Forum Starając się - ogólne CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)

Oceń ten wątek:
  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 00:05

    golonat lubi tę wiadomość


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Moncia28 Znajoma
    Postów: 18 3

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowisz? To moja taka pierwsza sytuacja "na powaznie" daje mi do myslenia pobolewajacy brzuch po lewej stronie, momentami ciagnie do srodka.

  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 00:05

    sheerah24 lubi tę wiadomość


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet
    Postów: 2674 2499

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 00:04


    oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • trzydziecha Autorytet
    Postów: 1038 648

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sheerah24 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Czytałam trochę to, co pisałyście i rozumiem doskonale, jak to jest czekać na dwie kreski i już tracić nadzieję... ja też już ją traciłam.

    A moja droga do dwóch kresek też była dość kręta. Zaczęło się od stwierdzonego PCOS, byłam stymulowana clo, bo lekarz stwierdził, że mi nie rosną pęcherzyki, brałam ovitrelle, żeby mi pęcherzyki pękały, bo raz miałam cykl, gdzie mi pęcherzyk nie pękł, tylko zamienił się w torbiel, kasy wydawałam strasznie dużo na monitoringi, leki, zastrzyki, kij wie co jeszcze. No i nic się nie działo... Niby hormony miałam w normie, ale ciąży jak nie było, tak nie było. Zapisałam się nawet z mężem do kliniki niepłodności, gdzie dostałam skierowanie na drożność jajowodów (to było moje 3 skierowanie na drożność od 3 lekarza), bo lekarz stwierdził, że już w sumie nic innego mi nie zostało, skoro prawie rok czasu nic się nie udaje. Przechodziłam przez zioła ojca Sroki, piłam inofolic, mąż robił dwa razy badanie nasienia - wyniki bardzo dobre, mimo to i tak kupiłam mu tabletki Fertilman, używaliśmy w dni płodne żelu Conceive plus, no też od cholery rzeczy próbowaliśmy. W końcu nadszedł czas, gdzie już straciłam wiarę w lekarzy i postanowiłam na własną rękę przyjrzeć się wszystkim moim badaniom, wynikom, wykresom i zauważyłam jedną rzecz - moja faza lutealna trwała za krótko. Książkowo temp. w drugiej fazie powinna utrzymywać się minimum 12 dni na wysokim poziomie, a u mnie 8 dnia wyższych temp. już spadała do linii podstawowej, albo 9 dnia... i to mnie zaniepokoiło. Wtedy też z tymi moimi obserwacjami wybrałam się prywatnie do kilku ginekologów, którzy powiedzieli, że sobie wymyślam, że wszystko jest super, dobrze i w ogóle. Jedynie ten z kliniki niepł. powiedział, że nie wygląda to najlepiej, ale MIEŚCI SIĘ W NORMIE. Wtedy to spytałam, czy on naprawdę uważa, że spadek 9dpo poniżej linii podstawowej świadczy o tym, że moja faza lutealna jest w normie, a on to potwierdził. Nie zgadzałam się z nim absolutnie, mimo to jego opinię potwierdziło jeszcze 2 ginekologów i na moją prośbę o przepisanie progesteronu pukali się w głowę twierdząc, że wszystko jest u mnie w normie.
    W pewnym momencie totalnie się poddałam, ale szukałam w internecie dobrego ginekologa-endokrynologa, który miałby też bardzo dobre opinie i postanowiłam, że to będzie ostatni gin. do którego pójdę przed drożnością, na którą już wiedziałam, gdzie się zapiszę, ale zanim do niego poszłam na wizytę, napisałam mu megadługiego maila z opisem wszystkich moich badań, wysłałam mu moje wykresy, opisałam całą historię brania clo i innych rzeczy i on mi odpisał, że ja mam rację - że lekarze powinni mi przepisać duphaston, bo moja faza lutealna na pierwszy rzut oka wygląda bardzo źle - stwierdził u mnie niedomogę ciałka żółtego.
    Poszłam do niego, przepisał mi dupka i w tym właśnie cyklu udało mi się zajść w ciążę. Brałam też od jakiegoś czasu koenzym Q10, który podobno też jest na polepszenie komórek jajowych. To był cykl bez monitoringów, dupka zaczęłam brać 3 dnia wyższych temp. i się udało :)
    Chciałam wam pokazać, że znalezienie dobrego lekarza, ale też i drążenie "samemu" musi iść ze sobą w parze, bo lekarze naprawdę nie muszą się znać na wszystkim, a ci do których chodziłam niestety potwierdzają tą regułę.

    Udało mi się zajść w ciążę po ponadrocznych staraniach, dla mnie to trwało za długo.

    Życzę wam wszystkim dwóch kreseczek <3

    Niesamowita historia, podziwiam Twoja sile I determinacje! dajesz nadzieje I otuche :)

    sheerah24 lubi tę wiadomość

    Starania od 06.2017
    12.12.2018 - 2 kreski + beta 308
    04.01.2019 - mamy serduszko <3
    22.08.2019 - Tomuś jest już z nami <3 <3 <3

    n59y9vvj275r1f8v.png
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1319 2272

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sheerah dziękuję Ci za tę historię - potwierdzasz moją teorię, żeby nie ufać lekarzom jeśli czujesz, że nie mają racji. Kobieca intuicja jest bardzo silna i trzeba jej ufać!! Podziwiam Cię za wytrwałość, no i gratuluję ciąży!! Trzymam kciuki żeby już teraz było wszystko dobrze :*

    sheerah24 lubi tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA: ok
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clostilbegyt+ovitrelle+duphaston) ☹️
    3.03.2021 - 2. IUI (clostilbegyt+NAC+ovitrelle+duphaston)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 13:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moncia28 wrote:
    Ja jutro ide na bete, choc to moze za wczesnie bo dzis jest 4 dpo, ale strasznie mnue ciekawosc zzera. Jezeli nic nie wyjdzie, to powtorze za tydzien.
    Kochana ale samo zagnieżdżenie jest najwcześniej 6dpo więc nie będzie to strata pieniążków?

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2158 723

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

    Nie było mnie dosyć długo na forum.
    Gratuluję tym dziewczynom którym się udało. My nadal się staramy. to już półtora roku zmagań. Rzuciłam się w wir pracy nowe stanowisko nowe doświadczenia.
    Jestem po @ nie wiem kiedy są dni płodne nie chce już tego pilnować ;) niestety mąż już ostatni miesiąc w domu później znowu delegacja..

    Także staram się o tym nie myśleć ale niestety niekiedy się już nie da, myśli same przychodzą.
    Wychodzę z założenia że nic się nie dzieje bez przyczyny :) głowa do góry i walczymy dalej dziewczęta ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Moncia28 Znajoma
    Postów: 18 3

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kumpela zaszla w ciaze po 3 miesiacach staran. Nie liczyla kiedy ma dni plodne, nie mierzyla temperatury, niw robila testow owulacyjnych. Po prostu codziennie albo przynajmniej co drugi dzien mieli przytulanko. Wiem, ze nie u wszystkich codziennie jest to mozliwe. Ale czasem lepiej wrzucic na luz, faktycznie nic nie dzieje sie bez powodu :)

    Kitkat lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moncia, zdrowa para zajdzie w ciążę bez tego co my tu robimy. Niestety większość z nas ma jakieś problemy i "wrzucenie na luz" nic tu nie da.

    Grzechotka2 lubi tę wiadomość

  • Madalena89 Koleżanka
    Postów: 56 16

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 15:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moncia28 wrote:
    Moja kumpela zaszla w ciaze po 3 miesiacach staran. Nie liczyla kiedy ma dni plodne, nie mierzyla temperatury, niw robila testow owulacyjnych. Po prostu codziennie albo przynajmniej co drugi dzien mieli przytulanko. Wiem, ze nie u wszystkich codziennie jest to mozliwe. Ale czasem lepiej wrzucic na luz, faktycznie nic nie dzieje sie bez powodu :)

    My wrzucaliśmy na luz jakieś pół roku, potem zdaliśmy sobie sprawę, że trochę już zaczynamy zaburzać statystykę i z luzem troszkę ciężej

  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej MalaMi-ależ długo Cię nie widziałam :-) Miałam nadzieję, że jesteś już gdzieś po fioletowej stronie...

    Ja po raz pierwszy nie czułam u siebie okresu okołoowulacyjnego-zero śluzu plodnego. Porażka:-( Zawsze coś tam się działo, a teraz nic. Temperatura na szczęście rośnie, ale bez żelu nic by nie poszło-taka susza:-( Jeśli tym razem się nie uda zacznę brać wiesiołek:-(

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Oleczka94 Autorytet
    Postów: 2258 440

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam wiesiolek. Ja biore juz 3 cykl i naprawde zauwazylam poprawe :-) co prawda przy wejsciu jest ciezko ale potem juz z gorki. Wspomagalismy sie slina ale slyszalam ze slina dziala 'wrogo' na plemniki, wiec zrezygnowalismy. :-) jestem przed owulacja robie testy, ale narazie nic, moze na mnie nie dzialaja... ale mierze tempke i jestem pozytywnej mysli :-)

    10.09.2019 Marcel
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 15:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka, dotychczas nigdy nie miałam problemu ze śluzem-zawsze mogłam "płynąć"-dopiero teraz nie było dosłownie nic. Null:-( Pamiętam o działaniu śliny, więc tylko z żelem conceive cokolwiek się udało. Testy owulacyjne robię, dlatego nie przegapiłam tego momentu-ale po raz pierwszy tak wygląda mój cykl :-(

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Oleczka94 Autorytet
    Postów: 2258 440

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek86 tak to jest niestety ze jak bardzo bardzo chcemy, to tego nie ma... ktory to twoj dc? I staran ogolnie? Masz jakies problemy? Czy to dopiero poczatek?

    10.09.2019 Marcel
  • Grzechotka2 Autorytet
    Postów: 712 823

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5dpo nie ma szans na wynik z bety.

    DKlamka82, golonat lubią tę wiadomość

    l22nio4pm7glhik4.png
    w57v3e3kpq4472hr.png
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleczka-kilka cykli już było-nie liczę po tym, jak w 10tc okazało się ostatecznie, że to zaśniad i miałam zabieg. Teraz to mój pierwszy cykl po przerwie. Ogólnie mam tylko problemy z tarczycą- ale biorę euthyrox i jest ok. Bardziej szwankuje mi psychika;-)

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny już 3 cykl biorę wiesiołka do owulacji i jakoś nie widzę różnicy. Zauważyłam nawet że zanim zaczęłam go brać, nie myśląc jeszcze o ciąży, czyli psychicznie nie przeżywając każdego objawu, to miałam piękny wzorowy śluz. Dopiero jak zaczęłam się nakręcać, obserwować i brać wszystkie suple, łącznie z Ovarinem za 60zl to ten śluz się zrobił taki ledwo ledwo, wiem, że jest ale już nie tak dużo jak kiedyś. Nie wiem gdzie tu jest zależność. Na pewno wiesiołek nie zaszkodzi ale u mnie akurat różnicy nie ma.
    Co do śliny to też czasem się nią wspomagamy ale przy pierwszej ciąży też pamiętam że wtedy często ślina była grana bo odstawiłam tabletki anty i byłam sucha jak wiór i bach! udało się. Także też niekoniecznie ślina zabije ileś tam milionów plemników na samym wejściu do pochwy.

  • Oleczka94 Autorytet
    Postów: 2258 440

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 16:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patuniek86 Oczywiscie ze psychika dziala. Niestety czesto negatywnie.:-( ale jak tu sie nie stresowac skoro niby z nami okej a nie wychodzi. Jak teraz mi sie nie uda to ja jyz nie wiem. Nie mam mozliwosci monitoringu, nie mueszkam w Pl ale niby temperatura w cyklach wskazuje na to ze owulacje byly... ale tylko monitoring jest w stanie w 100% ja potwierdzic..
    DKlamka82 oczywiacie,masz racje, ale ja juz na wszystko uwazam, zeby tylko bylo lepiej :-)

    10.09.2019 Marcel
  • patuniek86 Autorytet
    Postów: 3798 4711

    Wysłany: 3 czerwca 2018, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    DKlamka- jak widzę Ty też masz już starsze dziecko- moja córka skończyła już 12 lat. Za pierwszym razem nic nie czytałam, po prostu nie brałam hormonów-i samo wyszło. A teraz? Śluz, szyjka, temperatura, każdy jeden sygnał od ciała... Plus milion stron do przeczytania...

    Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego