Czerwcowe Testerki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
no to czekam na @ i pewnie na dniach się dopiszę
Relacja z dzisiejszej wizyty: cykl bezowulacyjny, owulacji nie było i nie będzie, jakoś nie spodziewałam się rewelacji w tej kwestii no i po USG wizualnie wszystko tak OK więc na spokojnie lekarz zapisał mi CLO ale trochę inaczej niż zwykle bo wcześniej brałam od 5 do 9dc a teraz mam już od 3 do 7dc to mi pewnie skróci cykl jeśli owulacja będzie normalnie to mi nawet pasuje tylko zapomniałam się spytać jak to będzie bo mam dzwonić w trakcie bądź po @ żeby umówić się na USG pomiędzy 13/16dc (standardowo) tylko jak ja brałam CLO 2x1tab (teraz też tak mam) ale od 5 do 9dc to w 13dc już pęcherzyk miał 19mm to jak teraz będę brała CLO wcześniej to mogę pójść na USG jak już będzie po pęknięciu nawet,hmm.. chociaż lekarz zawsze mi mówił, że USG można robić np 13dc by zobaczyć jak tam to CLO działa albo np 16dc nawet jak już będzie po owulacji to on i tak to zauważy na USG więc chyba będzie dobrze no i jeśli dam radę to przed kolejną @ tak na 7 dni przed nią (będę strzelała) mam zrobić progesteron bo w tym cyklu nie ma sensu bo skoro jest cykl bezowulacyjny to progesteron będzie niski i ogólnie dziś trochę podpytałam dokładnie o tą całą stymulację jak te pęcherzyki nie rosną naturalnie to czy one są jakby "wadliwe" i czy taka wypuszczona komórka z pęcherzyka po stymulacji może być "wadliwa" ale możliwa do zapłodnienia i że wtedy może dojść do poronienia, no i lekarz mi ładnie wytłumaczył, rozrysował no i mówi, że zawsze zgadzając się na stymulację podejmujemy jakieś ryzyko i to wszystko zależy jak taka komórka będzie się dzieliła a na to nie mamy zbytnio wpływy, no i może być tak, że cykl będzie nieudany, udany, albo może być wczesne poronienie bądź ciąża mnoga i tutaj się uśmiechną i stwierdził, że jak będzie ciąża bliźniacza to będziemy się cieszyć On tak fajnie to wszystko mówi jakby ta ciąża miała być z NIM no i na końcu ja podsumowałam, że był cykl z CLO nieudany było poronienie no to teraz musi się udać i musi być wszystko dobrze
No w końcu płacę stówkę za wizytę to wykorzystałam ten czas i tak sobie pogawędziłam z lekarzem pół godzinki
Lena87 lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki, dołączam do Was bo w maju mi się nie udało. Właśnie przyszła @. Bedę testowała 1 czerwca więc jak ktos bedzie aktualizował liste to pieknie proszę o dopisanie mnie
samira lubi tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
nick nieaktualnyWitam! Od bardzo dawna podczytuję forum i w końcu zdecydowałam się na założenie konta Nie ładnie przecież tak podglądać i nawet się nie przedstawić... A więc zapisuję się już na czerwcowe testowanie czuję jak wielkimi krokami zbliża się @ No cóż kolejny cykl bezowocny, ale to nic w czerwcu czekam na piękny prezent urodzinowy Jestem po dwóch poronieniach postanowiliśmy z mężem spróbować jeszcze raz... Decyzja trudna, ale zebraliśmy siły i będziemy walczyć dalej o dzieciątko
samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyRoxanka wrote:Witam! Od bardzo dawna podczytuję forum i w końcu zdecydowałam się na założenie konta Nie ładnie przecież tak podglądać i nawet się nie przedstawić... A więc zapisuję się już na czerwcowe testowanie czuję jak wielkimi krokami zbliża się @ No cóż kolejny cykl bezowocny, ale to nic w czerwcu czekam na piękny prezent urodzinowy Jestem po dwóch poronieniach postanowiliśmy z mężem spróbować jeszcze raz... Decyzja trudna, ale zebraliśmy siły i będziemy walczyć dalej o dzieciątko
Roxanka Witam
Ja się staram o drugie dziecko ,mam już 18letniego syna (z pierwszego małżeństwa) to będzie mój 27 cykl starań,teraz był miesiąc przerwy
a ty masz już dziecko czy starasz się o pierwsze i który cykl ?? -
nick nieaktualnyNiestety nie mam dzieci staramy się o pierwsze dziecko w sumie staramy się rok w tym czasie były dwie ciąże zakończone poronieniem. Zrobiliśmy trochę badań i lekarze twierdzą, że to zwyczajny pech? Jeśli dojdzie nie daj Boże do 3 poronienia wtedy zrobimy badania genetyczne, chcemy się szybko zacząc starać, ja czuję się gotowa psychicznie i fizycznie też jest ok. Czas płynie nieubłaganie i nie chcemy go tracić, niby jesteśmy młodzi przed trzydziestką oboje, ale mimo wszytsko czasem ewentualne leczenia trwaja latami...
samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
1 - Daisy ,Betty Boop ,
2 - aisza
3 -
4 - XxMoniaXx
5 -
6 -
7 -
8 -
9 -
10 - Iwka
11 -
12 -
13 -potforzasta
14 - Ania_84
15 -
16 -
17 -
18 -
19 -
20 - belldandy
21 -
22 -
23 -
24 -
25 -
26 -
27 -
28 -
29 -
30 -
No i dopisuję się i ja. 1 cykl z CloWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2014, 21:56
samira lubi tę wiadomość
-
1 - Daisy ,Betty Boop ,
2 - aisza
3 -
4 - XxMoniaXx
5 -
6 -
7 -
8 -
9 -
10 - Iwka
11 -
12 -
13 -potforzasta
14 - Ania_84
15 -
16 -
17 -
18 -
19 - la
20 - belldandy
21 -
22 -
23 -
24 -
25 -
26 -
27 -
28 -
29 -
30 -
Dopiszę się już i ja. na 99% 19 idę na betę.
Lena87 lubi tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
Dziewczyny wiem ze jest pozno ale mam metlik w glowie straszny poszlam na spacer i przy okazji po test wracam.a na wkladce blado rozowe plamienie czy to moze byc plamienie impatacyjne? Poczekam do jutra bede wiedziala. Nigdy tak nie mialam zawsze mam odrazu krwawienie..
-
Ile zazwyczaj trwają twoje cykle?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2014, 01:24
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
To dość późno na implantację, Mała rada, nie chcę cię denerwować, ale to, że twój facet moze tak często może oznaczać, że ma problemy z nasieniem. U nas to był jeden z objawów problemów mojego męża + za częste serduszkowanie zmniejsza jakość nasienia.2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
Koniec naszych starań.