CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)
-
WIADOMOŚĆ
-
patkaaxx90 wrote:Lekarka nie kazała mi Shbg robić a co to
białko wiążące testosteron, jak masz go za mało, to testosteron tak naprawdę jest wtedy wyższy i może blokować zapłodnienie.
warto zrobić wszystkie hormony nadnerczy, czyli:
shbg
androstendion
dheas
17-0h-progesteron
nawet mamaginekolog mówi, żeby koniecznie robić te badania przed staraniami
ja mam wszystko ok, ale właśnie to shbg mam duuużo poniżej normy i stąd się nie udaje.
💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Straciatellaa wrote:Inso87 2h drzemki??? :o zazdro!
u nas jak jest 40minut to jest super Czasami nie zdążę sobie kawy zaparzyć a glonojad już się budzi
Dziewczyny u nas na wątku Mam Grudniowych koleżanka ma dziś pozytywa! :d chwale się za Nia;) Oj posypia się ciąże w czerwcu:dWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 11:03
Iga66, SylwiaLu lubią tę wiadomość
-
Grzechotka fajnie tak rodzinnie! U nas owego stołu nie ma bo mamy bar z otwartą kuchnią i tam siada zazwyczaj Malz i starsza i jedzą a ja z młodą w salonie na sofie przy ławie jak już wszyscy razem :d nie mam miejsca na duży stol z krzeslami czego mi bardzo brakuje. Musiałabym bar rozwalac..
-
Paula już od wczoraj go napadam! Ale położyłam dzieci spac po 21(jakos późno jak na nie) i przychodzę a Malz chrapie..szkoda mi go było budzić bo na 3 mial do pracy także dziś nic straconego patrze haha idę pomalu klasc młoda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 11:07
Paula83 lubi tę wiadomość
-
Magda - mbc wrote:białko wiążące testosteron, jak masz go za mało, to testosteron tak naprawdę jest wtedy wyższy i może blokować zapłodnienie.
shbg
androstendion
dheas
17-0h-progesteron
ja mam wszystko ok, ale właśnie to shbg mam duuużo poniżej normy i stąd się nie udaje.Miłosz
Honoratka
-
Assunta wrote:U mnie pierwszy gin zalecił brać bromergon po tych wynikach. Brałam go chyba 3 dni ale zaraz miałam wizytę u endokrynologa i kobieta powiedziała że na jej odpowiedzialność mam odstawić bromergon bo ona po pozostałych wynikach ocenia że owulacji mi nie zaburza i zbijać tej prolaktyny po obciążeniu nie będziemy bo to by było tylko leczenie wyniku na papierze. I jeszcze powiedziała że przy niedoczynności tak może być no i oczywiście stres. I n kolejnej wizycie u ginekologa powiedziałam o odstawieniu bromergonu i ona stwierdziła że ok. Później ten wynik widziała jeszcze jedna gin no i ostatnio doktor P. Na ten moment nic nie biorę na prolaktynę.
Może na kolejnej wizycie podpytaj o ten wynik. Bo na wyniki trzeba patrzeć ogólnie na wszystkie i ocenić działanie wszystkich hormonów naraz. Bo normy normami. Mamy idealny przykład z TSH. Normy są do 4,5 a tak naprawdę dobrze by było żeby wartość.nie przekraczała 2,5.
Ja mialam dabrdzo podobnie bo najpierw lekarka ktora to zlecala przepisala mi zdaje sie doatinex a potem polecona endo powiedziala ze inne wyniki mam.swietne, jest owu I zebym nic nie brala I nie mieszala wiec temat pprzucilam. Potem.inny lekarz tez to olal... skomplikowane to wszystko -
Magda - mbc wrote:białko wiążące testosteron, jak masz go za mało, to testosteron tak naprawdę jest wtedy wyższy i może blokować zapłodnienie.
shbg
androstendion
dheas
17-0h-progesteron
ja mam wszystko ok, ale właśnie to shbg mam duuużo poniżej normy i stąd się nie udaje.
Szukalam ostatnio takich informacji na mamieginekolofg I nie znalazlam. Masz moze ten aetykul pod reka?Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
Straciatellaa wrote:ale bym spała haha
Super! gratulacje dla niej! Mam nadzieje, że też zobaczę 2 kreski za 2 tyg. Kurczę mi się wydaje, że mam coś nie tak z hormonami. Od kilku miesięcy mam taki trądzik, że szok. Nigdy nie miałam problemów z cerą, nawet jako nastolatka! Jak w tym miesiącu nie wyjdzie z fasolką to idę się porządnie przebadać.
Ja z cera mam to samo istna masakra mnie dziś tak mocno kłuje jajnik a to 7dc niestety jednak ovu będzie na wyjazd wiec ja tez dopiero w lipcu jak coś testować będę.
Dziś mąż idzie do androloga i urologa zobaczymy co powiedzą mam nadzieje ze jakoś uda się wyleczyć to zapalenie i poprawia się wyniki nasienia heh chociaż nadzieje coraz mniejsze
Gratulacje dla wszystkich i mocno kciuki trzymam za resztę -
Straciatellaa a Tobie dalej testy wychodza pozytywne, pomimo owulacji? U mnie jest takie wytlumaczenie ze jeszcze nie owulowalam, ale u Ciebie? Woow. niestety nie widze twoich temperatur.
Dziewczyny mozecie mi powiedziec czy Wy mozecie wejsc w moja miniaturke cyklu? Bo nie jestem pewna...10.09.2019 Marcel -
Magda - mbc wrote:to jest w segregatorze jestem kobietą
mogę Ci wieczorem spróbować wysłać fotkę
Ooo jakbys dala rade to byloby cudownie