X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)
Odpowiedz

CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kochane - na każdym wątku wysyp fasolek. gratulacje - nawet jak nam się nie uda to dajecie nam nadzieję na następny cykl :)

• Isaura81 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    A no właśnie to dobrze zrozumiałam z poprzedniego postu. To w takim razie wogole super:d hehehe zaskoczył Cię prog:d

No i nie dostałam zastrzyku. Kontrolujemy proga który cudownie się wziął do roboty. W środę kolejne badanie.
    Jedyna zmiana to wprowadzenie ziół. Ojca sroki nr 3 plus niepokalanek. Pije dopiero 16 dni więc się zastanawiam czy tak szybko można zauważyć efekty ?

iNso87 lubi tę wiadomość

Isaura l.37, 9 CS o 3 dziecko
    HSG - drożne jajowody
    Niedomoga lutealna
    Zioła ojca sroki nr 3
  • MARIKA12 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapomnialam wam powiedziec. Nigdy nie bralam zadnych suplementow. Jednak w szczesliwym cyklu zaczelam brac mleczko pszczele. Kolezanka mi polecila i zapewniala ze jej znajomym sie udalo stosujac ten specyfik. Niby pozwala wyhodowac ladne jajeczka. Nie wiem czy u mnie to miala znaczenie, bo to zawsze wielka niewiadoma, ale moze ktoras z was hcialaby by zglebic temat :)

Katiiii lubi tę wiadomość

18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • Katiiii Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    Dziewczyny zapomnialam wam powiedziec. Nigdy nie bralam zadnych suplementow. Jednak w szczesliwym cyklu zaczelam brac mleczko pszczele. Kolezanka mi polecila i zapewniala ze jej znajomym sie udalo stosujac ten specyfik. Niby pozwala wyhodowac ladne jajeczka. Nie wiem czy u mnie to miala znaczenie, bo to zawsze wielka niewiadoma, ale moze ktoras z was hcialaby by zglebic temat :)
    Zalecane jest także spożywanie mleczka pszczelego przez kobiety w ciąży, gdyż zmniejsza to ryzyko poronienia. Mleczko pszczele jest substancją bardzo korzystnie wpływającą na ludzi. Bez względu na ilość zjedzonego mleczka nie stwierdzono skutków ubocznych.

0d6540cdf938387553a1c29e28e3a71f.png
    Synek <3 13.08.2014
    Córeczka <3 27.06.2016
    Aniołek [*] :( 23.05.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz pobowulacji ciałko żółte jest endometrium 12 mm, piersi mnie pobolewają i to mnie zastanawia :/ i czasami brzuch zaboli kazał mi zrobić w sobotę proga i w sumie tyle

Katii zapytałam go o twoja sprawę i powiedział ze zabiegu do kolejnego okresu nie mozna współżyć powiedział ze powinnaś mieć kontrole tym bardziej po takich przejściach i ze przez 3 pełne cykle nie wznawiać staran

Bonda, Katiiii lubią tę wiadomość

• Bonda Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka,nic tylko czekać na dwie kreski.Który dzień po owu masz?

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonda wrote:
    Karmelllka,nic tylko czekać na dwie kreski.Który dzień po owu masz?
    Ovu była sobota - niedziela ja obstawiam sobota bo rano był bardzo pozytywny test ovulacyjny i doktorek powiedział ze bol owulacyjny występuje w trakcie nie pękania jajeczka tylko jak juz pęcherzyk graffa sie opróżnia a w sobotę bolało bardzo

• Katiiii Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    U mnie juz pobowulacji ciałko żółte jest endometrium 12 mm, piersi mnie pobolewają i to mnie zastanawia :/ i czasami brzuch zaboli kazał mi zrobić w sobotę proga i w sumie tyle

Katii zapytałam go o twoja sprawę i powiedział ze zabiegu do kolejnego okresu nie mozna współżyć powiedział ze powinnaś mieć kontrole tym bardziej po takich przejściach i ze przez 3 pełne cykle nie wznawiać staran
    Ślicznie dziękuje ! <3
    Tak mi zalecali lekarze w szpitalu że starania dopiero po 3 miesiącach :)
    A o współzycie tutaj dziewczyny też pisały że po pierwszej @ też tak myslałam ale zawsze to jednak lepiej mieć potwierdzenie od lekarza :)
    Jutro mam kontrole o 17:30 zobaczymy co tam wyjdzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 21:03

0d6540cdf938387553a1c29e28e3a71f.png
    Synek <3 13.08.2014
    Córeczka <3 27.06.2016
    Aniołek [*] :( 23.05.2018
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tyle klepiecie, że nie nadążam za Wami :D

Ja czuję, że na rekord w czerwcu idziecie.

U mnie 7 dpo. Czekam na tąą cholerną @. Jeju jak ja nienawidzę tego momentu cyklu.
    Do 2-3 dni na stówę pojawi się comiesięczne plamienie, i później z górki.

Jak ja bym chciała być jedną z tych zafasolkowanych.
    Ludzie! ta faza mnie dobija, bo wiesz, że i tak nic z tego, a do nowych starań jeszcze tyle czasu :(

7u229jcgzsq578gy.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z mezem.podjęliśmy decyzje ze jak w tym cyklu sie nie uda to przerwa... pojedziemy na wakacje wrócimy i wtedy.weźmiemy się do roboty...☺

kuzmoni1 lubi tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ładny cykl jak na cykl po biochemie ale maz troszkę mi zaniemógł wiec nie wiem co bedzie ehh... a to dopiero chwila ponowulacji gdzie tam jeszcze te 14-16 dni ale to prawda teraz bedzie najgorszy czas. I to uczucie rozerwania w środku jak @ przyjdzie lub na teście biało.

Ja jak bie zajdę w tym cyklu odpuszczam lekarzy badania obserwacje bedzie tylko sex co drugi dzien bez wiesiolkow itp co ma być to bedzie - nie na moje nerwy :( jestem w gorącej wodzie kąpana bardzo emocjonalna to mnie wykańcza

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiiii wrote:
    Ślicznie dziękuje ! <3
    Tak mi zalecali lekarze w szpitalu że starania dopiero po 3 miesiącach :)
    A o współzycie tutaj dziewczyny też pisały że po pierwszej @ też tak myslałam ale zawsze to jednak lepiej mieć potwierdzenie od lekarza :)
    Jutro mam kontrole o 17:30 zobaczymy co tam wyjdzie ;)
    Nie ma za co kochana!

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Agniecha a skąd dokładnie jesteś? Ja z Białego. Ja na Grudniowkach trafilam na parę dziewczyn z mojego miasta a z dwoma nawet po porodzie się spotkalysmy z dzieciakami;) także fajna sprawa:)
    Sorki, że dopiero teraz, ale nie zawsze mam czas, żeby zajrzeć na każdy wątek.
    U mnie to trochę bardziej skomplikowane :-P W tej chwili mieszkam w Szwajcarii, a jak jestem w PL, to trochę w Białym (os. Młodych), bo mamy tam swoje małe mieszkanko :-) trochę u mojej mamy w Goniądzu, trochę u taty w okolicach Jaświł (może skojarzysz ;-)), a trochę u teścia pod Sokółką :-) a swój domek będziemy chyba budować w okolicach Sokółki, jak znajdziemy w końcu odpowiadającą nam działkę :-) Ty od urodzenia mieszkasz w Białymstoku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 08:05

iNso87 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Ja juz zapomnialam co to fejs... :p odkąd zaczelam spotykać się ze swoim tak też moje konto usunelam:) za sprawą właśnie Malza który nie bawi się w takie rzeczy i nie lubi takich portali.
    A ja myślałam, że tylko ja nie mam fejsa :-P

iNso87 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • kuzmoni1 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    A my z mezem.podjęliśmy decyzje ze jak w tym cyklu sie nie uda to przerwa... pojedziemy na wakacje wrócimy i wtedy.weźmiemy się do roboty...☺
    My nie rezygnujemy ze starań ale też podjęliśmy po ostatniej porażce decyzję o wakacjach. Wykupilismy loty na koniec wrzesnia. I lecimy daleeko:) Także decyzja wygląda w ten sposób że jeśli się uda to jest to mały koszt powodzenia. I chętnie tyle zapłacę żeby być w ciąży a jeśli nie to mamy nagrodę pocieszenia :)

• agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAL wrote:
    Hej.
    Karmelllka90 spokój, tylko spokój... Wiem że łatwo się mówi ale mężczyźni nie lubią presji dlatego mój już nie wie kiedy owulka... No i za ostatnim cyklem gdzie byłam stymulowana...

Katti mój okna muł raz w życiu haha

My 26 czerwca mamy 8 rocznicę ślubu a razem jesteśmy 16 lat :) czyli pół mojego życia :)

Agniechaa jaaa już 17tc... Kiedy to zleciało.... Wiesz już co nosi pod serduchem...?

Ja nadal nie mam @ powinna być wczoraj... Jutro zatestuje jeszcze raz... Zobaczymy...

Dziś skosilam trawnik przed działką i mi się kosiarka popsuła... Ehhh
    Hehe mój chyba w życiu okien nie mył, przynajmniej nigdy nie było mi dane doświadczyć tak cudownego widoku :-D

Fakt, leci ten czas... Jeszcze niedawno wpatrywałam się czy serio widać tą drugą bladą kreskę, a tu już prawie połowa ciąży ;-) Płci jeszcze nie znam, tzn wczoraj byłam na nieplanowanej wizycie, bo mi się chyba jakaś infekcja przyplątała i gin przy okazji zaglądał co tam jest między nogami, ale nasz bąbel jakoś za bardzo nie chce współpracować i strasznie zaciskał nóżki :-P Na początku gin stwierdził, że chłopak, później, że cofa to co powiedział i raczej chyba dziewczynka, a potem, że jednak jak na łechtaczkę to trochę za bardzo wystaje :-P Na koniec uśmiechnął się i powiedział, że według niego chłopak :-) ale ja się narazie nie nastawiam, przynajmniej się staram ;-) mąż oczywiście twierdzi, że i tak będzie chłopiec i tak :-P zobaczymy za 2 tygodnie :-)

kuzmoni1 lubi tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • agniecha2101 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    Przepraszam to bedzie 7 tydz 6+2 dni
    Ja właśnie byłam na pierwszej wizycie w 6t2d i serdusio już biło :-) ale czasem jest to jeszcze za wcześnie, wszystko zależy od długości cyklu, dnia owulacji, zagnieżdżenia itp. Oczywiście trzymam kciuki, żebyś już ten pulsujący punkcik zobaczyła ;-)

Paula83, iNso87 lubią tę wiadomość

👶 20.09.2022 💙
    👧 29.07.2020 💗
    👦 8.12.2018 💙
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam nad morzem wracam, a tu milion stron ale i jaki piękny wysyp fasolek gratulacje wszystkim, a z reszta widzę się w lipcu, który mam nadzieje okaże się szczęśliwy już raz był bo z synkiem właśnie w lipcu się udało.
    Miłego dnia

iNso87 lubi tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Bonda Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się porannie :-)
    Odnotowałam dziś spory spadek temperatury, właściwie to czułam że jest mi mniej gorąco. Trochę za szybko żeby to był spadek na @ Mam nadzieję, że mi się nie zrobią "zęby" na wykresie. Wczoraj M skosił trawę wkoło domu i nadleciały dwa bociany, potem przybiegły dwa zające. Mam nadzieję, że to symbol płodności ;-) ;-)
    Agniecha, jak się czujesz w 16tc?

ams lubi tę wiadomość

f2w3rjjgl4va9bg3.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    ja dzis w 7dpo zrobilam proga 21,54 ng/ml. Dobry wynik ale mysle,ze w tym cyklu nie pyknie. W poprzednim cyklu mialam 20,78ng/ml takze ten.. wiem,ze to nie jest wyznacznik ciazy ale tak troche sie posugerowalam ;)

edit.

Faza lutealna do 15,9ng/ml, a I trymestr - 2,8-147,3ng/ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 12:27

Bonda, Isaura81 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ