Czerwcowy seks w plenerze 🐇 w marcu na porodówkę mnie zabierze 🤱🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Poradzci mi ktos ,czy mam ten test na progresteron kupowac ,czy sie opalca zanim mi dojdzie 2 dni nie bedzie zapuzno ? Siedze i mysle nad tym i sama nie wiem🙄 U lekarza nie ma szans dopiero w nastepnym miesiacu mi zrobia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2021, 19:06
-
Iskra444 wrote:Blondyna trzymam kciuki mocno 😁
Za reszte testujących oczywiście tez
Ja mam gin na 23.06 i zamówiłam ten żel o którym tu czasem pisaliście... zobaczymy. Szczerze mowiac jak wyjdzie mi drożność i ten żel nie pomoże to na następne 3mies nic nie będziemy więcej robic tylko poczekamy i sprawdzimy znowu wyniki męża...starania od 2016
*IVF 01.20 ☹️
*IVF 07.20
✓07.20 Transfer 🥳
Nic nie boli bardziej, niż śmierć
spełnionego marzenia 💔
💔 Oleńka 34tc [*] 💔👼🏼02.21
Walczymy dalej 🍀
*IVF 09.2021
°7 komórek 🤩 wszystkie
zapłodnione
° 6 blastek 🤩
✓09.21 transfer - CB 💔
✓11.21 transfer - 😞
✓04.22 transfer - 😞
✓05.22 transfer 🙏🏻✊🏻❤️
5dpt- beta: 15,91
7dpt- 66,08
9dpt- 199,48
11dpt- 544,04
13dpt- 1701,08
19dpt- pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
25dpt- jest ❤️🙏🏻🌈🥰
Nasz cudzie trwaj! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻❤️🌈
23.01.2023 Nasz cud jest z nami 🥰❤️🌈🤗
Mamy ❄️❄️ -
Nasti6 wrote:Poradzci mi ktos ,czy mam ten test na progresteron kupowac ,czy sie opalca zanim mi dojdzie 2 dni nie bedzie zapuzno ? Siedze i mysle nad tym i sama nie wiem🙄 U lekarza nie ma szans dopiero w nastepnym miesiacu mi zrobia
Szczerze? Ja bym nie robiła nie bez przyczyny proga bada się między 7 a 8 dpo w 10 czy 11 dniu po owulacji poziom moze byc juz nizszy i tylko nie potrzebnie się zdenerwujesz, ja bym poczekala na kolejny cykl I zrobila w 7 dpo ale decyzja oczywiście należy do Ciebie. -
Ivanka93 wrote:Szczerze? Ja bym nie robiła nie bez przyczyny proga bada się między 7 a 8 dpo w 10 czy 11 dniu po owulacji poziom moze byc juz nizszy i tylko nie potrzebnie się zdenerwujesz, ja bym poczekala na kolejny cykl I zrobila w 7 dpo ale decyzja oczywiście należy do Ciebie.
Ok ,dzieki no wlasnie ja nie wiem w ktorym dniu najlepiej robic i jak to wyglada , Pierwszy raz robie takie badania . Sorki za moja niewiedze 🙈 .W takim razie ewentualnie dla pewnosci zamowie sobie testy na drugi cykl wczesniej wrazie by u lekarza nie wypaliło ponownie .Hm ja jej mowiłm ze prawdopodobnie ovu była niedziela , poniedzialak wiec sama nie wiem czemu ona kazala zrobic to z piatkowej krwi powinna lepiej wiedziec niz ja😏 -
Pani Miśka wrote:Jak zrobisz np w 10dpo to wynik niemoarodajny bo już wtedy spada nawet z wysokiego a dodatkowo prog jest pulsacyjny wiec nawet w tym 7dpo jednokrotnie wykonany i niski wynik nie musi nic znaczyć bo mogło złapać akurat dołek. Najlepiej sprawdzic np przez 3miesiacepod rząd 7dpo o tej samej h
Z tym to bedzie problem mi lekarz kazała przyjsc w tym miesiacu i jeszcze raz w nastepnym tylko jak tu trafić aby wyszło wiarygodnie 😒 . Zastanawiam własnie sie czy poprostu zamowieć prywatnie i poczekam w nastepnym mc do najwyzszej mojej temp .I wtedy sobie ukuje palca i im wysle .Ale jak mowisz ze najlepiej 3 miesiace pod ząd to dosc drogo by mie to kosztowało bo az 130 f .Juz sama nie wiem -
Nasti6 wrote:Z tym to bedzie problem mi lekarz kazała przyjsc w tym miesiacu i jeszcze raz w nastepnym tylko jak tu trafić aby wyszło wiarygodnie 😒 . Zastanawiam własnie sie czy poprostu zamowieć prywatnie i poczekam w nastepnym mc do najwyzszej mojej temp .I wtedy sobie ukuje palca i im wysle .Ale jak mowisz ze najlepiej 3 miesiace pod ząd to dosc drogo by mie to kosztowało bo az 130 f .Juz sama nie wiem
A dlaczego zamawiasz do domu takie badania? Nie mieszkasz w Pl? -
Czesc kobietki 🌷🌸
Cos ostatnio więcej zawodow niz pociech. Ostatnio było sporo kreseczek a teraz widze coraz mniej ale jeszcze do koncaczerwca czas mam nadziejr ze wiekszosci z Was sie uda przy testowaniu. 💕 jak wasze samopoczucia? Ja ostatnio staram sie zajac czyms glowe ...wiecie. Niby dostałam @ machnelam ręka. Ale w piątek peklam. Wydarlam się na meza wyszłam do sypialni i wylam jak wół. Pękłam....jak nigdy. Chyba juz mnie to przerosło. Te latanie po lekarzach wynikach hormony tabletki wyniki oczekiwanie i a piac na nowo w nowym cyklu...ostatnio ciezko ale zajmuje czyms glowe. Mój jiz zapowiedział ze za tydz jak jade w czwartek na zastrzyk on od czwartku jest w domu. I działamy. Chociaz szczerze odechciało mi sie...tych zawodow. Rozczarowań.... Brak mi na to sił.doluje mnie to ze z pierwszym dzieckiem niewiadomo kiedy sie udało taka niespodzianka. A teraz problemy. Wokół wszystkie w ciąży albo juz urodziły....i glupie pytania "kiedy corcia bedzie miala braciszka" 😞😞😞 i plakac sie chce na sama myśl....nawet znajoma. Karmi piersią rok jest w 5 mies ciąży. Lekarz mówi żeby przestala bo w jej przypadku nie bardzo bo zagrozona ma ona wzrusza ramionami bo co bedzie. Bo sieudalo niewiadomo kiedy....a ty starasz się latami i nawet na tescie nie ma 2 kresek. Gdzie sprawiedliwosc? Mam nadzieje ze u was lepiej i ze wkoncu bedzie więcej kresek 💕💕💕💕💕💪💪23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Marbella wrote:A dlaczego zamawiasz do domu takie badania? Nie mieszkasz w Pl?
Nie w Szkocji i to jeszcze w dodatku w miasteczku gdzie nie ma lekarzy prywatnie , a u ogulnego to z opieką jak sto lat do tyłu . Aby isc prywatnie to bym musiala jechac z jakies 2 ,5 do 4 godzin drogi .Gdybym sama nie zrobil tak sobie prywatnie tego testu na prolaktyne w zeszlym ms gdzie mialam za wysoką (choc zeczywiscie moglam sie wtedy zdenerwoawac przedzrobieniem) i nie dala im znac i troche nie naciagła sytuacji , to wogle by mi nie zrobili zadnych takich badań . -
miska997 wrote:Czesc kobietki 🌷🌸
Cos ostatnio więcej zawodow niz pociech. Ostatnio było sporo kreseczek a teraz widze coraz mniej ale jeszcze do koncaczerwca czas mam nadziejr ze wiekszosci z Was sie uda przy testowaniu. 💕 jak wasze samopoczucia? Ja ostatnio staram sie zajac czyms glowe ...wiecie. Niby dostałam @ machnelam ręka. Ale w piątek peklam. Wydarlam się na meza wyszłam do sypialni i wylam jak wół. Pękłam....jak nigdy. Chyba juz mnie to przerosło. Te latanie po lekarzach wynikach hormony tabletki wyniki oczekiwanie i a piac na nowo w nowym cyklu...ostatnio ciezko ale zajmuje czyms glowe. Mój jiz zapowiedział ze za tydz jak jade w czwartek na zastrzyk on od czwartku jest w domu. I działamy. Chociaz szczerze odechciało mi sie...tych zawodow. Rozczarowań.... Brak mi na to sił.doluje mnie to ze z pierwszym dzieckiem niewiadomo kiedy sie udało taka niespodzianka. A teraz problemy. Wokół wszystkie w ciąży albo juz urodziły....i glupie pytania "kiedy corcia bedzie miala braciszka" 😞😞😞 i plakac sie chce na sama myśl....nawet znajoma. Karmi piersią rok jest w 5 mies ciąży. Lekarz mówi żeby przestala bo w jej przypadku nie bardzo bo zagrozona ma ona wzrusza ramionami bo co bedzie. Bo sieudalo niewiadomo kiedy....a ty starasz się latami i nawet na tescie nie ma 2 kresek. Gdzie sprawiedliwosc? Mam nadzieje ze u was lepiej i ze wkoncu bedzie więcej kresek 💕💕💕💕💕💪💪
Ja mam ostatnio to samo, z tym że my wgl nie mamy dziecka -
Alis96 wrote:Ja mam ostatnio to samo, z tym że my wgl nie mamy dziecka23.06.2015- Maja 😍👧
2.09.2021- CP💔
15.10.2021- II
21.10.2021- beta 1001,01
Mały Cud.😍
4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
10.06.2022- Bartłomiej 😍👨 -
Teściowa dziś zapytała jak w pracy , mowie źle. A nową ciężko znaleźć nikt sie nie odzywa ani nic. A ona do mnie to czemu w ciąże nie zajde i na l4 nie pójdę... bez kometarza
Dość że mam w pracy ciężko, w domu tez juz powoli ja nie mam sił do tego czemu nie wychodzi i mamy też inne problemy to jeszcze to na domiar złego.
-
nick nieaktualnyAlis96 wrote:Teściowa dziś zapytała jak w pracy , mowie źle. A nową ciężko znaleźć nikt sie nie odzywa ani nic. A ona do mnie to czemu w ciąże nie zajde i na l4 nie pójdę... bez kometarza
Dość że mam w pracy ciężko, w domu tez juz powoli ja nie mam sił do tego czemu nie wychodzi i mamy też inne problemy to jeszcze to na domiar złego.Alis96 lubi tę wiadomość
-
Też mam doła takiego samego, boję się już, że za późno zaczęliśmy się starać o pierwsze dziecko..
Znam same historie na zasadzie : byliśmy w Zakopanem i tak jakoś poczułam żeby zrobić test i się okazało że jestem w ciąży. Albo och odstawiłam tabletki i tak przeszło nam przez myśl że może dzidzi i pyk. A już w ogóle całe moje osiedle to rodzice z małymi dziećmi i mamy z brzuszkami.29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Dziewczyny wysyłam Wam troche słoneczka na poprawę nastroju🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞☀️☀️☀️☀️☀️
Ja też miewam gorsze dni i zawsze tłumiłam w sobie ale to nie jest dobry pomysł. Rok temu pokonałam depresje a w tym roku dostałam kolejny cios i było bardzo ciężko ale dałam rade. Starajcie sie cieszyć z małych rzeczy i żyć chwilą, poświęcić sie pasji, hobby. Ja ostatnio doszłam do wniosku, że żyłam tylko staraniami i nagle zapomniałam o tym co kiedyś lubiłam robić, jakie było moje życie wcześniej. Stwierdziłam, że czas wrócić do swoich pasji, zająć sie czymś dla siebie i żeby za dużo nie myśleć. To naprawdę pomaga jak jest bardzo źle ale i tak dołki się zdarzają i na to też trzeba sobie pozwolić😊Alis96, Ivanka93, Vivian, Nasti6, Blondyna.B, Selena, Izi, Dip88 lubią tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
nick nieaktualnymiska997 wrote:Czesc kobietki 🌷🌸
Cos ostatnio więcej zawodow niz pociech. Ostatnio było sporo kreseczek a teraz widze coraz mniej ale jeszcze do koncaczerwca czas mam nadziejr ze wiekszosci z Was sie uda przy testowaniu. 💕 jak wasze samopoczucia? Ja ostatnio staram sie zajac czyms glowe ...wiecie. Niby dostałam @ machnelam ręka. Ale w piątek peklam. Wydarlam się na meza wyszłam do sypialni i wylam jak wół. Pękłam....jak nigdy. Chyba juz mnie to przerosło. Te latanie po lekarzach wynikach hormony tabletki wyniki oczekiwanie i a piac na nowo w nowym cyklu...ostatnio ciezko ale zajmuje czyms glowe. Mój jiz zapowiedział ze za tydz jak jade w czwartek na zastrzyk on od czwartku jest w domu. I działamy. Chociaz szczerze odechciało mi sie...tych zawodow. Rozczarowań.... Brak mi na to sił.doluje mnie to ze z pierwszym dzieckiem niewiadomo kiedy sie udało taka niespodzianka. A teraz problemy. Wokół wszystkie w ciąży albo juz urodziły....i glupie pytania "kiedy corcia bedzie miala braciszka" 😞😞😞 i plakac sie chce na sama myśl....nawet znajoma. Karmi piersią rok jest w 5 mies ciąży. Lekarz mówi żeby przestala bo w jej przypadku nie bardzo bo zagrozona ma ona wzrusza ramionami bo co bedzie. Bo sieudalo niewiadomo kiedy....a ty starasz się latami i nawet na tescie nie ma 2 kresek. Gdzie sprawiedliwosc? Mam nadzieje ze u was lepiej i ze wkoncu bedzie więcej kresek 💕💕💕💕💕💪💪
Też tak mam tylko że my dalej staramy się o pierwsze dziecko I u mnie np wszystkie koleżanki już 2 dzieci i tematy rozmów kręcą się tylko wokół tego 😰 I te pytania "Kiedy wy w końcu ", " jak wyluzujesz to sie uda😡" no nic tylko siedzieć i płakać naprawdę. Ja też mam doła i chyba tak co miesiąc od popronienia I chyba nie umiem się z tym uporać ciekawe jak to jest że jedni wpadają jak nie chcą, A jak planujesz i bardzo chcesz to się nie udaje 🤷♀️ -
Dziewczyny wysyłam pozytywną energię, dobrze że można wygadać się tu na forum. To niesprawiedliwe że kobiety muszą przez to przechodzić, wierzę że w końcu każdej się uda. Takie chwile zwątpienia są normalne, następnego dnia jest już lepiej :-*
Ja sama nie zdawałam sobie sprawy że tak dużo par ma z tym problem, w pierwsze dwie ciąże zaszłam szybko i bez problemu. Trzymajcie się kochane i wierzcie że się uda :-*Alis96, Vivian lubią tę wiadomość
-
Kate1811 wrote:Sorki, że tak się wcinam, ale przy badaniu nasienia sprawdzaliście chromatyne? Może przy następnym badaniu to warto też sprawdzić.
Kate1811 lubi tę wiadomość