X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy są tu jakieś staraczki chorujące na wzjg? Lub inną chorobę jelit?
Odpowiedz

Czy są tu jakieś staraczki chorujące na wzjg? Lub inną chorobę jelit?

Oceń ten wątek:
  • Magdaaaalenka Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Hej dziewczyny co tam ?

Magdalenka dziś masz wizytę ?

Ja dziś po wizycie u dr z Gdańska.

Dostałam nowa stymulacje. Lamette, Ovi i dupka. Do tego na obniżenie PRL diostineks. Czy cos takiego. Chciała bym mnie widzieć podczas tej stymulacji ale wiadomo,że daleko mieszkam więc nie wiem czy to ogarniemy 😲😲😱😱

Kolejna rzecz cały pakiet badań do zrobienia na NFZ. Niektórych nawet nie robiłam nigdy ale też muszę jechać je zrobić do Gdańska...

I ost sprawa na USG zobaczyla ognisko endometriozy ! Małe ale jest. Narazie je zostawiamy
    Hejj tak, ja juz po wizycie.. Mamy serduszko ♥️♥️ za dwa tygodnie wizyta kolejna..
    Adele super ze zlecila ci komplet badań, przynajmniej cos sie zaczęło dziac w dobrym kierunku a to najwazniejsze!!! A ile km macie do gdańska? My do Poznania jezdziny ponad 200km.. Wiec domyslam sie o czym mowisz.

Ewka90, Adele27 lubią tę wiadomość

26lat
    Pcos, wzjg
    2 iui - nieudane...

Nie tracimy nadziei... :)
    A po burzy zawsze wychodzi słońce....
    mamy ❄️❄️❄️❄️<3
    27.04 picis jednego ❄️
    2.01.2020 - urodziła sie nasza córeczka 💕♥️
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele super że badania na NFZ :) my wszystko w klinice robimy prywatnie i już wydaliśmy tylko na same badania krocie. A co do endometriozy to żaden lekarz wcześniej nie widział tej zmiany na usg?

3i49gu1r7dpjlown.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:
    Adele super że badania na NFZ :) my wszystko w klinice robimy prywatnie i już wydaliśmy tylko na same badania krocie. A co do endometriozy to żaden lekarz wcześniej nie widział tej zmiany na usg?

Nie zaden lekarz nic nie widział... Fajnie właśnie,że na NFZ bo zapisała mnie do programu z dofinansowania jakiegoś. Szkoda tylko,że ta cała stymulacja na miesiąc dosc droga.. 😐

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te całe koszty leczenia niepłodności są ogromne i dziwi mnie to że nie są refundowane w pełni albo chociaż w większej części. Za każdym wyjściem do apteki kwota za rachunek zwala z nóg.

3i49gu1r7dpjlown.png

Wysłany: 22 maja 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz przestalam liczyć.. Ale kazda wizyta w aptece e konczy sie rachunkiem kolo 1000zl 🙈

26lat
    Pcos, wzjg
    2 iui - nieudane...

mamy ❄️❄️❄️❄️<3
    27.04 picis jednego ❄️
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaaaalenka wrote:
    Ja juz przestalam liczyć.. Ale kazda wizyta w aptece e konczy sie rachunkiem kolo 1000zl 🙈

Niestety właśnie tak to wygląda. A powiedz jak długo będziesz jeszcze brać leki zalecone z kliniki? Jeździsz tam jeszcze na wizyty czy już u swojego gin prowadzić będziesz ciążę?

3i49gu1r7dpjlown.png

Wysłany: 22 maja 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:
    Niestety właśnie tak to wygląda. A powiedz jak długo będziesz jeszcze brać leki zalecone z kliniki? Jeździsz tam jeszcze na wizyty czy już u swojego gin prowadzić będziesz ciążę?

jeżdże, cały czas.. ZResztą nie wiem czy nie będę jeździła już do końca jeśli się wszystko ładnie rozwinie 🤞 🤞✊✊
    a leki, póki co biore cały czas te same w tych samych dawkach.. te stałe leki czyli clexane, prolutex, lutinus i estrofem kosztują mnie 900 zł na dwa tygodnie stosowania... nie wliczam innych leków i suplementów jakie biore.. są to kosmiczne kwoty.. Ale czego się nie robi dla tego żeby mieć przy sobie to maleństwo 🤞 🤞✊✊

26lat
    Pcos, wzjg
    2 iui - nieudane...

mamy ❄️❄️❄️❄️<3
    27.04 picis jednego ❄️
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda dla dziecka można oddać wszystko :) trzymam kciuki za Was obie dziewczyny :)

3i49gu1r7dpjlown.png

Wysłany: 22 maja 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:
    To prawda dla dziecka można oddać wszystko :) trzymam kciuki za Was obie dziewczyny :)
    Ja trzymam kciuki za nas wszystkie 🤞🤞✊✊

26lat
    Pcos, wzjg
    2 iui - nieudane...

mamy ❄️❄️❄️❄️<3
    27.04 picis jednego ❄️
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) co słychać? Adele zaczęłaś nową stymulację? Magdalenka jak się czujesz?

3i49gu1r7dpjlown.png

Wysłany: 28 maja 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:
    Cześć dziewczyny :) co słychać? Adele zaczęłaś nową stymulację? Magdalenka jak się czujesz?
    Hejj ja czasem lepiej czasem gorzej.. Caly czas mysle o kolejnej wizycie..

26lat
    Pcos, wzjg
    2 iui - nieudane...

mamy ❄️❄️❄️❄️<3
    27.04 picis jednego ❄️
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2019, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaaaalenka wrote:
    Hejj ja czasem lepiej czasem gorzej.. Caly czas mysle o kolejnej wizycie..

A kiedy następna wizyta? Nie stresuj się kochana bo stres w ciąży jest niedopuszczalny. Będzie dobrze :)

3i49gu1r7dpjlown.png

Wysłany: 29 maja 2019, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:
    A kiedy następna wizyta? Nie stresuj się kochana bo stres w ciąży jest niedopuszczalny. Będzie dobrze :)

Nastepna wizyta 4 czerwca :) w sumie już niedługo..
    wierze, że bedzie ok 🤞 🤞✊✊

Ewka90 lubi tę wiadomość

26lat
    Pcos, wzjg
    2 iui - nieudane...

mamy ❄️❄️❄️❄️<3
    27.04 picis jednego ❄️
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:

Hej niestety muszę czekać że stymulacja do sierpnia .. nie dam rady w czw 2 razy jechać do lekarki do Gdańska.. bo najpierw muszę jechać
    2-4dc zrobić badania a później ok 12dc na monitoring... Ciężko to pogodzić.
    Lipiec odpada bo akurat będziemy wtedy na wakacjach więc zostaje sierpien..

A co u Ciebie ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie do sierpnia szybko zleci ani się obejrzysz :) ja jadę w przyszłym tyg do kliniki i jak będzie wszystko ok zaczynam kolejną stymulację do in vitro ;) oby tym razem już to był ostatni raz.

3i49gu1r7dpjlown.png
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaaaalenka wrote:
    Nastepna wizyta 4 czerwca :) w sumie już niedługo..
    wierze, że bedzie ok 🤞 🤞✊✊

Hej kochana, jak wizyta? Jak się czujesz?
    Ja jestem po wizycie w klinice, mam rozpisaną stymulację i czekam na okres żeby jak najszybciej zacząć procedurę :)

3i49gu1r7dpjlown.png

Wysłany: 5 czerwca 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:
    Hej kochana, jak wizyta? Jak się czujesz?
    Ja jestem po wizycie w klinice, mam rozpisaną stymulację i czekam na okres żeby jak najszybciej zacząć procedurę :)

hej :) po wizycie ok, maluch ma 1,6cm wychodzi, że to 8 tydz. od 9tc lekarz kazał mi odstawić część progesteronu, który biorę ( brałam lutinus i prolutex) prolutex odstawiam od 10 czerwca a zostaje na lutinusie 3x1. W sumie pozwolił mi wybrać który progesteron chce odstawić, wybrałam prolutex bo to zastrzyki a ja już mam tak pokłuty brzuch od heparyny i tego progesternu ze dwa razy dziennie siedze i szukam miejsca gdzie mogę się wkłuć. Cały czas się boję od wizyty do wizyty.. kolejna 18 czerwca, ale wierze że musi być dobrze 🤞 🤞✊✊

Super, czyli niedługo i Ty zaczynasz !! będę trzymała mocno kciuki, teraz musi być już dobrze!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2019, 12:19

26lat
    Pcos, wzjg
    2 iui - nieudane...

mamy ❄️❄️❄️❄️<3
    27.04 picis jednego ❄️
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dobrze i tak też będzie aż do samego rozwiązania :) wzięłaś zwolnienie czy jeszcze pracujesz? Jak znosisz początki ciąży?
    Mnie już zaczyna boleć brzuch na okres i cieszę się że niedługo zacznę stymulację : D

3i49gu1r7dpjlown.png

Wysłany: 5 czerwca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:
    Jest dobrze i tak też będzie aż do samego rozwiązania :) wzięłaś zwolnienie czy jeszcze pracujesz? Jak znosisz początki ciąży?
    Mnie już zaczyna boleć brzuch na okres i cieszę się że niedługo zacznę stymulację : D

Jestem na l4. Poczatki mialam kiepskie, bóle brzucha, ciagniecie w pachwinach i zbieranie na wymioty... Ogólnie mam beznadziejna kierowniczke podnosila mi ciśnienie przed transferem (za wszelka cene chciala robic ze mnie glupka) a do tego byla wredna. Dlatego nie chcialam siedziec dluzej w pracy, bo nie chce ryzykowac... A juz mialam jedno krwawienie (niby byl maly krwiaczek, na szczescie juz go nie ma) ehh. Musi byc wszystko dobrze 🤞🤞✊✊

A jakie leki masz na stymulację?

26lat
    Pcos, wzjg
    2 iui - nieudane...

mamy ❄️❄️❄️❄️<3
    27.04 picis jednego ❄️
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dobrze zrobiłaś z tym zwolnieniem. Nie ma co się narażać na stresy a potem przeżywać jakby cokolwiek się działo i mieć wyrzuty sumienia.
    Mam puregon i orgalutran w zastrzykach i do tego nowość u mnie czyli lemetta w tabletkach co 12 godzin

3i49gu1r7dpjlown.png
‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ