Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼
Odpowiedz

Czerwiec👙, lato🏝️, słońce świeci🌞- będzie z tego dużo dzieci👶🍼

Oceń ten wątek:
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2023, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya wrote:
    Dziewczyny,
    Mam nadzieję, że czujecie się dzisiaj już lepiej i ten dzień spędzicie w jak najlepszym samopoczuciu.
    Życzę Wam wszystkim Wesołych Świąt i dobrego jedzonka - ja będę starała się nie przejeść 😅 dziękuję Wam za te wspólne miesiące spędzone wspólnie na forum. Juz niedługo spotkamy się z naszymi maleństwami, a kolejne święta będą już w powiększonym gronie.
    🎄🎅
    Dzisiaj uświadomiłam sobie, że ten mały gnomek za rok będzie mi zdejmował ozdoby z choinki, tak jak teraz robi to już pies 😂 Nawet szukałam zagrody dla choinki i chyba się zaopatrzę 😁

Saya lubi tę wiadomość

• Delfi Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2023, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również Wam życzę rodzinnych i wesołych Świąt Bożego Narodzenia 😘

Te święta są wyjątkowe, ponieważ oczekujemy na nasze maleństwa, a kolejne będą jeszcze bardziej wyjątkowe :)

age.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2023, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya wrote:
    Dzisiaj uświadomiłam sobie, że ten mały gnomek za rok będzie mi zdejmował ozdoby z choinki, tak jak teraz robi to już pies 😂 Nawet szukałam zagrody dla choinki i chyba się zaopatrzę 😁

U nas padły hasła, żebyśmy się póki co cieszyli choinką ubraną od gory do dołu bo za rok tylko do połowy 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2023, 23:18

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Kika95 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadłam na szybko życzyć spokojnych i rodzinnych świąt Bożego Narodzenia, odpoczywajcie i cieszcie się tymi świętami w gronie rodziny, z naszymi jeszcze w brzuchu bobaskami 🎄⭐🎄

Delfi, MonikaMonia lubią tę wiadomość

preg.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonia wrote:
    U nas padły hasła, żebyśmy się póki co cieszyli choinką ubraną od gory do dołu bo za rok tylko do połowy 🤣
    U nas za rok, mając na uwadze psa i dziecko, choinka będzie miała płotek lub będzie na pniu 😂 Psu już grożę, że jak przesadzi to będzie to płotek dla niego, a nie dla choinki 😁

MonikaMonia lubi tę wiadomość

• MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya wrote:
    U nas za rok, mając na uwadze psa i dziecko, choinka będzie miała płotek lub będzie na pniu 😂 Psu już grożę, że jak przesadzi to będzie to płotek dla niego, a nie dla choinki 😁

haha biedne nasze przyszłoroczne choinki. moje psiaki póki co nie mają jeszcze na koncie strat w bombkach ale te dolne tylko patrzeć jak będą pobite, ponieważ robią za masażery 🤣 moje psie dziewuchy wchodzą pod choinkę i łażą dookoła niej masując się wiszącymi na dole bombkami 🤣

Polaya lubi tę wiadomość

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kiepsko...
    Dziś już gorączka 37,9, jeszcze wyczytałam że ja nie powinnam łączyć apapu z acardem. Mogę paracetamol wziąć dopiero około 4-6h po acardzie, czyli mniej więcej 1-3 w nocy 😅
    Mąż na szczęście już w pełni sił, także zrobiliśmy wymianę.
    Już nie mam pomysłu co pomoże na zatkany nos, robię inhalacje, ale to działa dosłownie na chwilę. Zawsze się wspomagałam jakimś sudafedem lub podobnym specyfikiem w sztyfcie, a teraz nic, na domiar złego woda morska też się skończyła 😅
    Jechalybycie z przeziębieniem/gorączka do lekarza w ciąży? Albo na SOR w święta? Tak bardzo bym nie chciała niczym zaszkodzić Felisiowi. Już się cieszyłam że cała ciąża taka spokojna mimo tych przyjmowanych leków na stałe...

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

💔24.07.2022 r. Aniołek. (7tc/10tc) [*] Sławek
    💔04.04.2023 r. Aniołek (8tc/10tc) [*] Józio
    ❤️ 02.02.2024 r. Feliks, 3370g, 54cm, 10pkt
    age.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    U mnie kiepsko...
    Dziś już gorączka 37,9, jeszcze wyczytałam że ja nie powinnam łączyć apapu z acardem. Mogę paracetamol wziąć dopiero około 4-6h po acardzie, czyli mniej więcej 1-3 w nocy 😅
    Już nie mam pomysłu co pomoże na zatkany nos, robię inhalacje, ale to działa dosłownie na chwilę. Zawsze się wspomagałam jakimś sudafedem lub podobnym specyfikiem w sztyfcie, a teraz nic, na domiar złego woda morska też się skończyła 😅
    Jechalybycie z przeziębieniem/gorączka do lekarza w ciąży? Albo na SOR w święta? Tak bardzo bym nie chciała niczym zaszkodzić Felisiowi. Już się cieszyłam że cała ciąża taka spokojna mimo tych przyjmowanych leków na stałe...
    Jechałabym z gorączką niedającą się zbić albo ze specyficznymi objawami, które nie są charakterystyczne u mnie dla przeziębienia (np. we wrześniu nie dość że temperatury nie mogłam zbić to bolało mnie ucho, co w sumie jest u mnie niespotykane), niestety są rzeczy które pomimo ciąży należy leczyć antybiotykami i wtedy przymusowo trzeba jechać, jeśli czułabym że to typowe przeziębienie to pewnie bym czekała na spokojnie, choć to uciążliwe, ale IP, SOR czy przychodnia to siedlisko wielu bakterii i wirusów i omijam te miejsca w ciąży w miarę możliwości

• MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2023, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow. wrote:
    U mnie kiepsko...

Biedna… współczuję bardzo, napewno jesteś przez tą temperaturę wymęczona… Ja bym z taką gorączką chyba pojechała :/
    To prawda że szpital jest siedliskiem wirusów i bakterii ale jeśli masz problem z łączeniem przyjmowanych na stałe
    leków z tymi, które można w razie temperatury przyjmować w ciąży to pojechałabym z samego faktu, że jakoś ta gorączkę zbić trzeba i to możliwie szybko…

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi robił oklady i w nocy z każdą godziną było lepiej, choć, koszulkę do spania musiałam 2 razy zmieniecz teraz już gorączki nie mam. Ale... obudziłam się z bólem ucha! Jej, no nigdy mnie ucho nie bolało, chyba tylko jak byłam dzieckiem. Nie jakoś uciążliwie, ale je czuje co jakiś czas. Także na razie z rana nasmarowałam amolem, a w trakcie dnia zobaczymy jak będzie. Jak nie przejdzie to pojedziemy na ten Sor, choć wolałabym zaczekać do jutra na lekarza rodzinnego. Ewentualnie jeszcze poradę telefoniczna z pakietu medycznego...

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

age.png
  • Kropkaxyz Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eRKow na zatkany nos to ja polecam wycisnąć czosnek na talerzyk czy coś tak żeby ten zapach unosił się... to taka inhalacja z naturalnego antybiotyku. Tak jeszcze masz to można skropić jakimś olejkiem eukaliptusowyn czy z drzewa herbacianego. Nam pomaga:) polecane przez Pana Tabletke tylko on to tam opisuje jako chyba galganek Aliny .

U nas święta w ciągłym biegu🤦🏼‍♀️ nawet nie ma kiedy wziąć telefonu do ręki.

Dużo zdrówka dla wszystkich! Miłego!🥰

eRKow. lubi tę wiadomość

34l👱‍♀️ 39🙎‍♂️

09.2019 ⏸️🤰
    01.2020 laparoskopia- guz na jajniku
    06.2020 🥰😍 cc 4800g 64cm M❤️

11.2022 6/7 tc 💔 poronienie samoistne

13.06.23 ⏸️🤗
    14.06.23 beta 124😍
    07.07 ❤️
    13.09 17+1 209 gram chłopca💙
    07.10 20+4 połówkowe 416g🥰
    03.11 24+3 800g
    28.11 28+0 prenatalne 1300 g😍
    15.12 30+3 1700g
    30.12 32+4 2100g
    12.01 34+3 3000g😱😱😱
    24.01 36+1 3000g???😁❤️
    16.02 39+3 cc 4300g 58cm Gucio💙💙💙

event.png
  • JaMiNi Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 15:05

eRKow. lubi tę wiadomość

05.2023 👼🏻
    07.09 3,5 mm, mamy ♥️ zostań z nami okruszku 🫶
    19.09 1,79 cm 8+2 tc♥️
    02.10 3,33 cm 😍
    28.03.2024 35+2tc 2640g💙
    age.png
  • eRKow. Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż jak poczytał o skutkach nieleczonego zapalenia ucha to od razu uznał że jedziemy na świąteczną pomocą. Takze powoli się zbieramy, niech lekarz już zapora jakieś preparaty.

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

age.png
  • Saya Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż od wieczora 24go chory... Też gorączkuje, dzisiaj w nocy spał na kanapie. Ogólnie to jestem otoczona zarazkami bo i on i teściowa smarkaja i kaszlą. Jeszcze się trzymam, ale już mi lekki stan podgorączkowy się pojawia. Wczoraj byłam w aptece i kupiłam mu jakiś coldrex do picia, sobie gripomax pregna suplement zapobiegawczo, w razie wzrostu temperatury będę się ratować paracetamolem. No i kilka saszetek irigasinu, przy poprzednim przeziębieniu płukanie zatok mi bardzo pomogło, nawet mąż polubił. Do tego jedna z moich kotek rozwaliła sobie nos, albo w niego dostała i ma ranę.. Więc I z apteki kupiłam cos dla niej na odkażanie, choć i tak od razu zlizuje. Święta pełne emocji 🙄😞

Erkow, dawaj znać jak się czujesz i co powiedział lekarz.

age.png
  • Polaya Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya wrote:
    Mąż od wieczora 24go chory... Też gorączkuje, dzisiaj w nocy spał na kanapie. Ogólnie to jestem otoczona zarazkami bo i on i teściowa smarkaja i kaszlą. Jeszcze się trzymam, ale już mi lekki stan podgorączkowy się pojawia. Wczoraj byłam w aptece i kupiłam mu jakiś coldrex do picia, sobie gripomax pregna suplement zapobiegawczo, w razie wzrostu temperatury będę się ratować paracetamolem. No i kilka saszetek irigasinu, przy poprzednim przeziębieniu płukanie zatok mi bardzo pomogło, nawet mąż polubił. Do tego jedna z moich kotek rozwaliła sobie nos, albo w niego dostała i ma ranę.. Więc I z apteki kupiłam cos dla niej na odkażanie, choć i tak od razu zlizuje. Święta pełne emocji 🙄😞

Erkow, dawaj znać jak się czujesz i co powiedział lekarz.
    Ja zaczynałam właśnie od płukania zatok, ale od czasu posiadania nebulizatora wolę to, polecam ogólnie bardzo, dla mnie to jednak przyjemniejsze niż typowe płukanie zatok 😁

MonikaMonia lubi tę wiadomość

• eRKow. Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po wizycie npl. Lekarz powiedział że prawdopodobnie covid, że objawy właśnie takie jak mam łącznie z bólem ucha to ostatnio sami covidowcy do niego przychodzą. Leczenie objawowe: woda morska, Apap/paracetamol i tyle. Mam zrobić sobie teść combo, bo jakby wyszedl wirus grypy to w przychodni może mi lekarz rodzinny przepisać jakiś lek przeciwworusowy. Także teraz szukamy otwartej apteki w okolicy, żeby się zaopatrzyć na najbliższe dni 😅 ależ święta ...

Saya uważaj na siebie, teraz tych wirusów wszędzie pełno.

MTHFR heteri
    PAI-1 homo

age.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaya wrote:
    Ja zaczynałam właśnie od płukania zatok, ale od czasu posiadania nebulizatora wolę to, polecam ogólnie bardzo, dla mnie to jednak przyjemniejsze niż typowe płukanie zatok 😁

zdecydowanie! mi też bardziej podchodzą inhalacje
    niż płukanie zatok i co najważniejsze przynoszą ulgę, schodzi wszystko lawiną po inhalacji 😆

u mnie na szczęście powoli lepiej, zdarzają mi się jeszcze ataki kaszlu ale napewno nie boli mnie już gardło. jutro z rana zadzwonię do swojego prowadzącego żeby umówić wizytę kontrolną tak jak zlecono mi na sorze.. ależ się boję, że mnie zrypie za to narwanie na przygotowania świąteczne 😥

Kurujcie się dziewczyny ♥️

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Saya Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki nebulizator/inhalator polecacie, bo rozglądałam się już by kupić na przyszłość dla małej i dla nas przy okazji, ale ilość na rynku mnie zwaliła na kolana i sobie odpuściłam? 🙈

age.png
  • Marysiaa Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam nebulizator herz medical, znajomi polecali, sprawdził im się :)

12.06 ⏸️ (7/8dpo)
    27.06 zarodek w macicy!
    3.07 mamy serduszko! zarodek 3,5mm
    16.08 badania prenatalne, 6,21 cm, usg w normie, niskie ryzyka, prawdopodobnie chłopiec
    14.09 no wygląda na chłopaka 💙

Następna wizyta 19.10
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saya wrote:
    A jaki nebulizator/inhalator polecacie, bo rozglądałam się już by kupić na przyszłość dla małej i dla nas przy okazji, ale ilość na rynku mnie zwaliła na kolana i sobie odpuściłam? 🙈

My mamy microlife NEB400 z polecenia znajomych, którzy mają synka z astmą a więc nebulizator w bardzo
    częstym uzyciu bo młody często zapada na drogi oddechowe. Ma końcówki dla dorosłych i dla dzieci a kształt misia wydaje się, że będzie dla dziecka przyjaźniejszy 🤭 Póki co sprawdzamy tylko na sobie i działa więc polecam 🤗

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
‹‹ 486 487 488 489 490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ