Czy są tu jakieś staraczki chorujące na wzjg? Lub inną chorobę jelit?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo poki co nie ma tragedii ale to dopiero drugi dzien dzis.. bardzo martwią mnie wyniki ktore chce zrobic mi pani doktor, a dokladniej atpo to jest badanie przeciwcial tarczycowych na chorpbe hashimoto.. ehh jeszcze tylko tej choroby mi brakuje
-
Nie martw się na zapas. A miałaś badane tsh? Masz jakieś objawy chorej tarczycy? Ja miałam tsh 3,6 (norma do 4,2) więc niby mieści się w granicy i objawów takich jak tycie, wypadanie włosów, sucha skóra nie miałam ale kobiety planujące ciąże powinny mieć tsh do 2,5 więc po konsultacji u endokrynolog biorę pół tabletki Letroxu i mam tsh ok 1,4 teraz
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To prawda że zwłaszcza restrykcyjna dieta z dużymi wykluczeniami maże powodować zaburzenia miesiączkowania ale i tak warto sprawdzić jeszcze raz wszystkie hormony dla pewności.
Mam pytanie odnośnie testów na gluten bo lekarz powiedział mężowi że jedno z przeciwciał ma wartości dodatnie co by wskazywało na nietolerancję, z drugiej strony być może to wynik przyjmowanych leków. Wyników nie dostaliśmy jeszcze więc jakbyś mogła mi powiedzieć jakie wartości były u Ciebie byłabym wdzięczna -
nick nieaktualnyTakie wartosci moge podać Ci dopiero po tym badaniu na ktore czekam, bo poki co to te badania ktore robilam byly ogolnie na nietolerancje pokarmowe a nie tylko na gluten. Teraz 13go bede miala typowe badania w ktorych beda podane wartości dokladne apropo glutenu. Jak tylko dostane wyniki na pewno Ci podam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny sorki ze nic nie pisałam
U mnie się nie udalo no co Wy.... Hehe gdyby sie udalo odrazu bym Wam napisala! ost dni miałam ciężkie psychicznie bo mija przyjaciolka zaszla w ciąże.. Cieszę sie ale strasznie zabolalo... Na dodatek jest juz prawie w 4miesiacu ! I nic mi nie mowila a widzialysmy sie wiele razy.. Ona wie ile sie staramy i jak to przezywam moze dlatego nie chciała mówić nie wiem ale poczułam sie strasznie..ciagle mowila,ze juz sie nie starają wiec tym bardziej byl to dla mnie szok.. Pewnie tez dlatego,ze to ich drugie dziecko to mnie zabolało.. Ehh dlatego mam wrażenie,ze nam się nigdy nie uda.. Przez 1,5 roku przezylam 3 ciąże i porody moich przyjaciółek czeka mnie kolejna...
Trzymam kciuki żeby u Was bylo dobrze ! -
nick nieaktualny