CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Grzechotka2 wrote:Boli mnie prawy jajnik. Może to znaczyc coś dobrego?
Mam nadzieje, ze tak. Mnie od owu boli na zmuane jeden i drugi, a ostatnio brzuch jak na okres a mam miec za tydzien, gdzie mam nadzieje, ze nie dostane hahaGrzechotka2 lubi tę wiadomość
-
Karmelkovaa wrote:Lekarze którzy się znają wiedzą , że to nie prawda
U mnie ewidentnie zakłócała pracę ciałka żółtego przez to było też nie wydolne . Lekarze odchodzą od tego bo ona i tak wychodzi podwyższona , ale są pewne normy ile razy może być u mnie była dużo za dużo , zbijałam 1,5 miesiąca dostinexem 1/4 co poniedziałek mimo ze wyjściową miałam idealną , a wiem , bo nie tylko ja jestem takim przypadkiem z tą prl
To mnie zaskoczylas chyba nie trafilam w takim razie do dobrego lekarza... mi wyszlo normalnie 14,4 ng/ml a po obciazeniu 308,00 ng/ml - mialas cos podobnego? -
Assunta wrote:Hej ja na pierwszej wizycie byłam i doktora P. w kwietniu teraz mam 2 cykl stymulowany. Poszlam do niego z całym plikiem badań bo dotychczas nikt nigdzie nie widział problemu (u mnie hormony ok, u męża też wyniki super)a ciąży od 2 lat nie bylo. Owszem pierwsza wizyta była specyficzna nie wszystko zrozumialam ale z kazdym monitoringiem już jeat weselej teraz i ja zaczynam żartować.
A co do znajdywania przyczyn to właśnie doktor zlecił mi badania, których jeszcze nie robiłam i narazie znalezione zostały nieprawidłowości przy genach MTHFR i PAI1, doktor już przepisał odpowiednie tabsy i liczę że wszystko skończy się pomyślnie.
A czy warto się zapisać... Termin oczekiwania na pierwszą wizytę w moim przypadku z 5 miesięcy skrócił się do 4, więc warto się zapisać a jak się uda w międzyczasie to zawsze można zrezygnować.
A na termin testowania w czerwcu jeszcze się nie zapisuje dam znać w piątek
To daj znac koniecznie jak tam -
Assunta wrote:Karmelkovaa
No właśnie u mnie prolaktyna na czczo okolo 16 ( norma była chyba do 26) a po obciążeniu było ponad 200. (Ja miałam te inne normy w labie) więc wzrost u mnie był około 12 krotny a czytałam że max 6 krotny powinien byc. Tyle że ja proga miałam ciut powyżej normy dla fazy lutealnej okolo 7.dc więc było ok a nawet bardzo ok.
Ale na ten moment doktor P. Na to nic nie powiedział.
A co do pierwszej wizyty u mnie też przedstawił wszystkie możliwe scenariusze i rzeczywiście uśmiechnięta to ja nie wyszłam ale teraz jestem pełna nadzieii że stymulacje i suplementacje pomogą
Ojej ja w takim razie mam wzrost ponad 20krotny a zaden lekarz mi nie powiedzial ze cos jest nie tak //// -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
trzydziecha wrote:Ojej ja w takim razie mam wzrost ponad 20krotny a zaden lekarz mi nie powiedzial ze cos jest nie tak ////
U mnie pierwszy gin zalecił brać bromergon po tych wynikach. Brałam go chyba 3 dni ale zaraz miałam wizytę u endokrynologa i kobieta powiedziała że na jej odpowiedzialność mam odstawić bromergon bo ona po pozostałych wynikach ocenia że owulacji mi nie zaburza i zbijać tej prolaktyny po obciążeniu nie będziemy bo to by było tylko leczenie wyniku na papierze. I jeszcze powiedziała że przy niedoczynności tak może być no i oczywiście stres. I n kolejnej wizycie u ginekologa powiedziałam o odstawieniu bromergonu i ona stwierdziła że ok. Później ten wynik widziała jeszcze jedna gin no i ostatnio doktor P. Na ten moment nic nie biorę na prolaktynę.
Może na kolejnej wizycie podpytaj o ten wynik. Bo na wyniki trzeba patrzeć ogólnie na wszystkie i ocenić działanie wszystkich hormonów naraz. Bo normy normami. Mamy idealny przykład z TSH. Normy są do 4,5 a tak naprawdę dobrze by było żeby wartość.nie przekraczała 2,5.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 08:49
Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga, opowiedz mu o swoich planach na przyszłość
r.87 Starania od maja 2016 o pierwsze dziecko,
niedoczynność tarczycy
AMH - 2,7 (02.2019)
MTHFR C677T heterozygota, PAI-1 homozygota
08.18- prawy jajowód niedrożny
p/ciała antykardiolipiniowe, B-glikoproteina, p. antygenom jajnika, p. plemnikowe - Ujemne
KIR BX( nieobecny 2DL4 norm, 2DL52 gr1 i 2), 2DS1, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1)
NK-15,2% po aktywacji 39,1%
Allo MRL - 0% (z M) seria szczepień 34,4%(zM) 51,7% (z innym dawcą) --> starania z Accofilem
Powtórka Allo MRL 6 m-cach 0%(zM) 65,9%(z innym dawcą)
HLA C : ONA C*07,17 ON C*05*07
KARIOTYPY: oboje prawidłowe -
nick nieaktualnyKurczę obiecująco wyglada ten nasz wątek czerwcowy na lipiec zostane sama... Ale bede sie cieszyć waszym szczęściem. Jak zaczęłam czytać o tych późnych owulacja to sie załamałam i nie wiem czy w tym miesiącu w ogóle pozwolę mężowi sie zbliżyć do mnie, boje sie powtórki z zeszłego miesiąca chyba za bardzo
Dzisiaj mam dwóch ginekologów i endokrynologa wiec wolny dzien spedze w przychodni ;P -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 prześledziłam Twoją historie i bardzo mi przykro. Ale nie myśl o strachu, nie czas na to, głowa do góry i działacie dalej Mi trzech lekarzy po poronieniu powiedziało, że najlepszym lekarstwem na stratę jest kolejna ciąża i to szybko, bo ciało jest dobrze przygotowane. Więc powodzenia i trzymam kciuki
-
Oleczka94 wrote:Dziewczyny mozecie zobaczyc moja miniaturke cyklu? Bo sie narobilam i nie moge w niego wejsc...
Edit. Kliknij pod swoim wykresem "udostępnij wykres", później kliknij w zakładkę "miniatura", skopiuj link, potem wejdź w ustawienia->społeczność i wklej ten link w miejsce gdzie masz "Twój podpis na forum"Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 09:49
👶 20.09.2022 💙
👧 29.07.2020 💗
👦 8.12.2018 💙