Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
eRKow. wrote:Po konsultacji z naszym lekarzem mamy skierowanie do szpitala z podejrzeniem makrosomii, żeby dostać kwalifikacje na wcześniejszy termin wywołania porodu naturalnie...
Ojj, może to tylko trafił się skok wzrostowy, bądź błąd pomiaru, oby ta wizyta nie wiązała się z długim pobytem w szpitalu, trzymam kciuki -
eRKow. wrote:Po konsultacji z naszym lekarzem mamy skierowanie do szpitala z podejrzeniem makrosomii, żeby dostać kwalifikacje na wcześniejszy termin wywołania porodu naturalnie...
Możecie powiedzieć czy gdzieś da się sprawdzić na jakim centylu jest moje dziecko czy to tylko lekarz określa? Nigdzie nie mogę znaleźć czegoś takiego -
Polaya wrote:Dużo zdrówka, trzymam kciuki by wszystko było dobrze ❤️
Możecie powiedzieć czy gdzieś da się sprawdzić na jakim centylu jest moje dziecko czy to tylko lekarz określa? Nigdzie nie mogę znaleźć czegoś takiego
https://srhr.org/fetalgrowthcalculator/#/
Jak wpiszesz pomiary z usg to tu się mniej więcej pokrywa centyl z tym co mi podaje lekarzPolaya, Saya lubią tę wiadomość
12.06 ⏸️ (7/8dpo)
27.06 zarodek w macicy!
3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
14.09 no wygląda na chłopaka 💙
Następna wizyta 19.10
-
To raczej nic strasznego, jutro zadzwonię do szpitala i się umowie, tylko żeby lekarz szpitalny zetknął na wyniki USG i ewentualnie wyznaczył wcześniejszy termin na stawienie się i wywołanie porodu (np. Na koniec stycznia), choć w internecie czytam że to jeszcze nie jest jakaś duża różnica, i moja gin też mówi że USG w 35tc pokaże bliżej jak duży będzie maluch do dnia porodu, ale niech już lekarz w szpitalu się zapozna z dokumentacją.
A no i genetycznie są takie uwarunkowania, ja się urodziłam z wagą 4500g😂 dziś jak lekarce powiedziałam, to się zaczęła śmiać że nie wierzy, bo jestem i niska i szczupła 😂
A niżej Feliks pozdrawia wszystkie ciocie machając do Was stópką
https://zapodaj.net/plik-x3MI34ia8CWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2023, 18:39
xMartaa, Światełko, Skatusia🥰, Delfi, Saya, Kropkaxyz, MonikaMonia, Kika95, Wioleta91, kwiatek100, eM 🌺 lubią tę wiadomość
-
Karina u mnie wyczuwalne guzki w okolicy odbytu. Choć nie mam żadnych objawów bólowych, krwi itp. Tak jakby jakies delikatne zgrubienie. No ale ja mecze się też z zaparciami właściwie od początku ciąży, więc mogłam się spodziewać że i hemoroidy mnie dopadną. Na razie mam więcej błonnika do diety wprowadzić.
Delfi czekamy na wieści! -
Co do hemoroidów to ja mam podobnie, też czasami mi wyłażą i czuć je pod palcami, a czasami nie... Kiedyś przed ciąża mi doskwieraly, potrafiły od zaparc krwawić, teraz na szczęście nic się nie dzieje. Ale też rozważam kupienie może jakiejś maści by na wszelki wypadek się ich pozbyć jeśli się da sama maścią.
Ja od wczoraj ciśnienie na poziomie 130/90, wydaje mi się, że to przez przeziębienie, ale martwi mnie, że prawie nie spada... Jak jeszcze bardziej skoczy to chyba będę musiała na izbę jechać, z zalecenia lekarza 😔 -
cześć dziewczyny !
współczuje dolegliwości
no i gratuluję dobrych wieści z wizyt, piękne dzidziusie🥹♥️
eRKow noooo Feliks dosłownie rośnie jak na drożdżach 🤭
Delfi czekamy na piękne zdjęcia i dobre wieści 🍀
Czy Was też dopada ostatnio kryzys energetyczny? U mnie masakra, czuję się jakbym nie spala normalnie od dawna😵💫 Najlepiej nie wychodziłabym z łóżka -
Monia chyba kryzys energetyczny jest w większości przypadków w 3 trymestrze. Ja zasypiam około 21-22, bo dłużej nie wysiedze, ale budze się 2-3 i już do budzika męża to nie jest spanie tylko kręcenie się na łóżku. Jak mąż wstaję około 5.30 to ja zasypiam, ale godzinę później znów mnie budzi na zastrzyk więc tego snu jest mało... cóż mam nadzieję że.organizm się w ten sposób chociaż przyzwyczai do nocnych pobudek na karmienie 😂
-
MonikaMonia wrote:Czy Was też dopada ostatnio kryzys energetyczny? U mnie masakra, czuję się jakbym nie spala normalnie od dawna😵💫 Najlepiej nie wychodziłabym z łóżka
Oj tak, niestety...
Młoda budzi mnie koło 3-4 rano praktycznie codziennie takimi mocnymi kopniakami a że zasypiam koło północy to trochę mało jest tego snu. A mimo tak i tak mam do siebie pretensje że za mało robięStarania od: lipiec 2022
29.06.23 ⏸️
30.06.23 prog 17.40 beta 56.56
04.07.23 prog 19.11 beta 585.2
10.07.23 prog 19.77, beta 6,664
26.07.23 jest ❤️
03.08.23 USG przed 10. tyg -
I po wizycie. Wspominałam miesiąc temu, że moja lekarka się zwolniła, dzisiaj byłam u nowej. No więc więc lekarka nawet aparatu usg w gabinecie nie miała, sprawdziła tylko detektorem tętna, czy serduszko bije, jestem jeszcze bardziej rozczarowana, niż po tamtych wizytach, tam chociaż widziałam na ekranie dziecko przez chwilę. Na styczeń znów do nowej się zapisałam, oby było lepiej…
Nie zapytała o objawy/samopoczucie, tylko od razu że waga za duża i się za mało ruszam, a to nie dziecko rośnie, tylko w uda mi idzie… 🤦🏼♀️ Jestem tego świadoma, ale lekarze kazali mi się oszczędzać i nie robić spacerów, ze względu na twardnienie brzucha itd.
Zapytałam o bóle podbrzusza, dowiedziałam się że to nie jest normalne i nie powinno tak być na tym etapie, „może to przez jakąś infekcję moczu”, dobrze że dwa dni temu zrobiłam posiew moczu, tyle że wyników nie mam, ale chociaż będę wiedzieć, czy coś w tym kierunku robić. Nie czuję się zaopiekowana. Cieszę się, że za tydzień idę do lekarza na NFZ, to chociaż przez okres świąteczny będę spokojniejsza i omówię wszystkie dolegliwości i wyniki.eM 🌺 lubi tę wiadomość
-
O kurcze to z ciekawości muszę przeprowadzić śledztwo czy ja mam 😁 zaparcia mam całą ciążę a jeszcze do tego biorę żelazo które to utrudnia ale staram się nie przeć przy 💩 więc może nie mam 😁
Dzisiaj byłam pierwszy raz na wizycie u położnej i po prostu wiedza i energia tej kobiety to coś niesamowitego 😁 fajnie nakreśliła jak będą nasze spotkania wyglądać. Za 1,5 tygodnia zajmiemy się piersiami czyli przykładaniem czy sutki są chwytliwe i czy może będzie potrzebny laktator. No złota kobita.
Mówi że macica wygląda na dwa tygodnie do przodu się Dominik też już swoje waży bo plus minus 1300g. Ciężko mi stwierdzić czy to dużo czy to mało patrząc na to że ja urodziłam się z mała wagą a mały po partnerze może być długi.
Fajny pakiet też dostałam próbek a w tym smoczek i butelka MAM.
Waga też ładnie rośnie😂 choć zastanawiam się gdzie bo ja jakoś nie rosnę w szerz. Nawet położna była w szoku i śmieje się że to cycki i penthouse Dominika 😂 gościu podobno zrobił sobie tam dużo miejscaDelfi, xMartaa lubią tę wiadomość
-
Hej laski !
Będzie mnie tu trochę mniej, robimy remont kuchni 😅 szykujemy gniazdko 😅
Weszłam dzisiaj na wątek grudniowy, pamiętacie Białą? Ujrzała 2 kreseczki ❤️ oby tym razem jej się udało, przesłałam jej gratulacje od całego czerwcowego wątku 😍Kika95, MonikaMonia, Delfi, Polaya, Biała1987, Saya, Światełko, eM 🌺, Kropkaxyz, kwiatek100 lubią tę wiadomość
-
eRKow jak super Feliks zapozował 😍
Oj co do kryzysów energetycznych to u mnie też są...ale i tak dużo robię w domu z przerwami ale robię, bo nie mogę usiedzieć na tyłku 😅
Karina położną znalazłaś na NFZ czy prywatnie?
Oo Wiola widzę że remonty ruszyły, powodzenia, oby gładko poszło 😎Wioleta91, eRKow. lubią tę wiadomość
-
Na NFZ i nie spodziewałam się takiego trafu. Teściowa poruszyła swoje dawne kontakty żeby wybadać kto jest taki na czasie😊
Wiola przybijam piątkę i łącze się w bólu. My teraz kończymy salon a w styczniu leci pokój Dominika. Całe szczęście tam mniej do robienia 😅Wioleta91 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny widzę że informacja już poszła 🥰.
To pierwszy stymulowany cykl po histeroskopii gdzie w macicy wszystko ok wyglądało ale po biopsji endometrium już tak fajnie nie było. Przy odbieraniu wyników lekarze którzy mi przekazywali wiadomości o wynikach podcięli mi skrzydła bo od razu chcieli mnie na stół kłaść na następną operacje w której by mieli usunąć mi macice😬😬. Dopiero jak się dowiedzieli ile mam lat i że chce jeszcze jedno dziecko zaczęli inaczej mówić ale strach już niestety rósł we mnie. Dopiero moja p. Dr powiedziała mi o leczeniu przez 6 miesięcy i dopiero po zaczniemy się starać ale gdzieś ktoś chciał dla mnie inaczej. Nie nastawiałam się wogole 9 dpo test bialy, 10 dpo odpuściłam dopiero 12dpo jak na teście zobaczyłam cień cienia i szybka beta która wynosiła 4.76 co też nie odpowiedziała mi na moje pytania w głowie bo ciaza przecież o 5 jest. P. Dr kazała powtórzyć i w 14dpo beta wynosiła 27.32 i o dziwo progesteron startował od 9.3 a teraz 25,9.
Niestety strach jest dochodzi jeszcze to endometrium które ma coś w sobie. Następną beta w poniedziałek i mam nadzieję że już wtedy wszystko będzie jasne.Saya, Delfi, Polaya, eRKow., MonikaMonia, Pingwinek, Światełko, xMartaa, eM 🌺, Kropkaxyz, Wioleta91, Skatusia🥰, Karina, Kika95, kwiatek100 lubią tę wiadomość
08.12 transfer 3 A.A
14.12 6dpt - 31,27mUl/ml
16.12 8dpt - 110.13mUl/ml progesteron 79.5 ng/ml
18.12 10dpt - 327.47mUl/ml progesteron 91.00ng/ml
21.12 13dpt - 1082.79mUl/ml
29.12 21dpt 13877.51mUl/ml progesteron 83.6ng
04.01 27dpt - 39145.26mUl/ml progesteron 69.1ng/ml
28dpt USG jest zarodek 6mm i jest ❤️
17.08.2021 👶 Tomasz
22.09.2022 💔 poronienie zatrzymane 9/10tc
09.06.2023 ⏸️ cudzie trwaj ✊️
10.06.2023 Beta 19.39 mUl/ml
Progesteron 10.50 ng/ml
12.06.2023 Beta 58.87 mUl/ml
Progesteron 13.4 ng/ml
14.06.2023 Beta 126.19 mUl/ml
Progesteron 15 ng/ml
16.06.2023 Beta 270.56 mUl/ml
Progesteron 15.2 ng/ml
03.07.2023 jest zarodek i jest ❤️.
25.07.2023 🖤🖤🖤🖤 -
Biała1987 wrote:Hej dziewczyny widzę że informacja już poszła 🥰.
To pierwszy stymulowany cykl po histeroskopii gdzie w macicy wszystko ok wyglądało ale po biopsji endometrium już tak fajnie nie było. Przy odbieraniu wyników lekarze którzy mi przekazywali wiadomości o wynikach podcięli mi skrzydła bo od razu chcieli mnie na stół kłaść na następną operacje w której by mieli usunąć mi macice😬😬. Dopiero jak się dowiedzieli ile mam lat i że chce jeszcze jedno dziecko zaczęli inaczej mówić ale strach już niestety rósł we mnie. Dopiero moja p. Dr powiedziała mi o leczeniu przez 6 miesięcy i dopiero po zaczniemy się starać ale gdzieś ktoś chciał dla mnie inaczej. Nie nastawiałam się wogole 9 dpo test bialy, 10 dpo odpuściłam dopiero 12dpo jak na teście zobaczyłam cień cienia i szybka beta która wynosiła 4.76 co też nie odpowiedziała mi na moje pytania w głowie bo ciaza przecież o 5 jest. P. Dr kazała powtórzyć i w 14dpo beta wynosiła 27.32 i o dziwo progesteron startował od 9.3 a teraz 25,9.
Niestety strach jest dochodzi jeszcze to endometrium które ma coś w sobie. Następną beta w poniedziałek i mam nadzieję że już wtedy wszystko będzie jasne.
Polaya, o nie 🫣 obserwuj się i w razie co na IP, niby na brzuch nie poleciałaś, ale jak podbrzusze pobolewa to lepiej trzymać rękę na pulsie 🫂Biała1987, Polaya lubią tę wiadomość