Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przed chwilą zbadalam sobie bo mam ten sprzet do mierzenia cukru i bylo 6.5 a po za kawą i herbatą gorzką nic jeszcze nie jadłam...
    ogolnie norme mam miedzy 4.0 a 7.5 wiec te 6.5 jest w normie tyle ze cukier moze sie jeszcze utrzymywać póki poziom bety nie spadnie po poronieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2018, 10:11

• Gaudianna Nowa

Wysłany: 28 maja 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :-) ja testuje 1 czerwca o ile @ nie pojawi się przed tym terminem.

agniecha2101 lubi tę wiadomość

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaudianna wrote:
    Hej kobietki :-) ja testuje 1 czerwca o ile @ nie pojawi się przed tym terminem.

Witam :)
    Tez testuje 1czerwca ;) zycze zeby sie nam udalo :)))

agniecha2101, Gaudianna lubią tę wiadomość

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• Magdzia Nowa

Wysłany: 28 maja 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dołączam do wątku. Proszę o dopisanie. Testować będę 18 czerwca. To mój pierwszy cykl starań :-)

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMała wrote:
    Witam :)
    Tez testuje 1czerwca ;) zycze zeby sie nam udalo :)))
    Rozumiem że mam Cie wpisać na listę?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Amave Nowa

Wysłany: 28 maja 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Również dołączam do wątku i proszę o wpisanie mnie na 6 czerwca :)

• MałaMała Autorytet

Wysłany: 28 maja 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Rozumiem że mam Cie wpisać na listę?
    Tak prosze !!! :)

<3 12/02/2019 <3
    SZYMEK

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katti wrote:
    co to Mthfr ?
    Nie moge się zbadać GP nie da mi skierowań na badania ponieważ oni wysylają dopiero po 3 stratach na badania jako że to moja pierwsza + 2 zdrowe ciaże nie kwalifikuje się na tego typu badania i nie dostanę skierowań.
    Cukry nie wiem to była moja druga ciaza z cukrem .

Nie rozumiem ostatniego zdania. Co to znaczy druga ciąża z cukrem? Masz cukrzycę?
    A nie bywasz w Polsce? Zrobiłabyś badania.
    Trombofile i mthfr mozesz sobie zamówic z Polski, u Was na pewno też. mthfr.uk robi, ale pełne panele. Ale nie potrzebne od razu.
    Z Polski na testdna.pl

A ja Was zostawię na jakiś czas.
    Starania zaczniemy w sierpniu, może wrześniu. Zależy od tego kiedy uda mi się zrobić histeroskopię i kiedy fizjo-gin da zielone światło.
    Zresztą cały czas sie zastanawiam czy nie dać sobie już spokoju... ile można...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Nie rozumiem ostatniego zdania. Co to znaczy druga ciąża z cukrem? Masz cukrzycę?
    A nie bywasz w Polsce? Zrobiłabyś badania.
    Trombofile i mthfr mozesz sobie zamówic z Polski, u Was na pewno też. mthfr.uk robi, ale pełne panele. Ale nie potrzebne od razu.
    Z Polski na testdna.pl

A ja Was zostawię na jakiś czas.
    Starania zaczniemy w sierpniu, może wrześniu. Zależy od tego kiedy uda mi się zrobić histeroskopię i kiedy fizjo-gin da zielone światło.
    Zresztą cały czas sie zastanawiam czy nie dać sobie już spokoju... ile można...
    Możesz do mnie na priv napisac ... w sensie ze rozumiem iż u nich to zamawiam oni wysylaja mi to do domu a ja im odsyłam itp ?

Cukrzyce mam na mysli ciążowe to byla moja druga ciaża z cukrzycą chociaż nie mam pewnosci czy przypadkiem w ogole cukrzycy nie mam.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U mnie dzis spadek tempki takze pewnie dzis lub jutro przyjdzie @.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ja mogę poprosić o wpisanie na 16.06?

Wracamy do starań po zaśniadzie w listopadzie - beta spadła praktycznie natychmiast po zabiegu i dostaliśmy zielone światło :) :) :)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj patunek jak miło Cię widzieć. Pamiętam cię z testowania... Ja dalej walczę...

Akceptacja!
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć KAL-cieszę się, że widzę znajomy nick:-)
    Możesz mi wierzyć, że doskonale rozumiem określenie "dalej walczę". Trzymam za Ciebie mocno kciuki :-)

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 00:05

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • KAL Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po usg i są dwa jaja jedno na prawym (w końcu księciunio się obudził) 12mm i na lewym 13mm tylko endo cienkie ehhh tylko 5.6mm gin mówi że nie jest źle że do wielkosci jaj może być... Owu przewidziana na poniedziałek i w tedy na kolejny monit dzisiaj miałam pobierane posiew na czystość pochwa i MUCHę i za wizytę prawie 400 zł ehhh... No i mam przez 8 dni plastry z estrogenem.

Akceptacja!
  • Oleczka94 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej rowniez poprosze o wpisanie na liste, o ile @ sie nie pojawi to bede testowac 17.06 :-) to moj czwarty cykl staran :-)

10.09.2019 Marcel
  • enka90 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Śledzę ovufriend już od kilku miesięcy i wreszcie doczekałam się momentu, kiedy mogę rozpocząć swój pierwszy cykl starań :) Niedawno dowiedziałam się, że mam Hashi. Na szczęście, nie zapeszając, dość szybko udało mi się unormować tarczycę więc biegiem bierzemy się do roboty. Zapisuję się na testowanie 22.06! :)

l22npx9iqktnebij.png
    Hashimoto, Letrox
  • zonaboba* Nowa

Wysłany: 29 maja 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja poprosze o wpisanie mnie na 9 czerwca. pewnie ni z tego nie bedzie ale mam zamiar testowac :P

Powrót po 1,5roku
    72 cs
    27lat
    9.11.18r - 1 IUI
  • KAL Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zonaboba* wrote:
    Hej :) ja poprosze o wpisanie mnie na 9 czerwca. pewnie ni z tego nie bedzie ale mam zamiar testowac :P

Hej. Widzę że już długa droga za Wami... Jakie macie problemy ze tyle lat ale nie udaje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2018, 20:44

Akceptacja!
  • zonaboba* Nowa

Wysłany: 29 maja 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    testosteron 72 norma na 43 :( poza tym ok. zrobilismy sobie 1.5roku spokoju od lekarzy ale jako tako robilam obserwacje ale tak bez spiny. teraz mamy zamiar zabrać sie na poważnie na lipca jestesmy umówieni u gin i chcemy znow podejsc do IUI ale tez chce z nia pogadac o in vitro

Powrót po 1,5roku
    72 cs
    27lat
    9.11.18r - 1 IUI
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ