Forum Starając się - ogólne CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)

Oceń ten wątek:
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2117 682

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Wysłałam maila do mojej ginekolog i czekam... Ależ jestem wkurzona na ten cykl ehhh....

    Daj znać co odpisał.
    Ja też jestem wkurzona nie wiem co się dzieje od tygodnia plamie. W sb test wg mnie negatywny.powtorze w środę.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Daj znać co odpisał.
    Ja też jestem wkurzona nie wiem co się dzieje od tygodnia plamie. W sb test wg mnie negatywny.powtorze w środę.

    Mam przyjść na USG w tym tyg.

    Akceptacja!
  • Bonda Autorytet
    Postów: 299 360

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Tuch takich dziwnych. Jakby otwsrte od gory P bylo pierwsze, tyle pamietam bo nie mam tego przed soba... sprawdze w domu. Ale gin powiedziala ze to dobrze. Czy cos nie tak?

    EDIT :-) jako ze w ogole pierwszy raz robilam takie badania, to mi sie wszystko pomieszalo :-)
    Progesteron 50,060 nmol/l
    Prolaktyna 349,7 uIU/ml
    Tsh 2,660
    Ft4 18,08 pmol/l
    Anty tpo 20,3 U/ml

    Noo i to tyle :-) ogolnie nie wiem co znacza te jednostki, ale gin powiedziala ze jest okej:-)
    Czyli proga masz około 15,7 - to też dobrze.

    f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Oleczka94 Autorytet
    Postów: 2256 439

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda wrote:
    Czyli proga masz około 15,7 - to też dobrze.
    A skad takie przeliczenia? Bo ja sie za bardzo w tym nie orientuje:-(

    10.09.2019 Marcel
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2117 682

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

    kupiłam test i zrobiłam nie wytrzymałam, wyszedł negatyw. A dzisiaj plamienia były duże martwię się nie wiem co to może oznaczać :(

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziewczyny,

    kupiłam test i zrobiłam nie wytrzymałam, wyszedł negatyw. A dzisiaj plamienia były duże martwię się nie wiem co to może oznaczać :(

    A na kiedy masz termin @? Ja też plamilam w okolicy 10 dpo i podejrzewam że może to była implantacja ale coś poszło nie tak bo w 2 testach w regulaminowym czasie nic nie wyszło ale jak spojrzałam później to była druga kreska i to dobrze widoczna nie trzeba było jej szukać. Maz mówi że jak będzie coś złego po tej stymulacji to już nie chce się starać. Ze to ryzyko duże a dziecko jedno już mamy.

    Akceptacja!
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziewczyny,

    kupiłam test i zrobiłam nie wytrzymałam, wyszedł negatyw. A dzisiaj plamienia były duże martwię się nie wiem co to może oznaczać :(
    Wysoka prolaktyna i niedomoga lutealna powodują plamienia w trakcie cyklu. Często poprzedzają @. Brzydkie specyficzne brązowawe upławy.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 18:19

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykończy mnie o laboratorium powiedziała mi rano ze wyniki do 15 wyszłam z pracy o 17 dzwonię ze nie mam wyników babka poszukała mnie i mowi ze bedą jutro - super ze robisz badania w sobotę a ba wyniki czeka sie 3 dni ehh

    Poszłam do rossmanna po test ciążowy nie bylo tych paseczkowych a tylko ten chce :P wiec to znak :( nie kupuj nie masz po co

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2117 682

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    A na kiedy masz termin @? Ja też plamilam w okolicy 10 dpo i podejrzewam że może to była implantacja ale coś poszło nie tak bo w 2 testach w regulaminowym czasie nic nie wyszło ale jak spojrzałam później to była druga kreska i to dobrze widoczna nie trzeba było jej szukać. Maz mówi że jak będzie coś złego po tej stymulacji to już nie chce się starać. Ze to ryzyko duże a dziecko jedno już mamy.


    Termin @ miałam na sobotę choć ostatnio mój cykl trwał 33 dni, właśnie dzisiaj mija 33 dzień cyklu. Kurde przed staraniami miałam wszystko jak w zegarku. Brzuch też nie boli jak na @ bolal może ze dwa razy i to krótko. Bardzo mnie to niepokoi. Nigdy nie miałam takiego plamienia. Zastanawiam się czy nie iść na betę i rozwiać swoje wątpliwości.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wykończy mnie o laboratorium powiedziała mi rano ze wyniki do 15 wyszłam z pracy o 17 dzwonię ze nie mam wyników babka poszukała mnie i mowi ze bedą jutro - super ze robisz badania w sobotę a ba wyniki czeka sie 3 dni ehh

    Poszłam do rossmanna po test ciążowy nie bylo tych paseczkowych a tylko ten chce :P wiec to znak :( nie kupuj nie masz po co
    Jak mozna tyle czekać na wynniki progesteronu. Ja mam badany co 2 dni i od wyniku zależy podanie zastrzyków. Nie ma szans reagowac i się leczyć przy takiej pracy labolatorium. Sprawdź na ich stronie internetowej w jakich terminach oferują wyniki badań i ustaw panie do pionu. Ciężko mi uwierzyć że takie terminy mają zwykłego badania. To namposiew u nich się będzie czekać miesiąc ;-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 18:23

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2117 682

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piersi nadal bolą jak dotknę. Chyba jakby to był skąpa @ to chyba przestały by boleć?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-15,49%
    INL 10-zbyt nisko

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych
  • Bonda Autorytet
    Postów: 299 360

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    A skad takie przeliczenia? Bo ja sie za bardzo w tym nie orientuje:-(
    Jeśli podają, że progesteron dobry (świadczący o owulacji) jest od 8 (względnie 10) to mówią o jednostce ng/ml
    Ty masz w nmol/l co oznacza, że 1 ng/ml = 0,314 nmol/l
    Więc jeśli pomnożysz swoje 50 x 0,314 = 15,7

    f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Piersi nadal bolą jak dotknę. Chyba jakby to był skąpa @ to chyba przestały by boleć?
    Ja też miałam wszystko jak w zegarku. Do czasu jak postawiliśmy starać się o dziecko. Nigdy w życiu żadnych plamień. Od września 2017 nie było cyklu bez tego. :-(
    Ten mam pierwszy ( nie zapeszajac)

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Anet85 Autorytet
    Postów: 1036 1081

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Tak wyglądał rano mój test ciążowy:
    IMG201806_qerawaq.jpg
    Tak mnie złościła temperatura, że utrzymuje się na stałym poziomie, że nie wytrzymałam ... wpadł mi w ręce test owulacyjny - zorbiłam = 2 kreski:-) Chwyciłam test ciązowy i wypatrzyłam delikatną różową kreskę...
    Odebrałam wynik bGCG i wynosi 56,2 - co odpowiada ciązy do 3 tyg. Wszystko się zgadza, bo owulacja była ok 13.06- w środę idę sprawdzić przyrost i sprawdze progesteron. Niepokoję się trochę bo w grudniowym ciążowym cyklu w 13 dniu po owulacji - beta wynosiła 132, teraz w 12 dniu po owulacji tylko 56, 2, ale chyba nie ma wątpliwości ,że sie udało. Z drugiej strony nie wiem kiedy doszło do zapłodnienia...
    Nie umiem sie jeszcze cieszyć, na razie się boję....W czwartek ide do mojego zaufanego ginekologa - póżniej jest niestety na urlopie - dlatego idę tak szybko, pewnie jeszcze nic nie zobaczy, ale powie mi jakie leki mam brac.....Ale mam pietra, ale wszytsko tym razem było dobrze

    MałaMi90, patkaaxx90, iNso87, Straciatellaa, Nona, SylwiaLu, agniecha2101 lubią tę wiadomość

    Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

  • Oleczka94 Autorytet
    Postów: 2256 439

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda wrote:
    Jeśli podają, że progesteron dobry (świadczący o owulacji) jest od 8 (względnie 10) to mówią o jednostce ng/ml
    Ty masz w nmol/l co oznacza, że 1 ng/ml = 0,314 nmol/l
    Więc jeśli pomnożysz swoje 50 x 0,314 = 15,7
    Ahaa czyli tak czy siak jest okej? To dobrze :-)

    10.09.2019 Marcel
  • Bonda Autorytet
    Postów: 299 360

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Hej
    Tak wyglądał rano mój test ciążowy:
    IMG201806_qerawaq.jpg
    Tak mnie złościła temperatura, że utrzymuje się na stałym poziomie, że nie wytrzymałam ... wpadł mi w ręce test owulacyjny - zorbiłam = 2 kreski:-) Chwyciłam test ciązowy i wypatrzyłam delikatną różową kreskę...
    Odebrałam wynik bGCG i wynosi 56,2 - co odpowiada ciązy do 3 tyg. Wszystko się zgadza, bo owulacja była ok 13.06- w środę idę sprawdzić przyrost i sprawdze progesteron. Niepokoję się trochę bo w grudniowym ciążowym cyklu w 13 dniu po owulacji - beta wynosiła 132, teraz w 12 dniu po owulacji tylko 56, 2, ale chyba nie ma wątpliwości ,że sie udało. Z drugiej strony nie wiem kiedy doszło do zapłodnienia...
    Nie umiem sie jeszcze cieszyć, na razie się boję....W czwartek ide do mojego zaufanego ginekologa - póżniej jest niestety na urlopie - dlatego idę tak szybko, pewnie jeszcze nic nie zobaczy, ale powie mi jakie leki mam brac.....Ale mam pietra, ale wszytsko tym razem było dobrze

    Piękna kreseczka i piękna beta. Super :-) Niczego się nie bój, wszystko będzie jak najlepiej, zobaczysz.

    Anet85 lubi tę wiadomość

    f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Bonda Autorytet
    Postów: 299 360

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Hej
    Tak wyglądał rano mój test ciążowy:
    IMG201806_qerawaq.jpg
    Tak mnie złościła temperatura, że utrzymuje się na stałym poziomie, że nie wytrzymałam ... wpadł mi w ręce test owulacyjny - zorbiłam = 2 kreski:-) Chwyciłam test ciązowy i wypatrzyłam delikatną różową kreskę...
    Odebrałam wynik bGCG i wynosi 56,2 - co odpowiada ciązy do 3 tyg. Wszystko się zgadza, bo owulacja była ok 13.06- w środę idę sprawdzić przyrost i sprawdze progesteron. Niepokoję się trochę bo w grudniowym ciążowym cyklu w 13 dniu po owulacji - beta wynosiła 132, teraz w 12 dniu po owulacji tylko 56, 2, ale chyba nie ma wątpliwości ,że sie udało. Z drugiej strony nie wiem kiedy doszło do zapłodnienia...
    Nie umiem sie jeszcze cieszyć, na razie się boję....W czwartek ide do mojego zaufanego ginekologa - póżniej jest niestety na urlopie - dlatego idę tak szybko, pewnie jeszcze nic nie zobaczy, ale powie mi jakie leki mam brac.....Ale mam pietra, ale wszytsko tym razem było dobrze
    Widzę, że masz PCOs. Oprócz metforminy coś brałaś, czy owu naturalna?

    f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • iNso87 Autorytet
    Postów: 8864 5307

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet krecha jak się patrzy! Gratuluję! :d

    BDMdp1.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet gratulacje :D piekna kreseczka :)

  • Anet85 Autorytet
    Postów: 1036 1081

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam jeszcze ovarin - ale jakoś nieregularnie i cyclodynon - reguralnie. Poza tym od początki brałam witaminy prenatalne Prenatal duo - z metylofolianem - bo mam jakąś nietolerancję zwykłego kw.foliowego. Myśle, że 2 przymusowe cykle z antykoncepcją - po poronienu- też mogły przyczynić się do pobudzenia owulacji. Bałam sie tej antykoncepcji jak ognia, ale z drugiej strony groziło mi, że jajniki po poronieniu rozrosną sie z pęcherzykami do takich rozmiarów, że ciężko będzie je ujarzmić. Pisałam na wątku ciąża- poronienie i co dalej ....o moich wątpliwościach, ale chyba się udało .....jakoś niewierze...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 19:24

    Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego