Nie przegap okazji!

Aktywuj abonament Premium w OvuFriend od dziś do 30 listopada a otrzymasz od nas prezent:

Skorzystaj z okazji i wypróbuj nasze nowości - jesteśmy przekonani, że Ci się spodoba! W każdym momencie możesz zrezygnować.

Jesteśmy dla Ciebie i szybko odpowiadamy na każde Twoje pytanie: [email protected]!

Promocja trwa do 30 listopada 2020 roku.

Aktywuj abonament Zamknij
Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1910

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Dziewczyny ja dzisiaj takiego dola mam .Nie testuje bo wiem ze nic z tego.Juz niechce mi sie starac i nic mnie nie pocieszy,stracilam juz nadzieje i jestem zmeczona tym wszystkim.Co miesiac nadzieja ktora i tak obraca sie w g...no.

    kiedy powinnaś mieć okres?

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • #Mag Ekspertka
    Postów: 203 311

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    3 miesiace? A pytalas w innych miejscach? Szukaj, szukaj bo to naprawdę szkoda czasu, ja mialam praktycznie zaraz to wątpię żebyś musiala tyle czekać

    @Lena, dzisiaj udało mi się złapać termin za 2 tygodnie (!) :). Jakiś cud chyba, bo wczoraj obdzwoniłam chyba wszystkie szpitale w Warszawie, które mają oddziały gin i robią histeroskopie. W jednym mi powiedzieli, że jeszcze nie mają grafiku na lipiec, a tu dzisiaj się pojawił i akurat miałam szczęście, że znowu tam zadzwoniłam. 

    Ona: 29 lat, PCO, lekko podwyższone TSH (Dostinex, Euthyrox); jajowody obustronnie drożne;

    On: 03.2019 morfologia 2%; 11.2019 znacznie obniżone parametry nasienia: HBA: 72% (norma >80%); Fragmentacja DNA 18% (norma <25%); MSOME: I: 0%, II: 0%, III: 7%, IV: 93%

    Starania od 08.2018; 9 cykli stymulowanych;

    05.2020 1 IVF IMSI (12 dojrzałych oocytów; 6 zamrożonych; 4 blastki na zimowisku)

    06.2020 1FET :(
    07.2020 FET 😍
    10dpt - 289
    12dpt - 658
    14dpt - 1830
  • #Mag Ekspertka
    Postów: 203 311

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cichosza wrote:
    Trzymam mocno kciuki, ja mam 12,13dpo bo miałam bardzo pozną owulacje ale brzuch nie boli jak na @ tylko jajniki mnie tak jakby grzeją? Hehe śmiesznie to brzmi ale mam wrażenie jakby były podgrzewane 😂

    Cichosza, wystarczyło się Wam pożalić i @ przyszła od razu... Nie wiem czy się śmiać czy płakać ;)

    Ona: 29 lat, PCO, lekko podwyższone TSH (Dostinex, Euthyrox); jajowody obustronnie drożne;

    On: 03.2019 morfologia 2%; 11.2019 znacznie obniżone parametry nasienia: HBA: 72% (norma >80%); Fragmentacja DNA 18% (norma <25%); MSOME: I: 0%, II: 0%, III: 7%, IV: 93%

    Starania od 08.2018; 9 cykli stymulowanych;

    05.2020 1 IVF IMSI (12 dojrzałych oocytów; 6 zamrożonych; 4 blastki na zimowisku)

    06.2020 1FET :(
    07.2020 FET 😍
    10dpt - 289
    12dpt - 658
    14dpt - 1830
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    kiedy powinnaś mieć okres?
    W piatek .

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1910

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    W piatek .

    coś na stymulację owulacji bierzesz czy nie?

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Cichosza Autorytet
    Postów: 315 138

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Mag wrote:
    Cichosza, wystarczyło się Wam pożalić i @ przyszła od razu... Nie wiem czy się śmiać czy płakać ;)
    Przykro mi ale u mnie też już plamienie się rozkręca więc witaj w klubie 😂 może lipiec będzie nasz!

  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    W piatek .
    Ja też w piątek mam termin @... Dziś kupowałam wiesiołka w aptece na następny cykl i przede mną była kobieta która kupowała jakieś tam rzeczy i pytała o płyny dla kobiet po porodzie, bo była w zaawansowanej ciąży, a ja za nią stałam. Jak głupia i jej zazdrościlam 😟 potem byłam jeszcze w biedronce było sporo mam z maluchami i dwie ciężarne rozmawiały że jedna była z nich na usg 3d..... I że chłopca będzie miała itd... Aż wróciłam do domu z zakupów taka zdołowana że szok 😭😭😭

    Julka, lithium lubią tę wiadomość

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    coś na stymulację owulacji bierzesz czy nie?
    Nie nic .Na razie kazal mi brac inofem .Testy owulacyjne wychodza pozytywne wiec nie wiem o co chodzi.Ale uwazam ze jezeli jest owulacja i para stara sie co drugi dzien to powinno sie udac -a skoro sie nie udaje to cos jest nie tak.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Ja też w piątek mam termin @... Dziś kupowałam wiesiołka w aptece na następny cykl i przede mną była kobieta która kupowała jakieś tam rzeczy i pytała o płyny dla kobiet po porodzie, bo była w zaawansowanej ciąży, a ja za nią stałam. Jak głupia i jej zazdrościlam 😟 potem byłam jeszcze w biedronce było sporo mam z maluchami i dwie ciężarne rozmawiały że jedna była z nich na usg 3d..... I że chłopca będzie miała itd... Aż wróciłam do domu z zakupów taka zdołowana że szok 😭😭😭
    Wiem cos na trn temat.

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1910

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Nie nic .Na razie kazal mi brac inofem .Testy owulacyjne wychodza pozytywne wiec nie wiem o co chodzi.Ale uwazam ze jezeli jest owulacja i para stara sie co drugi dzien to powinno sie udac -a skoro sie nie udaje to cos jest nie tak.


    przeczytałam na innym wątku, że jesteś po podobnym poronieniu do mojego - znasz przyczynę?

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Lena986 Autorytet
    Postów: 431 157

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    #Mag wrote:
    @Lena, dzisiaj udało mi się złapać termin za 2 tygodnie (!) :). Jakiś cud chyba, bo wczoraj obdzwoniłam chyba wszystkie szpitale w Warszawie, które mają oddziały gin i robią histeroskopie. W jednym mi powiedzieli, że jeszcze nie mają grafiku na lipiec, a tu dzisiaj się pojawił i akurat miałam szczęście, że znowu tam zadzwoniłam. 

    No widzisz, to zdecydowana różnica :) będziesz wtedy w odpowiednim dniu cyklu? Jaki masz powod kierowania na zabieg?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 13:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    przeczytałam na innym wątku, że jesteś po podobnym poronieniu do mojego - znasz przyczynę?
    Chyba tarczyca i zespol antyfosfolipidowy ale tak na prawde to nigdy sie nie dowiemy co bylo nie tak.A tobie wyszlo cos co moglo byc przyczyna?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    przeczytałam na innym wątku, że jesteś po podobnym poronieniu do mojego - znasz przyczynę?
    Jak sobie poradzilas z tym bo widze ze w lutym to sie stalo.Ja we wrzesniu sie dowiedzialam mialam sie wtedy dowiedziec czy chopiec czy dziewczynka -ciezko to przechodzilam ,zreszta do dzisiaj mi ciezko.

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1910

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka wrote:
    Chyba tarczyca i zespol antyfosfolipidowy ale tak na prawde to nigdy sie nie dowiemy co bylo nie tak.A tobie wyszlo cos co moglo byc przyczyna?


    Toksoplazmoza.

    Bardzo źle się trzymałam. Naprawdę. Myślę, że dopiero ta nowa ciąża pozwoliła mi pójść naprzód.

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Toksoplazmoza.

    Bardzo źle się trzymałam. Naprawdę. Myślę, że dopiero ta nowa ciąża pozwoliła mi pójść naprzód.
    To dobrze ze znasz przyczyne mozesz czuc sie spokojna.

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

  • #Mag Ekspertka
    Postów: 203 311

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    No widzisz, to zdecydowana różnica :) będziesz wtedy w odpowiednim dniu cyklu? Jaki masz powod kierowania na zabieg?

    To na razie tylko kwalifikacja, mam skierowanie z prywatnej kliniki, a chciałam na NFZ zrobić zabieg, więc muszę przejść całą procedurę przed zabiegiem. Mój gin w czasie monitoringu za każdym razem w mniej więcej połowie cyklu (i owulacyjnym i b/o) mówił, że mam endometrium jakbym była już p/o, a nie zawsze tak było. Niby endo grube, ale niejednorodna struktura, więc skierował mnie na histeroskopię.
    Będę teraz w sobotę u innego lekarza z tej samej kliniki, u którego chciałam się od początku leczyć ale musiałam z tego zrezygnować ze względu na bardzo małą dostępność terminów, więc na pewno jeszcze z nim to dodatkowo potwierdzę.

    Ona: 29 lat, PCO, lekko podwyższone TSH (Dostinex, Euthyrox); jajowody obustronnie drożne;

    On: 03.2019 morfologia 2%; 11.2019 znacznie obniżone parametry nasienia: HBA: 72% (norma >80%); Fragmentacja DNA 18% (norma <25%); MSOME: I: 0%, II: 0%, III: 7%, IV: 93%

    Starania od 08.2018; 9 cykli stymulowanych;

    05.2020 1 IVF IMSI (12 dojrzałych oocytów; 6 zamrożonych; 4 blastki na zimowisku)

    06.2020 1FET :(
    07.2020 FET 😍
    10dpt - 289
    12dpt - 658
    14dpt - 1830
  • martakam Autorytet
    Postów: 304 375

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    Toksoplazmoza.

    Bardzo źle się trzymałam. Naprawdę. Myślę, że dopiero ta nowa ciąża pozwoliła mi pójść naprzód.
    A wiesz jak się zaraziłaś toksoplazmozą? Kot? Czy raczej mięso?

    vxttpp2.png
  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1519 1910

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martakam wrote:
    A wiesz jak się zaraziłaś toksoplazmozą? Kot? Czy raczej mięso?


    kot

    hchy9jcg6iequwg4.png

    27.09 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela

    Zespół antyfosfolipidowy.
    Starania - Acard
    Ciąża - heparyna
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4008 1706

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://allegro.pl/oferta/inofem-60saszetek-wspomaganie-owulacji-test-gratis-7840451831

    Kupilybyscie Inofem na allegro??? Czy zawsze kupowalyscue w aptece?? W aptece sie dziś pytałam to nie było, ale może mi sprowadzić w cenie 90 coś zł 30 saszetek..

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    😭 Stoimy w martwym punkcie, brak jakichkolwiek działań 😭
  • martakam Autorytet
    Postów: 304 375

    Wysłany: 25 czerwca 2019, 14:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaBellePerle wrote:
    kot
    No to w tej ciąży już możesz czuć się bezpieczniejsza. Dobrze będzie :)

    LaBellePerle lubi tę wiadomość

    vxttpp2.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego