Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobrze że tu jesteście z tym głosem rozsądku ♥️ wzięłam L4. Zostaje mi jeden dzień w pracy - poniedziałek. Wtorek to już sierpień i wtedy dostanę L4 typowo ciążowe. A teraz póki co: leżenie w dwóch rękawach pod kocem, ciepła herbata z miodem i moczenie stóp w ciepłej wodzie. Iiii smarkanie i smarkanie i smarkanie z nadzieją że w końcu moje zatoki przestaną produkować nadmiarowe rzeczy 😂 xD
Delfi, Wioleta91, eM 🌺 lubią tę wiadomość
🧑 27
🧒 29
😺 6
Starania od 10.2022
03.2023 - cb
05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
07.06.2023 - 88,89 🐝
10.06.2023 - 476,18 🔥
13.06.2023 - 2119,98 💪
---
Letrox 5x50 + 2x75
Duphaston 2x1
-
kwiatek100 wrote:Dobrze że tu jesteście z tym głosem rozsądku ♥️ wzięłam L4. Zostaje mi jeden dzień w pracy - poniedziałek. Wtorek to już sierpień i wtedy dostanę L4 typowo ciążowe. A teraz póki co: leżenie w dwóch rękawach pod kocem, ciepła herbata z miodem i moczenie stóp w ciepłej wodzie. Iiii smarkanie i smarkanie i smarkanie z nadzieją że w końcu moje zatoki przestaną produkować nadmiarowe rzeczy 😂 xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2023, 20:10
-
eM 🌺 wrote:Saya, być może i tak... zwłaszcza, że czuję się źle. Nie ma co ukrywać. Z tym, że na razie jest sezon urlopowy, jestem sama w dziale w biurze, muszę przetrwać, aż wróci chociaż jedna osoba w sierpniu, która mogłaby mnie zastąpić. Na ten moment nie chcę, żeby dyrektor ściągał kogoś z urlopu, bo ja poszłam na l4. Wiadomo, jeśli bym naprawdę musiała, to inna sytuacja. Ale staram się przetrwać tutaj co dzień do 15 🙈 no i druga kwestia - moja działalność... to dla mnie najgorszy ból, bo nie będę mogła realizować zleceń, a to mój konik totalny, moja pasja. No, ale są sprawy ważne i najważniejsze - Dzidziutek
także zobaczymy.
Kwiatek, rozumiem doskonale. Ja w pierwszej ciąży przechodziłam przez to samo. Poszłam do lekarza, nie mógł mi wypisać NIC, tylko domowe sposoby i jakaś maść rozgrzewającą dla dzieci, no i te leki z tej serii Prenalen, które przy zapalaniu zatok faktycznie słabo działają. Znam twój ból, mam przewlekłe zapalenie zatok od 20 lat... i potrzebuje zawsze mocnych leków, antybiotyku, żeby mi przeszło. Wycierpisz się, biedulkamam nadzieję, że szybko przejdzie! A jak potrzeba to idź na l4, żebyś się nie męczyła. Nie oglądaj się na pracę w sytuacji, kiedy naprawdę zwolnienie to konieczność.
Erkow, no nie powiem, zazdraszczam tego łóóóżka i leżinguale korzystaj, odpoczywaj jak możesz
eM 🌺 lubi tę wiadomość
-
Polaya, a ta możliwość prowadzenia działalności nie tyczy się przypadkiem okresu zasiłku/urlopu macierzyńskiego? Mój księgowy twierdzi, że podczas L4 nie mam możliwości wystawienia faktury - jeśli byłaby jakaś furtka to też jestem ciekawa jak to działa12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
14.09 no wygląda na chłopaka 💙
Następna wizyta 19.10
-
Dziewczyny a ja tak z innej beczki... w pierwszej ciąży miałam dosyć szybko widoczny brzuszek. Miałam nadzieję, że tym razem troszkę poukrywam, ale mimo luźnych ubran rodzina sama zauważa, że jestem w ciąży 🤦🏼♀️🤦🏼♀️
A jak u Was??34l👱♀️ 39🙎♂️
09.2019 ⏸️🤰
01.2020 laparoskopia- guz na jajniku
06.2020 🥰😍 cc 4800g 64cm M❤️
11.2022 6/7 tc 💔 poronienie samoistne
13.06.23 ⏸️🤗
14.06.23 beta 124😍
07.07 ❤️
13.09 17+1 209 gram chłopca💙
07.10 20+4 połówkowe 416g🥰
03.11 24+3 800g
28.11 28+0 prenatalne 1300 g😍
15.12 30+3 1700g
30.12 32+4 2100g
12.01 34+3 3000g😱😱😱
24.01 36+1 3000g???😁❤️
16.02 39+3 cc 4300g 58cm Gucio💙💙💙
-
Kropkaxyz wrote:Dziewczyny a ja tak z innej beczki... w pierwszej ciąży miałam dosyć szybko widoczny brzuszek. Miałam nadzieję, że tym razem troszkę poukrywam, ale mimo luźnych ubran rodzina sama zauważa, że jestem w ciąży 🤦🏼♀️🤦🏼♀️
A jak u Was??
U mnie taki typowy poobiadkowy brzuch - główna różnica jest taka, że nie da się go normalnie wciągnąćraczej nie widać na codzień, czasami pod koniec dnia jak jestem bardziej najedzona
12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
Następna wizyta 19.10
-
Kropkaxyz wrote:Dziewczyny a ja tak z innej beczki... w pierwszej ciąży miałam dosyć szybko widoczny brzuszek. Miałam nadzieję, że tym razem troszkę poukrywam, ale mimo luźnych ubran rodzina sama zauważa, że jestem w ciąży 🤦🏼♀️🤦🏼♀️
A jak u Was??
U mnie też jest delikatnie zaokrąglony, szczególnie się pojawia jak coś zjem 😊 także jak założę coś obcisłego to już widać i każdy się domyśla co jest grane 😀 -
Skatusia, a u Ciebie dawno się tak zaokrągliło? Jesteś 2 tygodnie do przodu, nie wiem czy się szykować na jakąś dynamiczną zmianę zaraz12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
Następna wizyta 19.10
-
Ostatnie wyroki sądów wyraźnie mówią, że wystawienie faktury na l4 nie może prowadzić do odebrania zasiłku, sytuacja też świeżo weryfikowana u jednego z moich klientów
W takiej sytuacji najbezpieczniej jest zatrudnić pracownika (najlepiej studenta do 26 rż. 😂), pracować jakoby to był on, jako właściciel możesz wystawiać faktury, a wręcz musisz, nie można ot tak nie wystawić faktury za wykonaną pracę, to samo tyczy się oczywiście płatności za faktury, przelewów wynagrodzenia etc
My w takiej sytuacji polecamy kogoś zaufanego, podpisujecie że wynagrodzenie będzie przekazywane w gotówce i jesteście czyści, firma nadal działa i naprawdę trudno im to podważyć
Z innej beczki.. dzisiaj od rana mam ból w okolicy pępka, początkowo myślałam że to zaparcie, ale ból taki jak kolka, teraz przy dotyku i delikatnym ucisku pępka ból jest naprawdę silny, czuję się dobrze, czytałam że to niby normalne na początku ciąży, ale nie daje mi to spokoju bo ten ból myślę przekracza stwierdzenie "to jest naturalne"
Zaparcie to na pewno nie jest, po skorzystaniu z toalety czy wypiciu syropu na zaparcia nadal bez zmian -
Cześć dziewczyny! dopiero się witam a zaraz pewnie padnę na twarz, u mnie tez życie na pełnych obrotach, praca, za chwile przeprowadzka i załatwianie tej całej papierologii przy zakupie nieruchomości - łeb odpada 😵💫 tez czuje ze potrzebuje dłuższego romansu z wyrkiem
Czy Wy tez tak macie, ze po szybszym marszu jesteście zasapane jak po maratonie? Boże myślałam ze dzisiaj płuca wypluje po chwili 🤣
Co do brzuszka to u mnie widać, rano faktycznie mniej a wieczorem bardziej ale nie jest to moj normalny brzuch, zaokrągliłam sie trochę i nie da sie wciągnąć 🙈 -
a i wiecie co, moja gin po wynikach moczu w którym wyszły mi bakterie, krwinki i ogólnie cała plejada atrakcji przepisała mi canephron - czytałam ze w ciąży tylko po konsultacji, jeszcze dopytalam czy aby napewno mam brać - tak tak. no i zaczęły się u mnie plamienia przy przyjmowaniu. po wizycie kazała mi zrobić posiew moczu przed którym minimum na tydzień muszę zrezygnować z canephronu bo może zafałszować wynik i plamienia z dnia na dzień jak nie brałam
leku były coraz mniejsze a od dwóch dni nie ma ich wcale.
nie wiem, może to zbieg okoliczności, moje zmęczenie albo hormony we mnie buzują ale czuje się zła na lekarza i na 2 sierpnia umówiłam się już do zupełnie innego 😵💫 -
eM co do wymiotów szwagierki o których pisałaś - moja znajoma tez wymiotuje od samego początku od kiedy się dowiedziała ze oczekuje dziecka, odrzut od jedzenia, wrażliwość na zapachy a do tego dolegliwości jelitowe. strasznie poturbowana, współczuje.
dociera do mnie ze jednak dość łaskawie wszystko przechodzę, poza plamieniami które zjadły mi trochę nerwów i czasami bólem brzucha i zwiększonym apetytem raczej nie narzekam -
U mnie też brzuch już widać, wczoraj kupiłam sobie 3 luźne koszulki, bo ciężko mi znaleźć w szafie cokolwiek sensownego. Niestety raczej dla obcych jeszcze nie wyglądam jak w ciąży, tylko jak osoba z brzuszkiem (choć może się mylę), ale myślę, że rodzina zorientowałaby się od razu. Mamy powiedzieć mojej rodzinie o ciąży za 2,5 tygodnia (akurat będę wtedy kończyć I trymestr). Mąż wspomniał, że chyba musimy powiedzieć zaraz po przyjeździe, bo będą mi się przyglądać na brzuch 😅
-
U mnie brzuch (mam nadwagę) automatycznie z fałdy zrobił się piłką, jeszcze na linii pępka widać tłuszczyk, ale ludzie już zauważają że to ciążowy brzuszek 😂 Ostatnio pan ustąpił mi miejsca, a nie wydaje mi się bym wyglądała na zmęczoną czy coś, ale fakt że brzuchol było widać 😁 I pomyśleć że to dopiero 10 tydzień, będąc w 15 biorę ślub, trzymajcie kciuki bym weszła w kiecę, już teraz boję się przymierzać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2023, 22:10
-
Ja jutro kończę 11 tydzień i nie widać zupełnie nic
a trochę bym chciała ;p faktycznie szybciej jestem wzdeta, już od pory obiadu jest mi aż ciężko ale łącze to bardziej z wolniejszym trawieniem. Ja zauważam coś ale bardziej na wysokości podmajtkowej;p i to zupełnie malusie wybrzuszenie więc pewnie na ciążowy brzuszek będę musiała jeszcze trochę poczekać
🧑 27
🧒 29
😺 6
Starania od 10.2022
03.2023 - cb
05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
07.06.2023 - 88,89 🐝
10.06.2023 - 476,18 🔥
13.06.2023 - 2119,98 💪
---
Letrox 5x50 + 2x75
Duphaston 2x1
-
MonikaMonia szybko zmienialabym lekarza..na pewno są też inne leki na takie infekcje które na luzie można stosować w ciąży.
Ja się zastanawiam - lekarz zalecił mi dzisiaj na gardło coś miejscowego (hascosept/Tantum Verde), trochę mnie to zdziwiło bo przecież one w składzie mają alkohol.. czytałam w necie że bezpieczne bo się nie wchłania ale i tak mnie to bardzo zdziwiło :o🧑 27
🧒 29
😺 6
Starania od 10.2022
03.2023 - cb
05.06.2023 - ⏸️ 34,05 🌸
07.06.2023 - 88,89 🐝
10.06.2023 - 476,18 🔥
13.06.2023 - 2119,98 💪
---
Letrox 5x50 + 2x75
Duphaston 2x1
-
U mnie malutki brzuszek już widać. Większość to niestety wzdęcia i wynik mocnych zaparć ale musiałam się pożegnać ze wszystkimi jeansami jakie mam 😭
Co do objawów to powiem wam, że nic mnie tak nie wkur**** jak matki. Codziennie słyszę te głupie gadki... Korzystaj korzystaj bo już spokoju nie będzie, ciąża? O to zaprzyjaźnij się z porcelaną. Itp. Nikogo nie pytam o zdanie, o wprowadzanie obaw do mojego życia a za każdym razem jak spotykam jakąś matkę to tylko to słyszę. Nic pozytywnego. Do cholery jasnej czy mogą one już pójść w piz*u?
Mam to szczęście, że ciąża jest dla mnie łaskawa. Nie jest łatwo ale nie jest najgorzej. Widzę, że u was też jest różnie i to pokazuje jak każda z nas różnie to przechodzi więc skąd biorą się te encyklopedie macierzyństwa wśród moich znajomych/rodzinie 🙈
Tak samo dzieci też są różne. To będzie moje pierwsze dziecko i jakoś nie mam ochoty na to żeby ktoś mi odbierał radość z macierzyństwa od pierwszych tygodni albo po prostu to w moim gronie są jakieś niespełnione kwoki😅
Jak to u was dziewczyny jest? Czy po prostu hormony mnie jakoś poszczuły na pewne teksty 😂Polaya lubi tę wiadomość
-
Marysiaa wrote:Skatusia, a u Ciebie dawno się tak zaokrągliło? Jesteś 2 tygodnie do przodu, nie wiem czy się szykować na jakąś dynamiczną zmianę zaraz
No powiem Ci że w tym 9 tygodniu już zaczynało być coś u mnie widać 😀 ja sobie wmawiałam cały czas wzdęcia i tak czułam, ale osoby obok widziały że to już ciążowy brzuszek 😊Marysiaa lubi tę wiadomość