X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Czy są tu jakieś staraczki chorujące na wzjg? Lub inną chorobę jelit?
Odpowiedz

Czy są tu jakieś staraczki chorujące na wzjg? Lub inną chorobę jelit?

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaaaalenka wrote:
    Trdymam kciuki!! Ja odebralam bete 11dpt 418,6

Super 🥰🥰

Wyszłam od lekarza o 19.00 no i ogolnie lekarz do rany przyłóż. Dużo gadaliśmy. Ale jedyne co zaproponował to laparoskopia. Bo do nieczego się nie mozna przyczepić eh

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Magdaaaalenka Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laparoskopia?? to dziwne w sumie, no ale skoro miałoby pomóc.. i jak zgodziłaś się?

26lat
    Pcos, wzjg
    2 iui - nieudane...

Nie tracimy nadziei... :)
    A po burzy zawsze wychodzi słońce....
    mamy ❄️❄️❄️❄️<3
    27.04 picis jednego ❄️
    2.01.2020 - urodziła sie nasza córeczka 💕♥️
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 04:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laparoskopie zaleca się najczęściej jak na pierwszy rzut oka wszystko jest ok żeby sprawdzić jak to wszystko wygląda od środka czy nie ma np jakiś zrostów uniemożliwiających ciążę. Można w ten sposób znaleźć schorzenia których w innym badaniu nie można byłoby stwierdzić. Także myślę że to dobry pomysł lekarza :)

3i49gu1r7dpjlown.png

Wysłany: 9 maja 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:
    Laparoskopie zaleca się najczęściej jak na pierwszy rzut oka wszystko jest ok żeby sprawdzić jak to wszystko wygląda od środka czy nie ma np jakiś zrostów uniemożliwiających ciążę. Można w ten sposób znaleźć schorzenia których w innym badaniu nie można byłoby stwierdzić. Także myślę że to dobry pomysł lekarza :)
    No to w takim razie to naprawde bardzo dobry pomysł.. 🤞😊

26lat
    Pcos, wzjg
    2 iui - nieudane...

mamy ❄️❄️❄️❄️<3
    27.04 picis jednego ❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choruję na WZJG od 2016 roku. Biorę i brałam asamax i salofalk wlewki. Miałam silne zaostrzenia, konieczna była hospitalizacja i sterydy. W ciążę zaszłam w 2018 roku po ok. pół roku starań. W tym czasie brałam asamax i salofalk wlewki. U mnie choroba raczej nie miała wpływu na płodność, aczkolwiek czas oczekiwania na upragnioną ciążę dłużył mi się niesamowicie. Trudno było osiągnąć remisję w chorobie i to powodowało odkładanie decyzji o dziecku. Stan organizmu po zaostrzeniach był też daleki od ideału.
    Urodziłam w styczniu zdrową córeczkę. Ginekolog straszył mnie, że po ciąży nastąpi zaostrzenie, bo tak wynika z jego doświadczenia i strasznie się tego bałam. Od porodu minęły 4 miesiące i choroba nie wróciła. Zdaję sobie sprawę, że jest to kwestia indywidualna, ale mi się udało utrzymać chorobę w ryzach.
    Mogę też powiedzieć, że mi w uzyskaniu remisji także bardzo pomogła dieta.

• Ewka90 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateAnn88 wrote:
    Choruję na WZJG od 2016 roku. Biorę i brałam asamax i salofalk wlewki. Miałam silne zaostrzenia, konieczna była hospitalizacja i sterydy. W ciążę zaszłam w 2018 roku po ok. pół roku starań. W tym czasie brałam asamax i salofalk wlewki. U mnie choroba raczej nie miała wpływu na płodność, aczkolwiek czas oczekiwania na upragnioną ciążę dłużył mi się niesamowicie. Trudno było osiągnąć remisję w chorobie i to powodowało odkładanie decyzji o dziecku. Stan organizmu po zaostrzeniach był też daleki od ideału.
    Urodziłam w styczniu zdrową córeczkę. Ginekolog straszył mnie, że po ciąży nastąpi zaostrzenie, bo tak wynika z jego doświadczenia i strasznie się tego bałam. Od porodu minęły 4 miesiące i choroba nie wróciła. Zdaję sobie sprawę, że jest to kwestia indywidualna, ale mi się udało utrzymać chorobę w ryzach.
    Mogę też powiedzieć, że mi w uzyskaniu remisji także bardzo pomogła dieta.

Witaj Kate :) dzięki za twoją wypowiedź, dajesz nadzieję że w końcu każda z nas doczeka swojego maleństwa :) a jaką dietę w tej chwili stosujesz?

3i49gu1r7dpjlown.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyeliminowałam gluten, laktozę, cukier i mięso. Oczywiście warto poradzić się lekarza i stopniowo eliminować. W czasie ciąży wróciłam do mięsa, ale wynikało to z tego, że mój organizm go potrzebował.
    Trzymam kciuki za Was wszystkie, bo choroby jelit są paskudne i sama myślałam, że przenigdy nie osiągnę remisji i nie będę mieć dzidziusia. Choruję krótko, ale wzjg dało mi w kość.

Nie poddawajcie się Kobietki!!

Ewka90, Magdaaaalenka lubią tę wiadomość

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka jak się czujesz ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png

Wysłany: 12 maja 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest ok, dzisiaj trochę mi jelita dały popalić, ale chyba w obecnym stanie śliwki mi nie służą..
    Ogólnie mam wielki apetyt, a nie za bardzo wiem na co sobie pozwolić ..
    ale 13dpt beta- 975,8. Następną sprawdze 16 maja.. wierzę że wszystko jest dobrze i rośnie!! 🤞 🤞✊✊

26lat
    Pcos, wzjg
    2 iui - nieudane...

mamy ❄️❄️❄️❄️<3
    27.04 picis jednego ❄️
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaaaalenka wrote:
    jest ok, dzisiaj trochę mi jelita dały popalić, ale chyba w obecnym stanie śliwki mi nie służą..
    Ogólnie mam wielki apetyt, a nie za bardzo wiem na co sobie pozwolić ..
    ale 13dpt beta- 975,8. Następną sprawdze 16 maja.. wierzę że wszystko jest dobrze i rośnie!! 🤞 🤞✊✊

Piękna beta :) jesteś już umówiona na wizytę serduszkową ? :)
    Ja umówiłam się na początku czerwca na wizytę przed stymulacją i już się nie mogę doczekać aż zacznę znowu się kłuć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 09:39

3i49gu1r7dpjlown.png
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele a ty jak kochana, zdecydowałaś się na laparoskopie?

3i49gu1r7dpjlown.png

Wysłany: 13 maja 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:
    Piękna beta :) jesteś już umówiona na wizytę serduszkową ? :)
    Ja umówiłam się na początku czerwca na wizytę przed stymulacją i już się nie mogę doczekać aż zacznę znowu się kłuć :D
    Stwierdzilam ze 16 maja zrobie jeszcz3 bete, jak wszystko bedzie ok, to zadzwonie i umowie sie na 21 maja na wizyte🤞🤞✊✊

Ewka90 lubi tę wiadomość

26lat
    Pcos, wzjg
    2 iui - nieudane...

mamy ❄️❄️❄️❄️<3
    27.04 picis jednego ❄️
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka90 wrote:
    Adele a ty jak kochana, zdecydowałaś się na laparoskopie?

Wstępnie tak. Ale nie będzie to tak szybko ze względu na odległość jaka mnie dzięki od Gdańska.. no i pracę.. nie mogę co chwilę brac wolnego. .. póki co jestem umówiona na wtorek 21 maja na konsultacje u jeszcze jakiejś babki tam w Gdańsku. Ten lekarz mnie do niej chce wcisnąć bo ona podobno w temacie niepłodności ogarnięta. I z nią już uzgodnie termin itp

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png

Wysłany: 13 maja 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Wstępnie tak. Ale nie będzie to tak szybko ze względu na odległość jaka mnie dzięki od Gdańska.. no i pracę.. nie mogę co chwilę brac wolnego. .. póki co jestem umówiona na wtorek 21 maja na konsultacje u jeszcze jakiejś babki tam w Gdańsku. Ten lekarz mnie do niej chce wcisnąć bo ona podobno w temacie niepłodności ogarnięta. I z nią już uzgodnie termin itp

no i super, ważne żeby coś zacząć robić w ty kierunku, zobaczysz, musi się udać !!! 🤞🤞✊✊

26lat
    Pcos, wzjg
    2 iui - nieudane...

mamy ❄️❄️❄️❄️<3
    27.04 picis jednego ❄️
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:

Idziemy do przodu dziewczyny i tak trzymać :)

3i49gu1r7dpjlown.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaaaalenka wrote:
    Stwierdzilam ze 16 maja zrobie jeszcz3 bete, jak wszystko bedzie ok, to zadzwonie i umowie sie na 21 maja na wizyte🤞🤞✊✊

I jak beta ???

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png

Wysłany: 16 maja 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    I jak beta ???

beta 7308 :) umówiłam się już na usg.. 🤞🤞✊✊

Adele27 lubi tę wiadomość

26lat
    Pcos, wzjg
    2 iui - nieudane...

mamy ❄️❄️❄️❄️<3
    27.04 picis jednego ❄️
  • Ewka90 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny wynik :) napewno będzie juz widać serduszko :)

3i49gu1r7dpjlown.png

Wysłany: 16 maja 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby 🤞🤞✊✊ i znowu muszę czekać. jak nie do bety to teraz do usg. w sumie najważniejszego usg.. 🤞🤞✊✊

26lat
    Pcos, wzjg
    2 iui - nieudane...

mamy ❄️❄️❄️❄️<3
    27.04 picis jednego ❄️
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny co tam ?

Magdalenka dziś masz wizytę ?

Ja dziś po wizycie u dr z Gdańska.

Dostałam nowa stymulacje. Lamette, Ovi i dupka. Do tego na obniżenie PRL diostineks. Czy cos takiego. Chciała bym mnie widzieć podczas tej stymulacji ale wiadomo,że daleko mieszkam więc nie wiem czy to ogarniemy 😲😲😱😱

Kolejna rzecz cały pakiet badań do zrobienia na NFZ. Niektórych nawet nie robiłam nigdy ale też muszę jechać je zrobić do Gdańska...

I ost sprawa na USG zobaczyla ognisko endometriozy ! Małe ale jest. Narazie je zostawiamy

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ