Forum Starając się - ogólne CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przy pierwszej ciąży bolało tylko podbrzusze, teraz też mam ten ból, mam nadzieję ze sie udało. Piersi w ogóle mnie nie bolały.

  • Maarti Przyjaciółka
    Postów: 81 196

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety odpadam i walczę dalej :( gratuluję wszystkim którym się udało i trzymam kciuki za dziewczyny które jeszcze czekają na upragnioną zielona kropeczkę :)

    Problem męski

    AMH w 2018- 6,34ng/ml
    AMH w 2019- 2,99ng/ml
    AMH z 20.09- 4,70ng/ml

    Aniołek [*] 13.07.2007

    1 IUI - 15.05 :(
    2 IUI - 12.06 :(

    07.10 - ET blastki 4.1.1
    7dpt beta - 81.90 mlU/ml, prog - 77,90 ng/ml
    10dpt - 340,70 mlU/ml, prog - 104,50 ng/ml
    17dpt - 4074 mlU/ml, prog - 162,70 ng/ml

    Mamy 3 ❄️❄️❄️

    f33e17eeb7.png
  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od wczoraj tylko szczypią delikatnie sutki, poza tym nic a nic. Ale ja to pisałam wczesniej, że mam zahartowane od karmienia 2letniego :P


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Marilen Autorytet
    Postów: 768 334

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny błagam, poradźcie!
    Termin @ teoretycznie przypadał na ndz ( wczoraj). Cykle mi się skróciły, podejrzewam zmianę euthyroxu na letrox ze względu na brak działania).
    W czw przyszło jednorazowe plamienie, delikatne na wkładce ( 10dpo), później pt mocne ciemnobrązowe plamienie, nadal wystarczała wkładka). Później sb prawie nic, znikome plamienie. Ndz czysto, myślałam, że dzisiaj się rozkręci a tu dupa. Tak jakby koniec. Co może oznaczać taki brak krwawienia? Chodzi mi o to czy może misć wpływ na owu albo świadczyć o jej braku w następnym cyklu? Pierwszy raz coś takiego mam. Czy mam to traktować jak @?
    Nie, nie robię bety bo w cuda nie wierzę

    EDIT: tempka w górę, 37 st. Może tak być jeśli to już po @ jakiejś ułomnej w tym cyklu?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 21:26

    7u229jcgzsq578gy.png
  • Bonda Autorytet
    Postów: 299 360

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Dziewczyny błagam, poradźcie!
    Termin @ teoretycznie przypadał na ndz ( wczoraj). Cykle mi się skróciły, podejrzewam zmianę euthyroxu na letrox ze względu na brak działania).
    W czw przyszło jednorazowe plamienie, delikatne na wkładce ( 10dpo), później pt mocne ciemnobrązowe plamienie, nadal wystarczała wkładka). Później sb prawie nic, znikome plamienie. Ndz czysto, myślałam, że dzisiaj się rozkręci a tu dupa. Tak jakby koniec. Co może oznaczać taki brak krwawienia? Chodzi mi o to czy może misć wpływ na owu albo świadczyć o jej braku w następnym cyklu? Pierwszy raz coś takiego mam. Czy mam to traktować jak @?
    Nie, nie robię bety bo w cuda nie wierzę
    A może powinnaś zrobić betę lub test dla spokoju.
    Ja w poprzednim cyklu miałam 1 dzień lekkiego krwawienia (ale też dosłownie wkładka wystarczała), 2 dzień plamienie bardzo nieznaczne i dalej cisza. Nie wpłynęło to na owu.

    f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka Mycha mam pytanie. Mogę na priv żeby tu nie zaśmiecać?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 21:43

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda wrote:
    :-)
    Muszę zrobić betę jutro, ale i progesteron, bo w piątek przed weekendem prog był na poziomie 9, wiec niziutko. Ale i OF chyba mi wczesniej wyznaczyl owu niz byla.Wydaje mi sie, ze dzis 8-9 dpo, a nie 10ty.

    Chciałam tylko dopytać o tego twojego proga. Masz pozytywnie test a progesteron był na poziomie 9? Czy ja jakoś źle czytam?

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • Oleczka94 Autorytet
    Postów: 2258 440

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak dziwnie plamie... to znaczy niby to nie okres a co to jest to nie wiem, jest tego tak malutko, ze ledwo widac... mialam dzisiaj biegunke i troche bolaly mnie piersi, jak nigdy przed @. Radzicie testowac? Jutro bedzie 12/13dpo. Co myslicie?

    10.09.2019 Marcel
  • Bonda Autorytet
    Postów: 299 360

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isaura81 wrote:
    Chciałam tylko dopytać o tego twojego proga. Masz pozytywnie test a progesteron był na poziomie 9? Czy ja jakoś źle czytam?
    Tak,prog kilka dni temu byl na poziomie 9.
    Być może było to 4-5 dni po owu,a nie 7.Mam nadzieję,że to dlatego.

    f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Bonda Autorytet
    Postów: 299 360

    Wysłany: 25 czerwca 2018, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Dziewczyny tak dziwnie plamie... to znaczy niby to nie okres a co to jest to nie wiem, jest tego tak malutko, ze ledwo widac... mialam dzisiaj biegunke i troche bolaly mnie piersi, jak nigdy przed @. Radzicie testowac? Jutro bedzie 12/13dpo. Co myslicie?
    Testuj koniecznie.

    f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • Oleczka94 Autorytet
    Postów: 2258 440

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 06:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda wrote:
    Testuj koniecznie.
    Nie testowalam. Czekam na jutro , boje sie :D @ dalej nie ma. Szyjka wysoko, temp spadla sporo nagle. Mozliwe zagniezdzenie tak pozno?

    10.09.2019 Marcel
  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 636 273

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 07:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki mam pytanie.
    W którym dniu cyklu Najlepiej wykonać fsh lh, testosteron i prolaktyne?
    W ogole odebraliśmy dzisiaj wyniki męża. Morfologia skoczyla z 1 do 4 % :)))
    Odrobinę zmniejszyła się ilość ale dalej w m normie. Spadła niestety ruchliwość i żywotność. Ale i tak wydaje mi się że jest lepiej niż było.
    :) pojawia się nadzieja

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 07:11

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
    3x iui :(
    Ciaza naturalna
  • kuzmoni1 Autorytet
    Postów: 636 273

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 07:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka94 wrote:
    Nie testowalam. Czekam na jutro , boje sie :D @ dalej nie ma. Szyjka wysoko, temp spadla sporo nagle. Mozliwe zagniezdzenie tak pozno?
    Obawiam sie ze temp zle wyglada. Jakby jednak przedokresowo :(
    Ale oczywiście dopóki nie ma @ jest nadzieja wiec trzynan kciuki

    KQNOp1.png

    Starania od czerwca 2016,
    3x iui :(
    Ciaza naturalna
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 07:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .......**"**...KUZMONI ...******......

    Miałaś drożność banadną w znieczuleniu czy uspana byłaś? Ogólnie jak wrażenia?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2018, 07:21

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 07:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    Dziewczynki mam pytanie.
    W którym dniu cyklu Najlepiej wykonać fsh lh, testosteron i prolaktyne?
    W ogole odebraliśmy dzisiaj wyniki męża. Morfologia skoczyla z 1 do 4 % :)))
    Odrobinę zmniejszyła się ilość ale dalej w m normie. Spadła niestety ruchliwość i żywotność. Ale i tak wydaje mi się że jest lepiej niż było.
    :) pojawia się nadzieja
    Dzień dobry! :) podpinam się pod pytanie o prolaktyne. Kiedy? I czy są jakieś wymogi przed badaniem. U mnie niby w normie, ale jednak zygzaki na wykresie. Jak byłam w cb nie mialam takich gór i dolin więc może to prolaktyna, tym bardziej że trzy lata temu miałam mlekotok z piersi, trwal koło roku i przeszło. Wtedy nie badalam prolaktyny.
    Pozdrawiam Was ogromnie :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 07:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Mam wyniki prolaktyny 17 ng/ml w 6/7 dpo to dobrze? Nie powinno być jakieś 20-30????

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 07:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    Dziewczynki mam pytanie.
    W którym dniu cyklu Najlepiej wykonać fsh lh, testosteron i prolaktyne?
    W ogole odebraliśmy dzisiaj wyniki męża. Morfologia skoczyla z 1 do 4 % :)))
    Odrobinę zmniejszyła się ilość ale dalej w m normie. Spadła niestety ruchliwość i żywotność. Ale i tak wydaje mi się że jest lepiej niż było.
    :) pojawia się nadzieja
    Ja robiłam w tym cyklu fsh LH 3 dc a prolaktyne 10 dc z obciążeniem po godzinie przed prolaktyna ważne jest zeby mieć 3 dni relaksu bez stresu dzien przed bez wysiłkowy bez ciężkiego jedzenia lekka wczesna kolacja i zaraz po obudzeniu sie jechać na badanie na czczo

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2161 723

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzmoni1 wrote:
    Dziewczynki mam pytanie.
    W którym dniu cyklu Najlepiej wykonać fsh lh, testosteron i prolaktyne?
    W ogole odebraliśmy dzisiaj wyniki męża. Morfologia skoczyla z 1 do 4 % :)))
    Odrobinę zmniejszyła się ilość ale dalej w m normie. Spadła niestety ruchliwość i żywotność. Ale i tak wydaje mi się że jest lepiej niż było.
    :) pojawia się nadzieja


    Jak poprawiliście morfologię?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Isaura81 Autorytet
    Postów: 1115 465

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 08:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W linku tabelka z podstawowymi terminami badań. Co, gdzie i kiedy.
    https://naforum.zapodaj.net/ab086c314b98.jpg.html

    Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 czerwca 2018, 08:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję
    :*

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego