Forum Starając się - ogólne CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)

Oceń ten wątek:
  • Anet85 Autorytet
    Postów: 1036 1081

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny ;-)

    iNso87 lubi tę wiadomość

    Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

  • iNso87 Autorytet
    Postów: 8865 5307

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet wszystko będzie dobrze! :D

    Czekamy na dalsze II kreski Dziewczyny:))))

    cAIPp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2509 818

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Hej
    Tak wyglądał rano mój test ciążowy:
    IMG201806_qerawaq.jpg
    Tak mnie złościła temperatura, że utrzymuje się na stałym poziomie, że nie wytrzymałam ... wpadł mi w ręce test owulacyjny - zorbiłam = 2 kreski:-) Chwyciłam test ciązowy i wypatrzyłam delikatną różową kreskę...
    Odebrałam wynik bGCG i wynosi 56,2 - co odpowiada ciązy do 3 tyg. Wszystko się zgadza, bo owulacja była ok 13.06- w środę idę sprawdzić przyrost i sprawdze progesteron. Niepokoję się trochę bo w grudniowym ciążowym cyklu w 13 dniu po owulacji - beta wynosiła 132, teraz w 12 dniu po owulacji tylko 56, 2, ale chyba nie ma wątpliwości ,że sie udało. Z drugiej strony nie wiem kiedy doszło do zapłodnienia...
    Nie umiem sie jeszcze cieszyć, na razie się boję....W czwartek ide do mojego zaufanego ginekologa - póżniej jest niestety na urlopie - dlatego idę tak szybko, pewnie jeszcze nic nie zobaczy, ale powie mi jakie leki mam brac.....Ale mam pietra, ale wszytsko tym razem było dobrze


    Po jakim czasie ujrzałaś drugą kreskę?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • malutka_mycha Autorytet
    Postów: 8299 5768

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet troszkę wykorzystam Twoje szczęście. Serdecznie gratuluję :)
    zauważyłam że w stopce masz zaznaczona pozna owulacje a ostatnio mnie męczy czy późniejsze owulacje są tak samo wartościowe? Bo gdzieś czytałam że wtedy jajeczka są mniej dojrzałe i nie są zdolne do zaplodnienia

    f1d9680377.png
  • Anet85 Autorytet
    Postów: 1036 1081

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi kreskę ujrzałam tak jak było w instrukcji po 3-4 min - wyszlam z wc bo nie byłam w stanie się wpatrywać się ekran testujący,Sprawdziłam po 3-może 4 min.... A gdzie Twój test ? chyba przed chwilą dodałaś? - miałam wrażenie że tez jest tak cienka kreseczka

    Malutka Mycha - u mnie późną owulację zasugerowałam lekarzowi sama. Prowadziłam dokładne obserwacje cyklu i nawet jak brałam clo i musiałam przyjechać chyba na 10-11 dc na monitoring to zwykle nic nie było widać. Powiedziałam lekarzowi, że z moich wykresów wynika, że mam późną owulację i faktycznie na kolejny monitoring pojechałam ok 16 -18 dc i było wydać pęcherzyk. Nawet zainteresował sie moimi wykresami, powiedział, że bardzo dobrze ze obserwuje swój organizm. Nie miał, żadnych zastrzeżeń typu, że późna owulacja to jajeczko jest słabe, aczkolwiek tak dokładnie w to nie wnikałam. Dobrze, że ta faza po owulacji - lutealna jest odpowiednio długa czyli ok 12 - 14 dni. Późna owulacja to taka uroda - przed 1 ciaza cykle miałam po 28 -29 dni, a teraz 33-36.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 19:57

    Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2509 818

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo zrezynowałam ;p ze wstawienia ;p haha ;) bo chyba jednak po czasie się ukazała :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet owulacyjny robiłaś?? Ale jak on wykrywa stężenie beta Hcg?

  • Anet85 Autorytet
    Postów: 1036 1081

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi idz dla spokoju na bete ;-) - bo ja widziałam tak cień różowej kreseczki ;-)
    Z tymi testemi owulacyjnymi wykrywającymi ciąze kiedys czytałam na forum. Stwierdziłam , ze kosztują mniej niz ciazowy, dlatego dla ,,jaj" zrobiłam. Gdy były 2 kreski na owulacyjnym to zrobiłam ciążowy ;-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 20:16

    Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2509 818

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jutro pójdę dla świętego spokoju i dam Wam znać :)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Hej
    Tak wyglądał rano mój test ciążowy:
    IMG201806_qerawaq.jpg
    Tak mnie złościła temperatura, że utrzymuje się na stałym poziomie, że nie wytrzymałam ... wpadł mi w ręce test owulacyjny - zorbiłam = 2 kreski:-) Chwyciłam test ciązowy i wypatrzyłam delikatną różową kreskę...
    Odebrałam wynik bGCG i wynosi 56,2 - co odpowiada ciązy do 3 tyg. Wszystko się zgadza, bo owulacja była ok 13.06- w środę idę sprawdzić przyrost i sprawdze progesteron. Niepokoję się trochę bo w grudniowym ciążowym cyklu w 13 dniu po owulacji - beta wynosiła 132, teraz w 12 dniu po owulacji tylko 56, 2, ale chyba nie ma wątpliwości ,że sie udało. Z drugiej strony nie wiem kiedy doszło do zapłodnienia...
    Nie umiem sie jeszcze cieszyć, na razie się boję....W czwartek ide do mojego zaufanego ginekologa - póżniej jest niestety na urlopie - dlatego idę tak szybko, pewnie jeszcze nic nie zobaczy, ale powie mi jakie leki mam brac.....Ale mam pietra, ale wszytsko tym razem było dobrze
    Najważniejszy jest przyrost bety, a nie wynik początkowy. U mnie w 12dpo była beta 39, 14 dpo 129,a beta z dziś to 2722 :) Będzie dobrze!! Gratulacje! <3


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Anet owulacyjny robiłaś?? Ale jak on wykrywa stężenie beta Hcg?
    LH i betahcg są bardzo podobnymi hormonami, dlatego testy owulacyjne również pokazują ciążę :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 20:26


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Bonda Autorytet
    Postów: 299 360

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,mój wieczorny zwid:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ee4b4747cb6.jpg

    Madalena89, agniecha2101 lubią tę wiadomość

    f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Anet85 Autorytet
    Postów: 1036 1081

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda - jak dla mnie jest kreseczka - ale cudnie ;-)
    Straciatellaa- uspokoiłaś mnie - w środę idę na bete ,a by sprawdzić przyrost ;-) Czy też Cie pobolewał brzuch jak na okres? Pewnie tak bo zarodek sie zagnieżdza, ale pytam dla pewności....

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 20:37

    Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2509 818

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda ja też coś widzę :) po jakim czasie ujrzałaś ?:)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Bonda Autorytet
    Postów: 299 360

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Bonda ja też coś widzę :) po jakim czasie ujrzałaś ?:)
    Wczoraj robiłam Bobo test i był tzw. poczasiak (wyszła kreska, szaro-buro-różowawa po 30 minutach chyba). Dziś rano test (innej firmy) z naprawdę jaśniutką kreską (aparat nie mógł jej chwycić) - ale już w czasie 5 minut. I ten też w czasie.

    f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Bonda Autorytet
    Postów: 299 360

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Bonda - jak dla mnie jest kreseczka - ale cudnie ;-)
    Straciatellaa- uspokoiłaś mnie - w środę idę na bete ,a by sprawdzić przyrost ;-) Czy też Cie pobolewał brzuch jak na okres? Pewnie tak bo zarodek sie zagnieżdza, ale pytam dla pewności....
    :-)
    Muszę zrobić betę jutro, ale i progesteron, bo w piątek przed weekendem prog był na poziomie 9, wiec niziutko. Ale i OF chyba mi wczesniej wyznaczyl owu niz byla.Wydaje mi sie, ze dzis 8-9 dpo, a nie 10ty.

    f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Bonda - jak dla mnie jest kreseczka - ale cudnie ;-)
    Straciatellaa- uspokoiłaś mnie - w środę idę na bete ,a by sprawdzić przyrost ;-) Czy też Cie pobolewał brzuch jak na okres? Pewnie tak bo zarodek sie zagnieżdza, ale pytam dla pewności....
    Tak i nadal czasami pobolewa :) Ale to taki raczej taki dyskomfort niż ból.


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda wrote:
    Dziewczyny,mój wieczorny zwid:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ee4b4747cb6.jpg
    super kreseczka :D gratulacje <3

    Bonda lubi tę wiadomość


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Bonda Autorytet
    Postów: 299 360

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, mnie też tak pobolewa podbrzusze. Ale to dopiero od wczoraj. Nigdy przed @ nie boli mnie brzuch (tzn boli przez 5 minut - taki skurcz - zanim krew nie poleci). Przed @ za to bolą mnie piersi, a teraz same sutki, aż pieką. Straciatella, jak Twoje piersi?

    f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda kreska jest!! Gratulacje!!!

    Dziewczyny ale jak to jest z tym bólem w ciazy piersi? One tak bolą 24 h/24 ??

    Bonda lubi tę wiadomość

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego