ci się pomóc tak jakbyś tego oczekiwała... Trzymam kciuki za Twoje starania! ;)

dzięki, już przeklejam :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez z interpretacją wyników męża polecam sie przeniesc do watku Męskie sprawy. Ja sama nie za bardzo orientuje sie w wynikach. U mojego były podane normy wiec co nie co porównałam i tyle. Reszte gin oceniła.
    Mój M widzi że tu siedzę, kiedys z ciekawoscia przyjrzał sie wykresowi, zapytał i tyle. Mnie za bardzo nie zalezy aby tu śledzil wszystko bo i tak mam obawy, że wywieram na nim presje dziecka a tego nie chce. M równiez pragnie dzidzi ale jego wyniki sa średnie. Co prawda juz kiedys zaciazyłam i to wtedy sie nie staralismy, od 1 serduszkowania wiec chyba możemy ale teraz jakos cicho sza jak nam zaczeło zalezec po stracie fasola.

julita lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, mam pytanie- w tamtym cyklu skok temp mialam ok 23 dnia- tak tez wyznaczylo mi ovu owulacje

a dzis mam 0,3 stopnia wiecej i sie zastanawiam czy to juz? 17 dzien! ( mam dlugie cykle)

a jutro wizyta u gin i usg- to pewnie juz nie bedzie pecherzyka.

ale zadnej ifekcji nie mam i temp zwykle byla 36,3

( ale dobrze ze serduszkowalam, wczoraj w nocy i przedwoczraj) a ovu w tym zwyklym pakiecie to pewnie jutro zazanczy to jako owulacje?

wczoraj serduszkowalam na luzie bo mysleleismy ze to jeszcze pare dni- ale by bylo:D moze bede testowac wczesniej:)

kto pije kawke:)???
    :D

Roxanka lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    dziewczyny, mam pytanie- w tamtym cyklu skok temp mialam ok 23 dnia- tak tez wyznaczylo mi ovu owulacje

a dzis mam 0,3 stopnia wiecej i sie zastanawiam czy to juz? 17 dzien! ( mam dlugie cykle)

a jutro wizyta u gin i usg- to pewnie juz nie bedzie pecherzyka.

ale zadnej ifekcji nie mam i temp zwykle byla 36,3

( ale dobrze ze serduszkowalam, wczoraj w nocy i przedwoczraj) a ovu w tym zwyklym pakiecie to pewnie jutro zazanczy to jako owulacje?

wczoraj serduszkowalam na luzie bo mysleleismy ze to jeszcze pare dni- ale by bylo:D moze bede testowac wczesniej:)

kto pije kawke:)???
    :D
    ja właśnie sobie zrobiłam :)

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli moze bedzie fajnie bez spiny :-)
    Piekny bedzie czerwiec :-)

Ja juz po kawusi bo przed praca pije na szybko, teraz chlodze sie herbatka granulowana :-D taaki maly smak dziecinstwa :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdycham dzisiaj... Jadę na tabsach przeciwbólowych od rana. A małż mnie tak wkurza jak cholera. No ale podczas kłótni obiecał, że w tym tygodniu pójdzie na badania nasienia.

A ja z wiesiołka rezygnuję. Zobaczcie co mi zrobił w tym cyklu. Brak śluzu owulacyjnego, opóźniona @, a jak już nadeszła to taka boląca i intensywna jak nigdy przedtem.

• julita Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już dzisiaj drugą herbatkę piję, aby dostarczyć dużo płynu przy przyjmowanym oleju z wiesiołka :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ciekawe, narazie mi nie wyznaczylo- moze dlatego ze sluzu nie zaznaczylam ale rano jakos go nie widzialam,

podczas serduszkowania sie pojawia duzo i w ciagu dnia- zaznacze jak zobacze:)
    mam nadzieje ze dzis tez damy rade:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna, jeśli to owulka to tylko się cieszyć, że było serduszkowanie <3

Ania_84 lubi tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dajcie mi troszkę słońca! :)

• julita Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie właśnie lunęło z nieba

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julita wrote:
    u mnie właśnie lunęło z nieba
    u mnie kropi, więc pewnie się rozpada :/

• Izuniaa89 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem. Myslałam, że to gorzej zniosę... Nie wiem tylko co z TŻ.. Bo On się tak przejmował.. wczoraj już mu to sugerowałam... że może tak być.. zrobił smutną minę, bo tzn ze czas na badania.. ale powiedziałam mu "ale za to znów szał serduszkowania" :D i mu lepiej :)
    a swoją droga to @ przyszła o 2 dni za wcześnie, czyli o tyle ile spóźniła się ostatnio.. dlatego jestem pewna że przyszły cykl będzie trwał 28 dni. to u mnie normalne :P

motyl1993 lubi tę wiadomość

f2w39n736jv6l5uy.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ