X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwcowy seks w plenerze 🐇 w marcu na porodówkę mnie zabierze 🤱🏻
Odpowiedz

Czerwcowy seks w plenerze 🐇 w marcu na porodówkę mnie zabierze 🤱🏻

Oceń ten wątek:
  • Nasti6 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2021, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poradzci mi ktos ,czy mam ten test na progresteron kupowac ,czy sie opalca zanim mi dojdzie 2 dni nie bedzie zapuzno ? Siedze i mysle nad tym i sama nie wiem🙄 U lekarza nie ma szans dopiero w nastepnym miesiacu mi zrobia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2021, 19:06

• Kate1811 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Blondyna trzymam kciuki mocno 😁

Za reszte testujących oczywiście tez ;)

Ja mam gin na 23.06 i zamówiłam ten żel o którym tu czasem pisaliście... zobaczymy. Szczerze mowiac jak wyjdzie mi drożność i ten żel nie pomoże to na następne 3mies nic nie będziemy więcej robic tylko poczekamy i sprawdzimy znowu wyniki męża...
    Sorki, że tak się wcinam, ale przy badaniu nasienia sprawdzaliście chromatyne? Może przy następnym badaniu to warto też sprawdzić.

starania od 2016
    *IVF 01.20 ☹️
    *IVF 07.20
    ✓07.20 Transfer 🥳

Nic nie boli bardziej, niż śmierć
    spełnionego marzenia 💔
    💔 Oleńka 34tc [*] 💔👼🏼02.21

Walczymy dalej 🍀

*IVF 09.2021
    °7 komórek 🤩 wszystkie
    zapłodnione
    ° 6 blastek 🤩

✓09.21 transfer - CB 💔
    ✓11.21 transfer - 😞
    ✓04.22 transfer - 😞

✓05.22 transfer 🙏🏻✊🏻❤️
    5dpt- beta: 15,91
    7dpt- 66,08
    9dpt- 199,48
    11dpt- 544,04
    13dpt- 1701,08
    19dpt- pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    25dpt- jest ❤️🙏🏻🌈🥰

Nasz cudzie trwaj! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻❤️🌈

23.01.2023 Nasz cud jest z nami 🥰❤️🌈🤗

Mamy ❄️❄️
  • Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasti6 wrote:
    Poradzci mi ktos ,czy mam ten test na progresteron kupowac ,czy sie opalca zanim mi dojdzie 2 dni nie bedzie zapuzno ? Siedze i mysle nad tym i sama nie wiem🙄 U lekarza nie ma szans dopiero w nastepnym miesiacu mi zrobia

Szczerze? Ja bym nie robiła nie bez przyczyny proga bada się między 7 a 8 dpo w 10 czy 11 dniu po owulacji poziom moze byc juz nizszy i tylko nie potrzebnie się zdenerwujesz, ja bym poczekala na kolejny cykl I zrobila w 7 dpo ale decyzja oczywiście należy do Ciebie.

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Nasti6 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivanka93 wrote:
    Szczerze? Ja bym nie robiła nie bez przyczyny proga bada się między 7 a 8 dpo w 10 czy 11 dniu po owulacji poziom moze byc juz nizszy i tylko nie potrzebnie się zdenerwujesz, ja bym poczekala na kolejny cykl I zrobila w 7 dpo ale decyzja oczywiście należy do Ciebie.

Ok ,dzieki no wlasnie ja nie wiem w ktorym dniu najlepiej robic i jak to wyglada , Pierwszy raz robie takie badania . Sorki za moja niewiedze 🙈 .W takim razie ewentualnie dla pewnosci zamowie sobie testy na drugi cykl wczesniej wrazie by u lekarza nie wypaliło ponownie .Hm ja jej mowiłm ze prawdopodobnie ovu była niedziela , poniedzialak wiec sama nie wiem czemu ona kazala zrobic to z piatkowej krwi powinna lepiej wiedziec niz ja😏

• Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 13:32

• Nasti6 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2021, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Miśka wrote:
    Jak zrobisz np w 10dpo to wynik niemoarodajny bo już wtedy spada nawet z wysokiego a dodatkowo prog jest pulsacyjny wiec nawet w tym 7dpo jednokrotnie wykonany i niski wynik nie musi nic znaczyć bo mogło złapać akurat dołek. Najlepiej sprawdzic np przez 3miesiacepod rząd 7dpo o tej samej h

Z tym to bedzie problem mi lekarz kazała przyjsc w tym miesiacu i jeszcze raz w nastepnym tylko jak tu trafić aby wyszło wiarygodnie 😒 . Zastanawiam własnie sie czy poprostu zamowieć prywatnie i poczekam w nastepnym mc do najwyzszej mojej temp .I wtedy sobie ukuje palca i im wysle .Ale jak mowisz ze najlepiej 3 miesiace pod ząd to dosc drogo by mie to kosztowało bo az 130 f .Juz sama nie wiem

• Marbella Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasti6 wrote:
    Z tym to bedzie problem mi lekarz kazała przyjsc w tym miesiacu i jeszcze raz w nastepnym tylko jak tu trafić aby wyszło wiarygodnie 😒 . Zastanawiam własnie sie czy poprostu zamowieć prywatnie i poczekam w nastepnym mc do najwyzszej mojej temp .I wtedy sobie ukuje palca i im wysle .Ale jak mowisz ze najlepiej 3 miesiace pod ząd to dosc drogo by mie to kosztowało bo az 130 f .Juz sama nie wiem

A dlaczego zamawiasz do domu takie badania? Nie mieszkasz w Pl?

Staramy się o 2 dziecko od stycznia 2021.

Beta HCG:
    15.07 - 9.12 mlU/ml
    17.07 - 39.45 mlU/ml
    19.07 - 132,53 mlU/ml
    oar8rjjgeyaswq1h.png

3i49k6nl7gvouuf0.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kobietki 🌷🌸
    Cos ostatnio więcej zawodow niz pociech. Ostatnio było sporo kreseczek a teraz widze coraz mniej ale jeszcze do koncaczerwca czas mam nadziejr ze wiekszosci z Was sie uda przy testowaniu. 💕 jak wasze samopoczucia? Ja ostatnio staram sie zajac czyms glowe ...wiecie. Niby dostałam @ machnelam ręka. Ale w piątek peklam. Wydarlam się na meza wyszłam do sypialni i wylam jak wół. Pękłam....jak nigdy. Chyba juz mnie to przerosło. Te latanie po lekarzach wynikach hormony tabletki wyniki oczekiwanie i a piac na nowo w nowym cyklu...ostatnio ciezko ale zajmuje czyms glowe. Mój jiz zapowiedział ze za tydz jak jade w czwartek na zastrzyk on od czwartku jest w domu. I działamy. Chociaz szczerze odechciało mi sie...tych zawodow. Rozczarowań.... Brak mi na to sił.doluje mnie to ze z pierwszym dzieckiem niewiadomo kiedy sie udało taka niespodzianka. A teraz problemy. Wokół wszystkie w ciąży albo juz urodziły....i glupie pytania "kiedy corcia bedzie miala braciszka" 😞😞😞 i plakac sie chce na sama myśl....nawet znajoma. Karmi piersią rok jest w 5 mies ciąży. Lekarz mówi żeby przestala bo w jej przypadku nie bardzo bo zagrozona ma ona wzrusza ramionami bo co bedzie. Bo sieudalo niewiadomo kiedy....a ty starasz się latami i nawet na tescie nie ma 2 kresek. Gdzie sprawiedliwosc? Mam nadzieje ze u was lepiej i ze wkoncu bedzie więcej kresek 💕💕💕💕💕💪💪

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨
  • Nasti6 Przyjaciółka

Wysłany: 15 czerwca 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marbella wrote:
    A dlaczego zamawiasz do domu takie badania? Nie mieszkasz w Pl?

Nie w Szkocji i to jeszcze w dodatku w miasteczku gdzie nie ma lekarzy prywatnie , a u ogulnego to z opieką jak sto lat do tyłu . Aby isc prywatnie to bym musiala jechac z jakies 2 ,5 do 4 godzin drogi .Gdybym sama nie zrobil tak sobie prywatnie tego testu na prolaktyne w zeszlym ms gdzie mialam za wysoką (choc zeczywiscie moglam sie wtedy zdenerwoawac przedzrobieniem) i nie dala im znac i troche nie naciagła sytuacji , to wogle by mi nie zrobili zadnych takich badań .

• Alis96 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska997 wrote:
    Czesc kobietki 🌷🌸
    Cos ostatnio więcej zawodow niz pociech. Ostatnio było sporo kreseczek a teraz widze coraz mniej ale jeszcze do koncaczerwca czas mam nadziejr ze wiekszosci z Was sie uda przy testowaniu. 💕 jak wasze samopoczucia? Ja ostatnio staram sie zajac czyms glowe ...wiecie. Niby dostałam @ machnelam ręka. Ale w piątek peklam. Wydarlam się na meza wyszłam do sypialni i wylam jak wół. Pękłam....jak nigdy. Chyba juz mnie to przerosło. Te latanie po lekarzach wynikach hormony tabletki wyniki oczekiwanie i a piac na nowo w nowym cyklu...ostatnio ciezko ale zajmuje czyms glowe. Mój jiz zapowiedział ze za tydz jak jade w czwartek na zastrzyk on od czwartku jest w domu. I działamy. Chociaz szczerze odechciało mi sie...tych zawodow. Rozczarowań.... Brak mi na to sił.doluje mnie to ze z pierwszym dzieckiem niewiadomo kiedy sie udało taka niespodzianka. A teraz problemy. Wokół wszystkie w ciąży albo juz urodziły....i glupie pytania "kiedy corcia bedzie miala braciszka" 😞😞😞 i plakac sie chce na sama myśl....nawet znajoma. Karmi piersią rok jest w 5 mies ciąży. Lekarz mówi żeby przestala bo w jej przypadku nie bardzo bo zagrozona ma ona wzrusza ramionami bo co bedzie. Bo sieudalo niewiadomo kiedy....a ty starasz się latami i nawet na tescie nie ma 2 kresek. Gdzie sprawiedliwosc? Mam nadzieje ze u was lepiej i ze wkoncu bedzie więcej kresek 💕💕💕💕💕💪💪

Ja mam ostatnio to samo, z tym że my wgl nie mamy dziecka :(

preg.png
  • miska997 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Ja mam ostatnio to samo, z tym że my wgl nie mamy dziecka :(
    No tak jak mowilam corka ma 6 lat jeszcze mam motywacje ze juz jeden skarb mam 💕 ale mimo to bardzo bym chciala juz drugie a ten czas nie dziala na moja korzysc...bo coraz ciężej. Niby jest ok ale przyjdzie dzień i wyje jak wół nie potrafie sie uspokoic. Nie mowie nikomu żeby sie nie uzalac nad soba i to chyba tez nie jest najlepsze ze trzymam to w sobie bo jest nie lepiej a gorzej...😥😞

23.06.2015- Maja 😍👧
    2.09.2021- CP💔
    15.10.2021- II
    21.10.2021- beta 1001,01
    Mały Cud.😍
    4.11.2021- mamy serduszko❤ 6mm szczęścia🍀
    13.01.2022- będzie Syn ❤👶 (16tc)
    10.06.2022- Bartłomiej 😍👨
  • Pani Miśka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 13:32

• Ivanka93 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam dzis doła, jakas zbiorowa depresja dzisiaj na wątku 😔 trzeba się dziś wypłakać wyrzucić wszystko z siebie i walczyć dalej musi nam się udać! 😊❤

🙋‍♀️31 & 🙋‍♂️33

07.2020💔
    07.2021💔
    11.2021💔

🩷 01.01.2023 🌈

age.png
  • Alis96 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa dziś zapytała jak w pracy , mowie źle. A nową ciężko znaleźć nikt sie nie odzywa ani nic. A ona do mnie to czemu w ciąże nie zajde i na l4 nie pójdę... bez kometarza

Dość że mam w pracy ciężko, w domu tez juz powoli ja nie mam sił do tego czemu nie wychodzi i mamy też inne problemy to jeszcze to na domiar złego.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis96 wrote:
    Teściowa dziś zapytała jak w pracy , mowie źle. A nową ciężko znaleźć nikt sie nie odzywa ani nic. A ona do mnie to czemu w ciąże nie zajde i na l4 nie pójdę... bez kometarza

Dość że mam w pracy ciężko, w domu tez juz powoli ja nie mam sił do tego czemu nie wychodzi i mamy też inne problemy to jeszcze to na domiar złego.
    o jeju :/ strasznie mnie denerwują takie teksty... dla niektorych naprawde zajscie w ciąże to jak pojscie do sklepu po bulki wrrr..

Alis96 lubi tę wiadomość

• Kremówka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam doła takiego samego, boję się już, że za późno zaczęliśmy się starać o pierwsze dziecko..
    Znam same historie na zasadzie : byliśmy w Zakopanem i tak jakoś poczułam żeby zrobić test i się okazało że jestem w ciąży. Albo och odstawiłam tabletki i tak przeszło nam przez myśl że może dzidzi i pyk. A już w ogóle całe moje osiedle to rodzice z małymi dziećmi i mamy z brzuszkami.

29 lat
    30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
    ➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
    ➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    ➖Kir tylko 2DS2
    ➖ krótka faza lutealna

🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina

17/06 hcg 14,26 🍀
    30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
    06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
    14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
    27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
    02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
    17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
    14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
    12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
    17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
    02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
    15/11 (24+6) 700g ☺️
    07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
    21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
    02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
    15-20/01 szpital-hipoglikemia
    21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
    04/02 (36+3) 2936g 🤩
    05-10/02 szpital

23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
    planowana CC w 39+1
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wysyłam Wam troche słoneczka na poprawę nastroju🌞🌞🌞🌞🌞🌞🌞☀️☀️☀️☀️☀️
    Ja też miewam gorsze dni i zawsze tłumiłam w sobie ale to nie jest dobry pomysł. Rok temu pokonałam depresje a w tym roku dostałam kolejny cios i było bardzo ciężko ale dałam rade. Starajcie sie cieszyć z małych rzeczy i żyć chwilą, poświęcić sie pasji, hobby. Ja ostatnio doszłam do wniosku, że żyłam tylko staraniami i nagle zapomniałam o tym co kiedyś lubiłam robić, jakie było moje życie wcześniej. Stwierdziłam, że czas wrócić do swoich pasji, zająć sie czymś dla siebie i żeby za dużo nie myśleć. To naprawdę pomaga jak jest bardzo źle ale i tak dołki się zdarzają i na to też trzeba sobie pozwolić😊

Alis96, Ivanka93, Vivian, Nasti6, Blondyna.B, Selena, Izi, Dip88 lubią tę wiadomość

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miska997 wrote:
    Czesc kobietki 🌷🌸

Też tak mam :( tylko że my dalej staramy się o pierwsze dziecko :/ I u mnie np wszystkie koleżanki już 2 dzieci i tematy rozmów kręcą się tylko wokół tego 😰 I te pytania "Kiedy wy w końcu ", " jak wyluzujesz to sie uda😡" no nic tylko siedzieć i płakać naprawdę. Ja też mam doła i chyba tak co miesiąc od popronienia I chyba nie umiem się z tym uporać :( ciekawe jak to jest że jedni wpadają jak nie chcą, A jak planujesz i bardzo chcesz to się nie udaje 🤷‍♀️

• Ulalala Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wysyłam pozytywną energię, dobrze że można wygadać się tu na forum. To niesprawiedliwe że kobiety muszą przez to przechodzić, wierzę że w końcu każdej się uda. Takie chwile zwątpienia są normalne, następnego dnia jest już lepiej :-*
    Ja sama nie zdawałam sobie sprawy że tak dużo par ma z tym problem, w pierwsze dwie ciąże zaszłam szybko i bez problemu. Trzymajcie się kochane i wierzcie że się uda :-*

Alis96, Vivian lubią tę wiadomość

3jgxs65gycn0347u.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2021, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate1811 wrote:
    Sorki, że tak się wcinam, ale przy badaniu nasienia sprawdzaliście chromatyne? Może przy następnym badaniu to warto też sprawdzić.
    Tak sprawdzaliśmy przy powtórzonym badaniu czyli w maju :)

Kate1811 lubi tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ