Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
dzien dobry kochane
Ewcia widze ze nie tylko moj maz zaglada na wykresy
ale sie usmialam zz waszej konwersacji
Krokodylku ..trzymam kciuki za namietne godzenie sie
Ewa99 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja pókim co nie odczuwam żadnych objawów, zreszta chyba za wcześnie.
Zapomnialam napisac, ze wczoraj rozmawiałam z tesciową, ona jest pielegniarka i mieszka w USA. I powiedziala nam, ze badania tam wskazały, że pomidory bardzo dobrze wpływaja na plemniki i ich żywotność. Mój M dostał przykaz jedzenia ich hihi Takze kochane, pomidorówka, sałatka pomidorowa, ketchup do kazdego posiłkuMARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Hej Dziewczyny! mój R wczoraj zrobił badania nasienia i dostał 7 kartek wyników/interpretacji (dane liczbowe, tabele, zdjęcia etc. w czwartek idę do gina z wynikami. Pomożecie z interpretacją - ach ta niecierpliwość.
abstynencja: 3 dni
objętość: 5,5 ml
pH: 7,8
lepkość: średnia
upłynnienie: dobre
ruch progresywny szybki A: 10%
ruch progresywny wolny B: 30%
ruch nieprawidłowy C: 30%
nieruchome: 30%
original CONC: 19 M/ml
total CONC: 19 M/ml
motile CONC: 16 M/ml
active CONC: 5 M/ml
active SCORE: 2
W.H.O SCORE: 5
LIN: 59,4%
BCF: 5,5 Hz
VCL: 104,0
VSL: 61,1
MAD: 90,1
MOMENTUM: 1143 m/s
STR: 90%
ALH: 6,7
VAP: 71,7
% MOTILE: 81%
% ACTIVE: 39%
% HYPER: 23%
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny
U mnie dzisiaj samopoczucie zdecydowanie lepsze i wszystko jakoś lepiej wygląda, ehhhh jednak kobiety są zmienne, dobrze, że możemy to zrzucić na hormony Mój TŻ także jest mało zorientowany w sprawach cyklu, w zasadzie to kochamy się kiedy mamy na to ochotę, a na szczęście w dni płodne jesteśmy jak dwa króliczki :p Co do mojej obecności na ovu nie wtajemniczam go jakoś szczególnie, po prostu mamy swoje miejsca gdzie sobie nie wchodzimy, np. ja mężowi nie szperam w garażu a on mnie w moim wirtualnym świecie staraczek
Betty Boop - co do pomidorów święta racja, również o tym czytałam w literaturze fachowej
A tak w ogóle dzisiaj rano pozwoliłam sobie przygotować dla nas miejsce po fioletowej stronie na Belly, dla mam z miesiąca lutego 2015 Mamy się gdzie przenieść tuż po teście Powiało niepoprawnym optymizmem?mizzelka lubi tę wiadomość
-
Jejuu jak mi sie nic nie chce najchetniej bym zwinela dooope w troki pobiegla do domu wziela rower a w koszyk zapakowala jakas szamke i koc i nad wode albo gdzies w szczere pole bym pojechala odciac sie od wszystkiego tylko czy mialabym tam zasieg zeby do Was dziewczynki zagladac
Roxanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjulita wrote:Hej Dziewczyny! mój R wczoraj zrobił badania nasienia i dostał 7 kartek wyników/interpretacji (dane liczbowe, tabele, zdjęcia etc. w czwartek idę do gina z wynikami. Pomożecie z interpretacją - ach ta niecierpliwość.
abstynencja: 3 dni
objętość: 5,5 ml
pH: 7,8
lepkość: średnia
upłynnienie: dobre
ruch progresywny szybki A: 10%
ruch progresywny wolny B: 30%
ruch nieprawidłowy C: 30%
nieruchome: 30%
original CONC: 19 M/ml
total CONC: 19 M/ml
motile CONC: 16 M/ml
active CONC: 5 M/ml
active SCORE: 2
W.H.O SCORE: 5
LIN: 59,4%
BCF: 5,5 Hz
VCL: 104,0
VSL: 61,1
MAD: 90,1
MOMENTUM: 1143 m/s
STR: 90%
ALH: 6,7
VAP: 71,7
% MOTILE: 81%
% ACTIVE: 39%
% HYPER: 23%
z tego co widzę dziewczyny są tam na bieżąco i na pewno są świetnie zorientowane Nie wiem czy nam tutaj uda Ci się pomóc tak jakbyś tego oczekiwała... Trzymam kciuki za Twoje starania!julita lubi tę wiadomość
-
Roxanka wrote:Kochana myślę, że najlepiej jak zadasz to pytanie w wątku https://ovufriend.pl/forum/meskie-sprawy/badanie-nasienia,21.html
z tego co widzę dziewczyny są tam na bieżąco i na pewno są świetnie zorientowane Nie wiem czy nam tutaj uda Ci się pomóc tak jakbyś tego oczekiwała... Trzymam kciuki za Twoje starania!
dzięki, już przeklejam
-
Tez z interpretacją wyników męża polecam sie przeniesc do watku Męskie sprawy. Ja sama nie za bardzo orientuje sie w wynikach. U mojego były podane normy wiec co nie co porównałam i tyle. Reszte gin oceniła.
Mój M widzi że tu siedzę, kiedys z ciekawoscia przyjrzał sie wykresowi, zapytał i tyle. Mnie za bardzo nie zalezy aby tu śledzil wszystko bo i tak mam obawy, że wywieram na nim presje dziecka a tego nie chce. M równiez pragnie dzidzi ale jego wyniki sa średnie. Co prawda juz kiedys zaciazyłam i to wtedy sie nie staralismy, od 1 serduszkowania wiec chyba możemy ale teraz jakos cicho sza jak nam zaczeło zalezec po stracie fasola.julita lubi tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
dziewczyny, mam pytanie- w tamtym cyklu skok temp mialam ok 23 dnia- tak tez wyznaczylo mi ovu owulacje
a dzis mam 0,3 stopnia wiecej i sie zastanawiam czy to juz? 17 dzien! ( mam dlugie cykle)
a jutro wizyta u gin i usg- to pewnie juz nie bedzie pecherzyka.
ale zadnej ifekcji nie mam i temp zwykle byla 36,3
( ale dobrze ze serduszkowalam, wczoraj w nocy i przedwoczraj) a ovu w tym zwyklym pakiecie to pewnie jutro zazanczy to jako owulacje?
wczoraj serduszkowalam na luzie bo mysleleismy ze to jeszcze pare dni- ale by bylo:D moze bede testowac wczesniej:)
kto pije kawke:)???
Roxanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysłoneczna 85 wrote:dziewczyny, mam pytanie- w tamtym cyklu skok temp mialam ok 23 dnia- tak tez wyznaczylo mi ovu owulacje
a dzis mam 0,3 stopnia wiecej i sie zastanawiam czy to juz? 17 dzien! ( mam dlugie cykle)
a jutro wizyta u gin i usg- to pewnie juz nie bedzie pecherzyka.
ale zadnej ifekcji nie mam i temp zwykle byla 36,3
( ale dobrze ze serduszkowalam, wczoraj w nocy i przedwoczraj) a ovu w tym zwyklym pakiecie to pewnie jutro zazanczy to jako owulacje?
wczoraj serduszkowalam na luzie bo mysleleismy ze to jeszcze pare dni- ale by bylo:D moze bede testowac wczesniej:)
kto pije kawke:)???
-
nick nieaktualnyZdycham dzisiaj... Jadę na tabsach przeciwbólowych od rana. A małż mnie tak wkurza jak cholera. No ale podczas kłótni obiecał, że w tym tygodniu pójdzie na badania nasienia.
A ja z wiesiołka rezygnuję. Zobaczcie co mi zrobił w tym cyklu. Brak śluzu owulacyjnego, opóźniona @, a jak już nadeszła to taka boląca i intensywna jak nigdy przedtem. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No to jestem. Myslałam, że to gorzej zniosę... Nie wiem tylko co z TŻ.. Bo On się tak przejmował.. wczoraj już mu to sugerowałam... że może tak być.. zrobił smutną minę, bo tzn ze czas na badania.. ale powiedziałam mu "ale za to znów szał serduszkowania" i mu lepiej
a swoją droga to @ przyszła o 2 dni za wcześnie, czyli o tyle ile spóźniła się ostatnio.. dlatego jestem pewna że przyszły cykl będzie trwał 28 dni. to u mnie normalnemotyl1993 lubi tę wiadomość