X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 00:05

Sung lubi tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Ale, że jak nie masz kiedy? :P mam 2 dzieci, cały zestaw testów owu mam w wc za toaletą, aby dzieci nimi nie zainteresować przypadkiem :P Jak idę siusiu, przy okazji robię test :D
    A to, że nie masz objawów to nic nie znaczy ;) serio! Trzymam kciuki <3
    To tak jak ja:p pochowane w toalecie w szafce w kubeczki ha ha:d i też robię tak całkiem przy okazji siusiu:p

Witam się! Ale naprodukowalyscie:) ja jeszcze z @ chodzę.. Jeszcze dwa dni i zaczynam mierzenie tempki tylko cały czas myślę o której godzinie ja mierzyc, zeby była wiarygodna. Chyba będę o 2 w nocy mierzyc codziennie.. Z rana nie mam szans.. Młodsza czasem zapiszczy nad ranem bo coś się przyśni i musze zerwać się z łóżka i wracam z powrotem i juz du pa:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 19:56

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam schowane w kosmetyczce testy owu :D A kupuje zawsze 50 sztuk. Moja mała już raz rozrzuciła testy po całym domu :D

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Jeszcze dwa dni i zaczynam mierzenie tempki tylko cały czas myślę o której godzinie ja mierzyc, zeby była wiarygodna. Chyba będę o 2 w nocy mierzyc codziennie.. Z rana nie mam szans.. Młodsza czasem zapiszczy nad ranem bo coś się przyśni i musze zerwać się z łóżka i wracam z powrotem i juz du pa:p

Ja mam tak samo. Mam budzik na 7:30 ale o tej porze już od godziny młoda mnie maltretuje. Przed mierzeniem kładę się na 10 minut i muszę uznać wynik za wiarygodny. Bo jak inaczej?

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    Ja mam tak samo. Mam budzik na 7:30 ale o tej porze już od godziny młoda mnie maltretuje. Przed mierzeniem kładę się na 10 minut i muszę uznać wynik za wiarygodny. Bo jak inaczej?
    Ja w tym cyklu miałam nastawiony na 4:30:d ale Mala często o 3:30-4 miała jakieś koszmary to wstawalam na chwile i leciała do nich do lozka(spia razem we dwie). Czasem to i sama zasypialam razem z nimi w ich łóżku.. Ale sporadycznie się zdarzalo:) Dlatego teraz będę nastawiac na 2. Kładę się i tak spać najpóźniej o 21:30 to do 2 będzie ok. Potem nad ranem już niech się dzieje co chce:D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Marabela Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobilam dzisiaj rano facelle... Cien cienia ledwie widoczny... Moze tamten byl przeklamany? :( w poniedzialek mam wizyte wiec nie wiem czy sens robic bete? :(

• Grzechotka2 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ja w tym cyklu miałam nastawiony na 4:30:d ale Mala często o 3:30-4 miała jakieś koszmary to wstawalam na chwile i leciała do nich do lozka(spia razem we dwie). Czasem to i sama zasypialam razem z nimi w ich łóżku.. Ale sporadycznie się zdarzalo:) Dlatego teraz będę nastawiac na 2. Kładę się i tak spać najpóźniej o 21:30 to do 2 będzie ok. Potem nad ranem już niech się dzieje co chce:D

U nas noc przespana od 21 do 6:30 (średnio). To nie chcę sama sobie utrudniać i się budzić dodatkowo.

l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzechotka2 wrote:
    U nas noc przespana od 21 do 6:30 (średnio). To nie chcę sama sobie utrudniać i się budzić dodatkowo.
    U nas też ale na 28nocy zdazy się te 6 i to akurat np. Jak owu ma być i juz du pka z tempka i przeklamana bedzie:p dlatego wolę się zabezpieczyć. Mi nie przeszkadzalo, ze budziłam się nad ranem także ten. Poza tym u mnie Malz jeden tydzień ma na 3 do roboty a drugi na 8 także jak wstaje po 2 to mnie budzi bo mam lekki sen:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 21:34

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie, teoretycznie jestem 2 dni przed owulacja i nie bardzo wiem czy taki sluz ktory mam jest plodny?
    Jest on nie przezroczysty ale tez nie kremowy, cos pomiedzy. Rozciaga sie i nie rozciaga. Nie wiem co myslec. Pomozcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2018, 22:47

10.09.2019 Marcel
  • Marabela Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    A to byl ten sam test co ostatnio?
    Ja robilam facelle i wyszla lekka rozowa kreska, na drugi dzien bobo i wyszla ledwo widoczna. Poleciałam po ten sam test facelle i byla bardziej widoczna. Najlepiej robic te same testy. Trzymam kciuki! Bedzie dobrze ;)
    Pierwszy byl bobo test strumieniowy, plytkowy tez wyszedl. Facelle nie wyszedl dzisiaj. Jutro zrobie jeszcze raz bobo. A ktoras z Was robila ten strumieniowy bobo test?

• golonat Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marabela, test testowi nierówny - u mnie żółte bobotesty (25) wychodziły dużo wyraźniej niż super czułe pinki (10), z tej samej próbki moczu. No i też z dnia na dzień z bledziocha nie zrobi się tłusta krecha, więc poczekaj. Wszystko się może zdarzyć, nie masz na to większego wpływu. Bądź dobrej myśli, trzymam za Ciebie kciuki, myślę, że całe forum trzyma :).

MałaMała a to trafiłaś na fikuśnego ginekologa ;) toż beta 20 to jest wczesna ciąża :) a jak by nie patrzeć, wczesna ciąża TEŻ CIĄŻA. ja w drugiej ciąży pierwszą betę miałam jakoś między 20 a 40, a poszłam kilka dni po zobaczeniu dwóch kresek, z tej "wczesnej ciąży" mam super córę :)

Tymczasem, u mnie jedna kreska, cały czas sobie myślę, że zawsze kiedy obserwowałam miałam fazę lutealną max 12 dni a w poprzedniej ciąży wysikałam pozytywa dopiero w 15dpo (i był to cień cienia cienia bledziocha, nikt tej drugiej kreski oprócz mnie nie widział, mąż patrzył na mnie jak na ostrego czuba, sikałam co dzień, więc w 14dpo nie było nic na pewno jeszcze ;)). Teraz niby 13 dpo, czuję, że "zbiera mi się na okres", tak racjonalnie patrząc to ujemny test i "czucie się jak na miesiączkę" nie wróży nic dobrego, ale jednak będę na maksa rozczarowana jak zobaczę krew. Cóż no, zobaczymy. Powtarzam sobie (nie wiem, który raz w życiu): jak nie ten cykl, to następny. Kiedyś się uda.

Nie ma się co fiksować, że "łojesu, staram się już dwa miesiące i nadal nic", a widzę, że tu się u nas takie historie zdarzają. Ja mam dwoje dzieci, bardzo to doceniam. Są dziewczyny, które naprawdę przeszły bardzo dużo, długo nie mogły w ogóle zajść w ciążę, a gdy zachodziły, roniły, rodziły przedwcześnie dzieci, którym nie było dane żyć, które nie są mamami, a chcą od wielu, wielu lat. Ogólna wykładnia chyba jest taka, że starania do roku to bez spiny, w normie. Dziewczyny (i mówię to do siebie samej też), nie traćmy rozumu! Wierzmy, miejmy nadzieję, działajmy rozsądnie i nie poddawajmy się, zwłaszcza na samym początku. :)

Marabela, agniecha2101, Bellakawa lubią tę wiadomość

• Madalena89 Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rodzinny grill i znów te irytujące pytania, z powodu których ledwo powstrzymuję łzy. Smętnie "sączę" od kilku godzin jednego radlera modląc się w duchu aby te ciągnięcie w brzuchu nie było na @. Jakoś przestaję wierzyć, że zobaczę kiedyś te dwie kreseczki. Jakiś gorszy dzień dzisiaj :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marabela wrote:
    Zrobilam dzisiaj rano facelle... Cien cienia ledwie widoczny... Moze tamten byl przeklamany? :( w poniedzialek mam wizyte wiec nie wiem czy sens robic bete? :(

Moze biochemiczna?? Ja tak miałam ze 26 maja wychodziła jasna blada kreska 27 ciut jaśniejsza wychodziła a 28 juz mi test kreski nie pokazał ale ja wyłapałam na becie rownież spadające wartością wartości. Ale test testowi nie równy! Zrób betę pózniej sprawdź czy jest przyrost będziesz spokojniejsza

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena89 wrote:
    Dziewczyny, rodzinny grill i znów te irytujące pytania, z powodu których ledwo powstrzymuję łzy. Smętnie "sączę" od kilku godzin jednego radlera modląc się w duchu aby te ciągnięcie w brzuchu nie było na @. Jakoś przestaję wierzyć, że zobaczę kiedyś te dwie kreseczki. Jakiś gorszy dzień dzisiaj :(

Ja tez tego nie lubię. I teraz juz zawsze odpowiadam to co myśle nie powstrzymuje sie na pytanie : a u was kiedy? Odpowiadam w czwartek. Na pytanie staracie sie o dziecko? Odpowiadam sie staram sie opanować i nie powiedzieć cos niemiłego. A na przyjęciu u rodziny męża powiedziałam ze bardzo niegrzeczne jest pytanie młodych o to kiedy dziecko bo to nie jest sprawa wszystkich sex to sprawa intymna i nie musi cała rodzina wiedzieć kiedy go uprawiamy i w jakim celu

golonat, agniecha2101 lubią tę wiadomość

• Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie, teoretycznie jestem 2 dni przed owulacja i nie bardzo wiem czy taki sluz ktory mam jest plodny?
    Jest on nie przezroczysty ale tez nie kremowy, cos pomiedzy. Rozciaga sie i nie rozciaga. Nie wiem co myslec. Pomozcie 

Dziewczynyy:( dacie jakas odpowiedz :-)

10.09.2019 Marcel
  • Madalena89 Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja tez tego nie lubię. I teraz juz zawsze odpowiadam to co myśle nie powstrzymuje sie na pytanie : a u was kiedy? Odpowiadam w czwartek. Na pytanie staracie sie o dziecko? Odpowiadam sie staram sie opanować i nie powiedzieć cos niemiłego. A na przyjęciu u rodziny męża powiedziałam ze bardzo niegrzeczne jest pytanie młodych o to kiedy dziecko bo to nie jest sprawa wszystkich sex to sprawa intymna i nie musi cała rodzina wiedzieć kiedy go uprawiamy i w jakim celu

Chyba tak trzeba, ale nie do końca umiem... czas sie nauczyć.

Wysłany: 2 czerwca 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Marabela Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    golonat wrote:
    Marabela, test testowi nierówny - u mnie żółte bobotesty (25) wychodziły dużo wyraźniej niż super czułe pinki (10), z tej samej próbki moczu. No i też z dnia na dzień z bledziocha nie zrobi się tłusta krecha, więc poczekaj. Wszystko się może zdarzyć, nie masz na to większego wpływu. Bądź dobrej myśli, trzymam za Ciebie kciuki, myślę, że całe forum trzyma :).

MałaMała a to trafiłaś na fikuśnego ginekologa ;) toż beta 20 to jest wczesna ciąża :) a jak by nie patrzeć, wczesna ciąża TEŻ CIĄŻA. ja w drugiej ciąży pierwszą betę miałam jakoś między 20 a 40, a poszłam kilka dni po zobaczeniu dwóch kresek, z tej "wczesnej ciąży" mam super córę :)

Tymczasem, u mnie jedna kreska, cały czas sobie myślę, że zawsze kiedy obserwowałam miałam fazę lutealną max 12 dni a w poprzedniej ciąży wysikałam pozytywa dopiero w 15dpo (i był to cień cienia cienia bledziocha, nikt tej drugiej kreski oprócz mnie nie widział, mąż patrzył na mnie jak na ostrego czuba, sikałam co dzień, więc w 14dpo nie było nic na pewno jeszcze ;)). Teraz niby 13 dpo, czuję, że "zbiera mi się na okres", tak racjonalnie patrząc to ujemny test i "czucie się jak na miesiączkę" nie wróży nic dobrego, ale jednak będę na maksa rozczarowana jak zobaczę krew. Cóż no, zobaczymy. Powtarzam sobie (nie wiem, który raz w życiu): jak nie ten cykl, to następny. Kiedyś się uda.

Nie ma się co fiksować, że "łojesu, staram się już dwa miesiące i nadal nic", a widzę, że tu się u nas takie historie zdarzają. Ja mam dwoje dzieci, bardzo to doceniam. Są dziewczyny, które naprawdę przeszły bardzo dużo, długo nie mogły w ogóle zajść w ciążę, a gdy zachodziły, roniły, rodziły przedwcześnie dzieci, którym nie było dane żyć, które nie są mamami, a chcą od wielu, wielu lat. Ogólna wykładnia chyba jest taka, że starania do roku to bez spiny, w normie. Dziewczyny (i mówię to do siebie samej też), nie traćmy rozumu! Wierzmy, miejmy nadzieję, działajmy rozsądnie i nie poddawajmy się, zwłaszcza na samym początku. :)
    Dzieki i masz racje.... Nie ma co fiksowac... Bedzie co bedzie.

MałaMała lubi tę wiadomość

• Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Polecam testy owulacyjne lub monitoring :)
    Monitoring odpada. Nie mieszkam w Pl. :-) a testy owulacyjne, tak jak mowie pokazaly pol na pol. Wiec to jeszcze nie ten dzien,ale mam problem z rozroznianiem sluzu.

10.09.2019 Marcel
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ