Czerwcowe testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy w zeszłym cyklu codziennie, prócz jednego dnia, więc nie było opcji przegapienia dni płodnych, a jednak nic z tego nie było, teraz mam przerwę od ❤️ przez @, ale po to zaczynamy ostro i nie ze względu tylko starań, ale u nas ostatnio tak jest, taka zwiększona częstotliwość. Jakoś tak na wiosnę!
Mi owulacja powinna wypaść 2/6, a 3 mam ginekolog. Niby zawsze przed wizytą dzień wcześniej nic, ale tym razem jednak nie odpuszczę, zwłaszcza, że nie będę mieć robionej cytologii, bo mam aktualną.
Dziewczyny, czy Pani 3 czerwca przez usg będzie mi wstanie powiedzieć czy ta owulacja była? -
Przyszłam Wam tu trochę pokichać i pokaszleć wirusami ciążowymi Trzymam kciuki dziewczyny!
Nona Przedszkolanka na fiolecie uprzejmie doniosła, że tu grasujesz! Haha nic się nie ukryjeNona, Samosiowa staraczka, Agafiga, Wik89, Shas91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzastina wrote:Dziewczyny jak to jest z tymi testami owu..kiedy wiecie ze jest pozytywny to ta druga kreskę macie taka ciemna czy ciut jasniejsza od tej drugiej???jestem w 13 dc ciemnieje ale niejest jeszcze tak mega widoczna o.o
Z tego co kiedyś czytałam, to jak kreska jest jaśniejsza niż ta druga to owu się zbliża a jak jest taka sama to chyba jest właśnie owulacja, przynajmniej ja jak kiedyś zrobiłam test to mi tak wyszło a w ten dzień na pewno miałam owulację i właśnie 2 grube kreski wyszły.Dzastina lubi tę wiadomość
-
Ja będę mieć dni płodne w tym tygodniu co będzie teraz.
Czy was też czasem po tym jak mąż skończy w was boli podbrzusze? Ja czasem tak właśnie mam, nie wiem dlaczego ale zauważyłam taką zależność.
A co do tego W dni płodne to też nie wiem kiedy najlepiej, bo codziennie to nie wiem czy by mi się chciało , takie to trochę by było wymuszone -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 13:55
Nona lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
1cs po poronieniu - cb
Klinika Gyncentrum
On:
Parametry poniżej normy.
Badania 04.20r. / 08.20r.
Morfologia: 1% / 3%
Fragmentacja DNA: 35 % /20%
Hba: 78 %
Kariotypy ok
21 cs 💚
18dpo - beta 989 mIU/ml
21dpo - beta 3312 mIU/ml
-
nick nieaktualny
-
Dzastina wrote:Dziewczyny jak to jest z tymi testami owu..kiedy wiecie ze jest pozytywny to ta druga kreskę macie taka ciemna czy ciut jasniejsza od tej drugiej???jestem w 13 dc ciemnieje ale niejest jeszcze tak mega widoczna o.o
Dzastina, Ignissa lubią tę wiadomość
-
Cichosza wrote:Ta kreska od strony gdzie masz siku musi być taka sama albo ciemniejsza i to znak że w ciagu 24-36h będzie owulka
Kokoszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny, tak Was sobie podczytuję i widzę, że akurat gadacie o testach owu...niech mi któraś z Was powie jak to jest.. Jest sobie owulacja, są więc jej objawy -temperatura, śluz, ból jajnika, test owu. I teraz bądź tu mądrym... u mnie w 13dc - ból jajnika, następny dzień skok temp. A tu nagle dzień 16-ty i śluz białko jajka + pozytyw test owu.
To ten skok temperatury za wcześnie czy jak?...
A co do testów, to mam dwa rodzaje z allegro. Jedne są granatowe drugie różowe. Wczoraj zrobiłam oba...na różowym dwie grube krechy, a na tym granatowym ledwie ta druga blada... -
Kittinka83 wrote:Witajcie dziewczyny, tak Was sobie podczytuję i widzę, że akurat gadacie o testach owu...niech mi któraś z Was powie jak to jest.. Jest sobie owulacja, są więc jej objawy -temperatura, śluz, ból jajnika, test owu. I teraz bądź tu mądrym... u mnie w 13dc - ból jajnika, następny dzień skok temp. A tu nagle dzień 16-ty i śluz białko jajka + pozytyw test owu.
To ten skok temperatury za wcześnie czy jak?...
A co do testów, to mam dwa rodzaje z allegro. Jedne są granatowe drugie różowe. Wczoraj zrobiłam oba...na różowym dwie grube krechy, a na tym granatowym ledwie ta druga blada...
te różowe są czułości 10 a granatowe chyba 30 także to normalne, że na różowym dwie grube krechy
a w 13 dc robilas test?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2019, 10:01
Kittinka83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak, w 13 był negatywny i w 14 też negatywny. Dzięki za odpowiedź LaBelle
nie wiedziałam, że są różnej czułości, choć domysły były
Zastanawia mnie tylko moja temp. czemu już sobie poszła w górę..
Dziś test negat( ten różowy)szyjka wysoko, miekka, ale już zamknięta więc raczej nic z tego nie będzie... -
nick nieaktualnyNona wrote:Ruda, ja też dzień przed ginem normalnie bzyk bo przecież jak na monit idę to nie przeszkadza. Tak, gin zobaczy zapadniety pecherzyk /ciałko żółte zna bank będzie wiedział że po owu.
Nie byłaś nigdy na monitoringu? Polecam tak 2-3usg w cyklu zrobić.
no właśnie do tej pory nie miałam monitoringów, ale idę wtedy do Pani doktor i z nią podejmę ten temat -
nick nieaktualnyNona wrote:Ruda, ja też dzień przed ginem normalnie bzyk bo przecież jak na monit idę to nie przeszkadza. Tak, gin zobaczy zapadniety pecherzyk /ciałko żółte zna bank będzie wiedział że po owu.
Nie byłaś nigdy na monitoringu? Polecam tak 2-3usg w cyklu zrobić. -
U mnie zawsze owulacja taka, że nie da się jej przegapić.
Kiedyś w ogóle nie wiedziałam kiedy mam, ani nic nie czułam, jak to po porodzie się wszystko zmienia ;p
Ale i oprócz, że owulacja wyczuwalna PMS też, kiedyś nie pamiętam żebym coś miała oprócz rozdrażniania, a teraz PMSy mam takie, że można pomyśleć, że to objawy ciążowe, mdłości bóle piersi, ostatnio nawet i jajnik mnie pobolewał, senność, no chyba wszystko co można mieć . Także, za komfortowe to nie jest zwłaszcza, że nie trwa 1 dnia tylko już nawet z tydzień przed @.LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
dysiak wrote:U mnie zawsze owulacja taka, że nie da się jej przegapić.
Kiedyś w ogóle nie wiedziałam kiedy mam, ani nic nie czułam, jak to po porodzie się wszystko zmienia ;p
Ale i oprócz, że owulacja wyczuwalna PMS też, kiedyś nie pamiętam żebym coś miała oprócz rozdrażniania, a teraz PMSy mam takie, że można pomyśleć, że to objawy ciążowe, mdłości bóle piersi, ostatnio nawet i jajnik mnie pobolewał, senność, no chyba wszystko co można mieć . Także, za komfortowe to nie jest zwłaszcza, że nie trwa 1 dnia tylko już nawet z tydzień przed @.
ja po poronieniu mam DOKŁADNIE to samo (( -
Dokladnie ja tez juz nieobczajam tych testow owu bo jesli w 13 dc test mozliwe ze byl pozytywny a niebylo jeszcze skoku temp ?to owulacja byla czy dopiero jest jak bedzie skok temp?kiedys cos czytalam ze owu moze wystapic 3 dni przed i 3 dni przed skokiem czy jakos tak ????to mozliwe?