Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 17:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś powinna spaść temperatura i pojawić plamienie, niestety nic się nie wydarzyło. Zrobiłam test ale nic z tego. Chyba Duphaston wydłużył mi fazę lutealną a i tak mam 14 dni, 15 lekki spadek i plamienie... Mam nadzieję, że jutro się zacznie, bo mam juz dosyć tego cyklu.
    Dziewczyny, gdzie kupowałyscie ten żel conceive? W necie wszedzie jest nie dostępny.

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa, ja kupowalam na allegro, czy polecam? Nie wiem. Jakos dla mnie to niehigieniczne wkladac ten aplikator, myslalam, ze sa jakos zabezpieczone a nie tak luzem w pudełku, zeby sobie tym infekcji nie narobic

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1580 2228

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 17:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignissa wrote:
    Mi dziś powinna spaść temperatura i pojawić plamienie, niestety nic się nie wydarzyło. Zrobiłam test ale nic z tego. Chyba Duphaston wydłużył mi fazę lutealną a i tak mam 14 dni, 15 lekki spadek i plamienie... Mam nadzieję, że jutro się zacznie, bo mam juz dosyć tego cyklu.
    Dziewczyny, gdzie kupowałyscie ten żel conceive? W necie wszedzie jest nie dostępny.


    Z tego co wiem, on zmienił nazwę.

    https://www.aptekagemini.pl/group/fertilsafe-plus

    Ja w szczęśliwym cyklu używałam preseed.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 17:53

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Beataem Debiutantka
    Postów: 11 8

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    W pierwsza ciąże też zaszłam plamiac tzn w cyklu w którym się udało to nie plamilam. Ginowie nie widzą przyczyną. Progesteron mam ok, mam mini nadzerke ale nie do leczenia bo mini, na razie to olewam, plamienia dzień do nawet 4-5 dni przed.


    U mnie tego typu plamienia przed miesiączką pojawiały się wtedy, kiedy miałam niski poziom progesteronu.

  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beataem wrote:
    U mnie tego typu plamienia przed miesiączką pojawiały się wtedy, kiedy miałam niski poziom progesteronu.

    To wtedy wlasnie duphaston powinien pomóc, mi nie pomogły nawet 2 tabletki dziennie, a progesteron 7 dn po ovu był ponad 20 przy normie 19 + ten duphaston to myslalam ze mi piersi wybuchna 😣😣

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:12

  • Kasztanek Autorytet
    Postów: 2197 1462

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Przepraszam, że wbijam się w wątek, zwłaszcza, że nie testuję w czerwcu, ale temat plamień mnie też dotyczy. Walczę z nimi od dawna i szukam przyczyny. Luteina/duphaston nic nie zmienił. Podobno też podwyższona prolaktyna może powodować plamienia. A może to zbyt szybki spadek estrogenów przed okresem? Zamierzam wyjaśnić tę kwestię, bo męczę się miesiąc w miesiąc.

    Nona lubi tę wiadomość

    Dziś możesz mieć bardzo zły dzień, ale jutro może przyjść najpiękniejszy dzień w Twoim życiu. Musisz tylko do niego dotrwać.

    MTHFR 677C-T hetero, PAI 1 4G homo, Hashimoto
    Laparoskopia - 21.05.2020
    Amh 07.2018 - 1,83
    Amh 08.2020 - 3,06
    Ivf 09.2020 jest zgoda 👍

    Niepłodność : in vitro
    1:0
    ❄️❄️❄️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4182 1754

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Któraś testuje w najbliższym czasie?
    Oprócz naszej pięknej perły. LA Belle Perl możesz testować jak Cię to uspokaja, luzik.
    U mnie 8/9dpo I zero objawów na ciąże.
    Będę testować w środę jak nie będzie plamienia beż /kawa z mlekiem...
    Jestem jak zwykle w 2 fazie trochę cieplejsza, cycki spuchly trochę jak zwykle I tyle.

    W pierwszej ciąży miałam bol krzyża, rozciąganie w brzuchu. A teraz nic...
    Ja kochana pede testować też chyba w środę 😊 dziś jestem 8 dpo i nic nie czuję... Nawet cycki mnie nie bolą jak przed @.. Ale w poprzednim cyklu też nie bolały a @ i tak przylazła... Ja to podejrzewam że mi się nie uda zanim nie zrobię badań i nie będę znała przyczyny no i nie włączę leczenia w razie czegoś... Ale jak na tę chwilę i tak pewnie zatestuje w środę...

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 20:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasztanek wrote:
    Cześć dziewczyny. Przepraszam, że wbijam się w wątek, zwłaszcza, że nie testuję w czerwcu, ale temat plamień mnie też dotyczy. Walczę z nimi od dawna i szukam przyczyny. Luteina/duphaston nic nie zmienił. Podobno też podwyższona prolaktyna może powodować plamienia. A może to zbyt szybki spadek estrogenów przed okresem? Zamierzam wyjaśnić tę kwestię, bo męczę się miesiąc w miesiąc.

    Prolaktyne tez u mnie brano za przyczynę, została wyregulowana idealnie a plamienia nadal wciaz sie pojawiały, wiec to nie to. Estrogeny tez przebadane. Progesteron uregulowany. Kilka lat zmarmowane zeby jakiś polip zrobil mnie bezplodna. Objawy ginekolodzy mieli podane na tacy, czemu na to nie wpadli skoro internet wiedział, nie mogli sobie wpisac w google?

  • Mishigami00 Autorytet
    Postów: 833 438

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Któraś testuje w najbliższym czasie?
    Oprócz naszej pięknej perły. LA Belle Perl możesz testować jak Cię to uspokaja, luzik.
    U mnie 8/9dpo I zero objawów na ciąże.
    Będę testować w środę jak nie będzie plamienia beż /kawa z mlekiem...
    Jestem jak zwykle w 2 fazie trochę cieplejsza, cycki spuchly trochę jak zwykle I tyle.

    W pierwszej ciąży miałam bol krzyża, rozciąganie w brzuchu. A teraz nic...

    Ja dzisiaj 25dc, cykle 26-28dni, ale wg obserwacji owu była 15.06, mam prawdopodobnie 10 dni fazę lutealną więc jutro powinna być @. Wczoraj cały czas mnie mdliło, miałam jakieś zawroty głowy i miękkie nogi ogólnie słaba się czułam.

    Od kilku dni dziwne pobolewanie w brzuchu nie boli, ale takie dziwne ciągnięcie to jest.

    Jeśli się nie zjawi do wtorku to zrobię test w środę. Niestety przez wyniki nasienia męża nie łudzę się, że się udało...

    28lat
    12cs o pierwsze maleństwo


    Cykle 26-28dni

    1.11.2019 - Cień na teście ciążowym
    2.11.2019 - II kreseczki <3

    4.11.2019 Beta Hcg: 188mIU/ml Progesteron 23,8ng/ml
    6.11.2019 Beta Hcg: 422,79mlU/ml Progesteron 26,5ng/ml

    30.11 Fasolka ma 1,5cm serduszko bije :)

    30.12 wygląda na synka 😉

    29.02 na 98% dziewczynka😍❤

    21.04 Znowu potwierdzona dziewczynka <3 Amelka <3


    8p3os65g13wi1n9z.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:12

  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona, mialam usg np w lutym i niby wszystko idealnie, potem w marcu monitoring u innej ginekolog to tez spoko. Pozniej w maju poszlam do super extra dobrego gin, moze mial lepszy sprzęt, hm, no nie wiem. W kazdym razie powiedział, ze ten polip w miesiąc nie urosl, ze rok go mam napewno bo jest za duzy i byc moze byłam w takich dniach cyklu ze chowal się w grubym endometrium. Jeszcze nie miałam pierwszej @ po hsiteroskopii ale plamienia po zabiegu sa długie. Domyslam sie, ze przed @ beda ta pierwsza bo jeszcze sie nie zdazy zagoic. Moze przed kolejna wszystko będzie juz zregenerowane, moge zdawać relacje.
    Nie ma za duzo na ten temat w necie w porównaniu do innych problemow ale jak sie trochę wglebisz to zobaczysz ze dużo kobiet miało tak jak ja czy tak jak czytam twoja historię :)

    Nona lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 22:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 22:12

  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 23 czerwca 2019, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to już pisalam w tym wątku, ale o tym polipie to ze 2 lata temu sugerował endokrynolog. Miałam wtedy wysoka prolaktyne, myslalam ze przemagluje mnie tylko z hormonów tarczycy a on wypytal o cala moja przeszlosc miesiączkowa i najbardziej do moich objawow pasowal mu wlasnie polip. Szkoda, ze wtedy to zlekcewazylam, bo myślałam, ze ginekolodzy się lepiej znają.

    Myslalas nad histeroskopia? Chocby diagnostyczna? Czytalam, ze u niektórych dopiero wtedy wykrywane sa inne przyczyny niepowodzeń np polipowate endometrium. Zabieg jest na NFZ i bezbolesny, generalnie polecam. Nie wiem czy cos mi to pomoze, ale daje nadzieje bo ilez można sluchac "prosze wrocic w ciąży"

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2019, 22:27

    Nona lubi tę wiadomość

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 06:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorem pojawiło się u mnie planie a dziś rano się rozkręca. Lecę na lipiec ;)

    Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
    16.09 beta 103
    18.09 beta 238
    22.09 beta 1361
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 08:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuje testować tylko chyba jutro, bo u mnie nadal cisza jakieś 12dpo żadnych bóli, żadnych objawów temperatura nie spada, wczoraj test negatywny... Zobaczę co jutro pokaże. Kurcze skończyło mi się premium i nie mogę wejść na swój cykl bo chciałam temperaturę przenieść na inną aplikacje...

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4182 1754

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny no mnie już brzuch pobolewa jak przed @..... 4 dni do terminu więc pewnie tradycyjnie @ się pojawi.... ☹️

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1580 2228

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Hej dziewczyny no mnie już brzuch pobolewa jak przed @..... 4 dni do terminu więc pewnie tradycyjnie @ się pojawi.... ☹️

    testowałaś czy nie?

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4182 1754

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    testowałaś czy nie?
    Nie jeszcze.... Dziś dopiero 9 dpo...

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4182 1754

    Wysłany: 24 czerwca 2019, 10:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak się dziś z mężem poklocilam to porazka ☹️ 😭😭😭 aż poryczalam się z nerw bo tak mnie dziś wkurwil!!!

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego