Forum Starając się - ogólne CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie jutro robię progesteron ale jeszcze nigdy miałam takiego bólu piersi od 2 dni po owulacji... a powiedzcie mi ten progesteron robię na czczo i z rana? Jakoś bardzo rano? Chciałabym sie wyspać .. w niedziele mamy chrzciny maz za chrzestnego same wydatki ;P

  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej na czczo :)


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Anusia5 grzybicę układu pokarmowego ogromna cześć populacji. Duża nadzieja w zmianie diety i wprowadzenie za jakiś czas probiotyków. Warto też pić na czczo wodę cytyną.

    Karmellka ja mam podobnie, choć mam jakąś intuicję, że raczej się udało, albo mam taką złudną nadzieję. Raz myśle, że się udało, a raz, że jednak nie...Chodzę macam piersi i tak jak piszesz w staniku bola, a bez mniej tylko jak dotykam. Brzuch raczej wzdęty, zmęczona jestem bardzo... Jutro zrobię sikańca z czułościa 10 - jak będzie biel wizira to będę miała baardzoo smuty nastrój...
    Kochana u mnie z ta intuicja jest tak samo ... :( jutro 6/7 dpo a ja juz szukam objawow to jest chore!! Szukam u siebie objawow jak w zeszłym cyklu gdzie była cb i sie dołuje ze sie nie udało... po czym jak zaczynam myśle w inny sposób to cos mi mowi ze mam myślec pozytywniej. Ostatecznie boje sie rozczarować i wyjdzie tak ze wyląduje na Babinskim

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 09:58

    Katiiii lubi tę wiadomość

  • Katiiii Ekspertka
    Postów: 251 82

    Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    karmelka hormonów nie trzeba na czczo, to nie glukoza we krwi, kromka z srm nie zmieni Ci wartości progesteronu a tymbardziej bety ;-)

    Ja czuję że mogło się udac. Zero plamien, zero bóli brzucha jak przed @.

    Pryszcze na plecach, cycki wiotkie nie napchane jak przed @, nie czuję się napompowana tak że zaraz wybuchnę jak przed @....

    problem taki że mieliśmy się starać od września no ale jakby wyszło to mam nadzieję że mąż nie zrobi kwaśnej miny zdziwienia...
    jedno już ma, chciał drugie no ale może nie teraz...
    terminy na marzec teraz wychodzą tak? okok, no napalam się jak to ja...
    termin @ w niedzielę.
    No skoro mąz nie chciał juz teraz to chyba wie że skoro sie nie zabezpiecza to zajsc mozesz ...albo sie zabezpiecza/uwaza albo nie jedno z dwóch wiec troche dziwnie brzmi to co napisalas ;p

    Nona, OlivkowaMama lubią tę wiadomość

    0d6540cdf938387553a1c29e28e3a71f.png
    Synek <3 13.08.2014
    Córeczka <3 27.06.2016
    Aniołek [*] :( 23.05.2018
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 22 czerwca 2018, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z hormonów to tylko prolaktynę na czczo.
    Progesteron bez wysiłku i nerwów. Bo faktycznie może dziwny wynik wyjść.

    Nona lubi tę wiadomość

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 czerwca 2018, 23:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Trzymam kciuki za Was Dziewczyny, bo i pusto póki co na wątku Marcowym na belly. Czekam i czekam:))
    Oj bardzo bardzo chcemy do Ciebie dołączyć i zapełnić wątek Marcowy :) nie mogę się doczekać testowania. A mam zamiar wytrzymać do terminu @ a najlepiej to dzień po :D

    iNso87 lubi tę wiadomość

  • largos Przyjaciółka
    Postów: 87 89

    Wysłany: 22 czerwca 2018, 23:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja mam dzis 19dc a 1 miesiac sie staramy o drugie. Praktycznie od 13 dnia z jednym dniem przerwy do wczoraj bylo serduskowanie. Moj mąż twierdzi, ze mu sie podobają starania o maluszka. Od 2 dni mam wzdętt brzuch i bopolewa mbie jak na okres. Ale dopiero 3 lipca powinnam dostac, wiec pewnie wtedy tez bede testowac, jesli sie nie pojawi. Dodam, że pierwsza ciąza byla po roku staran a wiedIalam juz w 3 tygodniu, ze jestem w ciąży

    relgupjy7eqx5bjf.png
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 00:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka, możesz mi zaznaczyć tą cholerną smutną gębę :/ @ się rozkręca.
    Pozytyw taki, że nie było wcale plamienia, pierwszy cykl od 6 miesięcy. Podejrzewam, że zadziałał Letrox, i tarczyca się unormowała.

    Kolejny smutny miesiąc. Nie cierpię tej fazy cyklu...

    7u229jcgzsq578gy.png
  • iNso87 Autorytet
    Postów: 8864 5307

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 06:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana
    Dziewczyny jak testy????
    Ja dzis siknelam na ten o czułości 10 i niczym się kreski nie różnią od wczorajszych:) bladziochy.
    Czekam teraz do wtorku.

    BDMdp1.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 06:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona zgłupiałam... uważam tak jak Katiii. Dlaczego miałby maz zrobić kwaśna minę? Chyba powinien sie cieszyć ze udało sie w pierwszym cyklu bez stresu i czekania. Uważam ze dorośli ludzie uprawiają sex bez zabezpieczenia ponieważ chcą mieć dzieci . Po doszukiwaniu objawow uczestniczeniu na forum wnioskuje ze ty bardzo chcesz juz dzidziusia?

    Inso87 u ciebie chyba dopiero 2 dni po zagnieżdżeniu co? Wnioskuje z temp?? Wiec moim zdaniem testy maja prawo wychodzić blade. Trzymam mocno kciuki za twoja wtorkowa betę

    Ja chciałam dzisiaj sie wyspać godzina 6 pobudka- pospane dziękuje oczy jak 5 złoty. Chwilkę jeszcze poleze i zbieram sie na proga zrobię te betę wiem ze nie ma sensu ale moze odpuszczę nie bede szukać objawow. Wczoraj wieczorem miałam tak okropne gazy ( aż wstyd) mój maż wszedł do sypialni i stwierdził ze to jest nie możliwe! Ze ktoś w tym brzuchu musi być. On tez juz tak bardzo by chciał ehh co za dołek :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 06:49

    Katiiii, Nona lubią tę wiadomość

  • patkaaxx90 Autorytet
    Postów: 834 668

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba bez owu...było w Tym. Miesiącu temperatury na jednym poziomie jeszcze tego nie przerabialam

    Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Upragniona niunia Ekspertka
    Postów: 198 93

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 07:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    U mnie chyba bez owu...było w Tym. Miesiącu temperatury na jednym poziomie jeszcze tego nie przerabialam

    Ale ovu wyznaczyło ci owulacje hmm?

    Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

    Czeka nas inseminacja

    8668398a86dbc3dfd67e7b25e3cfba7e.png
  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    karmelka hormonów nie trzeba na czczo, to nie glukoza we krwi, kromka z srm nie zmieni Ci wartości progesteronu a tymbardziej bety ;-)

    Ja czuję że mogło się udac. Zero plamien, zero bóli brzucha jak przed @.

    Pryszcze na plecach, cycki wiotkie nie napchane jak przed @, nie czuję się napompowana tak że zaraz wybuchnę jak przed @....

    problem taki że mieliśmy się starać od września no ale jakby wyszło to mam nadzieję że mąż nie zrobi kwaśnej miny zdziwienia...
    jedno już ma, chciał drugie no ale może nie teraz...
    terminy na marzec teraz wychodzą tak? okok, no napalam się jak to ja...
    termin @ w niedzielę.
    Mylisz się :) Zalecane jest aby każde badanie krwi było na czczo. Progesteron " Lekarze zalecają, aby oznaczenie poziomu progesteronu odbywało się na czczo, minimum 8 godzin od ostatniego posiłku."
    Dlaczego? a no dlatego, że w tym co jemy sa nie tylko witaminy, ale tez inne związki, chemia. Nikt nie wie jaki to ma wpływ na badanie krwi. Nawet hormonów! Wiadomo, że np kurczaki zaburzają produkcję hormonów u ludzi. Także, TAK przed każdym badaniem powinno się być na czczo. Progesteron ok 8h, niektóre lab mówią o 4h :)

    Katiiii lubi tę wiadomość


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 07:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Mylisz się :) Zalecane jest aby każde badanie krwi było na czczo. Progesteron " Lekarze zalecają, aby oznaczenie poziomu progesteronu odbywało się na czczo, minimum 8 godzin od ostatniego posiłku."
    Dlaczego? a no dlatego, że w tym co jemy sa nie tylko witaminy, ale tez inne związki, chemia. Nikt nie wie jaki to ma wpływ na badanie krwi. Nawet hormonów! Wiadomo, że np kurczaki zaburzają produkcję hormonów u ludzi. Także, TAK przed każdym badaniem powinno się być na czczo. Progesteron ok 8h, niektóre lab mówią o 4h :)
    Tak, właśnie sprawdziłam sobie i zalecają na czczo miedzy godzina 7-9 najwcześniej 8 h po ostatnim posilku

    Katiiii, Straciatellaa lubią tę wiadomość

  • Katiiii Ekspertka
    Postów: 251 82

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 07:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tak, właśnie sprawdziłam sobie i zalecają na czczo miedzy godzina 7-9 najwcześniej 8 h po ostatnim posilku
    tez tak mysle... ja bylam 2 dni temu na pobraniu krwi to też nic nie jadlam specjalnie mimo iż lekarz nie powiedział ani słowa o tym czy moge cos zjesc z rana czy też nie tak wiec sama od siebie nie jadłam dopiero jak wróciłam po pobraniu.
    Mysle że jesli nawet sie nie wie takich rzeczy to lepiej samemu pomyslec i zwyczajnie z rana nie jesc :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 08:00

    0d6540cdf938387553a1c29e28e3a71f.png
    Synek <3 13.08.2014
    Córeczka <3 27.06.2016
    Aniołek [*] :( 23.05.2018
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2152 715

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 08:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie nagatyw :( nie wiem o co chodzi z tym plamieniem . wczoraj jeszcze było plamienie okresu brak. brzuch lekko czasami pobolewa. Dziwny ten cykl

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 08:15

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Anet85 Autorytet
    Postów: 1036 1081

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez negatyw ;-( tempearture zmierzyłam o 5 rano i już jestes spadek w porównaniu z poprzednim dniem. Czekam dalej ....Pozdrawiam

    Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    U mnie tez negatyw ;-( tempearture zmierzyłam o 5 rano i już jestes spadek w porównaniu z poprzednim dniem. Czekam dalej ....Pozdrawiam
    Jak spadek to moze zagnieżdżenie???

    Ja wracam z pobrania krwi, beta progesteron i TSH kontrolnie tak zaznaczyłam bo mam leki zmienione chce zobaczyć co tam sie dzieje

  • patkaaxx90 Autorytet
    Postów: 834 668

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upragniona niunia wrote:
    Ale ovu wyznaczyło ci owulacje hmm?

    Niby tak ale przed domniemana owulacja nie mam mierzonej temperatury.. a poza tym nie bolały nie wtedy jajniki A z reguły bolą jak cholera.

    Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
‹‹ 103 104 105 106 107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego