Forum Starając się - ogólne Czerwcowe testowanie :)
Odpowiedz

Czerwcowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Nynka Autorytet
    Postów: 2590 1745

    Wysłany: 31 maja 2019, 09:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Dzis dziewczyny mój wielki dzień . Ostatni dzień z papierosem ! Od jutra robiąc prezent dzieciom i również dla siebie nie chce już palić. Nastawiam się psychicznie na ten dzień od dwóch tygodni. Mam nadzieję, że starczy mi siły aby wytrwać 😖
    Dodam ,że lekko nie będzie bo mąż również pali 😏

    Bardzo dobry prezent!😙 trzymam kciuki✊✊
    Męża też złap ze sobą niech rzuci!🙂

  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 31 maja 2019, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka wrote:
    Bardzo dobry prezent!😙 trzymam kciuki✊✊
    Męża też złap ze sobą niech rzuci!🙂
    Dziękuję . Jeszcze nie rzuciłam a już mam wkurw🤣
    Ale muszę dać rade. Wcześniej w ciąży rzuciłam jak się dowiedziałam. Od ostatniego porodu moja macica nie jest w dobrej formie a i lat przybyło. Obawiam się, że stres mógłby negatywnie namieszać więc chce przejść przez ten trudny czas póki jestem "pojedyńcza" i będzie oddziaływać to tylko na mnie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 09:39

    Nynka, Nona lubią tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 31 maja 2019, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Módlcie się bym nie pozabijala domowników 😅
    Ciekawe czy ze mną wytrzymają!

    Agafiga, Justyna1719, Shas91 lubią tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 31 maja 2019, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na monitoringu. 9dc i pęcherzyk 22mm, prawdopodobnie pęknie dziś lub jutro. Trzymajcie kciuki :) W tym cyklu startuje z zastrzykami.

    Nera1986, Malwcia89, Nynka, Elunia, Agafiga, gusiaa, Niedziela_2007, Cichosza, Wik89, Shas91, Scintilla, Nona lubią tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 31 maja 2019, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Byłam dzisiaj na monitoringu. 9dc i pęcherzyk 22mm, prawdopodobnie pęknie dziś lub jutro. Trzymajcie kciuki :) W tym cyklu startuje z zastrzykami.

    Trzymam kciuki tak mocno że mocniej się nie da <3

    Pani Ciasio lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nynka Autorytet
    Postów: 2590 1745

    Wysłany: 31 maja 2019, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio trzymam kciuki❤❤ musi być dobrze!😘

    Nera 1986 dla palaczy to nie śmieszne i domyślam się jakie nerwy szarpia...ale przypomnialo mi sie jak moja mama rzucala fajki, dodam że to nałóg palący jakieś 50 lat, mój tata sie smieje ze w zlobku zaczęła😜 ale do rzeczy
    Drugi dzień bez papierosa, wchodzimy po schodach mama pokonala 3 schodki "nie moge, w glowie mi sie kreci, zemdleje" ja panika, a mama "musze zapalić"...kurtyna😂

    Moja mama nie skutecznie rzucala kilka razy, najdłużej na miesiąc?🤔 tata dwa razy raz na 7lat, teraz nie pali z 15?

    Pani Ciasio, Nera1986 lubią tę wiadomość

  • Pani Ciasio Autorytet
    Postów: 1102 728

    Wysłany: 31 maja 2019, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :*
    Nera trzymam kciuki, ja wiem jaki to ból żegnać się z fajkami. To już kilka lat a czasem mi się tęskni ;)

    Nera1986 lubi tę wiadomość

    Leki: Bromergon, Duphaston, Glucophage, Acard, wit. D, foliany, inozytol, Neoparin
    HSG: ok

    17.01.2020r. II
    4.02 Jest serduszko! <3 <3 <3
    Cudzie trwaj! <3
    Czekamy na Ciebie :*



    w4sq3e3klu5z76iy.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 maja 2019, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, odkąd próbujemy zajść w ciążę, przestałam rozumieć swój organizm. Np. dzisiaj. Zawsze, ale to zawsze piersi bolały mnie na tydzień przed @, przestawały jak już się pojawiała. Do wczoraj bolały mnie tak, że nie mogłam się dotknąć. A dzisiaj budzę się i nie bolą mnie prawie w ogóle, a do @ jeszcze przynajmniej dwa dni. Nic z tego nie rozumiem :(

  • Qastera Autorytet
    Postów: 280 317

    Wysłany: 31 maja 2019, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    $%^&*^%$#@$%^&*()_^[email protected]#$%^&*()(*&^%$#$%^&*(*(

    Wysyłam wam wiruski <3
    Życzę aby czerwiec był dla was szczęśliwy!
    Nie dość, ze to piękny miesiąc to jeszcze termin porodu przypadałby na marzec, na początek wiosny <3


    U mnie pierwsza wizyta już w środę:)
    Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok, chociaż na serduszko jeszcze nie liczę, to chce się chociaż trochę uspokoić. oby.

    Niedziela_2007, Nynka, Justyna1719, Shas91, Pani Ciasio, Scintilla, Nona, Ynka__ lubią tę wiadomość

    wniddf9h3z94xhvt.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 31 maja 2019, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Dziękuję :*
    Nera trzymam kciuki, ja wiem jaki to ból żegnać się z fajkami. To już kilka lat a czasem mi się tęskni ;)
    Rzucilaś bez wspomagaczy?

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 31 maja 2019, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    $%^&*^%$#@$%^&*()_^[email protected]#$%^&*()(*&^%$#$%^&*(*(

    Wysyłam wam wiruski <3
    Życzę aby czerwiec był dla was szczęśliwy!
    Nie dość, ze to piękny miesiąc to jeszcze termin porodu przypadałby na marzec, na początek wiosny <3


    U mnie pierwsza wizyta już w środę:)
    Trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok, chociaż na serduszko jeszcze nie liczę, to chce się chociaż trochę uspokoić. oby.

    Mnie termin porodu przypadałby na 8marca 😁
    Trzymam kciuki za wizytę ♡

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Qastera Autorytet
    Postów: 280 317

    Wysłany: 31 maja 2019, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Mnie termin porodu przypadałby na 8marca 😁
    Trzymam kciuki za wizytę ♡

    Mi się po cichu właśnie marzył marzec, kwiecień, maj jako termin porodu :P
    A że udało się wcześniej... No nic tylko się cieszyć ,mimo że luty jest paskudnym miesiącem i zawsze marzyłam o terminie na wiosnę:)

    Nera1986 lubi tę wiadomość

    wniddf9h3z94xhvt.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4151 1750

    Wysłany: 31 maja 2019, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nera1986 wrote:
    Dzis dziewczyny mój wielki dzień . Ostatni dzień z papierosem ! Od jutra robiąc prezent dzieciom i również dla siebie nie chce już palić. Nastawiam się psychicznie na ten dzień od dwóch tygodni. Mam nadzieję, że starczy mi siły aby wytrwać 😖
    Dodam ,że lekko nie będzie bo mąż również pali 😏
    Powodzenia kochana 😘 na pewno łatwo nie będzie bo to jednak nałóg jest... Ale jesteś silna 😊 i wierzę że się uda 😘😘😘

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 31 maja 2019, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Mi się po cichu właśnie marzył marzec, kwiecień, maj jako termin porodu :P
    A że udało się wcześniej... No nic tylko się cieszyć ,mimo że luty jest paskudnym miesiącem i zawsze marzyłam o terminie na wiosnę:)
    Mnie brakuje lipcowego dzieciątka. Uwielbiam rodzic latem 😁

    Nona lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 31 maja 2019, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Powodzenia kochana 😘 na pewno łatwo nie będzie bo to jednak nałóg jest... Ale jesteś silna 😊 i wierzę że się uda 😘😘😘
    Dziękuję ♡ tym bardziej , że mąż nie wierzy bo pale 2x więcej od niego ,a jak chłop wątpi to trzeba mu zrobić na złość 😁

    Niedziela_2007 lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4151 1750

    Wysłany: 31 maja 2019, 10:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Wiecie co, odkąd próbujemy zajść w ciążę, przestałam rozumieć swój organizm. Np. dzisiaj. Zawsze, ale to zawsze piersi bolały mnie na tydzień przed @, przestawały jak już się pojawiała. Do wczoraj bolały mnie tak, że nie mogłam się dotknąć. A dzisiaj budzę się i nie bolą mnie prawie w ogóle, a do @ jeszcze przynajmniej dwa dni. Nic z tego nie rozumiem :(
    Też tak miałam czasami.. Jak starasz się o dziecko to bardziej wpatrujesz się w siebie i dlatego zauważasz pewne rzeczy których wcześniej nie było... Też tak mam 😘

    Malwcia89, Nona lubią tę wiadomość

    Ja - 32 lat, mąż - 37 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    🔻02.03 wizyta startowa w klinice
  • Nera1986 Autorytet
    Postów: 2981 1087

    Wysłany: 31 maja 2019, 10:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwcia89 wrote:
    Wiecie co, odkąd próbujemy zajść w ciążę, przestałam rozumieć swój organizm. Np. dzisiaj. Zawsze, ale to zawsze piersi bolały mnie na tydzień przed @, przestawały jak już się pojawiała. Do wczoraj bolały mnie tak, że nie mogłam się dotknąć. A dzisiaj budzę się i nie bolą mnie prawie w ogóle, a do @ jeszcze przynajmniej dwa dni. Nic z tego nie rozumiem :(

    Ja nie doszukuje sie objawow do tego stopnia ,że nie wiem kiedy "zgubiłam" PMS . Wiem ,że to cholernie trudne ale spróbuj iść przez cykle rutynowo z anty nastawieniem. Będzie Ci łatwiej

    Malwcia89 lubi tę wiadomość

    W oczekiwaniu na czwarty cud ...
    33lata
    2.05.2016r-poronienie


    o1489x0hv91qnmu5.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 31 maja 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 14:01

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
  • gusiaa Autorytet
    Postów: 1605 1563

    Wysłany: 31 maja 2019, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qastera wrote:
    Mi się po cichu właśnie marzył marzec, kwiecień, maj jako termin porodu :P
    A że udało się wcześniej... No nic tylko się cieszyć ,mimo że luty jest paskudnym miesiącem i zawsze marzyłam o terminie na wiosnę:)
    Ja urodziłam córkę na początku lutego. Nie było tak źle. Za chwilę już była wiosna także pełen luz.

    Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

    tb73krhmu0f7yc26.png
  • Agafiga Autorytet
    Postów: 472 305

    Wysłany: 31 maja 2019, 10:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 14:01

    Nera1986, Nona lubią tę wiadomość

    Starania od 09.2018
    1cs - 8tydz [*] zaśniad groniasty częściowy
    1cs po poronieniu - cb

    Klinika Gyncentrum

    On:
    Parametry poniżej normy.
    Badania 04.20r. / 08.20r.
    Morfologia: 1% / 3%
    Fragmentacja DNA: 35 % /20%
    Hba: 78 %

    Kariotypy ok

    21 cs 💚
    18dpo - beta 989 mIU/ml
    21dpo - beta 3312 mIU/ml
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego