CZERWCOWE TESTOWANIE ;-)
-
WIADOMOŚĆ
-
Multiwitamina wrote:Dziewczyny pomożecie? Jest ok nie ok?
LH 16 normy lab/:
2.4 - 12.6 f. folikularna
14 - 95.6 f. owulacyjna
1 - 11.4 f. lutealna
7.7 - 58.5 postmenop.
FSH 7.8
3.5 - 12.5 f. folikularna
4.7 - 21.5 f. owulacyjna
1.7 - 7.7 f. lutealna
25.8 - 134.8 menopauza
Estradiol 33.07
12.5 - 166 f. folikularna
85.8 - 498 f. owulacyjna
43.8 - 211 f. lutealna
0 - 54.7 meno
TSH mU/l 1.910
0.25 - 5 Eutyreoza
do 0.15 Nadczynność
od 7 Niedoczynność
FT3 pmol/l 4.82 4.00 - 8.30
FT4 pmol/l 14.08 10.60 - 19.40
Trochę ponad masz stosunek LH do FSH (generalnie świadczący o PCOs,ale ja mam podobny i u mnie mimo tego owulacja jest).
Estradiol jest ok.
Wg niektórych gin TSH lekko do zbicia,chociaż ja też mam takie i jest ok.na ft3 i 4 się nie znam. -
MałaMi90 wrote:Daj znać jak wyniki. Nasze się bardzo poprawiły jakieś 2 mc temu stąd moja podwojona nadzieja.
Moj bierze teraz profertil (wcześniej zuzyl 3 opakowania fertilman plus). Mace odłożył bo się zle po niej czuje (bol zaladka, glowy itp).
Dam znac na pewno. Boje sie ze wyjdzie w ogole 0% i nawet iui bedie bez sensu ;( -
kuzmoni1 wrote:A co stosowaliscie?
Moj bierze teraz profertil (wcześniej zuzyl 3 opakowania fertilman plus). Mace odłożył bo się zle po niej czuje (bol zaladka, glowy itp).
Dam znac na pewno. Boje sie ze wyjdzie w ogole 0% i nawet iui bedie bez sensu ;(
Stosuje profertil. Witaminę E tylko że ona jest na receptę i witaminą C na poprawę ruchliwości. Ogólnie h nas problem leżał po stronie pracy mąż pracuje przy chemii. Staranie się o pierwsze?Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
iNso87 wrote:Hej!
Ja juz po wynikach w przedszkolu. Niestety Mala moja się nie dostała. Szkoda no ale cóż. Moja wina, że w marcu normalnie nie skladalam. 12dzieci było na 2wolne miejsca. Jutro po zakończeniu roku szkolnego Starszej zajde do Dyrektorki zapytać o listę rezerwowa. Czy taka wogole jest, w razie jakby we wrześniu ktoś się jednak niezdecydowal albo w srodku roku szkolnego to, żeby dzwonili to my chętne.
A to do prywatnego czy publicznego ?
Ja mojej małej papiery składałam do przedszkola na początku maja tyle że płaciłam 25funtów za miejsce bo czesto jest tak że rodzice zapisują a potem wycofują sie i wtedy blokują miejsce innym dzieciom stad się płaci własnie 25f za trzymanie miejsca jako rekompensata no i też można składać papiery dużo wczesniej i też sie placi 25f za trzymanie miejsca dla danego dziecka. W dniu urodzin córki czyli 27 czerwca na godz 10:00 córka ma spotkanie w przedszkolu w celu rozeznania czyli aby mogla sobie zobaczyc co i jak,pochodzic po sali w ktorej bedzie sie bawic aby tak sie przyzwyczaiła i zobaczyła jak jest fajnie
Po za tym jestem zadowolona bo udalo sie ogarnac tlumacza na kolejne spotkanie u lekarza i na wizyte w szkole u syna ktore tez bedzie 27czerwca z tym ze na godz 14:00 w nowej szkole Chociaż tyle radosci z dnia dzisiejszego bo prócz tego ogarnia mnie smutek... 21 maj brak serduszka ...to juz równy miesiac od tej wiesci i na samą mysl o tym jest mi mega smutno i łzy same leca ...
Po za tym z rana bylam na tym pobraniu krwi. Zobaczymy co 26 czerwca sie okaze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 18:15
-
MałaMi90 wrote:Stosuje profertil. Witaminę E tylko że ona jest na receptę i witaminą C na poprawę ruchliwości. Ogólnie h nas problem leżał po stronie pracy mąż pracuje przy chemii. Staranie się o pierwsze?
Ja zazywalam wit c sama ale nerki mnie po niej bolaKatiiii lubi tę wiadomość
-
kuzmoni1 wrote:U nas nie wiem co jest przyczyna zlych wyników. Maz ma stresujaca pracę ale nie sądzę zeby to az tak psulo wyniki.tak staramy sie o 1 dziecko juz15 cykl.
Ja zazywalam wit c sama ale nerki mnie po niej bolaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 18:48
-
iNso87 wrote:Witam się od rana!
Anusiak to masz dość trudna sytuację. Szkoda, że nie masz komu dać na dzień chociaz Córki, bo to naprawdę czasem jest potrzebne dla rodzica, zeby odsapna od codzienności. No a z pracą to juz wogole lipa:/ zdaje się duże te nasze dzieci ale ja swoją to bardziej balabym się sama zostawić jeszcze np. Na czas pracy. Wiem, że pewnie poradziła by sobie ale ja jestem taka Mamuśka.. Ze przy spódnicy mając 18lat to lepiej żeby chodziły Mój Malz się z tego śmieje bo to facet i najlepiej na głęboką wode by puścił dzieci samopas, zeby posmakowaly życia.
No a ja wczoraj wieczorem miałam 37,7 na dole. Zmierzylam z ciekawości. Pod pachą też sobie odrazu Zmierzylam bo miałam wrażenie jakbym gorączkę miała i było 36,7:p także żadnej gorączki a ja tak rozpalona się czułam. Myślę, że takie mierzenie wieczorem jest niewiarygodne.
U mnie dziś tempka spadła. Ciekawe czy zagnieżdżanie czy na @ pomalu spada.
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Tak jak najbardziej w 6 dc jesteś jeszcze w czasie miesiączki, albo tuż po, ja czasami też mierzyłam od 6 -7 dnia cyklu.Córcia - 24.01.2012 r.
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Anet85 wrote:Tak jak najbardziej w 6 dc jesteś jeszcze w czasie miesiączki, albo tuż po, ja czasami też mierzyłam od 6 -7 dnia cyklu.
-
https://www.aptekagemini.pl/termometr-microlife-mt-16c2.html
Ja mam taki termometr;-)Córcia - 24.01.2012 r.
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
nick nieaktualny
-
Ja o dziwo jeszcze siedzę w salonie przed tv. Z nudów mecz oglądam. Dzieci spia, Malz ledwo ciepły siedzi twardo mimo, że oczy mu się zamykają.. Oo wlasnie idzie spac hehehe. No i po dzisiejszym 30stopniowym upale w dzień aż do wieczora od 21 mamy deszcz i świeże powietrze.. Z burza no ale trudno:p
Isaura ja jutro nie robie nic:) A w sumie to cos pewnie na szybko. Zupe mam z dzis pieczarkowa to będzie akurat dla wszystkich(zawsze robię duży garnek i wychodzi na 2-3dni nawet). W sumie mam nuggetsy to moze z frytkami i tyle:p Za to dzis chińskie danie powiedzmy też takie na szybko. Ryż ugotowany z usmazona piersią kurczaka i z warzywami z patelni w sosie słodko-kwaśnym
Kasialora ja zawsze mierze od ok. 6dc bo jakoś podczas @ nie lubię się tam gmerac na dole termometrem...
Anet ja też porównuję do wykresów na tablicy hehehe no ale czekamy dalej. Jeszcze trochę i bedzie kolejne mierzenie. Może choć trochę się coś jutro wyjaśni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 21:44
-
nick nieaktualnyIsaura widzę, że testujemy jednego dnia, nie kusi Cie już testować? Ja nie wiem czy czasem jutro nie zatestuje.
U nas też w końcu deszcz spadł i jest czym oddychać
A na obiad jutro spaghetti z dzisiaj. w piątki zazwyczaj ide na łatwizne z obiadamiNona lubi tę wiadomość
-
Katiiii wrote:Szkoda że się nie dostała mimo to trzymam kciuki aby istniała taka lista rezerwowa.
A to do prywatnego czy publicznego ?
Ja mojej małej papiery składałam do przedszkola na początku maja tyle że płaciłam 25funtów za miejsce bo czesto jest tak że rodzice zapisują a potem wycofują sie i wtedy blokują miejsce innym dzieciom stad się płaci własnie 25f za trzymanie miejsca jako rekompensata no i też można składać papiery dużo wczesniej i też sie placi 25f za trzymanie miejsca dla danego dziecka. W dniu urodzin córki czyli 27 czerwca na godz 10:00 córka ma spotkanie w przedszkolu w celu rozeznania czyli aby mogla sobie zobaczyc co i jak,pochodzic po sali w ktorej bedzie sie bawic aby tak sie przyzwyczaiła i zobaczyła jak jest fajnie
Po za tym jestem zadowolona bo udalo sie ogarnac tlumacza na kolejne spotkanie u lekarza i na wizyte w szkole u syna ktore tez bedzie 27czerwca z tym ze na godz 14:00 w nowej szkole Chociaż tyle radosci z dnia dzisiejszego bo prócz tego ogarnia mnie smutek... 21 maj brak serduszka ...to juz równy miesiac od tej wiesci i na samą mysl o tym jest mi mega smutno i łzy same leca ...
Po za tym z rana bylam na tym pobraniu krwi. Zobaczymy co 26 czerwca sie okaze.
Dobrze, że chociaż Wy macie dziś dobry dzien:)) co prawda tragedii nie ma, ze nie idzie w tym roku, bo w sumie i tak rok wcześniej by teraz szła. Ale juz za rok to nie ma bata pójdzie napewno:p bo już 3lata skończone to mus:dKatiiii lubi tę wiadomość