Forum Starając się - ogólne CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)

Oceń ten wątek:
  • Upragniona niunia Ekspertka
    Postów: 198 93

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 09:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u was dzisiaj pogoda? ja szykuje się powoli na wesele, ale zimno jest... Niby 17 stopni, żadnej narzutki sobie nie naszykowalam
    Jeszcze wstałam przed 6 i zmoglo mnie przed chwila do spania.

    Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

    Czeka nas inseminacja

    8668398a86dbc3dfd67e7b25e3cfba7e.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jak spadek to moze zagnieżdżenie???

    Ja wracam z pobrania krwi, beta progesteron i TSH kontrolnie tak zaznaczyłam bo mam leki zmienione chce zobaczyć co tam sie dzieje

    A kiedy będziesz miała wyniki?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zimno, po takich upalach to mogę powiedzieć ze nawet bardzo zimno ;)
    Upragniona niunia dobrej zabawy na weselu :) jak Cię zmoglo to lepiej pospij przed zabawą :D

  • Dori1811 Autorytet
    Postów: 414 515

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Trzymam kciuki za Was Dziewczyny, bo i pusto póki co na wątku Marcowym na belly. Czekam i czekam:))
    Napisz koniecznie jak zareagował Twój facet na taka niespodziankę :) mam nadzieje, ze niedługo na marcowym wątku padną serwery :’)

    iNso87 lubi tę wiadomość

    Synek 💙
    img

    Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • Grzechotka2 Autorytet
    Postów: 712 823

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Wysikujcie dzisiaj kreski!

    Iga66, ams, iNso87 lubią tę wiadomość

    l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Iga66 Autorytet
    Postów: 712 615

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    Dziewczyny! Wysikujcie dzisiaj kreski!

    Ja mam nadzieje wysikać owulacyjną, hehe

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2159 723

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    Dziewczyny! Wysikujcie dzisiaj kreski!


    Tak bym chciała ale chyba nie tym razem. wciąż czekam na @. :(

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Anusia5 grzybicę układu pokarmowego ogromna cześć populacji. Duża nadzieja w zmianie diety i wprowadzenie za jakiś czas probiotyków. Warto też pić na czczo wodę cytyną.

    Karmellka ja mam podobnie, choć mam jakąś intuicję, że raczej się udało, albo mam taką złudną nadzieję. Raz myśle, że się udało, a raz, że jednak nie...Chodzę macam piersi i tak jak piszesz w staniku bola, a bez mniej tylko jak dotykam. Brzuch raczej wzdęty, zmęczona jestem bardzo... Jutro zrobię sikańca z czułościa 10 - jak będzie biel wizira to będę miała baardzoo smuty nastrój...
    dzieki wiem ze wiele osob ma.moja corka miala diete antygrzybicza przy ostrym zapaleniu zoladka wiec wiem co to znaczy ta dieta plus 2 które mam od stycznia.u córki zmiana diety duzo dała bo w wieku 3,5 roku wazyła jak roczne dziecko a teraz ma 8 i wazy 20,5 kg wedlug gastro za malo ale jak dla mnie z jej przejsciami jest ok bo pomału rosnie.tylko te 3 diety antygrzybicza bezglutenowa i beznabiałowa oznacza bardzo mała ilosc produktów dozwolonych do jedzenia.a ja uwielbiam sery jogurty owoce których nie bede mogła poza dozwolonymi których akurat nie lubie i tu dupa.plus oczywiscie ta kuracja co na jedna recepte pojdzie po 200 zl na łebka plus dodatkowe leki dla mnie oprocz dlugiej listy co juz biore na 5 i 10 dni z cena z kosmosu.jedyny plus wczorajszej wizyty ze zeszłam z wagi 2 kg ale jeszcze nie jest to czego oczekuje.plus wtorkowa wizyta corki u tej lekarki za 160 na ktorej corce tez rozpisze odrobaczanie skoro nam dala bo jak 1 osoba ma w domu to cala reszta tez musi zeby sie wzajemnie nie zarazac i da zalecenia do rutynowej diety na ten jej zoladek

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 10:44

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Anet85 Autorytet
    Postów: 1036 1081

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jeden organizm radzi sobie z grzybica lepiej a inni gorzej, co zrobić. Po leczenie warto też pobrać probiotyk. Ja stosowałam u siebie dietę bezglutenową i bezlaktozową więc wiem o czym mówisz- zastanawiałam się co ja mam jesc- koszmar. Wiosną i latem jest trochę lepiej bo jest sporo świeżych warzyw i owoców....

    Karmellka daj znać jak wyniki, ja też doszukuję się objawów - niby piersi bolą, ale nie tak mocno jak na okres, brzuch jeszcze nie boli - przeważnie mam okres ok 35-36 dnia cyklu. MOże faktycznie zaszalałam za wrześnie z tym testowaniem i tylko się zdołowałam....zrobiłam az 2 testy jeden bobo test wydał mi się jakis zepsuty - długo nie chciała pojawić się kreska kontrolna, wiec zrobiłam jeszcze drugi ale czułość 25. Niestety żadnego cienia nie ma.....ehhh czekam dopoki nie bedzie okresu to jest jeszcze cień nadziei
    MałaMi może to plamienie implantacyjne, ponoć niektóre dziewczyny tak mają - może też poczekaj jakoś "cierpliwie" i zrób test za pare dni.

    Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2159 723

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    MałaMi może to plamienie implantacyjne, ponoć niektóre dziewczyny tak mają - może też poczekaj jakoś "cierpliwie" i zrób test za pare dni.

    Jak nie dostanę @ do wtorku, to testuję w środę.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • anusiak5 Autorytet
    Postów: 1657 522

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Niestety jeden organizm radzi sobie z grzybica lepiej a inni gorzej, co zrobić. Po leczenie warto też pobrać probiotyk. Ja stosowałam u siebie dietę bezglutenową i bezlaktozową więc wiem o czym mówisz- zastanawiałam się co ja mam jesc- koszmar. Wiosną i latem jest trochę lepiej bo jest sporo świeżych warzyw i owoców....

    Karmellka daj znać jak wyniki, ja też doszukuję się objawów - niby piersi bolą, ale nie tak mocno jak na okres, brzuch jeszcze nie boli - przeważnie mam okres ok 35-36 dnia cyklu. MOże faktycznie zaszalałam za wrześnie z tym testowaniem i tylko się zdołowałam....zrobiłam az 2 testy jeden bobo test wydał mi się jakis zepsuty - długo nie chciała pojawić się kreska kontrolna, wiec zrobiłam jeszcze drugi ale czułość 25. Niestety żadnego cienia nie ma.....ehhh czekam dopoki nie bedzie okresu to jest jeszcze cień nadziei
    MałaMi może to plamienie implantacyjne, ponoć niektóre dziewczyny tak mają - może też poczekaj jakoś "cierpliwie" i zrób test za pare dni.

    pani doktor praktycznie wszystkie owoce co lubie mi zakazała bo sa słodkie niestety.dopisała jakie moge ale ich nie lubie.zostaja głownie warzywa i mieso za którym nie przepadam bo zjem ale nie musze miec codziennie jak niektórzy.moj maz sie po cichu cieszy ze teraz bede w domu z mloda bo nie musi mlodej szykowac kanapek do szkoły a mi do pracy.bo od stycznia jak mi zrobil kanapki to slyszał tego tamtego nie jem i biedaczek wkoncu przestal mi je robic bo nie wiedzial co z czym dac a ja sie wkurzalam nie majac ich to zabierałam owoce lub czasem ten zly jogurt bo cos jesc musiałam.

    anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksiazka wrote:
    A kiedy będziesz miała wyniki?
    Powinnam mieć dzisiaj internetowo.

    Anet malami - kurde my same robimy sobie krzywdę tymi testami betami jak masochistki normalnie!! Ja tez głupia dobrze wiem ze beta nie ma sensu w tym dniu a zaznaczyłam ja ... dramat haha

  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na testowanie do poniedziałku. To będzie 10 dpo.
    Wczoraj okropnie bolał mnie brzuch. Już się bałam że jakieś plamienia znowu rano będą ale jest ok i ból całkiem przeszedł. To bylo takie dziwne uczucie bólu z gorącem w środku. Inne niż na okres ale zawsze mogę sobie coś wmawiać.

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z fasolkami a jak u was ze śluzem sprawa wyglada od owulacji do teraz?

  • Anet85 Autorytet
    Postów: 1036 1081

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak coś w tym jednak jest owoce mają jednak sporo cukrów, trudna sprawa tą dietą, trzba całkowicie zmienić swoje nawyki, ale jak trzeba to człowiek się przemęczy.

    Karmellka święta racja - masochistki wypisz wymaluj! - ja też zamiast poczekać minimum do dnia kiedy spodziewam się miesiączki, albo choć do dnia kiedy temp. bardzo poszybuje w górę, robię dzisiaj i teraz przeżywam. Jednak w tych sprawach my kobiety działamy bardzo emocjonalnie i impulsywnie ( po cholere robiłam te dwa testy :P i to jeszcze o 5 rano) Do mnie jakoś do końca nei dochodzi, że sie nie udało, zawsze mówię, że dopóki nie ma @ to jest nadzieja...Trzymam za wszystkie testujące dziewczyny kciuki ;-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2018, 12:30

    Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwna sprawa. Moja temperatura w tym cyklu jest wyższa niż przez ostatnie półtora roku. Zwykle w 1 fazie mam do 36. A teraz 36.1-36.2
    Dziwne. No nic. Oby do histero.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 12:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung co do temperatury ja sie nie znam nic a nic ja mierze temp na łożku wieczorem haha w wtedy jest powyżej 37...
    anet87 kochana ja jestem 6/7 dni po owulacji i zrobiłam betę! To jest masochizm dopiero haha mało tego czekam zniecierpliwiona na wynik a wiem ze wyjdzie <0,1

  • Madalena89 Koleżanka
    Postów: 56 16

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Ja mam nadzieje wysikać owulacyjną, hehe
    Skąd ja to znam ;)

  • OlivkowaMama Autorytet
    Postów: 930 1212

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena89 wrote:
    Skąd ja to znam ;)
    Ja też. Dziś już 18dc a taki bladzioch, że ledwo widzę. Ale padaka normalnie

    33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

    l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Madalena89 Koleżanka
    Postów: 56 16

    Wysłany: 23 czerwca 2018, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    OlivkowaMama wrote:
    Ja też. Dziś już 18dc a taki bladzioch, że ledwo widzę. Ale padaka normalnie
    Oj u mnie identycznie. Przeklęte długie cykle...

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego