Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet
    Postów: 15142 6962

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 22:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    No ja tymbardziej zachodze w głowę bo nie wiem czemu nie zachodze... Minął rok.. Nie udało się.. Brałam Clo... No i ostatni cykl z nim.. Monitoringu nie miałam... Żadnych badan... Teraz jak będę szła to pójdę do innego lekarza może ona jakoś mnie pokieruje kiedy jakie badania... Zajmie się tym w czym jest problem... Bo w czymś musi być..
    Dziwi mnie.podejscie Twojego.lekarza .
    Zero badan , daje clo na slowo . Zmien go moze ...

    Nona, LaBellePerle lubią tę wiadomość


    de7e166350.png

    b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 czerwca 2019, 22:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:05

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 06:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przed rokiem starań tez zasen nie chciał dać badań ani leków. Wszyscy zapraszają po nie udanym roku...

    Dziś tempka tak mi skoczyła, ze aplikacją zwariowała i wyznaczyła mi owulację na przedwczoraj 🙈 Z tej okazji poszlam sobie zrobić test z porannego moczu. Tez biel, nawet cienia brak. Czy ten skok może byc od Duphastonu? Choc biorę go juz 8 dzień i wczesniej nie skakało...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b774ea5e1f04.jpg

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 06:20

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1555 2112

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 06:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Dzięki bo już myslalam że coś się dzieje.. Albo że owulacji nie bylo..


    Justyna a Ty miałaś w ogóle jakieś podstawowe badania hormonów? Prolaktyna, fsh, LH, progesteron? Estrogeny? Tarczyca? Takie kompletne podstawy. Z podejścia Twojego lekarza to nie wiem. No i ważne badanie nasienia.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 07:27

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1555 2112

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 06:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f8c71e59cd7a.png


    Jeśli nie miałaś, to ja jak najprędzej bym w to uderzyła.

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Ofelia Koleżanka
    Postów: 44 9

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 06:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja @ powinnam dostać 16, ale zamiast tego miałam dwa dni brązowo jasne plamienia. Dziś rano wstaje i dalej ciągniecie jajników jakby już za chwileczkę miała przyjść @, ale nic nie ma

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 06:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Witam z rana. Nie ma to jak orzeźwiajaca biel vizira o świcie.
    Już nie wiem co ze mną nie tak. Idę do gina

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 06:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Cześć. Witam z rana. Nie ma to jak orzeźwiajaca biel vizira o świcie.
    Już nie wiem co ze mną nie tak. Idę do gina
    Ile dni trwa juz twoj cykl?

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Ile dni trwa juz twoj cykl?

    38 dni

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Justyna a Ty miałaś w ogóle jakieś podstawowe badania hormonów? Prolaktyna, fsh, LH, progesteron? Estrogeny? Tarczyca? Takie kompletne podstawy. Z podejścia Twojego lekarza to nie wiem. No i ważne badanie nasienia.
    Nic nie miałam.... Nic a nic ☹️ dlatego teraz idę do innego lekarza..

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2019, 08:00

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Cześć. Witam z rana. Nie ma to jak orzeźwiajaca biel vizira o świcie.
    Już nie wiem co ze mną nie tak. Idę do gina
    U mnie też :) czyli wczorajszy test się mylił...

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    U mnie też :) czyli wczorajszy test się mylił...
    O kurde a nadzieję już dał ☹️

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle dziś tempka skoczyła 😊 oby się utrzymała tylko...

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c03717294f0d.jpg

    Ignissa lubi tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • Tara Przyjaciółka
    Postów: 79 31

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    U mnie też :) czyli wczorajszy test się mylił...

    Wiesz że mi w ciąży 9dpo wyszedł test ciążowy z kreseczka a 10dpo z samego rana biel vizira:) pobiegłam ze łzami na bete wyszła coś koło 27. Teraz ta moja biel ma 3lata ❤ nadzieja umiera zawsze ostatnia :)

    IO, PCO
    Starania od 11.2016
  • Marika92 Autorytet
    Postów: 468 344

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Nic nie miałam.... Nic a nic ☹️ dlatego teraz idę do innego lekarza..
    Z tymi lekarzami trzeba uważać. Ja do swojego poszłam po 6 miesiącach bezowocnych starań (ale dwa tyg później dowiedziałam się, że jestem w ciąży). No i on kazał czekać do roku czasu i wcześniej nic nie badać 😏 Jeśli po tym roku by się nie udało, to mówił, że badanie nasienia w pierwszej kolejności. Później poroniłam i znowu do niego poszłam, bo chciałam żeby mi powiedział jakie badania mogłabym sobie porobić - oczywiście wszystko chciałam robić prywatnie, ale mimo to ten lekarz olał sprawę, bo dopiero po 3 poronieniu zleca się szczegółowe badania, patrzył na mnie jak na wariatke, a przecież za jego hajs tego bym nie robiła 😏 I gdybym w tym nie grzebała i go posłuchała, to nie miałabym tej wiedzy, którą teraz mam i najprawdopodobniej przeżyłabym poronienie za poronieniem. U Ciebie minął już rok, dlatego patrząc na podejście lekarzy, to powinno już teraz coś ruszyć, bo tak naprawdę, stoisz w miejscu ☹️ I tak jak dziewczyny piszą w pierwszej kolejności hormony, nasienie, drożność. Tylko trzeba zacząć szukać problemu, bo ewidentnie gdzieś jest 😏

    mhsvi09k9f9yh4tj.png

    14.07.2020 Michaś ❤️

    08.01.2019 [*] 9tc 💔
    08.2019 ciąża biochemiczna
    ~ Trombofilia wrodzona
    ~ MTHFR 677 CT homo
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tara wrote:
    Wiesz że mi w ciąży 9dpo wyszedł test ciążowy z kreseczka a 10dpo z samego rana biel vizira:) pobiegłam ze łzami na bete wyszła coś koło 27. Teraz ta moja biel ma 3lata ❤ nadzieja umiera zawsze ostatnia :)
    Poczekam do [email protected] i znów zrobię :)

  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    A tak w ogóle dziś tempka skoczyła 😊 oby się utrzymała tylko...

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c03717294f0d.jpg
    No pięknie :) niech teraz tak się trzyma, u mnie dalej zygzak z temperatur 😂

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Mi przed rokiem starań tez zasen nie chciał dać badań ani leków. Wszyscy zapraszają po nie udanym roku...

    Dziś tempka tak mi skoczyła, ze aplikacją zwariowała i wyznaczyła mi owulację na przedwczoraj 🙈 Z tej okazji poszlam sobie zrobić test z porannego moczu. Tez biel, nawet cienia brak. Czy ten skok może byc od Duphastonu? Choc biorę go juz 8 dzień i wczesniej nie skakało...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b774ea5e1f04.jpg
    Nikt nie ma pomysłu co to za skok i czy moze miec zwiazek z Duphastonem?

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Nikt nie ma pomysłu co to za skok i czy moze miec zwiazek z Duphastonem?
    Ja brałam duphaston ale nie miałam żadnych skoków przez niego więc myślę że on nie ma tu nic do rzeczy, spójrz na mój wykres ja to mam porabane temperatury...

    Ignissa, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 18 czerwca 2019, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marika92 wrote:
    Z tymi lekarzami trzeba uważać. Ja do swojego poszłam po 6 miesiącach bezowocnych starań (ale dwa tyg później dowiedziałam się, że jestem w ciąży). No i on kazał czekać do roku czasu i wcześniej nic nie badać 😏 Jeśli po tym roku by się nie udało, to mówił, że badanie nasienia w pierwszej kolejności. Później poroniłam i znowu do niego poszłam, bo chciałam żeby mi powiedział jakie badania mogłabym sobie porobić - oczywiście wszystko chciałam robić prywatnie, ale mimo to ten lekarz olał sprawę, bo dopiero po 3 poronieniu zleca się szczegółowe badania, patrzył na mnie jak na wariatke, a przecież za jego hajs tego bym nie robiła 😏 I gdybym w tym nie grzebała i go posłuchała, to nie miałabym tej wiedzy, którą teraz mam i najprawdopodobniej przeżyłabym poronienie za poronieniem. U Ciebie minął już rok, dlatego patrząc na podejście lekarzy, to powinno już teraz coś ruszyć, bo tak naprawdę, stoisz w miejscu ☹️ I tak jak dziewczyny piszą w pierwszej kolejności hormony, nasienie, drożność. Tylko trzeba zacząć szukać problemu, bo ewidentnie gdzieś jest 😏
    No u mnie to było tak:
    Chodziłam na nfz..
    Poszłam do takiej ginekolog w styczniu jakoś.. Zrobiła mi cytologie, skierowała na usg i z tymi wynikami miałam do niej wrócić... Gdy poszłam był inny lekarz bo ta co u niej byłam okazało się że tylko raz w tygodniu przyjmuje.. I ten lekarz spojrzał w to usg, cytologie... Bo poszłam już z wynikami.. I zapytał się czy robiliśmy jakieś badania oprócz tego.. Np nasienia no to mu mówię że jeszcze nie. A on ze a to jeszcze rok nie minął... I dał mi te clo.. Ja oczywiście zirloba w temacie... Dopiero na forum się naczytalam że powinnam mieć monitoringi przy braniu tego... Teraz jak zacznę nowy już cykl mam zamiar sprawdzić kiedy ta lekarka przyjmuje, bo do niego nie pójdę... No on miły czlowiem, potrafi podnieść na duchu i narobić nadziei że te clo poskutkuje... Wizyta byka w sympatycznej atmosferze... Ale nie o to mi chodziło.. Wolałabym już te badania i przynajmniej wiedzieć co i jak.. Na własną rękę to co ja mogę.... Wolałabym mieć lekarza ktirymiepopriwadzi, pokieruje jakoś.... A nie tylko ze będzie miły, da tabletki i zaprosi na potwierdzenie ciąży.... Bo tak powiedział jak zapytałam kiedy mam teraz przyjść na wizytę....

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
‹‹ 102 103 104 105 106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego