X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowy seks w plenerze 🐇 w marcu na porodówkę mnie zabierze 🤱🏻
Odpowiedz

Czerwcowy seks w plenerze 🐇 w marcu na porodówkę mnie zabierze 🤱🏻

Oceń ten wątek:
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla87 wrote:
    Idziemy łeb w łeb widze. U mnie tez bezowulacyjny wg. USG z 15dc a w 21dc miałam plamienie, dziś 23dc i już jest mniejsze. 🤷‍♀️ Nie wiem co to

Edit. nie doczytałam że u Ciebie przyszła @ 😔 u mnie póki co cisza, ale trzymam nogi mocno zaciśnięte żeby nie chlusnęła wcześniej bo mi pomiesza w terminie laparoskopi. W ogóle to mam cały czas uczucie że coś ze mnie leci i latam do kibelka co chwile 🤦‍♀️

Nawet się cieszę, że ten cykl się już skończył jak i tak nic z niego nie byłoby. Dzięki temu szybko mogę próbować ponownie. I dobrze się złożyło, że na jutro miałam wizytę umówioną to zamiast monitoringu od razu zaplanuje się nową stymulację. :)
    Trzymam kciuki, aby u Ciebie jednak @ się nie pojawiła. ✊

33l. ♀ ➥PCOS
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi po tym biochemie przesuwa się owulacja albo w ogóle jej nie będzie 😔 testy owulacyjne blade a ja tylko zaczęłam mieć wodnisty śluz i nic innego nie czuję

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Korcia55 Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    To jest test owulacyjny z tego co widzę ale jeśli jest kreseczka 9dpo to może coś jest na rzeczy bo podobno czasami wychodzą pozytywne w ciąży. Ewentualnie mogła sie przesunąć owulacja. Ale spokojnie ja dzisiaj też sie pomyliłam i już trzymałam w ręku owulaki w sklepie zamiast ciążowych🤣

Ja nie wiem w końcu czy miałam tą owulke 14-15dc czy sie coś zablokowało i jutro sobie sikne rano czyli 24ego dc (tak dawno tego nie robiłam 🤣 chyba to już popada pod uzależnienie😆) no i zobaczymy a jak nie wyjdzie to lece zbadać progesteron i bede wiedziała czy owu była w ogóle i jest sens dalej sikać🤨😆 szyjki już nie badam bo nie jestem w stanie, strasznie opuchłam w środku i to mnie zastanawia🤔

Pięknie się czerwiec zaczyna, gratuluje 2 kreseczek💓

Ja "puchne" w każdym cyklu przed okresem 🙈 2 dni przed @ wraca do normalności i przychodzi @ ;)

• Martyna_Dietetyk Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Piszę pracę magisterska na temat wpływu żywienia i wybranych parametrów stylu życia na płodność. Proszę jedynie o wypełnienie, krótkiej ankiety, która jest przedmiotem badań mojej pracy mgr. Sama ankieta zawiera pytania dotyczące głównie żywienia 😊 Ankieta jest ANONIMOWA, a jej wyniki posłużą mi jedynie do dogłębnego zbadania tematu i napisania pracy mgr! Z góry dziękuję za poświęcony czas :)

Niestety nie da się kliknąć tutaj w link :( Trzeba skopiować :(

https://forms.gle/ciBiWBNwCtK3boix7

• Korcia55 Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 9dc, a of mówi, że to dzień przypuszczalnie płodny ❤️
    Gra rozpoczyna się właśnie teraz 😅

Miłego dnia 🌹

Izi, Syla87, Sendi94, Milkana, Vivian, Marcelq, Ola_45 lubią tę wiadomość

• Izi Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia55 wrote:

Miłego dnia 🌹

haha to życzę żebyś wygrała! :D

Korcia55 lubi tę wiadomość

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • Syla87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Nawet się cieszę, że ten cykl się już skończył jak i tak nic z niego nie byłoby. Dzięki temu szybko mogę próbować ponownie. I dobrze się złożyło, że na jutro miałam wizytę umówioną to zamiast monitoringu od razu zaplanuje się nową stymulację. :)
    Trzymam kciuki, aby u Ciebie jednak @ się nie pojawiła. ✊

Dziękuje ale nie liczę na cud 😔 bardziej na to żeby mi się laparo nie przesunęło i nie wypadło w trakcie okresu

Czym jesteś stymulowana? U mnie były 3 cykle na Aromku, dwa pierwsze ok ale bez szału a trzeci dramat

Starania od 08.2019
    👩🏼
    drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
    Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
    👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok

Trzy nieudane IUI
    29.04.2022 punkcja
    IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
    04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
    7 dpt cień cienia
    8 dpt beta 122
    10 dpt beta 318
    12 dpt beta 702
    14 dpt beta 1543
    19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
    29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
    08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
    13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
    30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨‍👩‍👧
    02.11.2022 III prenatalne 🍀
    10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla87 wrote:
    Dziękuje ale nie liczę na cud 😔 bardziej na to żeby mi się laparo nie przesunęło i nie wypadło w trakcie okresu

Czym jesteś stymulowana? U mnie były 3 cykle na Aromku, dwa pierwsze ok ale bez szału a trzeci dramat

Teraz była lametta, ale nie działa na mnie. Wcześniej ovaleap, i ovaleap +lametta. I jako tako zadziałały, ale też nie tak jak miały (owu w 30dc była). I teraz próbowaliśmy sama lametta w większej dawce, ale nic nie wyszło, więc muszą wrócić gonadotropiny.

33l. ♀ ➥PCOS
  • Syla87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Teraz była lametta, ale nie działa na mnie. Wcześniej ovaleap, i ovaleap +lametta. I jako tako zadziałały, ale też nie tak jak miały (owu w 30dc była). I teraz próbowaliśmy sama lametta w większej dawce, ale nic nie wyszło, więc muszą wrócić gonadotropiny.

Masakra z ta stymulacja. Mi lekarz powiedział że po laparo spróbujemy czegoś mocniejszego co jest na pesel 3 dawki, nie dopytywałam co to jest czy że na NFZ coś refundowanego?

Starania od 08.2019
    👩🏼
    drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
    Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
    👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok

Trzy nieudane IUI
    29.04.2022 punkcja
    IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
    04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
    7 dpt cień cienia
    8 dpt beta 122
    10 dpt beta 318
    12 dpt beta 702
    14 dpt beta 1543
    19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
    29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
    08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
    13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
    30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨‍👩‍👧
    02.11.2022 III prenatalne 🍀
    10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰
  • Axon Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wynik proga 20,20 w 7dpo (albo10dpo) to dobry wynik?

preg.png
    age.png
  • Nasti6 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bende testować 20 go , jesli mozna mnie wpisać tez 🙂 jesli cos w tym miesiacu wogle wyjdzie , ten cykl mam dziwny jakis .

• Nasti6 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia55 wrote:

Miłego dnia 🌹
    Mi tez tak mowił , do tego fioletowe testy zaczely migac buśka az do tej pory meczylam swojego😂 a wychodzi na to ze ovu bedzie dopiero teraz jakos🙈 Powodzenia 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2021, 16:23

• Iskra444 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Mi po tym biochemie przesuwa się owulacja albo w ogóle jej nie będzie 😔 testy owulacyjne blade a ja tylko zaczęłam mieć wodnisty śluz i nic innego nie czuję
    Mi przesunęło o ponad tydzień. Może jeszcze przyjdzie 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Mi przesunęło o ponad tydzień. Może jeszcze przyjdzie 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
    Mam taką nadzieję, że się po prostu przesunie żeby tego miesiąca nie spisać na starty 😊

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra możesz mnie wypisać z testowania bo w tym miesiącu nic z tego nie będzie. Właśnie dostałam wyniki progesteronu i wychodzi, że owu nie było czyli znowu coś sie działo pewnie patrząc po objawach ale nie dało rady😒 mam doła okropnego bo liczyłam, że będzie normalny cykl z owulacją i znowu lipa. Odpuszczam sobie to wszystko bo za bardzo sie męcze psychicznie

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • Liseuek Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale my się dziewczyny mamy z tą owulacją 😂 od miesiączki czekamy tylko na tą godzinę zero 🤭 jak nie ma to płaczemy, że cykl bezowulacyjny i ze starań nici. Jak jest to zawsze jest jakieś ale 😁 a to nie z tej strony, a to akurat nie było ❤️ albo za niski progesteron po owu, słabe jajeczko.
    Zawsze ta myśl z tyłu głowy w każdym nieudanym cyklu, jak inni to robią, że nie celują w owulację, albo wręcz tak robią, żeby nie wcelować i się udaje, a to smutek żal, bo kariera, bo przytyję, bo remont, bo pralkę trzeba będzie nowa kupić, albo w ogóle to była przygoda i nie było w planach żadnej ciąży.
    A my tak chcemy mieć te wielkie brzuchy i te poranne mdłości i oddałybyśmy na prawdę wszystko byleby mieć te dwie kreski na teście, a one nie chcą się pojawić.
    Mnie też owu prawdopodobnie wyrolowała, przyszła sobie później niż myślałam, że była i teraz tak siedzę i myślę, wypisywać się z testowania, postawić krzyżyk na tym cyklu, czy mimo wszystko mieć nadzieję, że komandosi przetrwali te 3-4dni i czekać spokojnie, co czas przyniesie 🤷🏽‍♀️ też tak czasem macie? 😋

👩🏻31 lat
    Hashimoto,PCOS
    🧒🏼33 lata

Luty 2021 ciąża biochemiczna 💔

15.07.2021 cień na teście ⏸️
    2.08.2021 pierwsze USG - mamy zarodek 3mm i serduszko 💕
    20.09.2021 - 7cm małego chłopczyka 💙
    04.04.2022 - Powitaliśmy na świecie nasz największy Cud 🤱

Luty 2024 zaczynamy starania o rodzeństwo 🤞🏻

Maj 2024 ciąża biochemiczna 💔
  • Camarilla Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liseuek wrote:
    Ale my się dziewczyny mamy z tą owulacją 😂 od miesiączki czekamy tylko na tą godzinę zero 🤭 jak nie ma to płaczemy, że cykl bezowulacyjny i ze starań nici. Jak jest to zawsze jest jakieś ale 😁 a to nie z tej strony, a to akurat nie było ❤️ albo za niski progesteron po owu, słabe jajeczko.
    Zawsze ta myśl z tyłu głowy w każdym nieudanym cyklu, jak inni to robią, że nie celują w owulację, albo wręcz tak robią, żeby nie wcelować i się udaje, a to smutek żal, bo kariera, bo przytyję, bo remont, bo pralkę trzeba będzie nowa kupić, albo w ogóle to była przygoda i nie było w planach żadnej ciąży.
    A my tak chcemy mieć te wielkie brzuchy i te poranne mdłości i oddałybyśmy na prawdę wszystko byleby mieć te dwie kreski na teście, a one nie chcą się pojawić.
    Mnie też owu prawdopodobnie wyrolowała, przyszła sobie później niż myślałam, że była i teraz tak siedzę i myślę, wypisywać się z testowania, postawić krzyżyk na tym cyklu, czy mimo wszystko mieć nadzieję, że komandosi przetrwali te 3-4dni i czekać spokojnie, co czas przyniesie 🤷🏽‍♀️ też tak czasem macie? 😋

Mam tak od 2018 r.
    Na początku luz bo mamy czas, później ekscytacja, doszukiwanie się objawow, testy, proby namówienia męża do leczenia, rozmowy o dawcy, adopcji, tworzenie planu b. Jednak dalej wierzę, że uda się naturalnie, może ta nadzieja to głupota w moim wieku, ale pandemia zdoiła nas z oszczędność i możemy zapomnieć o msome i ivf.

♂️r. 81 - aspermia / brak możliwości oddania nasienia do badania
    ♀️r. 91 - owulacje potwierdzone monitoringami / podstawowe badania w normie

Starania od 08.2018
  • Sparky Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liseuek wrote:

Mam tak cały czas... Zaczyna mnie to powoli przerastać i czuję, że muszę na jakiś czas chociaż spróbować odpuścić te wszystkie obserwacje i rozkminy. Czuję, że gdzieś zatraciłam siebie w tym wszystkim. A obecny cykl tylko mnie dobił 😩

age.png

11.03.24 - ⏸️ (3 cs)
    13.11.24 - Laura 👶🏼🩷

age.png

24.01.22 - ⏸️ (14 cs)
    28.09.22 - Oliwier 👶🏼🩵
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 10:03

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 03.2025 - 5t. 💔
    II transfer - 15.05.2025 - ❤️ 31/01/2026 🍀❤️

Został 1 ❄️

preg.png
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2021, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liseuek wrote:

Poprawiłaś mi nastrój😅 cała prawda. Kiedyś myślałam, że wystarczy sie nie zabezpieczać i od razu będzie no bo co w tym trudnego🤣 a tu takie cyrki wychodzą😜

Liseuek lubi tę wiadomość

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ