Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Czy są tu jakieś staraczki chorujące na wzjg? Lub inną chorobę jelit?
Odpowiedz

Czy są tu jakieś staraczki chorujące na wzjg? Lub inną chorobę jelit?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co widze hormony robilas wszystko w normie tk chyba rzeczywiscie jeszcze tylko to hsg moze tu tkwi problem.. ja to jeszcze duzo czytalam o tej chorobie Hashimoto.. w sumie to moja Pani gadtroenterolog tak mnie do tego 'zmusiła' co prawda caly czas czekam ma wyniki.. ppdpbno nawet przy dobrym poziomie tsh moze wystepowac hashimoto

• Ewka90 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin od początku twierdziła że najpierw trzeba przebadać faceta pod kątem nasienia i hormonów a dopiero "brać" się za diagnostykę kobiety i widzę że miała w tym słuszność. Ja przez rok latałam po lekarzach, laboratoriach i wszystko było w normie. W dodatku wszędzie tylko słyszałam że na zajście w ciążę trzeba tych kilku miesięcy więc spokojnie trzeba czekać. Gdybyśmy od razu wzięli się za męża może już byłabym w ciąży a może nawet byłabym mamą... płakać mi się chce... teraz kiedy wiemy że nasienie jest bardzo słabe i to tego wzjg w zaostrzeniu musimy mieć przerwę w staraniach a na jak długo? nie wiem, boję się myśleć :( leki które mąż przyjmuje dopiero po odstawieniu i odczekaniu min 3 m-cy dają możliwość wznowienia starań :( :( :( także dziewczyny moja rada jak najszybciej wysyłajcie partnerów na badania a jeśli były robione jakoś czas temu warto je powtórzyć bo mogło się coś pozmieniać

3i49gu1r7dpjlown.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moj byl badany w tym roku nasienie ma super.. Ewka a myśleliście o inseminacji ? U mnie kolejny cykl dziwny... Okres trwal 1-1,5 dnia i nie byl jakis obfity brzuch nic nie bolal a pozniej tylko plamienie..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie i moze ja sie w sumie troszke 'ciesze' ze wyszlo to u nas ' w miare szybko' bo od razu przed slubem chcemy zaczac walczyc, badac sie pod różnym katem no i w moedzy czasie poprawiac wyniki nasienia.. caly czas mysle o tym czy te witaminki, maca i orzechy brazylijskie oraz w moare mozliwosci inna dieta chociaz troche wplyna na wyniki nasienia. Co prawda z dieta bywa roznie bo narzeczony caly czas w delegacji, w domu tylko na weekendy, wiec chociaz w weekendy staralam sie robic mu zdrowe i pelnowartosciowe posiłki.. zobaczyny z jakim skutkiem koncowym.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrozpaczona a maż ma dużą ilość plemników?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    66,60 mln z tego co pamiętam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2017, 12:31

• Ewka90 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele decyzja o in vitro podjęta już jakiś czas temu ale te sterydy które mąż obecnie bierze nas wstrzymują i znów trzeba czekać...

3i49gu1r7dpjlown.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:
    Adele decyzja o in vitro podjęta już jakiś czas temu ale te sterydy które mąż obecnie bierze nas wstrzymują i znów trzeba czekać...
    Orientowaliscie sie w cenach in vitro ?
    Slyszalam ze to bardzo duzo pieniedzy, aczkolwiek sama wiem ze jestem w stanie wiele poświęcić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 08:25

• Ewka90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronach klinik leczenia niepłodności masz podane ceny więc możesz sobie zerknąć ale z tego co się orientowaliśmy za badania i zabieg wyjdzie ok 10 tys. Dużo i nie dużo w perspektywie całego życia, bo kasę łatwo można odkuć i z wielu rzeczy zrezygnować żeby spełnić marzenie o rodzinie :)

3i49gu1r7dpjlown.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, szczera prawda. Jestem tego samego zdania i mimo to ze mozecie uwazac ze jestem mloda mam jeszcze czas. To co raz czesciej o tym mysle. Ze jesli bedzie trzeba to zrezygnuje z wielu rzeczy na rzecz tego by kiedys ktos powiedzial do mnie mamo !!

• Ewka90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile masz lat? Bo nie wiem czy mówiłaś czy mi gdzieś umknęło :)

3i49gu1r7dpjlown.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:
    A ile masz lat? Bo nie wiem czy mówiłaś czy mi gdzieś umknęło :)
    Ja mam 24 narzeczony 35

• Ewka90 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 27 a mąż jest starszy o 5 lat :)

3i49gu1r7dpjlown.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:
    Ja mam 27 a mąż jest starszy o 5 lat :)
    Wszyscy powtarzaja ze facet dluzej może...

• Ewka90 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda bo jednak u kobiety zegar biologiczny biegnie inaczej niestety i dla nas czas nie jest tak łaskawy jak dla męźczyzn

3i49gu1r7dpjlown.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:
    To prawda bo jednak u kobiety zegar biologiczny biegnie inaczej niestety i dla nas czas nie jest tak łaskawy jak dla męźczyzn
    Niestety jakos mnie to nie pociesza :(

• Ewka90 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co czujesz ale wiem że w końcu będzie dobrze, musimy być dobrej myśli bo inaczej to chyba zwariujemy. Zobaczysz że nowy rok przyniesie nam upragnione maleństwo :) ja w to mocno wierzę :)

3i49gu1r7dpjlown.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:
    Wiem co czujesz ale wiem że w końcu będzie dobrze, musimy być dobrej myśli bo inaczej to chyba zwariujemy. Zobaczysz że nowy rok przyniesie nam upragnione maleństwo :) ja w to mocno wierzę :)
    Ja tez bardzo mocno. Staram sie o tym nie myslec.. aczkolwiek od stycznia zaczynamy badania, no i jesli wzystko dobrze pojdzie to stymulacje i starania...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze byłoby lzej gdyby wszystkie znajome w kolo nie zachodzily w ciążę.. a w tej sytuacji mimo iz cieszy ta wiadomosc to jednocześnie przynosi smutek..

• Ewka90 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrozpaczonapragniedziecka wrote:
    Moze byłoby lzej gdyby wszystkie znajome w kolo nie zachodzily w ciążę.. a w tej sytuacji mimo iz cieszy ta wiadomosc to jednocześnie przynosi smutek..

My staraczki dobrze znamy to uczucie, to że na nic nie mamy wpływu jest frustrujące

3i49gu1r7dpjlown.png
‹‹ ‹ 16 17 18 19 20 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ